מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סובל מקרינה בפלפוןאמיר24/11/2011
שלום אני כבר כ 10 שנים לאחר שנפגעתי בצבא והיה לי הרבה לחצים נפשיים אחרי כשנה הרגשתי שאני מדבר בפלפון אני מרגיש את הקרינה גם אם מפעיל רמקול ואם והפסקי מאז להשתמש בפלפון עד יום זה אני מרגיש היה לי חששות למחלה לפני כ 4 שנים עשיתי CT ראש הכל היה בסדר אבל תמיד חושש שיתפתח אצלי משהוא אגב שאני מדברת בדיבורית הקרינה תהיה פחות אך מורגשת מבקש את עזרתכם לעניין אם יש דרך לבדיקות כל שהן או טיפול הייתי אצל נורולוגית אך אמרה שאין לי כלום ושאני מציג את הבעיה לרופא מתסכלים כאילו באתי מכוכב אחר אני מאוד מפריע לי העניין הזה מקווה לעזרה תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מקרינה בפלפון - תגובה
ד``ר דני וולף25/11/2011לצערי, או נכון יותר לשמחתי, עצת כל הרופאים שלך נראית נכונה. אין שום חשש לנזקי קרינה מהסוג שאתה מתאר. נזקי קרינה, כמו שאתה מתאר, שנמשכים מעל 10 שנים.
נראה שכל טענותיך הן אמיתיות, אבל מקורן בחרדות ובלחץ נפשי שבו אתה נמצא. אין הסבר היגיוני אחר לטענותיך, שהן, כאמור, אמיתיות לחלוטין.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עטפתי את הסלולרי בנייר כסף, הקליטהדוד24/11/2011
עטפתי את הסלולרי בנייר כסף, הקליטה נבלמה לחלוטין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עטפתי את הסלולרי בנייר כסף, הקליטה - תגובה
רם דישון24/11/2011למה בדיוק ציפית?
מה חידשת לנו?
מה מטרת השאלה?
תמיהני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! צריכה תשובה דחופה בבקשה!עדי23/11/2011
בדירה אותה אנו מתכוונים לרכוש, יש לוח חשמל דירתי שממוקם ליד דלת הכניסה לחדר של ילדינו. בנוסף, מתחת לחלון חדר זה נמצא מנוע המזגן של הדירה.
האם זה בסדר שהילד יישן בחדר? אם כן, באיזה מרחק מינימלי מלוח החשמל וממנוע המזגן, צריכה להיות ממוקמת המיטה שלו?
תודה רבה על התייחסותכם!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב! צריכה תשובה דחופה בבקשה! - תגובה
רם דישון23/11/2011מרחק של מטר מכל אחד מהפרטים שהזכרת אמור להספיק.
יחד עם זה אני ממליץ לרכוש מודד פשוט על מנת להיות בטוחים. מחיר מכשיר פשוט בטל בששים מול עלות הדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם גם כשהמזגן לא עובד יש
עדי23/11/2011קרינה מהמנוע שלו? האם לוח החשמל הדירתי מקרין גם כשאין כמעט צריכת חשמל כמו בלילה?
ובנוסף, מהיכן ניתן לרכוש מכשיר מדידה? והאם כל אחד יכול למדוד ללא הכשרה?
ושוב תודה מראש על ההתייחסות.
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! האם גם כשהמזגן לא עובד יש - תגובה
רם דישון23/11/2011כשהמזגן לא עובד הוא אינו מקרין כלל.
כנ"ל לגבי לוח החשמל.
מכשירי המדידה הפשוטים מציגים את העוצמה בנוריות צבעוניות (אדומות-צהובות-ירוקות)+ ערכים מספריים,אין בעיה גם למי שאינו איש טכני. חפשי ברשת או פני אלי בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אשמח לפנות אליך, עדי.
עדי23/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בסמוך לפלאפון ממרחק 50 סמטל23/11/2011
בוקר טוב,
בניגוד לבד"כ, ישנתי בטעות בסמוך לפלאפון פועל (במצב המתנה, לא בטעינה)- המרחק שהיה בין הראש לפלאפון היה כ 50 ס"מ, בד"כ אני מרחיק את הפלאפון ואף מכבה אותו, היום נרדמתי ולא עשיתי זאת, שינה של בערך 6-7 שעות, האם מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינה בסמוך לפלאפון ממרחק 50 סמ - תגובה
רם דישון23/11/2011חד פעמי לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר 50 סמ זה מרחק קצר מדי?
טל23/11/2011מה הכוונה חד פעמי זה בסדר? ממרחק של 50 ס"מ, הקרינה עדיין גבוהה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר 50 סמ זה מרחק קצר מדי? - תגובה
רם דישון23/11/2011גבוהה זה דבר יחסי. אם זה היה למשך שנים רבות באופן יומיומי- היתי ממליץ להגדיל את המרחק. אם מדובר אופן חד-םעמי- אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאל פסק UPSיוני22/11/2011
במקום העבודה שלי נמצא חדר UPS כאשר בתוכו 2 מכשירי אל פסק יחסית גדולים (כמטר גובה) .
בין המכשירים לביני מפרידים כ 4 מ'', האם הטווח נחשב למסוכן וכדאי לעשות בדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאל פסק UPS - תגובה
רם דישון22/11/2011המרחק נראה סביר ולא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטיתמיכל22/11/2011
שלום,
אנחנו זוג צעיר עם ילדה בדרך שמעונינים לקנות דירה ספציפית בכפר סבא.
הדירה היא בקומה שלישית וממולה ישנו עמוד חשמל עם שנאי. איך אוכל לדעת איזה סוג של קו מתח זה ומה המרחק הבטוח מהדירה?
תודה רבה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית - תגובה
רם דישון22/11/2011בדרך כלל 10 מטר יספיקו, אבל הטוב ביותר הוא לרכוש מכשיר מדידה פשוט ולמדוד בשעות הערב בדירה עצמה. מחיר המכשיר זניח לעומת ההוצאות של רכישת דירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה השדה המגנטי של כדור הארץ?עמית22/11/2011
איך זה שאנחנו מתגברים על השדה של כדור הארץ שהוא מאוד משמעותי ומתגברים על קרינה בסדרי גודל גבוהים מהסלולר כמו קרינת אור ודווקא קרינה ממכשחרים חשמלעים יוצרת בעיות בגוף שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השדה המגנטי של כדור הארץ? - תגובה
ד``ר דני וולף22/11/2011א. הקרינה של כדור הארץ היא ישרה ורציפה ולא בגלים סינוסואידיים.
ב. את הקרינה של כדור הארץ אי אפשר לבטל, וגם אם היינו, באופן תיאורטי חיים יותר זמן בלי הקרינה של כדור הארץ, לא היינו יודעים את זה, ולא היינו יכולים לעשות עם הידע הזה שום דבר.
ג. גוף האדם וכל מערכת החיים התרגלה לטבע וחיה איתו. כל מה שמנוגד לטבע עלול לגרום לבעיות.
ד. נכון להיום אנחנו יודעים בעיקר עובדות סטטיסטיות, והעובדה הסטטיסטית היא שאם נחשפים לקרינה אלקטרומגנטית מכל סוג, מעלים את שכיחות הסרטן, אז...... אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותנטלי21/11/2011
שלום רב
האם צילום ב מכשיר MRI מכיל פחות קרינה , או שהוא מסוכן כמו סי טי וצילומים אחרים,
אם צריך לאבחן מחלה בעצם, האם עדיף מיפוי עצם או...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי שאלות - תגובה
רם דישון21/11/20111. ב-MRI אין קרינה. מסוכן הרבה פחות מ-CT.
2. אם צריך לאבחן מחלה- זה גובר על כל סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף22/11/2011מסכים עם ידידי המלומד המהנדס רם דישון. ל- MRI אין קרינה בכלל. ל- CT ולמיפוי עצמות יש קרינה די גבוהה, אולם כמה צילומים כאלו עדיין לא יגבירו את הסיכון לסרטן באופן משמעותי. לכל הדמייה יש את המטרה שלה, ב- CT מגלים דברים אחרים מאשר במיפוי עצמות, ולעתים צריך את שתי הבדיקות כדי להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה להגברת קליטהנטלי21/11/2011
שלום
יש לי בבית אנטנה להגברת הקליטה של הסלולר
האנטנה נמצאת על גג הבית-פרטי, ובסלון מחוברת לחשמל
אני שוהה המון בבית
האם יש סכנה באנטנה כזו?
אנטנה להגברת קליטה - תגובה
רם דישון21/11/2011שמרי מרחק של מטר מהמיטות אל היחידה הפנימית. מאחר והיא בסלון, אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מקו מתח נמוךגל20/11/2011
שלום רב,
במדרכה מתחת לחלון חדר השינה שלי עובר קו מתח (כנראה נמוך)
המרחק מהמיטה הוא כ 7.5 מטר. (הקו טמון באדמה)
בעבר מדדתי קרינה עם מכשיר חובבני וקיבלתי קרינה של בין 1 ל 1.5 מיליגאוס
בשעות הערב. (חודש אוגוסט) בבוקר המכשיר הראה ממש 0.
בחדרים אחרים בבית המכשיר הראה 0.
האם יש טעם להביא בודק מוסמך או שהמרחק מספיק גדול?
האם בשעות הלילה (שעה 12 ואילך) הקרינה הכי נמוכה כמו בבוקר
או ייתכן שתאורת הרחוב גם מייצרת צריכת חשמל גדולה ?
האם זה לא המצב כמעט בכל בניין שיש קו מתח נמוך של הרחוב שעובר במרחק
כזה מן הבניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק בטוח מקו מתח נמוך - תגובה
רם דישון21/11/2011ראשית, גם מכשיר חובבני מספיק כדי לתת סדר גודל. איננו זקוקים לדיוק של מעבדה.
כל עוד הערכים שמדדת נמוכים מ-2 מיליגאוס- לא הייתי עושה מאומה. זה מצב תקין.
תאורת רחוב מייצרת שדה נמוך מאד כי ההספק בו מדובר הנו קטן.
לגבי "כל בניין"- לא הייתי מכליל. כל בנין בנוי אחרת, ולכן שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם תודה
גל21/11/2011רם תודה,
מה המרחק הבטוח מקו מתח נמוך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רם תודה - תגובה
רם דישון21/11/2011זה תלוי בזרם בקו.
מדדתי ליד ביתי בשעה זו, וקיבלתי 6 מטר. זו תוצאה אופיינית, לא בהכרח מירבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות אווירמיקי20/11/2011
למומחים שלום רב,
ברצוני לשאול מה ההבדך בין אוזניה חוטית רגילה לאוזניה חוטית שעובדת על צינוריות אויר?
האם ההבדל הוא משמעותי בקרינה שהאדם סופג?
נאמר לי שהקרינה באוזניות אויר מתרכזת בחיבור בין האוזניות שנמצא צמוד לחזה ושזה פחות נורא מאשר אוזניה חוטית שהקרינה מגיעה לאוזנייה עצמה שנמצאת קרוב למוח.
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה
בברכה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזניות אוויר - תגובה
רם דישון20/11/2011זהו בדיוק ההבדל, ולא הייתי משתמש במושג "פחות נורא" אלא "עדיף".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחדר מכונות של מעליתאילנה20/11/2011
שלום רב,
אנחנו מתגוררים בבניין קומה אחת לפני אחרונה. מעלינו קומת מגורים נוספת ומעילה- שני חדרי מכונות בהם נמצאים מנועי מעליות . האם נשקפת סכנת קרינה ?
(אינני יודעת אם יש קשר, אך מדובר במעליות ישנות מאד).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מחדר מכונות של מעלית - תגובה
רם דישון20/11/2011אין סכנה. המרחק גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילנה20/11/2011האם למי שגר קומה מתחת לחדרי המעליות נשקפת לדעתך סכנת קרינה?
האם יש אפשרות להפחית קרינה כזו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - תגובה
רם דישון20/11/2011צריך למדוד, כי זה תלוי במיקום של חדר המכונות יחסית לדירות. קשה מאד להפחית את הקרינה פרט למרחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר והמחשבחן19/11/2011
שלום רב ,
אני משתמש במחשב כשעתיים ביום , ליד המחשב יש ראוטר ואני נמצא במרחק של מטר ממנו (בזמן השימוש).
אין לנו עוד מחשבים בבית , כלומר הראוטר משמש כמו מודם ואין מצב של אינטרנט בכמה מחשבים בו זמנים.
האם מצב זה מסוכן ? האם צריך להרחיק עוד יותר את הראוטר ?
האם מודם רגיל אינו מסוכן בכלל לעומת הראוטר?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר והמחשב - תגובה
רם דישון19/11/2011המצב הזה אינו מסוכן כלל. אם המחשב אינו נייד- רצוי לשקול חיבור חוטי בין הראוטר למחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל ברחובליאת17/11/2011
בכוונתי לרכוש דירת גן . ראיתי שחברת החשמל התקינה ארון חשמל ברחוב צמוד לגדר החצר של דירת הגן. ארון החשמל מוקף בקיר בטון וצמוד אליו כנראה סוג של מזגן לקרור.
מה המרחק הבטוח מארון זה? האם לאור זאת כדאי לרכוש הדירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארון חשמל ברחוב - תגובה
רם דישון18/11/20111. מה המרחק של הארון מהבית?
2. האם תוכלי לצרף תמונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודם לא אלחוטימיקי16/11/2011
שלום
בחדר המיועד להיות חדר ילדים (ב"ה - אני כרגע בהריון) ישנם שני מודמים שאינם אלחוטיים של הכבלים ומודם של הטלפון, ברצוני לדעת האם ניתן להשאירם בחדר זה, או שהם פולטים קרינה מסוכנת או כל קרינה שהיא ועל כן עדיף להעבירם לחדר אחר
תודה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודם לא אלחוטי - תגובה
רם דישון16/11/2011אין שום סיכון במודם חוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)