מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינת UV ממסך מחשב לאחר לחיצהדורון24/11/2022
שלום, האם ייתכן מצב שמסך מחשב יפלוט יותר קרינת UV מהרגיל בגלל לחץ שהופעל עליו כדי לנקות כתם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון26/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק רצוי מהעמוד חשמל שבתמונהתום24/11/2022
היי אפשר בבקשה לשאול לדעת המומחה כמה הוא מרחק סביר מהעמוד חשמל בתמונה (מול החלון של החדר שינה) תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
5 מטרים.
רם דישון26/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין. אשמח לעזרהשימי23/11/2022
שלום. אשמח בבקשה לקבל את המידע הבא. מחילה מראש על האריכות. אך חשוב לי להבין את הנושא הזה.
אשמח לדעת כמה נדרש לשמור מרחק מכל צבע המצורף בתמונה המצורפת.
1) כמה מהצהוב?כחול ? ואדום?
2) האם החוטים הצהובים נחשבים יוצאים מהשנאי?
והאם המרחק שנדרש לשמור מהם זה כמו מהשנאי עצמו? כי כמו שאתה יכול לראות בתמונה ,החוט הצהוב ממשיך המון מטרים אחרי השנאי. אז האם נדרש לשמור אותו מרחק כמו מהשנאי עצמו?
3) האם השנאי והחוטים (בצבע צהוב)נחשב למתח נמוך? עד 1000 קילו-וואט
ואילו החוטים הצבועים באדום נחשב מתח גבוה?
4) יש חוטים שמגיעים ממש עד הבניין ,החוט בצבע השחור. (ציירתי להמחיש). כמה מתח יש בו? וכמה נדרש לשמור ממנו? האם כמו מלוח חשמל שיש בבית.
לא מעט בתים החוט הזה נמצא מעבר לחלון של החדר שינה. מנסה להבין כמה מרחק נדרש לשמור ממנו.
לפי האתר של משרד הגנת הסביבה מופיעה הדבר הבא.
מרחק בין מתקני חשמל חדשים למבנים קיימים
המרחקים בין מתקן חשמל לקו בניין מוסדרים בהיתרים שניתנים למתקני החשמל והם:
קו מתח נמוך: 2 מטר ממוליך הפאזה הקרוב.
קו מתח גבוה (33, 22, 13 קילו-וולט): 3 מטר ממוליך הפאזה הקרוב.
חדר שנאים עם שנאי אחד: 3 מטר מכל חלק של חדר השנאים.
5) אז אני מנסה להבין האם קו מתח נמוך שרשום פה זה החוט הצהוב ? והאם הוא חלק מהשנאי? האם השנאי שכתוב בהוראות של משרד הגנת הסביבה זה כמו השנאי שמצויר בתמונה בצבע אדום. והאם מתח גבוה זה החוט המופיע בצבע אדום?
והאם כל החוטים האלה זה המוליך "הפאזה"? ( כפי שרשום בהוראות משרד הגנת הסביבה. "מוליך פאזה")
אני ממש אשמח לקבל את המידע . מאוד יעזור לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *תיקון
שימי23/11/2022בשאלה 5 כתבתי -
"האם השנאי שכתוב בהוראות של משרד הגנת הסביבה זה כמו השנאי שמצויר בתמונה בצבע אדום"
התכוונתי כמובן "לשנאי שמופיע בצבע הכחול"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון23/11/20221. כל המוליכים הם מוליכי פאזה.
2. האדום והשנאי הם מתח של 22 קילווולט.
3. הצהוב הוא מתח ״נמוך״- 230 וולט.
4. מניסיוני, תכפיל ב-2 את המרחקים מהאתר של המשרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמי 4 - קרינה מהמכשיר החדשתוספת לשאלה הקו21/11/2022
מוסיפה לשאלה ממקודם, שהסרתי את האפליקציה מהנייד.
הקרינה מהמכשיר אותו דבר, והשאלה הנוספת היא האם להחליפו למכשיר מדגם ישן יותר, שאין בו את אפשרות החיבור לנייד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין בעיה (חשיפה לא רציפה). נסי לבדוק עם השרות איך מכבים את הוייפיי.
רם דישון22/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד קרינה קורנט ערכי RFבתיה19/11/2022
שלום,
האם היחידות של מד קרינה קורנט הן במיליוואט או מיקרווואט? (קרינת Rf)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היחידות של הקורנט הן מיליוואט למטר רבוע.
רם דישון20/11/2022על מנת לקבל את הקריאה במיקרוואט לס״מ רבוע יש לחלק את הקריאה ב-10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לכאב-בי קיור לייזרלילך19/11/2022
שלום,
האם יש קרינה מהמכשיר שלעיל?
יש טחד ברשותי ואני עם ילדים קטנים בבית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא פולט קרינה דמוית אור ומאד כיוונית. אין להסתכל לתוכו בזמן שפועל. פרט לכך אין שום קרינה ממנו.
רם דישון19/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבי קיור לייזר קרינה
לילך19/11/2022וכשהוא כבוי בארון? יש סכנה?
מה הכוונה בקרינה כיוונית? איזה סוג קרינה יוצאת ממנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיש למטבח שעשוי מקוורץ /גרניט טבעימיכאלה17/11/2022
שלום וברכה,
אנו עומדים בפני קניית שיש למטבח. אנו מעונינים לקנות שיש שעשוי מקוורץ או גרניט טבעי אך קראתי שהחומרים הללו עשויים להיות מסוכנים ואף מקרינים חומר רדיואקטיבי .האם הם מסוכנים כמוצר מוגמר כגון שיש למטבח? האם עדיף לקנות שיש מסוג אחר? לא טבעי? כגון אבן קיסר, גרניט פורצלן?,
בתודה מראש,
מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום, ומעולם לא שמעתי על כך.
רם דישון19/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה הנפלטת מהראוטררבקה15/11/2022
שלום,
יש לי 2 שאלות:
1. האם הקרינה מהראוטר גבוהה זהה או נמוכה מקרינה הנפלטת מהפלאפון בזמן דיבור?
2. האם הקרינה מהראוטר בשעות הלילה כאשר אין שימוש בטלויזיה המחוברת אליו היא נמוכה יותר או שהקרינה זהה וקבועה לאורך כל שעות היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הראוטר בדרך כלל לא צמוד לגוף
רם דישון16/11/20221. לא חד משמעית- תלוי בגורמים רבים. בנוסף, הראוטר בדרך כלל לא צמוד לגוף והנייד קרוב מאד.
2. הקרינה קבועה בקירוב לאורך כל היום. אני ממליץ לחבר את הראוטר לחשמל דרך קוצב זמן שיכבה אותו בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה בפלאפון בהריוןלילך15/11/2022
שלום רב,
אני בשבועות הראשונים להריון. גולשת בפלאפון כשעתיים ביום רצוף. אני קוראת עכשיו מחקרים שככל הנראה יש קשר בין קרינה לפגיעה בעוברים ואף לנזקים שנים קדימה בילדים. אם אני מפסיקה מעכשיו איך אדע אם לא עשיתי כבר נזק לעובר? נמצאת בשבוע 3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראשית, להערכתי אין נזק כי הקרינה נבלעת בנוזלי הגוף וכמעט לא מגיעה לעובר.
רם דישון15/11/2022שנית, למען הזהירות, מומלץ לגלוש במחשב עם חיבור קוי, גם לא בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה אז למה המחקרים מראים אחרת???
לילך15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם תוכלי לכוון אותי למחקרים שאומרים אחרת? אשמח לקרוא וללמוד.
רם דישון16/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק ילדים המכיל אבן פומיסג.14/11/2022
שלום רב,
לאחרונה רכשתי לבני הגדול ערכה של חציבה (לגילוי חלקי דינוזאור).
על הערכה נכתב שמתאים מגיל 6. כמו כן נכתב שאינו רעיל.
עם זאת, בדף ההוראות (יצרן איטלקי מוכר), נכתבו אזהרות שונות בהן לנקוט אמצעי זהירות, לשטוף ידיים בסיום, לא לחשוף לילדים קטנים ובע״ח וגם לא לשתות או לאכול ליד.
ברכיבים נכתב כי האבן מורכבת מחול, גבס ופומיס.
משוטטות קצרה באינטרנט, קראתי שבלוקי פומיס הינם מסוכנים, אבל פה מדובר על אבן קטנה לחציבה.
האם יכול להיות שהמשחק, שאמור להיות איכותי, מסכן את הילדים? ואם כן, מה הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי מושג. מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה חיצונית לדיבוריתשרה14/11/2022
שלום וברכה
אני מדברת הרבה בסלולרי ברכב בזמן העבודה.
קראתי שכדי להפחית בקרינה יש להתקין אנטנה חיצונית.
על גג הרכב מאחורה יש אנטנה כנראה לרדיו.
ניגשתי כעת למתקין דיבוריות אמר שיש 3 סוגים:
1.דיבורית עם מולטימדיה כזו שעולה כ 2000 שח
2. דיבורית שמתחברת לרמקולים של הרכב ב 950 שח
3. 9ודיבורית עם רמקול ברצפה ב 600 שח
כותבת מחירים כדי לתת מושג על מה מדובר.
אמר שהיום אין כזה דבר אנטנה חיצונית.
רציתי לדעת האם באמת אין כזאת אפשרות- לאנטנה חיצונית?
האם אחת מהדיבוריות שציינתי מחליפה את האנטנה?
מה הכי מומלץ מבחינת הפחתת קרינה ואיפה ניתן להתקין כזה
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד כמה שאני יודע, כל המערכות עובדות מול הסמרטפון, כך שבאמת אין אנטנה חיצונית.
רם דישון15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיתי שיש המלצות להתרחק מקווי חשמל שוניםרועי13/11/2022
שלום ראיתי שיש המלצות להתרחק מקווי חשמל שונים. לפי העוצמה של המתח כך המרחק גדל. רק שלא יודע איך נראים הקווים השונים. האם אפשר להראות תמונה שלהם.
קו מתח נמוך:
קו מתח גבוה (33, 22, 13 קילו-וולט):
קו מתח עליון (161 קילו-וולט):
קו מתח על (400 קילו-וולט):
בפרט בשכונות הישנות. יש קווי מתח שעוברים קרוב לבניין המגורים. ואני לא יודע לאיזה קו מתח זה משתייך.
האם ההבדלים בין הקויים באים לידי ביטוי בגובה של העמוד חשמל? או שכתוב על העמודי חשמל עצמם? נמוך ? גבוה ? וכו'
אשמח בבקשה לעזרתכם. אם אפשר אשמח ממש גם לתמונות.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא פנה במייל פרטי.
רם דישון14/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה עם מד קרינהלי09/11/2022
שלום,
שכרתי מד קרינה קורנט על מנת למדוד את הקרינה של הראוטר.
בהוראות שניתנו לי עם המד, נכתב כי יש לבצע את המדידה במרחק של 1.5 מטר מהמשדר לכל הפחות. כאשר אני מודדת במרחק כזה הערכים הינם פחות מ-1 מיליוואט אולם כאשר אני מודדת במרחק של כחצי מטר הערכים קופצים ל-5 מיליוואט. האם הבדיקה במרחק של חצי מטר אכן משקפת את הקרינה במרחק זה או שיש להתיייחס רק לערך שיצא לי בבדיקה של מטר וחצי?
מאוד חוששת כי יש לי תינוק בסלון וקורה שהוא יושב במרחק של פחות ממטר מהראוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר
דניאל11/11/20221 מיליוואט למטר רבוע
אומר 0.1 מיקרו וואט לסמ"ר.
ממליץ לשמור מרחק 1.5 מטר מה ראוטר. ניתן להגביה את הראוטר לכיוון התקרה. לשים מאחורי המזנון בסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת על קרינה בצד השני של הקיר
לי11/11/2022תודה. האם הגיוני שאותם הערכים יהיו גם בצד בשני של הקיר? (קיר גבס פנימי). חשבתי שהקיר מנחית את מרבית הקרינה והופתעתי לגלות שגם בצד השני יש קרינה. אם ילד ישן מעברו השני של הקיר משך 3 חודשים כשהערכים שם הגיעו ל1-2 מיליוואט האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר - קרינה
דניאל קרינה11/11/2022קיר גבס לא ממש מנחית קרינה אלמ"ג - יחד עם זאת, הניצבים בקיר הגבס כן..
לא יודע להגיד על הקרינה מסוכנת / או שלא מסוכנת..
יש מדען שאמר שעד 1 מיקרו ואט לסמ"ר הכל תקין !!
בכל מקרה, ברגע ששמת לב וביצעת מדידה (וגם אם לא) טוב שהרחקת ושאת שומרת מרחק של 1.5 מטר מהראוטר.
תמיד בבריאות ואושר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר ומכונת צילוםרונית07/11/2022
אשמח לדעת מה המרחק הבטוח ביותר לקרינה במשרד בו אני יושבת ולצידי מכונת צילום ומקרר ? האם עדיף לא לשים מקרר במשרד ? מכונת צילום לא ניתן להזיז .
מרחק של חצי מטר יספיק.
רם דישון08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מקירות ממדאילה06/11/2022
שלום,
אני גרה בדירה בבניין שנבנה לפני כ15 שנים.
שני ילדים שלי ישנים באחד החדרים שהוא גם ממ"ד.
אין בחדר ציוד אלחוטי.
האם יש בעית קרינה בחדר ממד שלא מאפשרת בו לינה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין בעיה.
רם דישון08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)