מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוניטור דיגיטלייעל11/05/2010
שלום,
ברשותי מוניטור דיגיטלי לתינוק (הכולל וידאו) וברצוני לשאול האם בטוח להשתמש בו לתינוק בן 5 חודשים, ואם כן - באיזה מרחק?
פרטי המוניטור:
דיגיטלי, 2.4 GHz
יחידת התינוק כוללת מצלמה המתחברת לחשמל
יחידת ההורים (רסיבר) עובדת גם על חשמל וגם על סוללות נטענות
טווח 350 פיט
עובר לראיית לילה כשהתינוק בחדר חשוך
שמיעה לשני הכיוונים
מהבהב כשהתינוק משמיע קולות
מקווה שהפרטים מספיקים
לתשובתכם אודה,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את המכשיר
רם דישון11/05/2010הספציפי הזה, אבל מאחר והוא כולל מצלמה, הוא חייב להיות רחוק מהתינוק. שמרי על מרחק של מטר מהתינוק- זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אנטנה למתקן גישה אלחוטייריב11/05/2010
האם גם מתקן גישה אלחוטי צריך היתר בנייה?
האם יש הבדל מהותי מבחינת קרינה?
האם יש הבדל מבחינת הרשויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון11/05/20101. לא.
2. לא.
3. כן. בדרך כלל מתקן גישה מותקן בדירות מגורים, ומהווה שימוש מסחרי חורג. ניתן לפעול להסרתו על בסיס עילה זו ואי מילוי דרישות כיבוי אש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יריב12/05/2010אם התקינו על גג בקומה השלישית (גג פרטי)2 מתקני גישה אלחוטי שעל פי המשרד לאיכות הסביבה עם עוצמה של 24 ו 9 האם יש מה לעשות?
האם היה צריך ליידע את הדיירים למרות שהגג פרטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על פי החוק התקף היום,
רם דישון16/05/2010אין חובה ליידע את הדיירים. דרך אגב, החוק עומד להשתנות, אבל לא ברור לי אם רטרואקטיבית.
דאגו למדוד בדירות הסמוכות, במיוחד במרפסות מהן יש קו ראיה לאנטנות עצמן.
אפשר לעשות ע"י עבודה מול העיריה. יש כאן שימוש מסחרי בדירה שמיועדת למגורים. אם בגג בנו חדר מכשירים עם קירות גבס- גם זה בניגוד לחוק (יש שם מצברים, ואסור להתקין מצברים בחלל הכולל קירות גבס).
שורה תחתונה: נסו לעורר רעש ציבורי בגיבוי העיריה. זה הדבר היחידי שעשוי לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מייננתסילבי10/05/2010
אני אחות ונחשפתי מספר פעמים בשליש הראשון לצילומי רנטגן במרחק של 2מטר וגם בשליש השני
מה ההשלכות ,יש דרך לגלות אותן ,האם זה יופיע כשהתינוק יוולד או לאחר מספר שנים בצורה של סרטן,איך זה בדרך כלל בא לידי ביטוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי להבין כיצד
ד``ר דני וולף10/05/2010נתנו לך להיחשף לקרינה מייננת בהיריון. את חייבת לתעד את זה בתיק הרפואי שלך, והרופאים והמנהלים שלך חייבים לתעד את זה בתיק, למרות שלא ישמחו לעשות זאת.
נקוה שהחשיפה הייתה מזערית, ושלא יהיו לעובר שום נזקים. הנזקים יכולים להיות א. טרטוגניים, כלומר, מומים מולדים. ב. קרצינוגניים, סרטן לא עלינו שיבוא אחרי תקופה של שנים.
אבל שוב נקווה שהחשיפה הייתה מזערית לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה פלאפון בכיס הבגדנתן10/05/2010
שלום,
מזה שנים אני שם את הפלאפון שלי (כשהוא דולק כמובן) בתוך כיס המכנס האחורי..דהיינו רק בד המכנס חוצץ בין הפלאפון לישבן..
1. האם יש בזה סיכון לסרטן או לפגיעה בפוריות? (בימים האחרונים אני מרגיש שאזור הישבן קצת מתחמם..) או שמא אין בעיה לשים בכיס המכנס
2. באם אכן יש סיכון אז אפסיק לשים בכיס, אך האם ייתכן שבינתיים יצרתי נזק פוטנציאלי שיוביל חלילה לסרטן?אני די לחוצ מזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכיס האחורי במרחק של 15 ס"מ מהאשכים
ד``ר דני וולף10/05/2010בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב רגילקרן09/05/2010
שלום,
איזה מרחק מהמחשב הביתי הרגיל נחשב בטוח לתינוק?
המחשב שלנו בסלון ולפעמים התינוק על השטיח ליד המחשב ורציתי לדעת האם זה בסדר?
תודה רבה
ובכלל גם בשבילנו...המבוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 50-80 ס"מ מהמחשב בלי אלפסק
ד``ר דני וולף10/05/2010וככלל קרינה בתדירות הביתית אפילו למשך שעה ביום, במשך 5 שנים איננה נחשבת מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מקרינה אלקטרומגנטית.עידו לוין09/05/2010
שלום,
שמי עידו לוין,
בני יובל בן 13 וחצי,ישן במיטתו במשך שנתים וחצי כאשר שנאי היה ממוקם צמוד לראשו מההצד החיצוני של הקיר.
במדידה שעשינו ע"י בודק מוסמך לבדיקות קרינה מצאנו שהיתה קרינה באיזור הראש שהיה צמוד לקיר,
בעוצמה של 50 מיליגאוס...העוצמה שיצאה מהשנאי מהעבר השני של הקיר היתה 200 מיליגאוס.
לשנאי היה שעון שבת שעצר את הפעולה בשעה 12 בלילה (שנאי של תאורת גינה).
החשיפה לקרינה היתה בין שעתיים לשלוש שעות כל לילה במשך שנתיים וחצי.
השאלה :האם קיים סיכון לגידול סרטני?
שאלה שניה: האם מומלץ לעשות בדיקות? ואיזה?
בברכה,
עידו לוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקה בוצעה ממש באיזור הראש?
אורן09/05/2010אתה מדבר על תחום התדר הנמוך, ובתחום זה יש חשיבות גדולה למרחק ולעיתים סנטימטרים
בודדים מנחיתים כמעט לחלוטין את עוצמת הקרינה.
האם הקרינה נבדקה ממש בנקודה בה היה ראשו של התינוק?
ולשאלתך, עד שהמומחים יענו, אני(הלא מומחה) אענה מהגיוני הבריא לפחות לשאלתך השניה:
איזה בדיקות בדיוק חשבת לעשות? כי עד כמה שידוע לי, בדיקות לגילוי גידולים מבוצעות היום
בעיקר בCT , וכמות הקרינה המייננת בבדיקה זו עולה בהרבה על הקרינה הלא מיננת מהשנאי.
סתם נקודות למחשבה. נמתין לתגובתם של המומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה להאמין ששנאי נתן כזה שדה מגנטי!
ד``ר דני וולף10/05/2010אני נוטה להניח שטעית בנתונים. 50 מיליגאוס נראה לי מוגזם, מה גם שהשנאי הגדול ביותר לחשמל גינה הוא 1000 ואט. האם כל ערב כל ה- 1000 ואט נוצלו לתאורת גינה, סימן שיש לך הרבה כסף לבזבז על הגינה. כך או כך 50 מיליגאוס כל לילה במשך שנתיים וחצי נראה לי רצח, ויחד עם זאת, גם אם הסיכון להתפתחות מחלת הסרטן יהיה פי 3 עדיין, אתה יכול להמשיך לחיות טוב ולא לדאוג, אלא להיות עם אצבע על הדופק. ועוד הערה, עיקר הסרטן הוא לוא דווקא בראש, אלא סרטן הדם, ואת זה אפשר בקלות רבה לבדוק, ודי אם תעשה פעם בשנה בדיקת דם, ורופא יבדוק ידנית את בלוטות הלימפה, ולכל היותר צילום חזה פעם בשנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות בסמוך לגן ילדיםיריב09/05/2010
שלום רב,
לאחרונה גילינו שהותקנו שתי אנטנות סלולרית על גג ביתנו (ע"י השכן שחלק מהגג בבעלותו)
מצורף הקובץ מהמשרד לאיכות הסביבה עם הפרטים על האנטנות.
עוצמת קרינה תוצאה מירבית ב% ביחס לסף הבריאות
23.5 5.4
9.16 0.99
אני גר בקומה ראשונה, בדיוק מתחת לאנטנות אין לי קשר עין עם האנטנה.
רציתי לשאול מספר שאלות
1) יש לי תינוקת בת שבוע, האם יש סכנה ?
2) האנטנה נמצאת במרחק קטן (כ 15 מטר) מגן פעוטות. ממש מעבר לכביש. האם יש סכנה לפעוטות?
3) לפי האתר יש היתר לאנטנה. איך המשרד לאיכות הסביבה אישר אנטנה בכזו סמיכות לגן ??
4) מה ההשפעה על שאר השכנים. בין היתר יש חולת סרטן בקומה השלישית ממש מתחת לגג.
תודה רבה!
עופר אלפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות בעיה לגבי הגרים מתחת לאנטנה
ד``ר דני וולף10/05/2010לגבי גן הילדים, אנטנה במרחק אוירי של 15 מטרים, ואפילו 50 מטרים מגן ילדים זו שערורייה, ולא משנה לי מה המדידות. לברוח מהגן, או להרוס את האנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותתמי09/05/2010
שלום
1. ראיתי שכתבתם לשלומי שקירות מורידים את הקרינה של אנטנות ב90% אז מכאן שהשמועות שאנשים שמים אנטנות בדירה אינן נכונות? כי הרי זה כמעט ולא נותן קרינה.
2. מה רמות הקרינה מטלויזית LED?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
תמי09/05/2010איפה ניתן להשיג את האוזניות שאתם ממליצים עליהן? צינור אם אני לא טועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משאיר את השאלה למהנדס שלנו
ד``ר דני וולף10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון11/05/20101. בקשר לאוזניות- ראי בשאלות נפוצות מס' 4.
2. השאלה של אנטנות בדירות לא מנוסחת היטב. גם אם קירות מנחיתים ב- 90%, אם מתחילים בעוצמה גבוהה מאד (וזה המצב כאשר מתקינים אנטנה בדירה), גם 10 האחוזים הנותרים עדיין גבוהים מאד.
מי שמתגורר בדירה בה הותקנה אנטנה מוכר את נשמתו לשטן תמורת בצע כסף. נקודה. לגבי השכנים, עוד ניתן לעשות משהו, אבל לגבי הדייר עצמו הוא פשוט מסכן את בריאותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
תמי11/05/2010איך ניתן לדעת אם לאחד השכנים יש אנטנה בתוך הבית?
אני למשל הלכתי עם הפלאפון בבית וברובו הקליטה בנונית ונמוכה, אבל קרוב לקיר עם השכן והמרפסת החיצונית והמטבח יש קליטה גבוהה, זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח.
רם דישון11/05/2010הפלאפון הוא גלאי גרוע (מבחינת השימוש שלך). אם האנטנה שייכת לחברה אחרת, לא תרגישי דבר.
הדרך היחידה לדעת היא ע"י שימוש במד קרינה (או אמצעים "מודיעיניים" אחרים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות בMICROTESLAחגית09/05/2010
קראתי מאמר אליו הפנה ד"ר דני וולף ובו מדובר על ערכים שך MICROTESLA
מומלץ לא לעלות מעל 0.2 MICROTESLA וסביבת מגורים רגילה באנגליה לא עולה על 0.1
האם זה מיליגאוס או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני משאיר את השאלה למהנדס שלנו
ד``ר דני וולף10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1 מיקרוטסלה=10 מיליגאוס.
רם דישון11/05/2010מכאן ש- 0.2 מיקרוטסלה שוים ל-2 מיליגאוס. זהו הסף המקובל היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה אלחוטית באייפוןעמית08/05/2010
שלום,
האם מסוכן לילד לאחוז !! (לא ליד הראש) מכשיר אייפון הגולש אלחוטית (או סלולארית) ומשדר סרטונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן מסוכן, יקר, ומיותר!!!!!!!!!
ד``ר דני וולף10/05/2010עד להיכן היגענו???????
בשביל מה ילד צריך אייפון???
ילדים חשופים ומסתכנים הרבה יותר מאשר מבוגרים מהקרינה האלקטרומגנטית, והם צריכים לצמצם כמה שיותר את החשיפה לקרינה זו, גם לא לשים את הטלפון קרוב לחלציים, בייחוד אצל בנים!!! גם כשהטלפון בסטנד-ביי ולא בשימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרעמותך במקומה !
עמית10/05/2010אבל, האיי פון הוא שלי והילד רק צופה בסרטון (לא מדבר ולא מניח על האוזן) או משחק במכשיר - כאשר המכשיר תמיד רחוק מהגוף. האם גם זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם המכשיר 20-25 ס"מ מהגוף
ד``ר דני וולף11/05/2010אין בעיה, ובכל זאת התהיות וההתרעמות נשארת כפי שהייתה. מה הכיף לראות סרטון בגודל אפס על אפס, ובאיכות ירודה??? לשלם כל כך הרבה, בשביל ילד שיכול להטריח עצמו למחשב, או שיכול להרשות לעצמו כמה דקות מנוחה "מהעסקים החשובים" גם בלי האייפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכנולוגיה....
עמית11/05/2010שלום, אני סבורה שאם נייעץ לאנשים לא להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות - לא נשיג את המטרה בדיוק כפי שאין אנו רוכבים על סוס היום כדי להגיע לעיר השכנה. החוכמה היא לנצל את היתרונות של הטכנולוגיה המתקדמת - אך להשתמש בהם בתבונה ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכנולוגיה....
עמית11/05/2010שלום, אני סבורה שאם נייעץ לאנשים לא להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות - לא נשיג את המטרה בדיוק כפי שאין אנו רוכבים על סוס היום כדי להגיע לעיר השכנה. החוכמה היא לנצל את היתרונות של הטכנולוגיה המתקדמת - אך להשתמש בהם בתבונה ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה שאת אומרת שקול למעשה
רם דישון11/05/2010ל"מדוע לא נהנה מעישון סיגריות?".
אנו יודעים היום בוודאות שהקרינה של הניידים אינה מיטיבה עם בריאותנו. איננו יודעים היום מהו סף העוצמה שמתחתיו היא בטוחה. נדע זאת בעוד עשור, אולי יותר.
עד אז עלינו להזהר ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבה לאנטנה סלולאריתיעל08/05/2010
שלום, אני יושב בקומה הכי גבוהה בעזריאלי ועל גג הבניין שליד מספר אנטנות סלולאריות - כאשר הקרובה ביותר מבינהן רחוקה כ-30-20- מטרים (במקרה הטוב!) מן החדר בו אני יושב. לא רואים את האנטנה מן החדר עצמו (הבנין עגול) אך במרחק של כארבעה צעדים ממנו (ואף פחות - שלושה חדרים ליד) ניתן לראותה (אני מעריך שהמרחק שלה מהבנין הוא לכל היותר כ-15 מטרים). מהו טווח הביטחון מן האנטנה? האם אני מצוי בסיכון גבוה מבחינת הקירבה לאנטנה. האם יש משמעות לכך שהאנטנה אינה בטווח ראיה מהחדר על אף שמבחינת מרחק אווירי היא מאוד קרובה כאמור?למיטב ידיעתי זאת אנטנת שידור דור שלישי. האם הקרינה "עוברת" דרך קירות, ארונות וכיו"ב או שאין משמעות להמצאות קירות או ארונות וכיו"ב בדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קירות מנחיתים את הקרינה
רם דישון08/05/2010ב-90%, ןמאחר ואין קו ראיה נראה לי שאין לך בעיה. אם אתה עדיין חושש- דאג שמישהו ימדוד את הקרינה במקום בו אתה עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקירבה לאנטנה סלולרית
יעל10/05/2010ראשית תודה על המענה!
האם הדבר נכון גם לגבי קירות גבס וארונות מעץ ?
מה החשיבות של קו ראיה בעצם אם אין מרחק אווירי רב?
לבקש לבצע בדיקה זה קצת בעייתי במקום עבודה......
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת הרדיו, בניגוד לשדה
ד``ר דני וולף10/05/2010המגנטי של הקרינה בתדירות הביתית נעצרת בכול מכשול, וכל מכשול מנחית את הקרינה בעשרות מונים. אין זה משנה אם מדובר בנייר כסף או במיסוך מיוחד או בקיר מקרטון. העיקר שלא יהיו חורים ומעברים שהקרניים יכולים לעקוף או להיות מוחזרים ולעקוף ולחדור פנימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיאבה לאנטנה סלולרית
יעל11/05/2010תודה על המענה.
הואיל ואינני בקיא בנושא אינני מבין מה ההבדל בין הקרינה האלקטרומגנטית לבין השדה האלקרומגנטי? ובכלל זה מבחינת השפעותיהם על גוף האדם?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבחינה פיסיקלית ההבדל הוא
רם דישון11/05/2010באורך הגל (ובתדירות). להבדל זה משמעות רבה בצורת ההתפשטות של הגלים. על ההבדלים בהשפעה על גוף האדם יענו עמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען בטריות aa רגילותמשה07/05/2010
שלום
לפני 20 שנה - או יותר -קניתי מטען בטריות aa ( לרדיו טרנזיסטור של אז ) והיה ריח מוזר .
החלטתי לזורקו לפח . ומאז קונה לווקמנים ושלטים למינהם בטריות לא נטענות.
שקניתי השנה מצלמה זללנית ,ניסיתי שוב מטען מודרני חדש .ושוב -- אותו ריח מוזר שיוצא מהמטען גם שהוא כבר קר.
1) מה הוא הריח הזה?
2)האם שימוש בבטריות כאלו שנוגע בהם חמות ומכניס למכשירים יש סיכון כלשהו יותר מבבטריות לא נטענות.
מטעין אותם בשקע בחדר גדול לשעתיים.יותר משני מטרים ממני או נמצא בחדר אחר .
3) אם יש סיכון בריאותי כלשהו מהמטען : האם טוב יותר לקנות- להשתמש- במטען חזק מהיר של שעתיים , או מטען בטעינה חלשה יותר , שלוקח לו 8 שעות להטעין את אותם 4
בטריות aa
4)או שיש חשיבות לגורם אחר שצריך לבדוק לצורך קנייה בטוחה יותר לבריאות ולאו דווקא הזולה?
5)או בכלל מכל שפע החברות מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון07/05/2010הריח הוא תוצאה של חימום שאריות חומרים שנותרו בעת הזרקת הפלסטיק. אוורר היטב את הסביבה. אין בזה כל סיכון. במשך הזמן הריח יפוג.
יתר השאלות אינן נוגעות לפורום, אבל אענה:
שימוש במטען מהיר מקצר את חיי הסוללות כיוון שהן מתחממות לטמפרטורה גבוהה. היצרנים מיצרים אותם עקב דרישות שיווקיות למרות שהם עצמם כותבים שטמפרטורה גבוהה מקצרת את אורך חיי הסוללה. לכן עדיף להשתמש במטען איטי של 8 שעות ואף יותר.
כמו שכבר כתבתי, אין סיכון בשום היבט של סוללות נטענות.
מניסיוני האישי סוללות של GP נותנות את התמורה הטובה ביותר עבור הכסף. (זה לא אומר שאחרות לא טובות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירנה של מכשירים חשמלים מכוביםגמאני06/05/2010
האם מכשירים חשמליים כמו טלויזיה, טייפ, די וי די, רמקולים, רדיאטור, מזגן וטלפון אלחוטי פולטים קרינה גם כשהם מכובים וסגורים ?
האם מספיק לכבות טלויזה בשלט או שצריך לכבות בכפתור שמיועד לכיבויה ?
במידה ויש קירנה עדיין, האם היא משמעותית ? נניח למקם מיטה צמודה למכשירים הנ"ל ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
די לכבות באמצעות
רם דישון07/05/2010השלט; המעגלים שנשארים ב"כוננות" צורכים הספק זעיר ואינם מסוכנים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה מפלאפוןשגיא06/05/2010
האם יש סכנה כלשהי מטלפון סללורי שנמצא במרחק של למעלה מ60 סנטימטר ממני ואני מדבר דרכו דרך האוזניה עם צינור האוויר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש לא, אידאלי אין שום סכנה
ד``ר דני וולף06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חכם לעומת רגילמשה06/05/2010
איזה ארון חשמל מקרין בעוצמה יותר גבוהה
ארון חשמל רגיל או ארון חשמל בית חכם?
והאם ההפרש משמעותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאיר למהנדס לענות
ד``ר דני וולף06/05/2010לדעתי מה שמקרין זה ארון החשמל, ואין זה משנה אם הבית חכם או טיפש - כמו הבית שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההבדל בין בית רגיל לחכם הוא הבקרה,
רם דישון07/05/2010שנעשית במתח נמוך ובפקודות אלחוטיות שונות (בהספקים זעירים). לכן אין הבדל בין בית רגיל לבית חכם. מה שיוצר את השדה המגנטי הוא הזרמים שמפעילים את המכשירים, ואלו זהים בין אם הבית חכם או לא.
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)