מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת HRCT של הריאותירון07/04/2022
קיבלתי הפניה לבדיקת HRCT של הריאות (ט.מ CT חתכים דקים HRCT).
1. פי כמה קרינה יש בבדיקה יחסית ל-CT ריאות רגיל?
2. איזה אלטרנטיבות יש לבדיקה עם פחות קרינה?
3. באיזה בתי חולים/מכונים יש מכונות CT חדישות שבודקות עם פחות קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון11/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 בדיקות אמאראיי לילד קטןאיילת06/04/2022
בני בן שש הופנה לבצע בדיקת אמאראיי ראש וצוואר.
בנוסף בדיקת אמארוי ראש - שזה הבנתי לכלי דם.
בנוסף אמאראיי צווארי.
לציין שהראשון הרופאה רצתה ואני התעקשתי גם על האחרים. היא אמרה לי שאם יאשרו בקופח בסדר אבל לדעתה מספיק הראשון.
אני יודעת שאין קרינה כמו בסיטי אבל בכל זאת אמאראיי ועוד ראש - זה גלי רדיו מגנטים.
האם יש סיכון לילד? שלוש בדיקות יחד?
עבר כבר אמאראיי ראש לפני שלוש שנים.
והאם ידוע לך על חומר הניגוד שקראתי שגם לא בריא למח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון כלל.
רם דישון07/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושב רכב עם חימוםאורי04/04/2022
שלום רב, האם קיים שדה אלקטרומגנטי במושב רכב עם חימום כאשר חימום המושב כבוי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאשר כבוי אין שדה.
רם דישון04/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחדר טרפומיסבי03/04/2022
קנינו דירה בקומה 4 בקומה התחתונה במינוס 1 יש חדר טרפו
האם צריך לדאוג מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיבה לדאגה. המרחק גדול דיו.
רם דישון04/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקלדת אלחוטיתמשה28/03/2022
שלום רב
אני עובד הרבה שעות עם מחשב נייד שמחובר לתחת עגינה ובאמצעותה למקלדת אלחוטית, האם נפלטת קרינה מסוכנת מהמקלדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפלטת קרינה חלשה. לא מסוכנת.
רם דישון30/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתג להדלקת הדוד עם wi fiמשה28/03/2022
האם מתג להדלקת דוד שפועל באמצעות wi fi, פולט קרינה? האם אפשק לישון במרחק 3 מטר ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק הזה תקין. הקרינה חלשה מאד.
רם דישון30/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונות משחק לילדיםילנה27/03/2022
שלום. הילד שלי שיחק במכונת משחק כדורסל והכדור נפל מאחורי המכונה ממש מתחת למכונה. לא הספקתי להגיד משהו. הבן שלי כבר רץ לשם והביא את הכדור משם. בפעם שניה ש הכדור נפל אני נכנסתי לשם וראיתי שיש איזשהו סימן אזהרה . האם זה סימן קרינה? האם הילד שלי קיבל קרינה?? לא ממש שמתי לב באותו רגע ועכשיו מאוד מודאגת... צירפתי את התמונה של המכונה. תודה רבה מראש
אין קרינה ממכונה זו. אינני יכול לדעת מה הסימן כי לא צירפת צילום של סימן האזהרה.
רם דישון28/03/2022אני מניח שהאזהרה היא מפני התחשמלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורא ברקוד בקופהחני27/03/2022
היי
היום הייתי עם הילדה הקטנה שלי בסופר
היא עמדה ליד הקופה ואחכ הבנתי שמול הקורא של הקופאית.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון28/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מינימלי מקו מתח גבוה ונמוךלירן25/03/2022
היי,
רוצה להשכיר דירה אבל ממש חושש (יש לי תינוק)
אשמח לשעת מה המרחק המינימלי מקו שכזה.
יש לי גם וידאו..
ראוי לציין שגם מאחורי הבניין יש קו. מצב תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
לירן25/03/2022נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיכון במרחק כפי שנראה בצילום.
רם דישון26/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק הוא לאחור איפה שהבניין הישן
לירן27/03/2022המרחק הוא לאחור, איפה שהבניין הישן לא קדימה לעבר הבניינים הגבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התיאור שלך לא ברור. צר לי. מרחק בטחון מקו כזה הוא 5 מטרים.
רם דישון28/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרכב היברידירותם23/03/2022
שלום רב
אני שוקלת אם לקנות רכב היברידי. האם ברכב היברידי יש יותק קרינה מאשר רעב בנזין רגיל?
אודה מאד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, במיוחד במושב האחורי. באתר המשרד להגנת הסביבה יש פירוט של מדידות שנעשו ברכבים היברידיים שונים.
רם דישון26/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארונות חשמל ותקשורתשיר22/03/2022
שלום,
אשמח להתייעץ בנוגע לקרינה הנפלטת מארון חשמל שלפי הבנתי מיועד לספק חשמל לתאורת הרחוב וכן ארונות תקשורת של בזק והוט גם כן שמספקים לרחוב כולו ומבנה טרנספורמטור שממוקם גם כן בשכונה. מה המרחק המומלץ להתרחק מכל אחד מאלו?
תודה רבה מראש והמשך שבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון23/03/2022ארונות של בזק, הוט ויס אינם פולטים קרינה.
שנאי (מבנה טרנספורמטור)- 7 מטרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שיר23/03/2022מודה לך על המענה המהיר. בנוגע לארון חשמל שמספק חשמל לתאורת רחוב? יש ממה לחשוש? מה המרחק הסביר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
7 מטרים.
רם דישון26/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בצילום פנורמיליאור21/03/2022
שלום רב,
התבקשתי לעשות צילום שיניים פנורמי דיגיטלי. כשהגעתי לצילום הסתבר שיש שם סינר עופרת אך אין צווארון. הטכנאית אמרה לי שאין להם וגם ולא ניתן לשים צווארון כי זה יפריע לצילום. במקום צווארון היא הציעה לי לשים סינר נוסף, זהה לקודמו. החלטתי לדחות בינתיים את הצילום. האם בצילום מסוג זה לא שמים צווארון מגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן בצילום זה לא ניתן לשים צווארון. הקרינה בצילום דיגטלי נמוכה וממוקדת, והמנעות מהצילום אינה מומלצת כי עלולים להחמיץ בעיה.
רם דישון21/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הקרינה הזאת נקראת?רחלי20/03/2022
קרינה סלולארית או חשמלית? איך זה נקרא?
והאם יש סיכון במרחק של מעבר כביש ביני לבין האנטנה? כמה צריך לשמור מרחק מאנטנה כזאת ?
יש לי כאב ראש בזמן האחרון היתכן קשר?
תשובות.
רם דישון21/03/20221. זו אנטנה סלולרית והקרינה ממנה נקראת סלולרית.
2. אין סיכון ממעבר כביש בסביבת האנטנה.
3. אם כאבי הראש מופיעים בסמוך למעבר ליד האנטנה- יתכן שאת רגישה לקרינה. נסי לנהל רישום מפורט מתי כאבי הראש מופיעים והאם יש מתאם לסיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסוכנת -חששקשת20/03/2022
היי, רציתי לדעת אם מסוכן לשבת ליד ארון תקשורת כזה? הוא נמצא במרחק של מטר ממני. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
קשת21/03/2022היי, האם אפשר לקבל תשובה? ארון כזה עם מלא כבלים ומעיין ממירים בתוכו מוציא קרינה?
תשובות.
רם דישון21/03/20221. סגנונך אינו תקין. אינני עובד אצלך ואינני חייב מאומה לאיש.
2. נסי לשלוח תמונה של הארון כשהוא פתוח. אם זה אכן ארון תקשורת- הוא איננו מסוכן. אבל כמו שכתבתי, זאת ניתן לאשר רק לאור תמונה כשהוא פתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מסוכנת חשש
קשת21/03/2022מתנצלת, לא התכוונתי שישמע חצוף, הטונציה אולי לא עוברת מסך. בכל מקרה אין לי אפשרות לפתוח את הארון הוא נעול , יש הרבה כבלים מחוברים למעיין ממירים, אין על הארון מדבקה של מתח חשמלי או משהו כזה. יש נורות מהבהבות גם. מצרפת תמונה מקרוב יותר אולי יעזור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מסוכנת חשש
קשת22/03/2022היום הבנתי שהארון מכיל בתוכו גם תקשורת וואי פיי של הניידים וגם של המחשבים, אם זה עוזר לך.
לדעתי אין שום סיכון משתי סיבות:
רם דישון23/03/20221. נורות מהבהבות מצביעות על ארון תקשורת שאינו קורן כלל.
2. הדלתות המחוררות אינן מעבירות שום קרינה החוצה, לו גם היתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא פנתה אליך ממש בכבוד
שיר22/03/2022לא הבנתי למה יצאת עליה סתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר הקלטה על הגוףמיכל20/03/2022
האם יש קרינה ממכשיר הקלטה ששמים על הגוף?
אין קרינה.
רם דישון21/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)