מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכשיר אינטרקום, האם פולט קרינה?אילה06/02/2022
שלום. יש לי מכשיר אינטרקום בבית שהכפתורים בו דולקים באופן תמידי. האם פולט קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את המכשיר הזה, אבל נראה לי שכן.
רם דישון07/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשתות לחלונות נגד קרינהליבי06/02/2022
הי
קראתי באתר שאתם ממליצים על התקנת רשתות לחלונות על מנת לצמצם חדירת קרינה לבית.
1- האם ישנן רשתות מסויימות מומלצות? רשתות שקופות מפיברגלאס מתאימות?
2- האם התקנת רשתות שחוסמות קרינה לא מגבירות את הקרינה בבית? (אינטרנט אלחוטי, סלולר וכו'...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשתות פיברגלס שקופות לקרינה ולא יעילות למיגון
רם דישון06/02/20221. רק רשתות מתכתיות! רשתות פיברגלס שקופות לקרינה ולא יעילות למיגון.
2. הרשת אכן מונעת יציאה של הקרינה החוצה במידת מה, אבל מקורות הקרינה בבית הן בשליטתנו בניגוד לקרינה מבחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק אנטנות סלולריותטל06/02/2022
שלום
אשמח לדעת מהו המרחק הבטוח מאנטנה סלולרית, והאם מרחק מספיק על מנת שיהיה טווח ביטחון גם אם רואים אותה מהחלון? או שחשוב שיהיו מבנים חוסמים?
האם נוכחות של 3 אנטנות במרחק של קילומטר מבית מגורים, אך שניתן לראות מהחלון זה טווח מספיק בטוח?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מרחק בטוח בכללי, כי הוא תלוי בהרבה משתנים (עוצמת השידור, כיוון האנטנה ועוד).
רם דישון06/02/2022קילומטר נראה מרחק סביר. אם ברצונך להיות בטוח/ה- רכוש מכשיר אישי ומדוד לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטיחות מפילר חשמל שכונתיאלון06/02/2022
שלום רב,
אני ואשתי בתהליכי רכישת דירה.
בתוכנית מופיע פילר חשמל שכונתי במרחק של כשני מטרים מהמרפסת וכשלושה-ארבעה מטרים מהסלון.
האם זהו מרחק מספק כדי לא להעמיד אותנו ואת ילדינו בסכנה?
תודה מראש,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקבלן ציין שמדובר במוני חשמל ואולי גם לוח של הציבורי
אלון06/02/2022הקבלן ציין שמדובר במוני חשמל ואולי גם לוח של הציבורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מוצא חן בעיני. קשה לתת תשובה החלטית אבל יש לי הצעה:
רם דישון06/02/2022קנה מכשיר מדידה פשוט, וחפש בסביבה בנויה פילר כזה (שכונתי) ומדוד את הקרינה במרחקים שציינת. מדוד בעונת החורף בערב, שאז הקרינה צפויה להיות מירבית. מדידה כזו תתן מידע טוב יותר מכל הערכה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד במצב שינה פולט קרינהעדי02/02/2022
פולט קרינה? מרחק חצי מטר ממחשב נייד במצב הזה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הוא היה מחובר לאינטרנט (או לוייפיי) לפני שנכנס
רם דישון04/02/2022למצב שינה, הוא ממשיך לפלוט קרינה אם כי פחות מאשר במצב עבודה רגיל.
לגבי מרחק- חצי מטר גבולי, רצוי מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון במהלך הלילהלי02/02/2022
שלום,
האם מכשיר פלאפון שאינו בשימוש או בטעינה (אבל דלוק) במהלך הלילה פולט קרינה?
אם הפלאפון נמצא במגירה בשידה ליד המיטה האם הוא פולט קרינה?
באיזה מרחק כדאי לשים את הפלאפון מהראש במהלך הלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובות שלי הן
רם דישון04/02/20221. כן.
2. כן.
3. לפחות חצי מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל עם שנאי מול החלון שלנו במרחק אוירי 5 מטרשמעון31/01/2022
האם זה מסוכן לנו
גבולי. כדאי לרכוש מכשיר ולמדוד.
רם דישון31/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים מסרטנים בכפפהלילך27/01/2022
שלום רב
ברצוני לרכוש לבני בן ה7 כפפות שוער. הכפפה מכילה חומרים מסרטנים כגון פוליאוריתן ..גומי סינטטי...סטירן ..קלקר...
האם העובדה ששם על הידיים מסכן אותו? אם מזיע בתוכן? האם החומרים שבכפפה נספגים בגוף?
לצערי מחוץ לתחום הפורום. אני מייעץ לאורר אותן מספר ימים על מנת שכל החומרים המשמשים בתהליך הייצור יתנדפו.
רם דישון29/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור עוצמת קרינה ממשדרולדימיר27/01/2022
מכשיר שמשדר בעוצמה של 26W ורשום על אנטנה שלו 5.5dbi - האם זו עוצמה חזקה ומסוכנת? כמה זמן יחשב סביל יחסית להיות צמוד למשדר כזה לצורך תפעול שלו? נדרשים הרבה תפעולים ולכן חשוב לי לדעת.
ספק הכוח של המשדר הוא 12וולט עד 10 אמפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבעיה איננה במשדר אלא באנטנה (בהנחה שהוא מחובר אליה).
רם דישון27/01/2022רצוי מאד לא להמצא בקרבת האנטנה כאשר היא משדרת. אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה קטן שמתריע כאשר הקרינה עולה על ערך בטוח, ולשאת אותו בכיס בזמן התפעול. ראה באתר norad4u.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ולדימיר27/01/2022הבקר יכול לשדר גם ללא האנטנה, אך מחוברת אליו אנטנה במרחק שני מטרים מהמשדר. מרחק שכזה היית מגדיר כלא מומלץ או כבר בגדר מסוכן? כי אני קראתי שעוצמה מותרת היא עד 100mW ולכן זה פי 260 מהמותר, נשמע המון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלש נקודות:
רם דישון29/01/20221. אוי ואבוי אם הבקר ישדר ללא אנטנה. המגבר הסופי שלו עלול להשרף.
2. מרחק של שני מטרים במפורש מסוכן.
3. אני ממליץ לחבר לו עומס דמה בזמן התפעול. בחיבור כזה האנרגיה הופכת לחום ולא מסכנת. כדאי גם שעומס הדמה ייארז בקופסה מתכתית עם פתח קטן לכבל בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מקורות קרינה קיימים ועתידיים בשכונה חדשהדנה26/01/2022
שלום
אנחנו שוקלים לקנות בית בשכונה חדשה שעדין לא נבנתה. זו הרחבה של ישוב קיים, כרגע עדין לא החלו בבניית הבתים.
כיצד אני יכולה לברר על מפגעי קרינה מתוכננים שיכולים להיות בסביבת המקום? (אנטנות סלולריות, מקורות מתח גבוה וכו'...) למה חשוב לשים לב?
האם יש טעם בבדיקת קרינה בשלב זה? הרי המתווה השטח עתיד להשתנות עם בניית הבתים בשכונה.
יש לציין שהמיקום שחשבנו עליו הינו במרכז השכונה ולא במעטפת החיצונית.
מבחינתי זהו שיקול מהותי בבחירת המיקום בשכונה או המעבר לשכונה באופן כללי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין תשובה לשאלה זו. למה לשים לב- רשמת את הדברים העיקריים.
רם דישון27/01/2022אם בעתיד תהיה בעית קליטה בייישוב, קרוב לוודאי שאלו שסובלים יחתרו להקמת אנטנה מקומית.
הדרך היחידה לפתור את הבעיה הזו היא לקנות יד שניה, כאשר היישוב מפותח כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור לגבי שכונה חדשה - קרינה
דנה06/02/2022תודה רבה על התשובה
אני מבינה ממך שכמובן תשובה וודאית נוכל לדעת רק לאחר בניית השכונה. אך מבחינת מבנה השכונה העתידי, אמנם הבית צפוי להיות בחלקו לכיון האנטנות, אך צפויים עוד מבנים בגובה דומה וחלקם אולי מעט מעליו בדרך לאנטנות שנמצאות במרחק של כ- 750 מטר. נראה שמרוב חלונות הבית לא יהיה ניתן לראות את האנטנות, אלא אם נטה את הראש הצידה. האם יש לזה משמעות או לא?
כיום הקרינה בנקודה בה צפוי להיבנות הבית בבדיקה ממכשיר ביתי הינה גבוהה יחסית, אבל עכשיו ישנו שטח פתוח ללא מבינים, וכפי שציינתי, הבית צפוי להיות במרכז השכונה מוקף ביתים בגובה דומה.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לי לתת תשובה טובה לבעיה זו. כמובן שיש משמעות אם יש או אין קו ראיה.
רם דישון06/02/2022אם יהיה בעתיד חלון שלידו נמדוד עוצמה גבוהה- יש פתרון של מיגון החלון בהוצאה קטנה וביעילות גבוהה. מקווה שעזרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה חיבור אינטרנטי עדיף?אילה26/01/2022
איזה חיבור אינטרנטי עדיף מבין השניים? וויפי או לחילופין חיבור עם חוט וראוטר ליידי (לפי מה שהבנתי אם אני עובדת עם חוט הראוטר יהיה חייב להיות באותו החדר). אשמח לתשובה בהקדם כי ביום שישי הקרוב יבואו להתקין.
כמובן שחיבור חוטי עדיף. רק
רם דישון26/01/2022וודאי עם הטכנאי שיכבה את הוייפיי (בהנחה שאינו דרוש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אילה26/01/2022אני מבינה אך אני עובדת שעות מרובות מול המחשב במהלך היום והראוטר ליידי.
לגבי כיבוי הוויפי על ידי הטכנאי - האם הוא חייב לכבות אותו כדי שלא תהיה קרינה? כלומר, אם הוויפי יהיה רק כאופציה בבית זה עדיין לא מומלץ וגם אם אני עובדת עם חוט יש קרינה מכך שיש וויפי גם אם הוא לא הפעלתי אותו במחשב שלי?
מקווה שברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, יש קרינה גם כאשר לא משתמשים בוייפיי.
רם דישון27/01/2022אם את רוצה את הוייפיי בתור אופציה- זה אפשרי. בררי עם הטכנאי כיצד מפעילים ומכבים את הוייפיי. יש כאלו שבעזרת מפסק ויש כאלו שדרך המחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלדת חוטית שמחוברת למחשב ?חיים24/01/2022
אני עובד מהבית ושם את המקלדת שמחוברת למחשב בחיבור usb חוטי על הברכיים כאשר זה מונח על משטח עץ זה בטוח מבחינת קרינה?
כן.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מגבעת קוסולובסקיאילנה23/01/2022
שלום
אני מתכננת מעבר משכונה מאוד צמודה לגבעה, גרים כרגע במרחק 400 מטר, לשכונה רחוקה במרחק 950 מטר בערך מגבעת קוסולובסקי.
יפרידו בינינו 3 רחובות, עם בניינים רבים אך נמוכים
פארק גבעתיים הענק (עם גבעה), ורבי קומות רבים
ואז רחוב נוסף.
האם זה מרחק בטוח באופן ודאי מהאנטנות בגבעה?
האם צריך לוודא שמהבית ומבית הספר לא רואים את האנטנות או שאין משמעות במרחקים כאלה?
או שיש טווח גדול יותר שממנו בודאות אין סכנה מהקרינה בגבעה?
שקלנו לעבור עיר מגורים אבל בכל מקום יש היום הרבה קרינה והמעבר לא פשוט כלכלית ומנטלית בימים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי מרחק כזה הנו בטוח. כמובן שאם אין קו ראיה המצב טוב יותר.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה, קו מתח גבוה וגנרטורעפרה23/01/2022
שלום, יש לנו בשכונה בשטח די קטן גם אנטנה של פלאפון, גם קו מתח גבוה (עם שנאי) וגם גנטור.
לצערנו יש גם לא מעט מקרי סרטן.
הבדיקות שנעשו (בשעות היום) היו תקינות.
האם יכול להיות קשר בין הקרינה לריבוי מקרי הסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן, למרות שהסיכוי נמוך. נדע בוודאות (מוגבלת) רק אם נמדוד את הקרינה בדירות החולים.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבת ראש של תינוק למחשב ניידעדי23/01/2022
בני התינוק נעמד מתחת לשולחן בדיוק מתחת למחשב נייד שהונח עליו. המרחק בין הראש שלו לתחתית המחשב היה בערך 10-15 ס"מ לפרק זמן של לא יותר מ15 דקות.
האם זה פרק זמן ארוך מידי מבחינת סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל התינוק 10 חודשים
עדי23/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיכון מארוע חד פעמי קצר.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להבין דבר נוסף
עדי27/01/2022אם מדובר באירועים קצרים שאינם חד פעמיים, אלא קורים כמה פעמים ביום נניח, זה בעייתי?
כן. זה בעייתי.
רם דישון27/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)