מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה-מרחק ביטחון ממטען של שלט לאקסבוקסליטל23/01/2022
שלום,
רציתי לשאול מה מרחק הביטחון מבחינת קרינה
ממטען לשלט לאקסבוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ראוטר של סיב אופטי פולט קרינה מסוכנת? האם ניתן למקם בחדר?זאב23/01/2022
האם ראוטר המחובר לסיב אופטי בתוך הבית מפיץ סוג של קרינה מסוכנת.האם ניתן למקם בחדר שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הראוטר מאפשר וייפיי, הוא כמו כל ראוטר אחר. הסיב הוא בכניסה לראוטר, והיציאה תלויה בסוג הראוטר.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאדוה23/01/2022
שלום בעלי צריך לעשות סיטי מוח עם יוד יש לנו ילדים קטנים ורציתי לדעת עם אחרי שעשה ומגיע הבית הוא יכול להתקרב ולנשק את הילדים
בררי עם טכנאי הסיטי. אם היוד רדיואקטיבי-רצוי שיתרחק מהילדים יומיים.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקר שבור וחשיפה לשמשלילך22/01/2022
שלום רב,
בכיסא הבטיחות ישנו קלקר בצדדים. הקלקר נשבר. מלבד העובדה שהכיסא לא בטיחותי האם קלקר שבור וחשיפתו לשמש מפזר אדים רעילים לאוויר? האם ישנו סכנה של רעילות כשאר בני יושב עליו מידי יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין שום סיכון.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בזמן השימוש בפלאפון (לא בשיחה).אילה22/01/2022
שלום. האם ישנה חשיפה לקרינה בעת השימוש בפלאפון בלבד (ללא שיחה), למשל- בעת צילום או שימוש באפליקציה? שאלה נוספת- האם יש פלאפונים שפולטים פחות קרינה מאחרים?
תשובות.
רם דישון22/01/2022יש קרינה מהפלאפון גם לא בזמן שיחה.
יש הבדלים בין המכשירים, אבל משתנה חשוב יותר הוא המרחק מהאנטנה של חברת הסלולר. ככל שקרובים יותר- הקרינה נמוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. בהמשך לשאלתי..
אילה22/01/2022תודה רבה על התשובה. עד כמה הקרינה בעת השימוש באפליקציה או במצלמה הללו מסוכנת או גבוהה? במידה ואני נאלצת להשתמש בטלפון במהלך היום, עד כמה זמן ביום נחשב זמן סביר ולא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין תשובה חד משמעית לשאלה זו.
רם דישון25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערך של החשמל בבית החדש תקיןלוטם16/01/2022
שלום..בדקתי קרינה מחשמל בבית חדש שעתידה לעבור אליו...זה הערך הכי גבוה שיצא בשעות הערב . האם זה תקין ובטוח . ?
אכן תקין ובטוח.
רם דישון17/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של טלויזיה, ממיר וראוטרלי13/01/2022
שלום רב,
האם קרינת טלויזיה )lcd), ממיר וראוטר עוברת דרך קיר?
שואלת כי הקיר בסלון עליו הם מצויים צמוד לקיר חדר השינה שם מצויה מיטת תינוק.
לתשובתך המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה מהטלויזיה חלשה מאוד וכנ"ל הממיר
רם דישון15/01/20221. הקרינה מהטלויזיה חלשה מאד.
2. כנ״ל הממיר.
3. הראוטר הוא החזק מכולם. הקיר מנחית את הקרינה בהרבה, בדרך כלל סביב 90% (10% עוברים). בכל מקרה את מיטת התינוק הייתי מרחיק מטר מהקיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה שלי
לי16/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מראוטר בחדר עבודהעמית11/01/2022
שלום
האם עבור נער לשכב על ספה כמה שעות ביום
כאשר ראוטר ביתי במרחק כחצי מטר מהראש בעייתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ. רצוי להרחיק את הראוטר לפחות מטר.
רם דישון15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר מהירות גלישהאבי11/01/2022
יש קשר כלשהו בין מהירות הגלישה של ספק האינטרנט או של הראוטר לעוצמת הקרינה שהראוטר פולט כשיש מכשירים שגולשים בWIFI? האם מהירות גבוהה יותר אומרת קרינה גבוהה יותר בהכרח?
הראוטר אינו יככול לשדר יותר מהעוצמה המירבית שלו, ללא תלות במהירות.
רם דישון15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מעמודים המוצגים בתמונותרלי11/01/2022
שלום, רציתי לדעת האם יש קרינה מעמודים המוצגים בתמונות?
אני חושבת לשכור דירה בבניין, הדירה היא בקומה 2 במרחק של כמטר וחצי מהעמודים עם הכבלים השחורים כפי שניתן לראות. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מסוכנת חשש
חלי13/01/2022היי, טרם קיבלתי מענה :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה לי שאלו כבלי טלפון שאין מהם קרינה כלל.
רם דישון15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק מעמודי החשמל בטוח או לא
חלי15/01/2022ונניח שאלו עמודי חשמל המרחק מהם בטוח או לא?
אנא שלחי תמונה באור יום.
רם דישון17/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של הכבלים באור יום לבקשתך
חלי17/01/2022בבקשה אור יום
אלו כבלי טלפון. בקשו מבזק לשפר את הצד האסתטי שלהם. נראה כמו בעזה.
רם דישון18/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן מראה לא משהו והעיקר שהם לא מסוכנים
חלי18/01/2022אכן מראה לא משהו, העיקר שהם לא מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמוד בתמונה הוא גם טלפון
חלי18/01/2022מתנצלת על השיגור אבל העמוד שבתמונה כאן הוא גם טלפון? זאת דירה אחרת שאני מתכננת לשכור. תודה!
כן גם פה מדובר בכבלי טלפון
רם דישון18/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת קרינה ליד בניין מגוריםיסמין10/01/2022
שלום, אנו מעוניינים לקנות דירה וראינו שבקרבתה יש אנטונות עם הנתונים הבאים:
אנטנה של סלקום דור 2 3 4 עם עוצמת קרינה מירבית ביח' מיקרו לסמ"ר של 44.34. האנטנטה הזו נמצאת שלוש בניניים ליד הבניין שלנו
אנטנה נוספת שנמצאת במרחק של כ 100 מטר עם עוצמת קרינה מירבית של 74.37 דור 22 3 4
ועוד אנטנטה שלפי אתר GOVMAP נמצאת בניין מגורים צמוד אלינו עם עוצמת קרינה מירבית של 55.385
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה אחת במרחק 10 מ' מהדירה ושייכת לסלקום
יסמין10/01/2022על פי אתר מדלן -
אנטנה אחת במרחק 10 מ' מהדירה. האנטנה שייכת לסלקום.
אנטנה אחת במרחק 30 מ' מהדירה. האנטנה שייכת לפרטנר-הוט.
אנטנה אחת במרחק 40 מ' מהדירה. האנטנה שייכת לפלאפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על פי המרחקים הללו, לא הייתי מתקרב לדירה. אבל הטוב ביותר הוא לרכוש מכשיר מדידה ביתי ולמדוד לבד.
רם דישון10/01/2022הנתונים באתר המשרד להג״ס אינם שווים מאומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תוכל לפרט
יסמין10/01/2022תוכל לפרט? על מה ניתן להסתמך ? ומה דעתך מעבר?
מבדיקה נוספת- שלושת האנטנות הסלולריות ממוקמות במרחק של 50 מטר ואין חלון שםונה אליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש הבדל עצום בין 10 מטרים ל-50 מטר.
רם דישון15/01/202250 מטר וללא חלון שפונה לאנטנה הם סיפור שונה לגמרי. נראה לי לא מסוכן כלל, אבל עדיין ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שנאי קרוב לסלוןרועי07/01/2022
שלום, סלון נמצא במרחק מטר וחצי לכל היותר מעמוד שנאי קטן. יש סיכון? מצב תמונה
לא נראה לי שהמרחק הוא מטר וחצי. נראה הרבה יותר.
רם דישון09/01/2022מרחק המינימום הבטוח הוא 7 מטר. שווה לרכוש מכשיר ולמדוד בסלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמדת טעינה לרכב חשמלי מול הבית שלי..לירן05/01/2022
שלום, מול ביתי אתמול הבחנתי בטעינה לרכב חשמלי ביתי כזה..זה ממוקדם בערך 20-25 מטר מדירתי (ממול) , האם יש סיכון כלשהו ?! האם זה כמו כל מכשיר חשמלי אחר ?! האם זה בתדר הlf ?
בבדיקה שערכתי בביתי עם מד קרינה לא נראה שיש קרינה חשמלית .בכל הבית יש פחות ממיליגאוס. צירפתי תמונה
במרחק כזה קרוב לוודאי שאין שום סיכון. אני מניח שמדדת כאשר
רם דישון07/01/2022הרכב בטעינה, שאם לא כן אין משמעות למדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזמן המדידה הרכב לא היה בטעינה -המשך
לירן07/01/2022הקרינה נפלטת רק בזמן מדידה ? הקרינה היא בתדר lf ? או שקיימים תדרים חשמלים אחרים ? ניתן להשוות את הטעינה הזאת לטעינת נייד / מכשיר חשמלי אחר מבחינת הקרינה ?
האם הקרינה עולה גם לבתים למעלה שצמודים למטען?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקרינה נפלטת רק בזמן הטעינה
רם דישון09/01/20221. הקרינה נפלטת רק בזמן טעינה.
2. הקרינה היא בתדר LF. אין תדרים אחרים.
3. השוואה- השאלה אינה ברורה.
4. הקרינה מתפשטת לכל הכיוונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי השאלה ששאלתי...
לירן.10/01/2022מטען ביתי לרכב חשמלי פולט קרינה עוצמה של קרינה כמו של מטען שמטעינים איתו טלפון נייד ?! או לצורך העניין מטען של דייסון (שואב אבק ) ? ואשמח גם לדעת מהו המרחק הבטוח ממטען חשמלי לרכב ? עמיר מאתר ללא קרינה בשבילך אמר שמספיק מטר 1...אבל אתה בתשובתך רשמת לי "קרוב לוודאי "שאין בעיה במרחק של 25 מטר ..שזה משמעתי ממרחק של מטר...
אני קצת מודאגת כי כמו שראית בתמונה הבית שלי בגובה החניון...ואם בעתיד יתקינו עוד עמדות ביתיות כאלה זה קצת ידאיג אותי..
מודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיין לא ברור. אינני מכיר מטען ביתי לרכב חשמלי. המטען לרכב נמצא בדרך כלל ברכב עצמו. והרכב מקבל
רם דישון15/01/2022הזנה תלת פאזית. בכל מקרה הטוב ביותר הוא לרכוש מכשיר ולמדוד אצלך. אני התיחסתי לנתון שבשאלה- רשמת 25 מטרים. במרחק כזה בוודאי אין סיכון. עמיר התיחס כללית למרחק בטחון. אלו שני דברים שונים. בכל מקרה גם אם יוסיפו עוד עמדות טעינה במרחק כזה- אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר המפורט לשאלתי
לירן15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר 5G הרבה יותר גבוהה ממכשירים ללא דור 5אלון04/01/2022
שלום, הקרינה מטלפונים 5G הרבה יותר גבוהה ממכשירים ללא דור 5.
לדוגמה סמסונג A52 5G הקרינה גבוהה כמעט פי 5 מ A52 שאינו 5G.
האם הקרינה הגבוהה באה לידי ביטוי אם התכנית שלי מול הספק היא ב 5G אך אם התוכנית שלי היא לא דור 5, כלומר אני לא משתמש ב 5G, הקרינה הרבה יותר נמוכה והיא ברמה כמו במכשיר דומה ללא 5G?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. בדוק באתר
רם דישון05/01/2022norad4u. עקרונית הקרינה מהנייד דומה לזו של הדור הרביעי- האנטנות משדרות קצת יותר חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הקרינה הגבוהה ביותר היא דור 5
אלון05/01/2022האם הקרינה הגבוהה יותר באה לביטוי רק כשהטלפון בתוכנית מול ספק הגלישה בדור 5?
לא ניתן לדעת. תלוי חזק במרחק מהאנטנה של חברת הסלולר.
רם דישון07/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנת קרינה מתחנת רדיואתי04/01/2022
שלום
ביפו משדרים את תחנת גלי צהל בשכונה שאנו אמורים לגור בה ובבית ספר שנמצא בסמוך.
האם יש סכנת קרינה? מרחק מאתיים - ארבע מאות מטרים משם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. מחייב מדידה של מודד מקצועי עם ציוד שמתאים לתדרי FM.
רם דישון05/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)