מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפרצים מולדיםניב14/07/2012
שלום אני בן 20 ויש לי מפרצים די קטנים בגודל של סנטימטר בערך שתמיד היו. כלומר אני לא מקריח פשוט מעולם לא גדל שם שיער.. דבר זה ממש מפריע לי והשאלה שלי היא האם ניתן לעשות שם השתלה באיזור בו מעולם לא צמח שיער והאם זה יראה טבעי וכמה בערך דבר כזה יעלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצים מולדים - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל20/07/2012שלום ניב
ניתן לבצע השתלת שיער באיזורים שלא היה צמיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתסער25/06/2012
שלום
האם לאחר השתלת שיער נשארת צלקת בגב הראש לכל החיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד''ר שלום שאלתיאל26/06/2012שלום רב
הצלקת נשארת בגב הראש כל החיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם כשעושים בלייזר?.
סער04/07/2012שלום רב
היו משתמשים בלייזר בעבר אבל רק במקום המושתל כדי ליצר חורים שבהם מכניסים השתלים אבל אחורה החתך היה אותו דבר.
יש רק שיטה אחת שלא משאירה פס אחורה זאת שיטת FUE. בפעולה כזה מוצאים אחורה שתלים אחד אחד בעזרת כלי עגול PUNCH מבלי להשאיר צלקת לינארית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה על צלקתמירית17/06/2012
כשהייתי קטנה נחבלתי בראשי כתוצאה מכך יש לי צלקת על המצח שחודרת לשיער, זה תמיד הציק, רציתי לדעת אם אפשר לעשות השתלה על הרקמה המצולקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה על צלקת - תגובה
ד''ר שלום שאלתיאל17/06/2012שלום רב
אפשר לבצע השתלת שיער על צלקת.
הצמיחה בסדר והשערות מסתירות את הצלקת באופן אסטתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחהשלומי04/06/2012
עברתי ארוע משפחתי טראומתי לפני 8 חודשים ומאז נוצרה הידללות ואין צמיחה במקומות הדלילים , יש נשירה וצמיחה רגילה אבל המקומות לא מתמלאים,למרות שאני משתמש ברוגיין קצף 3 חודשים אך ללא הועיל. ראוי לציין כי לפני שנה וחצי היתה נשירה אקטיבית בעקבות דיאטה חריפה שלאחריה השיער התאזן לאחר כמה חודשים כמובן לא במאת האחוזים. ראוי לציין שאני בן 42.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל05/06/2012שלום שלומי
טיפול בנשירת שיער הינו לפחות 6 חודשים. ממליץ סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמיחה
שלומי07/06/2012אם וכאשר המצב יחזור לקדמותו לאחר שימוש תקופתי ברוגיי,האם אהיה חייב להמשיך להשתמש ברוגיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמיחה
שושי25/06/2012טיפול טבעי ואפקטיבי מתוך נסיון של מקרה זהה שעברתי. יש לעסות את מקום ההתקרחות בשן שום טריה חתוכה באלכסון (שטח פנים גדול כמה שיותר של השן). לחפוף לאחר שעה לפחות. כך כל יום או יומיים. לאחר חודש מכסימום (יתכן שבועיים) יופיעו שערות פלומה לבנות שיתחלפו בטבעיות. שינוי מובטח במידה ואין זה אזור התקרחות תורשתית. החסרון היחיד: ריח השום עולה עם רטיבות כגון בים או בזיעה מוגברת, לתשומת לבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף....ליאת03/06/2012
שלום ד"ר פינקל יש לי דלילות בחלק הקדמי של הראש ואני מיואשת. החלטתי לעשות השתלת שיער ואני מבקשת בכל לשון של בקשה שתאמר לי טווח מחירים של השתלה מבלי שאצטרך להגיע. אני צריכה לדעת אם אוכל להרשות לעצמי את ההשתלה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.... - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל05/06/2012שלום ליאת
ללא בדיקה אני לא יודע אם את מתימה להשתלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבי שיער לדלילות BEAVERאורי02/06/2012
לדוקטור פינקל שלום. אני משתמש בסיבי שיער BEAVER אומנם הוא לא תכשיר למניעת נשירה אבל הוא מכסה לי את הדלילות מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבי שיער לדלילות BEAVER - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל03/06/2012שלום אורי
מה השאלה?
בשוק יש מספר רב של סיבי מסוג זה.
איפור קבוע של הקרקפת יותר טוב לפי דעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד''ר פינקל שלוםליאור02/06/2012
לפני שנה וחצי באתי למרפאתך לאבחון ואמרת לי שהמצב שלי מצריך 3 ניתוחי השתלת שיער בשיטת FUE. מאז אני לוקח פרופסיה וישנו שיפור גדול בצמיחה ובצפיפות השיער אך עדיין ישנם מפרצים שמאוד מפריעים לי שארצה לבצע באזור זה השתלה.
האם עצם העובדה שיש שיפור גדול במראה השיער שלי מאותה פגישה איתך ואני אבוא לפגישה נוספת איתך אתה תגיד לי שמצבי כרגע מצריך פחות השתלות שיער ממה שקבעת בפגישה בינינו לפני שנה וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד''ר פינקל שלום - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל03/06/2012שלום ליאור
אתה מוזמן למרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר לא ענית לי
ליאור03/06/2012השאלה אם אני אבוא לפגישה איתך יש סיכוי שתגיד לי שאני צריך פחות השתלות ממה שאמרת לי לפני שנה וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר לא ענית לי - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל03/06/2012ליאור
זה לא המקום לדו שיח
תתקשר בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר חדש בשם טופיק עוזר?ליעד29/05/2012
שלום ,
לפני שאני מחליט לעשות השתלת שיער , יש תכשיר חדש בשם טופיק לנשירת שיער.
זה באמת עוזר או שלוותר?
אודה לתשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר חדש בשם טופיק עוזר? - תגובה
ד''ר שלום שאלתיאל29/05/2012שלום רב
הטופיק הינו תכשיר לשיער דליל כדי שהשיער יראה יותר צפוף
זה לא תכשיר נגד נשירת שיער
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחותחנה20/05/2012
שלום לכם
יש לי שאלה לגבי אחותי
היא סובלת מהתקרחות אבל רק בחלק האחורי של הראש
האם ניתן לבצע השתלת שיער רק בחלק האחורי? היא תהיה עלולה להקריח לאחר מכן גם בחלק הקדמי של ראשה? מה עושים במקרה כזה?
תודב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל20/05/2012שלום לילך
חסרים פרטים. (בדיקות מעבדה, גיל, כמה זמן נמשך ההתקרחות ועוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער בגבותדפי08/05/2012
איבדתי את הגבות שלי בשרפה, אין לי כוויות קשות בפנים אבל גם אין לי שיער
רציתי לברר אם אפשר לעשות השתלת שיער ולבנות גבות חדשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער בגבות
ד``ר ברנרדו פינקל09/05/2012שלום דפי
אפשר לבצע השתלת שיער בגבות עם תוצאות טובות.
כמה זמן עבר מהכוויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6 חודשים...
חנה20/05/2012תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת גבות
ד``ר ברנרדו פינקל20/05/2012ניתן לבצע השתלת שיער. אתה מוזמן לבדיקה במרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לשאולחנה17/04/2012
מה זה קעקוע שיער? האם זה סוג של השתלת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רציתי לשאול - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2012שלום חנה
קעקוע שיער =סוג של איפור קבוע באיזור הקרקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיערבטי04/04/2012
שלום רב
הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים להשתלת שיער מוצלחת . אני כשנתיים לאחר השתלת מח עצם השיער גדל בצורה מאוד דלילה ואני סובלת ממחלת השתל נגד המאכסן בעור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל05/04/2012שלום בטי
מש הטיפולים שאת מקבלת כיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיער
בטי05/04/2012עד לפני חודש קיבלתי טיפול ב פותותרפיה הטיפול הופסק עקב המלצת רופא העור היות והוחלט
באונקולוגיה לטפל במבטרה. לדעת רופא העור השילוב בין מבטרה לפותותרפיה לא ממולץ.
הטיפול במבטרה בא להחליף את הטיפול הממושך בסטרואידים. ההתבטאות של מחלת
השתל נגד המאחסן מתבטאת אצלי לא רק בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיער - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל10/04/2012לא ממליץ על השתלת שיער בזמן הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלילות בגבההילה03/04/2012
האם אבץ יכול לעזור לדלילות בגבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלילות בגבה
ד``ר ברנרדו פינקל05/04/2012שלום הילה
לא, אבץ לא עוזר לצמיחת שיער בגבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזורים תורמים להשתלת שיערטל23/03/2012
שלום,
חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שבד"כ בשיטות FUT ו-FUE לוקחים שיער בחלק האחורי של הראש, אבל בחלק האמצעי/מרכזי.
מדוע לא לוקחים שיער מהאיזור שקרוב לעורף למשל ?
כמו כן, ראיתי שיש דרכים לקחת שיער מהחזה או מהזקן, האם אפשר לקחת עוד מקומות בגוף?
ודבר אחרון, אם למשל מוציאים שיער ב-FUE מגב הראש או מהזקן, אז לא נשאר איזור מאוד דליל? או שמנתח טוב מתכנן את זה בצורה טובה כך שלא יווצר כזה שוני? נראה לי שאם לוקחים מהזקן אז זה יוצר מראה מוזר אח"כ.
תודה לך
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזורים תורמים להשתלת שיער - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל23/03/2012טל שלום
אני לא מבצע השתלת שיער בקרקפת מישער גוף רק השתלת גבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומדוע לא לוקחים מאיזור העורף?
טל23/03/2012כל הזמן לוקחים מהאיזור האמצעי/מרכזי באחורי הראש. מדוע לא באיזור שקרוב יותר לעורף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומדוע לא לוקחים מאיזור העורף? - תגובה
ד''ר שלום שאלתיאל23/03/2012שלום רב
השיער של העורף פחות טוב יותר פלומטי ולכן לא נותן אותם תוצאות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זקיקים ושתליםטל21/03/2012
שלום,
מה המשמעות של כל דבר?
מה זה hair graft? (האם זה שתל?)
מה זה follicular unit ? (האם זה זקיק?)
ואיך מתחלקים הדברים, כלומר כמה זקיקים יש בשתל? לפי מה מודדים למשל כשעושים השתלה? לפי שתלים? זקיקים או שערות בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי זקיקים ושתלים - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל21/03/2012שלום עידן
graft=שתל
folicula unit=שיערה
לכל שתל שערה אחת,שתיים או שלוש שיערות (mini and micro graft)
כל מנתח מודד שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד דבר קטן בנושא
טל21/03/2012אז מהו זקיק? ואיך הוא נמנה בהשתלה? שתלים זה למעשה זקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד דבר קטן בנושא - תגובה
ד``ר ברנרדו פינקל23/03/2012זקיק=שיערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)