מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה11111/08/2009
היי.
יש לי שיער דליל נורא ודק מאז שאני זוכרת את עצמי אני עם תוספות שיער והחלקות ( השיער תמיד היה דליל ודק גם לפני ההחלקות).
מדי פעם לפעם אני שמה לב שנושרות לי שערות מהמצח והמצח הולך ונהיה גבוה האם יש משו לעשות כדי להספיק את התוםעה הזו ? וכמו כן האם יש טיפולים מסוימים שיעזרו בההארכת שיער מילוי ועיבוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער דליל
קארין אלבכרי12/08/2009שלום רב,
ישנם טיפולים טבעיים העוצרים את תהליך הנסיגה ותהליך הדילול ומזרזים את תהליך צמיחת השיער משפרים את חוזקו ואיכותו.
ככל שמקדימים לטפל כך הסיכויים להצלחה גבוהים יותר.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
11131/08/2009בתגובה לשאלתי הקודמת .אמרת שישנם טיפולים טיבעים שמונעים את הנסיגה של השיער מקדימה ומזרזים את היחזקות השיערה ואורכה..אל איזה טיפולים/תכשירים את ממליצה ואיפה ניתן לקנות/לעשות אותם??
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של חודשיים בנטילת פרופסיהתומר11/08/2009
שלום
אני נוטל פרופסיה קרוב לשנתיים ופעם האחרונה שהייתי אצל רופא העור שלי הוא אמר לי שאחרי שנתיים נהוג לעשות הפסקה של חודשיים ואז לחזור לנטול את התרופה, האם זה בסדר? האם לא תחזור לי הנשירה בחודשיים האלה?
תודה מראש,
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה של חודשיים בנטילת פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום תומר,
א. תתכן רגרסיה במצב בחודשיים אלה; 2. הדעות חלוקות לגבי ההמלצה להפסקה. כל עוד אין תופעות לוואי, ניתן ליטול את התרופה עד לרצף של כ 5 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמירי08/08/2009
שלום,
יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס ונשירת שיער מאוד חזקה. הבנתי שיש קשר.
כרגע לא נותנים לי טיפול בבלוטת התריס, האם בכל זאת אפשר לעצור את הנשירה איכשהו?
אני מאוד לחוצה.. ומפחדת להשאר קרחת..
אודה לתשובתך בהקדם,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי12/08/2009חגית שלום,
הורמון בלוטת התריס אחראי על הגברת קצב צמיחת השיער.
נשירת שיער יכולה להופיע בתפקוד יתר של הבלוטה.
איזון תרופתי/טבעי של הבלוטה עשוי להפחית את הנשירה ואף לעצור אותה.
חשוב לדעת כי תרופות לויסות פעולת הבלוטה עשויות אף הן לגרום לנשירת שיער.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בעקבות תזונהאלונה07/08/2009
שלום,
התגייסתי לפני כחצי שנה ומאז יש לי נשירה חמורה
אני כמעט בטוחה שזה בגלל שהאוכל שאני אוכלת ממש ממש גרוע...
אין לי אפשרות לאכול דברים אחרים
רציתי לדעת איזה תוספי תזונה אני יכולה לקחת על מנת לגרום לנשירה להפסיק
או אילו דרכים נוספות יש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בעקבות תזונה
קארין אלבכרי12/08/2009אלונה שלום,
תזונה לקויה וחסרים תזונתיים עשויים להשפיע על צמיחת השיער ואף לגרום לנשירות חמורות.יתכן שנשירת שיער אצלך קשורה לגורם אחר או נוסף ובכדי לדעת במדויק יש לעבור אבחון מקיף הכולל בדיקת דם ובדיקת שיער.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבותאני06/08/2009
מה טווח המחירים של השתלת גבות(חלק קטן בגבה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום אני,
המחיר נקבע לאחר פגישת הייעוץ והבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ( קארין/ד"ר פינקל)גוןדו06/08/2009
ביצעתי ב.דם להלן הפרמטרים :
Ferritin 38.5
Iron 55.0
Vitamin B12 282.0
כפי שניתן לראות יש לי מעט מחסור בברזל ובויטמין B12
האם יש קשר לנשירת שיער?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי12/08/2009שלום רב,
ישנו קשר ישיר בין חסר בברזל לשיער.חסר של בי 12 פוגע במבנה השיער בחוזקו ובצבעו.
טיפול אך ורק ע"י תוספי תזונה אינו מספיק לטווח הרחוק שכן חסרים אלו יכולים לנבוע עקב בעיית ספיגה בגוף ולכן יש צורך בשיפור פעילות מערכת העיכול והעשרת הגוף בחלבון והנחיות לתזונה נכונה.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל רופא מומחה לבעיות נשירה מיפה06/08/2009
שלום רב עברתי בדיקות דם והכל תקין למעט בדיקה שנקראת dhea sulphate .
יש לי מתחת לנורמה 0.8 הנורמה 0.94-55 שאר הבדיקות תקינות כולל בלוטת תריס, ברזל,ויטמין B12 .אני בת 58 הייתי עם שיער שופע לוקחת ארימדקס 7 ש' לאחר סרטן שד . יש לי תור לרופא מומחה בהדסה ירושלים ורציתי את חוות דעתו של הרופא בפורם ולא בבקשה של אייר קליניק או טריאולוגית בברכה ותודה יםה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אצל רופא מומחה לבעיות נשירה מ
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום יפה,
מהי שאלתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראביב03/08/2009
שלום....
עד לפני כמה שנים היה לי שיער מאוד מלא. בשנים האחרונות השיער ממש נושר לי.. אני יוצאת ממקלחת וחצי שיער נשאר ביד.... אני לא לוקחת כדורים, אוכלת בריא... מה הסיבה לנשירה ואיך אפשר לחזק את השיער ולמלא אותו?? איזה מאכלים רצוי לאכול??
תודה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי06/08/2009אביב שלום,
אני מבינה ששיערך נהיה דליל יותר כתוצאה מנשירה חריגה במשך שנים.
ראשית יש לברר מהי הסיבה לנשירה.ע"פ הממצאים יש להתאים פתרון.
ברור הסיבה -ע"י בדיקת שיער של טריקולוג ובדיקות דם מיוחדות.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת גבותאני03/08/2009
אם אני עושה השתלת גבות אבל בחלק קטן של הגבה...רק להוסיף שיער
אחרי השתלת גבות יכולים לשים לב שחלק מהגבה מושתל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת גבות
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום אני,
בעיקרון, לא צריך לראות הבדל והמראה טבעי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני02/08/2009
ד"ר האם תוכל בבקשה לפרט על המחקר פרופסיה
כמה זמן נארך המחקר?
איזה חלקים בקרקפת הוא בדק ?
מה היו אחוזי ההצלחה בעצירת הנשירה עבור כל חלק בראש?(קודקוד, מרכז ,מפרצים , קו קדמי)
מה היה אחוז הצמחת השער עבור כל חלק בראש?
לאחר כמה זמן נראו תוצאות?
אשמח אם תפרט כמה שיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום אלמוני,
רוב המאמרים מפורסמים גם באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול השיערשיר30/07/2009
ב7 חודשים האחרונים דיללתי את השיער שלי 4 פעמים
הדילול האחרון היה לפני 4 חודשים
השיער שלי לא צומח ולהפך- הוא נושר
האם יש סיכוי שברגע שמדללים את השיער הוא לא צומח בחזרה?
ויש דרך לעבות את השיער או לגרום לו להארך יותר מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול שיער
אלמוני30/07/2009מה זה בכלל לעשות דילול שיער ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילול השיער
קארין אלבכרי03/08/2009דניאל שלום,
דילול שיער לא משפיע כלל על איכות הצמיחה שכן שורשי השיער חיים בשכבות העמוקות של העור.
החלק החיצוני של השיער הוא איבר "מת".
ישנן דרכים רבות לחזק את שורשי השיער לעבות ולשפר את צמיחת השיער בטכניקת טיפול מקצועית ותכשירים המותאמים לכל אחד באבחון.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלהיעלה29/07/2009
ג'ר ברנרדו רציתי להתייעץ איתך. מה ניתן לעשות במקרה של מצח גבוה שרוצה להקטין על ידי השתלה יש אפשרות כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום יעלה,
כן, בהחלט ניתן לעשות השתלה ועם תוצאות יפות מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מינוקסי מומלץדנה29/07/2009
אני משתמשת במינוקסי 2% ותוהה האם הקצף יעשה את העבודה טוב יותר . יש לציין כי לפני כעשור השתמשתי בריגיין 5% מה שהצמיח לי שיער על הפנים ולכן הפסקתי..
במידה והקצף מעודד צמיחה בפנים, האם ניתן לשלב בין ה 2% לחזק יותר(5% או קצף) ובכך להינות גם מיעילות גבוהה בצמיחת שיער וגם מאי צמיחה בפנים?
מקווה שאני ברורה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מינוקסי מומלץ
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום דנה,
ידוע כי ישנן נשים הסובלות מתופעת לוואי של צמיחת שיער על הפנים, כתוצאה ממגע עם החומר. בפנים. אצלך תופעה זו התגלתה ולכן אינני ממליץ לחזור ולהשתמש בריכוז של 5%, אלא להשאר בריכוז של 2%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקאריןטל28/07/2009
אז למה רשמת לי שבמקרה הספציפי שלי זה לא המצב של נשירה הרי אני יושב בחניון תת קרקעי של מכוניות שיש להם פיח ועשן בנוסף לזה שאני מזיע 6 שעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה ונשירה
קארין אלבכרי29/07/2009טל שלום,
בדיקה מיקרוסקופית של שורשי השיער תיתן תשובות מדוייקות לגורמים לנשירה.
השפעות סביבתיות כגון פיח עשן וחום עלולות להאיץ נשירת שיער שנובעת מסיבות אחרות כגון גנטיקה/תורשה,סיבות הורמונליות,רגשיות,מתח וכו'.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי! מקווה שאני במקום הנכון...דידי28/07/2009
שלום! שתי שאלות:
יש לי בבית שמן קיק והבנתי שהוא עושה פלאים לשיער אז רציתי לשאול איך לשים אותו ולכמה זמן? לערבב עם עוד משהו? לשטוף אחרי? אשמח אם מישהו יוכל לבנות לי מעין "מסכה" כדי שאני לא סתם אמרח אותו והשיער שלי יהיה שמנוני חודש אחרי D:
עוד שאלה: איזה סרום / קרם מומלץ לשים על השיער בשימוש במחליק ובפן? עד עכשיו השתמשתי בקרם להחלקה של לוריאל (הורוד) אבל הוא נגמר לי ואני לא מוצאת אותו בשום סופרפארם יותר...
אשמח אם תמליצו לי על מוצר שאפשר לרכוש בסופרפארם ולא אצל מעצבי שיער...
תודה ענקית :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קיק
קארין אלבכרי02/08/2009דידי שלום,
אני לא ממליצה על שמנים שאינם מתפרקים במים משום שאז דרושה כמות גדולה של שמפו על מנת להסירם.
מומלץ להשתמש בתכשירים המותאמים ע"פ סוג העור וסוג השיער.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)