מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערהדר01/10/2009
מגיל קטן אני עושה פאנים והחלקות באופן עצמאי, (יש לציין שלפני כן, היה לי שיער עבה מתולתל ובעל נפח), בגיל 14 בערך עשיתי החלקת כימית בבית ומאז השיער השתנה, נשבר ונושר.
מדי פעם אני מרגישה כאבים, בקודקוד הראש וגם כשמושכים לי בשיער.
רציתי לדעת האם ישנה דרך לטפל בשיער, להחזיר אותו למצב עבה ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי08/10/2009הדר שלום,
השערה הינה איבר מת החלק החי הינו שורש השערה,טיפולים כימיים ושימוש מופרז בחום על השיער פוגע במבנה הבסיסי של השערה איכותה נפגמת,הבעיה הגדולה היא הפגיעה בעור הקרקפת המובילה לפגיעה בשורשי השיער ובכך לנזק מתמשך הפוגע בצמיחה של השערה החדשה ובאיכות הצמיחה.
ישנם טיפולים טבעיים שיכולים לשקם את שורשי השיער.מומלץ להיפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות השיער על מנת שיבדוק את מצב השיער ושורשי השיער וימליץ לך על טיפול לשיקום שורשי השיער.
בברכה
אפרת בן נון - טריקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ופןמיטל01/10/2009
היי,
השיער שלי אף פעם לא היה חזק במיוחד אך בחודש האחרון יש לי נשירה רבה,בכמויות ממש גדולות.
העניין הוא שיש לי ארוע חשוב ואני רוצה לעשות פן חלק אך חוששת שאני עלולה לגרום נזק לשיער שלא כ"כ במיטבו עכשיו.
לוותר או שמפעם אחת לא יקרה כלום?
בנוסף- יש לי המוגלובין נמוך והתחלתי לטפל בזה באמצעות כדורי ברזל ו B12- הם זה יעזור להאטת הנשירה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ופן
קארין אלבכרי08/10/2009מיטל שלום,
חום גבוה אינו בריא לשערה אולם אפשר להבין את רצונך להיות מטופחת באירוע,על כן פן פעם נוספת לא ישנה הרבה את המצב הקיים,אולם רצוי לטפל ביסודיות בגורמים לנשירה על מנת להפסיקה.איזון רמות הברזל וה- B12 בהחלט יכולים למלא את המאגרים החסרים ולהוסיף לבריאות השיער כי הינם חלק ממבנה השיער.
בברכה
אפרת בן נון- טריקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער מתולתלאני30/09/2009
יש לי שיער מתולתל, יותר מתולתל בחלק התחתון של שהיער מאשר בעליון. לאחר שנים שניסיתי להחליק, לרוב ע"י פנים, למדתי לאהוב אותו ואני כבר 3-4 שנים משאירה אותו כפי שהוא. אולם, בשנה האחרונה החלק העליון של השיער, זה שמחובר לקרקפת, נהיה יותר ויותר חלק, כשהיום נשארו לי תלתלים רק החלק התחתון של השיער. בנוסך לכך, אני מסתרקת רק בחפיפה עם קונשיונר על השיער, והמברשת תמיד מלאה שיער. אני יודעת שנושר שיער כל יום אבל כמה??? עוד, הוא נוטה לקשרים עוד תוך כדי שאני מסתרקת.
מה עלי לעשות על מנת להחיות את השיער ולהחזיר אותו למה שהיה? מה גרם לכך שהשיער בחלק העליון שלו יהפוך לחלק? האם שמש וים (אני שוחה בים בקיץ כל יום) עשוי לגרום לזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער מתולתל
קארין אלבכרי07/10/2009שלום רב,
שימוש מוגבר בחום על שיער מייבש את השיערה ומשפיע על הקרקפת.איזון הקרקפת מופר וחלים שינויים פנימיים בתוכה ומכאן רמת הנשירה עולה.
ניתן לשקם את שורשי השיער ע"י שילוב של טיפולים חיצוניים ופנימיים אך מומלץ קודם לכן להיפגש עם טריקולוג מומחה לבריאות השיער להתאמת טיפול ולאבחון מדוייק.
בברכה,
קארין אלבכרי טריקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום שיער לאחר טראומהיניב30/09/2009
לפני שנה עברתי מה שנקרא טלוגן אלבוים
ובטיפשותי המשכתי להשתמש בג'ל ומדי פעם לעשות פנים
האם פגעתי בשיקום השיער בצורה יעילה יותר והאם יש אפשרות לתקן זאת למרות שחלף שנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום שיער לאחר טראומה
קארין אלבכרי07/10/2009אלי שלום,
ניתן לשקם את השיערה באמצעות טיפולים המחדירים חומרי הזנה לשורשי השיער ובאמצעות נטילת ויטמינים ושימוש בתכשירים שאינם מזיקים לקרקפת ולשיער.
חשוב להבין כי התהליך אורך מספר חודשים והסבלנות תשתלם כשהשיער יהפוך לבריא יותר.
בברכה,
קארין אלבכרי טריקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו אם זה קרה לפני שנה?
יניב08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת גבותאלמוני29/09/2009
ברצוני לדעת האם ניתן לעבות גבות על ידי השתלה, ואיך זה מתבצע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת גבות
ד``ר ברנרדו פינקל04/10/2009שלום אלמוני,
השתלת שיער בגבות היא פרוצדורה שכיחה והינה מתבצעת כדי למלא שיער חסר בגבות. התוצאה מעניקה מראה של גבות מלאות יותר - אם לזו כוונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער אחרי כימותרפיהלילי27/09/2009
שלום ד"ר נכבד,
ראשית, אני מודה לך על המענה, זה אינו שירות מובן מאליו כלל ועיקר.
שנית, לפני כ-9 חודשים סיימתי טיפול כימותרפי והשיער התחיל לצמוח. לפני הטיפולים השיער היה חלק וגולש. כיום הוא צמח במרקם דומה לשל כושים. אני רואה שבסמוך לשורשים הוא כבר מסתדר לו ורציתי לדעת האם יש המלצה לספר את החלק שגדל פגום כדי שהיתר ישתפר או שזה ממש לא משנה? כלומר, חסר חשיבות אם אסתפר או לא..
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלום לילי
התספורת אינה משפיעה על אופן גדילת השיער. מה שחשוב זו הנוחיות שלך והרגשתך האישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערחסוי27/09/2009
שלום אני בן 19 , בזמן האחרון הבחנתי בנשירת שיער במקלחת, הלכתי לרופאת עור והיא המליצה לי על לקיחת פרופסיה, לאחר שאמרתי לה כי אני מעוניין לעבור גם בדיקות דם היא החליטה לתת לי להיבדק.
הלכתי להיבדק והכל היה במצב נורמלי. הלכתי לרוקח והוא שאל אותי אם אני מרגיש עייפות בזמן האחרון אז אמרתי לו שכן והוא אמר שבדיקות הדם מראות כי אני צריך B12 ולא כמו שרופאת המשפחה אמרה. אמרתי לו על הנשירה והוא אמר לי שאני יקח את ה- B12 ונראה אם הוא משפיעה . אני לוקח את התרופה במשך חודשיים ולא רואה שיפור במצב הנשירה.
כמו כן יש לציין כי לפני 4 חודשים סיימתי מבחנים שדרשו ממני הרבה כוחות והייתי נטול תחת לחץ גבוה.
(האם יש קשר לנשירה והאם ההשפעה יכולה לקחת כל כך הרבה זמן).
כמו כן חשבתי לקחת פרופסיה אך אותו רוקח אמר לי שעדיין לא התפתחתי מספיק ואם אני יקח את הפרופסיה זה יפגע לי בהתפתחות מכיוון שיש פגיעה בהורמון הגברי ע"י לקיחת התרופה . האם זה נכון?
אני גם כל הזמן חושב על מצב הנשירה.
כמו כן השיער שלי לא מלא מילדות דבר שמקשה לי להבחין האם זוהי נשירה נורמלית או גנטית. יש לציין כי את גן ההתקרחות אני מקבל משני הצדדים. אני גם רואה חברים שלי שהיו עם שיער מלא מתחילים להקריח. אחרי כל מה שאמרתי כאן מה דעתך?
ומה תופעות הלוואי של פרופסיה, שמעתי שיש השפעה על מצב הזרע גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלו חסוי,
מתיאורך עולה כי נשירת השיער, יכולה בהחלט לנבוע מרקע גנטי. מתח הוא גורם נוסף. פרופסיה יכולה אצל עד כ 2% מהמטופלים בלבד להשפיע על איכות הזרע ועל החשק המיני - תופעה החולפת עם הפסקת לקיחת התרופה. לפיכך, אין מניעה להשתמש בפרופסיה, תחת מעקב רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני יכול לדעת...
חסוי29/09/2009איך אני יכול לדעת שמצב השיער שלי הוא באמת בעקבות נשירה או מילדות ככה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני יכול לדעת...
ד``ר ברנרדו פינקל04/10/2009שלום חסוי,
כפי שעניתי לך קודם מתיאורך עולה כי נשירת השיער, יכולה בהחלט לנבוע מרקע גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
חסוי08/10/2009הרוקח אמר שהוא לא ממליץ לי לקחת את פרופסיה כי עדיין לא הגעתי לגיל 21 ועדדין לא התפתחתי גם האם יש אמת בדבריו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
ד``ר ברנרדו פינקל11/10/2009שלום חסוי
אין אמת בדבריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי12/10/2009תודה לך על תשומת הלב. רציתי לשאול אם לקיחת פרופסיה יכולה לגרום לי בעיה בכבד?
האם צריך לעשות מדי 3 חודשים בדיקת תפקודי כבד?
אני אמור להתגייס בסוף חודש אפריל הקרוב ועד כמה שידוע לי די קשה לקבל בדיקות דם בצבא וההורים דואגים שאני לא אפול בין הכסאות וגם דואגים מאוד לבריאותי.
כמו"כ יש לי צניחת מסתם בלב והאם הכדורים עלולים לגרום או להשפיע בדרך כלשהי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד``ר ברנרדו פינקל16/10/2009שלום חסוי,
כפי שציינתי פרופסיה חייבת להילקח תחת השגחה רפואית, בין השאר בגלל השפעתה על תפקודי הכבד. עם זאת, חשוב לציין כי תופעה זו נדירה. לגבי הצבא, בצבא לא מונעים בדיקות דם מוצדקות. לא מצויינת במחקרים השפעה של פרופסיה על מסתמי הלב, עם זאת, מכיוון וציינת שאתה לוקח את התרופה מזה חודשים, אני מניח שהנך נמצא תחת השגחה רפואית.
גיוס קל ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה קשקשים
נורית04/10/2009שלום רציתי לברר יש לי נשירה חזקה וקשקשים שנראים כמו גרגרי סוכר וקרקרפת שנודגעים בה מרגישים כמו ניר זכורית. עשיתי בדיקת דם לההורומון הגברי ובלוטת התריס. רופא הנשים אמר שהכול בסדר ושיש לי יותר מדי הורמון נשי 27.30 שהמדד זה 0.6 עד 26 חוץ צזה יש לי שיער דליל ופלומתי ואני מרגישה עייפות וגם אני אנמית. חוץ מברזל ויטמין b מה אפשר לעשותבקשר לחיזוק השורשים והקשקשים כי שיער בריא גודל בקרקפת בריאה. ועוד שאלה האם ההורמון הגברי שמכווץ אתנימי הדם קרוב לקרקרפת יכול להיות רק באזור הראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה וקשקשים
קארין אלבכרי14/10/2009נורית שלום,
ע"פ השקפת החיים ההוליסטית שיער בריא יתקיים אך ורק בקרקפת בריאה.
להבראת הקרקפת(וטיפול בקשקשת) יש צורך במתן לחות,סילוק רעלים,שיפור זרימת הדם,איוורור וכו'.
מומלץ לטפל בשיער בעזרת תכשירים טבעיים המותאמים אישית בטכניקה מקצועית לחיזוק השורשים והבראת הקרקפת.
ההורמון האחראי על איבוד השיער הוא DHT הורמון תוך תאי הנקשר לרצפטורים בתאים שבזקיק השערה וגורם להרס והזדקנות מוקדמת.
בברכה,
קארין אלבכרי-טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה מאודיניב26/09/2009
שלום
ךלפני 9 חודשים עקב טראומה נפשית קשה נשר לי רוב השיער בפתאומיות
כיום אין לי כבר נשירה השיער חזק כמו פעם
אבל השיער הוא דליל ורחוק מהצפיפות של לפני הנשירה ונוצרו לי מפרצים קלים
האם יש טעם לקבוע ייעוץ להשתלת שיער במקומות הדליליים ובמיפרצים
או להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה מאוד
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלום יניב,
יש להמתין לפחות כשנה. השתקמות השיער תלויה גם במצב הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי טרומה בערך לפני כשנה.יגאל26/09/2009
שלום.
עברתי טראומה לפני שנה ועכשיו יש לי דלילות שער בראש והתקרחות של 2 ס"מ בקודקוד.
הרופא העור טוען שזאת התקרחות גברית טיפוסית.
אני לוקח כבר חושד ימים פרופסיה , מה הסיכויים שאני יצלח לקבל את השער בחזרה.
אני בן 40 בעוד 3 חושדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי טרומה בערך לפני כשנה.
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלום יגאל,
התקרחות בגיל 40, איננה אופיינית לרקע תורשתי. לפי תיאורך נראה שהיא קשורה לטראומה. השתקמות השיער לאחר טראומה הינה גבוהה גם ללא תרופות, בתנאי שהמצב הנפשי יציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותגיא25/09/2009
ד"ר פינקל שלום רב
שאלתי אותך בעבר לגבי השתה בשיטה הFUE - אם ניתן לבצע בלי להסתפר ואמרת שניתן אבל צריך לעשות את זה בכמה טיפולים
ויש לי כמה שאלות לגבי זה -1) אני יודע שאינך נוהג לנקוט במספרים אבל בכל זאות האם תוכל להגיד לי בכמה טיפולים מדובר - רק בהערכה (בין מה למה זה נע) - מדובר על התקרחות בקדמת הראש מפרצים וקו קדמי נסוג בעומק 1.6 ס"מ בערך?
2) האם צריך לחכות בין מפגש למפגש - אני יודע שכל מטופל זה לגופו אבל כוונתי האם צריך לחכות עד שהשיער יצמח ורק לאחר מכן היה ניתן להשתלה הבאה?
3) כמה זמן בערך זה כל מפגש כזה?
4 ) האם השתלה בשיטת FUE יקרה יותר?
5) האם בהנחה שיש איזור תורם טוב ואיזור קירח קטן אפשר להגיע לצפיפות טבעית?
6) שאלה נוספת ואני שואל אותה באופן כללי מאוד - איך בכלל שיער שמושתל בקרקפת יצמח - הרי כל שיערה שבראשנו יש לה "בית" מסויים שבו יש לה חיבור לבלוטת חלב לשומן לזרימת דם וכו וכשאתה מכניס שיערה לקרקפת היא סתם נמצאת בקרקפת ולא מוכנסת לסביבת גידול שהיא זקוקה לה על מנת לצמוח (אני מקווה שהבנת את כוונתי )?
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלום גיא,
השאלות שלך לעניין, אך הן מצריכות מענה מעבר לפורום. הנך מוזמן למרפאתי לייעוץ, ללא התחייבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת זקיקיםמיואש25/09/2009
ד"ר פינקל שלום
האם אתה מבצע הכפלת זקיקים
במידה וכן מה ההצלחות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת זקיקים
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלום מיואש,
הכפלת (duplication) זקיקים, כפי שציינתי בעבר, מתבססת על רעיון חיתוך הזקיקים לשני חלקים. ישנן שיטות חיתוך שונות, אך כולן מבוססות על רעיון זה. לא כל חיתוך מצליח. אחוזי הצלחת החיתוך נעים בין 50%-70%. מעבר לכך, יש לחכות כשנה כדי לראות את התוצאות הסופיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיעררודי25/09/2009
ד"ר פינקל שלום
יש לי כמה שאלות לגבי השתלת שיער
1. לאחר ההשתלה מתי מתחיל לצמוח השיער - אני מתכוון לרוב השיער שהושתל ולא לתוצאה הסופית לגמרי (כלומר לדוגמא בניתוח אף התוצאה הסופית היא לאחר שנה אבל כבר לאחר שבועיים בערך ניתן כמעת לראות את המצב הסופי)?
2, האם יש כאב בזמן ההשתלה - במידה ויש איך זה ייתכן הרי יש הרדמה?
3, האם נשיערות שהושתלו יצמחו ויתארכו בצורה נורמלית - תקינה?
4. האם אתם דןאגים להשתיל שיער בסידור של כיוון הצמיחה כמו שאר השיער?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל27/09/2009שלום רודי,
1. צמיחת שיער לאחר השתלת שיער מתחילה בממוצע לאחר כשלושה חודשים ואת התוצאה הסופית ניתן לראות לאחר כשנה.
2. אין כאב בזמן ההשתלה.
3. השיערות המושתלות מתנהגות כשיער טבעי לכל דבר, כולל אורך וצמיחה נורמאליים.
4. בוודאי שהשתלת השיער נעשית בהתאמה אישית לכל מטופל וכיווני צמיחת השיער שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעררוני24/09/2009
שלום!
אני בת 25 וכבר המון זמן יש לי נשירה , לא מאוד מסיבית אבל השיער מאוד דליל יחסית למה שהיה לפני כמה שנים... ייחסתי את זה ללחץ הלימודים ולפני כחודש סיימתי כך שציפיתי להטבה.
אך להפתעתי , לא רק שלא הייתה הטבה אלא אף החמרה בכמות השיער שנושר. יש לציין שהפסקתי לקחת גלולות לפני כחודש והבנתי ששינויים הורמונליים יכולים לגרום לנשירת שיער מאסיבית יותר.
אין לי קרחות וגם לא התחלה של קרחות אבל השיער מאוד דליל.
הייתי היום אצל רופא עור. הוא לא בדק אותי , רק שאל לסימפטומים ואמרתי לו שיש לי קצת קשקשים וגרד. הוא אמר שזה מחליש את השיער ונתן לי שמפו ניזורל וטיפות בטאקרוטן.
האמת שאני קצת מפחדת לשים את זה על הראש שלי שלא ינשור לי השיער שנותר ..
יש לי מספר שאלות:
1. האם שינויים הורמונליים אכן גורמים לנשירה והאם זה יסתדר ומתי?
2. האם יש סיבה לפחד מהשמפו או מהטיפות?
3. האם יש תזונה מסויימת , אוכל מסויים שיוכל לעזור לי בחיזוק שורשי השיער והמעטת הנשירה?
חשוב לשציין שעשיתי בדיקות דם לפני כחודש והכל תקין. אני לוקחת ויטמין בי 12 כי זה היה קצת נמוך וחוצמזה אני בריאה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי01/10/2009רוני שלום,
לשאלתך הראשונה: אכן שינויים הורמונליים בעיקבות הפסקת גלולות או תחילת נטילתן משנות את המאזן ההורמונלי הטבעי של הגוף מה שגורם לשינוי בתזמון הנשירה.
לשאלתך השניה: שמפו וטיפות מטרתם לטפל בהפרעת העור בשם סבוראה.הם יכולים לעזור ולהפחית גרד אך לעיתים עלולים להיות אגרסיבים לשיער ולייבש אותו יתר על המידה.
בהחלט ישנם פתרונות טבעיים יעילים ומוכחים להיגיינת הקרקפת.שכן שיער בריא יתקיים אך ורק בקרקפת בריאה.
לשאלתך השלישית: חסרים משמעותיים בויטמינים ומינרלים עשויים להשפיע על צמיחת השיער ואף לגרום לנשירות חמורות.תזונה עתירת חלבונים תורמת לבריאות השיער.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהאלי22/09/2009
ד"ר שלום
יש לי נשירה ואני לוקח פרופסיה כבר 4 חודשים, רמה השומניות בקרקפת עלתה באופן משמעותי בשנה האחרונה, יש הטוענים ששיער שומני גורם לנשירה ויש הטוענים שחפיפת השיער בתדירות גבוהה גורם להגברת הנשירה ולכן שאלתי היא, מה יותר גרוע לנשירה תדירות גבוהה של חפיפות או שיער שומני, וכן מה מספר החפיפות השבועי האידיאלית עבור שיער נושר?
בנוסף לכך אני סובל ממחלת קוליטיס ולפני שנה נתנו כמות גדולה של סטרואידים (דרך הפה), הרגשתי היא שלתרופה יש השפעה על הנשירה האם ידוע על השפעה שכזו? ואם כן מה ההשפעה שיש לסטרואידים על נשירת השיער?
תודה רבה
ושנה טובה וכן שנת צמיחה לכל מי שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר ברנרדו פינקל27/09/2009שלום אלי,
למניעת נשירת שיער חשוב לשמור על היגיינת הקרקפת. לפיכך, בניגוד למה ששמעת, חשוב לחפוף את השיער באופן יומיומי ויש להימנע משומנויות בקרקפת. טיפול סיסטמי בסטרואידים ידוע כגורם לנשירת שיער. עם זאת, בגמר הטיפול השיער משתקם. לפרופסיה אין קשר לעליה בשומניות הקרקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערג'ל22/09/2009
שלום.
שימוש בג'ל לשיער יום יומי, כמובן שלאחר חפיפה יום יומית, לפעמים יום כן יום לא חופפת.
גורם לנשירת שיער ודלילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל ונשירה
קארין אלבכרי25/09/2009שלום רב,
הג'ל בלבד אינו הגורם העיקרי לנשירת שיער.במצבים של נטייה תורשתית הג'ל בהחלט יכול להאיץ את תהליך נשירת השיער.
בברכה,
קארין אלבכרי-טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)