פורום השתלת שיער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי נשירה חזקה
    שירה
    08/09/2009

יש לי כרגע נשירה חזקה
    האם זה נכון שיש תקופות של נשירת שיער מאסיבית ושזה נורמלי?
    איך אפשר לדעת אם זה בגבול הנורמלי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי נשירה חזקה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נשירה חזקה

ד``ר ברנרדו פינקל
    12/09/2009

שלום שירה,
    נשירה של כמאה שערות ביום (בממוצע) נחשבת לנשירה תקינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה
    אלמוני
    07/09/2009

ד"ר פינקל שלום
    ן -1) האם ידוע לך איזה שהו הבדל בין חלקי הראש להשפעת הפרופסיה כלומר בין מפרצים וקדמת הראש לבין קודקוד הראש ומרכז הקרקפת?
    2) האם כשאתה אומר שהפרופסיה עוצרת את הנשירה ב 70 אחוז מהמקרים אתה מתייחס לכל הראש כלומר למטופל עם נשירת שיער במפרצים יש סיכוי של70 אחוז לעצירת הנשירה?
    3) מדוע בעלון לרופא (שאתה מן הסתם מכיר היטב) אומרים שנצפתה עצירה של נשירת שיער ב83 אחוז מהמקרים במתקרחים באיזור הקודקוד? (מה עם קדמת הראש?
    4) מדוע באתר הרישמי של פרופסיה בחלק שבו שואלים שאלות למומחיםהשאלות מתייחסות לאיזור הקודקוד כמו מה עלי לעשות כאשר מתחילה נשירה בקודקוד הראש?
    5)מדוע עמיתך ד"ר אלכס גינזבורג טוען שהפרופסיה תעצור את הנשירה רק ב30 אחוז מהמקרים לעומת 80 אחוז בקודקוד הראש?
    ד"ר אודה לך אם תיישב לי את כל הסתירות?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה

הוספת תגובה

• פרופסיה

ד``ר ברנרדו פינקל
    12/09/2009

שלום אלמוני,
    לשאלותיך:
    1. האנשים שנבחרו למחקרים הקליניים על טיפול בפרופסיה היו מסווגים בסולם Norwood Hamilton בדרגות של 2-5. כלומר, לאנשים אלה הייתה כבר דרגה מסויימת של התקרחות במפרצים. לכן, מראש נבדקו תוצאות המחקרים בהתייחס לאבדן שיער בפדחת ורושם כללי. מכאן, לא ניתן להסיק מסקנות על הבדלים בהשפעת הפרופסיה במפרצים לבין השפעתה על הקודקוד.
    2. מניסיון של מטופלים פרופסיה משפיעה על כל הקרקפת, אך תלויה, כמובן, גם בשלב ההתקרחות בתחילת הטיפול. גורם חשוב ביותר הינו גיל תחילת ההתקרחות. המחקר מראה כי ככל שגיל תחילת איבוד עובי השיערה ואבדן השיער צעיר יותר (לדוגמה, סוף שנות העשרה, תחילת שנות ה - 20) - כך עולה קצב נשירת השיער. יש להבין כי פרופסיה יכולה לעזור רק כאשר קיימים עדיין זקיקי שיער.
    3.שוב, ראה תשובה 1. בעלון לרופא ניתן לדווח רק על מה שנבדק במחקר ולא על השערות למינהן.
    4. ראה תשובה 3.
    5.אין סתירה בין הדברים. ניתן להבין כי רוב האנשים המתקרחים מגיעים לטיפול בשלב שבו חל אבדן חלקי או מלא של זקיקי שיער במפרצים, שהינו האזור הראשון להתקרח בהתקרחות גברית מסוג androgenetic alopecia.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטס hr
    מאי
    07/09/2009

האם התכשיר רוטס hr יכול לעזור להארכת השיער? שיערי אורך קצת מתחת לכתפיים וזהוא אחרי כן הוא נושר או מתפצל?

האם הכי טוב לקחת את התוסף בלילה לפני השינה? האם זה נספג גם אחרי האוכל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוטס hr

הוספת תגובה

• רוטס HR

קארין אלבכרי
    10/09/2009

רוטס HR מכיל ברזל ואבץ מסוג טוב הנספג בצורה טובה.כמו כן מכיל ויטמינים,מינרלים וחומצות אמינו ו msm שכולם יחד תורמים לבריאות השיער.
    רצוי לצרוך עם הארוחה.
    בכל מקרה שימוש ברוטס HR לנשירת שיער אינו מספק ורצוי להתייעץ עם טריקולוג מקצועי.
    בברכה,
    ורדה בירן,נטורופתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מאי
    11/09/2009

נשירת השיער די הופסקה עקב שימוש גם בברזל בגלל אנמייה שיש לי.

שאלתי היא מה היא הסיבה ש השיער לא מתארך הרבה? האם שיער מאד ארוך זה עינין גנטי ולא קשור לחסרים תזונתיים שבהם אני כבר מטפלת. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה

קארין אלבכרי
    16/09/2009

מאי שלום,
    הברזל מהווה מרכיב חשוב בבריאות השיער.את מציינת שהיית אנמית,וכיום בעקבות לקיחת התוספים מאגר הברזל שלך התאזן מעט ואת רואה ירידה בכמות הנשירה.
    חשוב לדעת שבתקופת אנמיה שורשי השיער נחלשים ואורך השיערה קשור באיכות השורשים.
    ניתן לשקם את שורשי השיערה באמצעות טיפולים מקומיים המחדירים חלבונים וויטמינים לשורשי השיער.כמו כן חשוב לשלב איזון פנימי בטיפול בעזרת הרפואה המשלימה.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה והנקה
    אלה
    06/09/2009

שלום,
    ילדתי לפני שנה והנקתי את ילדי הנקה מלאה וכצפוי היתה לי נשירה. לפני כמה חודשים כמות השערות הנושרות פחתה אך עד היום למרות שאני בקושי מניקה (פעם ביממה) עדיין המסרק מלא בשערות ונראה שזה לא הולך להיגמר.
    שאלתי היא כמה זמן לוקח לזה אם בכלל לעבור והאם זה קשור אולי גם לתזונה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה והנקה

הוספת תגובה

• נשירה והנקה

קארין אלבכרי
    08/09/2009

אלה שלום,
    נשירה מוגברת בעקבות לידה נצפית כ-3 חודשים לאחר הלידה.תופעה זו שכיחה מאוד ונמשכת כ-6 עד 12 חודשים.
    ברוב המקרים צפיפות השיער ועוביו חוזרים לקדמותם.
    במידה ולא נעצרת הנשירה סביר שישנם עוד גורמים המשפיעים כגון:תזונה לקויה,מצבי לחץ ומתח,הפרעות בזרימת הדם וכו'.
    הכוונה מקצועית נחוצה במקרים כגון אלו.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק חמור לשיער עקב החלקה יפנית
    רעות
    04/09/2009

שלום רב, עשיתי החלקה יפנית בשיער + תוספות אחרי ששלימת מחיר מופקע במקום עם שם מאוד מפורסם.
    לאחר ארבעה חודשים החלטתי להוריד את התוספות ,כשהורדתי עשו לי החלקה בשורשים .
    ההחלקה לא בוצעה טוב ,הייתי אצל הספר הקבוע שלי שהיה בשוק מהנזק החמור
    קיבלתי הוראות ממנו לא לעשות כלום בשיער לא פן, לא צבע ,ובטח לא החלקה נוספת.
    השיער שביר ,חשבתי שזו נשירה אך מסתבר שהכמויות שיער האדירות שנופלות לי זה פשוט שיער שנשבר,ואין מה לעשות כי זה נשבר מלמעלה מכיוון השורש.
    רציתי לדעת אצל מי אוכל לקבל ייעוץ ואבחנה לשם תביעה.
    נגרם לי נזק ,אני לפני חתונה ואת עוגמת הנפש שנגרמה לי אף אחד לא יוכל לתקן.
    אנא ,איזה רופא או יועץ יוכל לאבחן לי את הבעיה ,ורצוי בכתב?

הוספת תגובה

• בהקשר להודעה שלך, אני במצב דומה

גלית
    27/10/2011

אני רואה את הפנייה הזאת שהשארת לפני מספר שנים. ולצערי אני נמצאת במצב דומה לפני חתונה. אם אתהרואה הודעה זו אנא השיבי לי אני מאוד ארצה לדון איתך ולהתייעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחלקת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    29/10/2011

שלום גלית
    כל החלקות השיער מחלישות את השיער. יש הבדלים בין השיטות. הדבר החשוב ביותר היא מיומנות מבצע ההחלקה והחומרים המגינים בהם הוא משתמש לפני, תוך ובתום התהליך.
    עליך לחפוף בתקופה הקרובה את השיער באופן יום יומי. עליך להימנע, באופן חד משמעי, משימוש בכימיקלים על השיער. אין לדעת בשלב זה, את השפעת ההחלקה לטווח הארוך על שיקום השיער.

הדבקה או קשירת תוספת שיער מחלישה את השיער הטבעי.
    לדאבוני, אין תרופת פלא שיכולה לעבות או להגדיל את כמות השיער
    - הכתובת המתאימה הינה מעצב שיער שיש לו ניסיון רב בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני בן 16.5
    שי
    02/09/2009

יש נשירה חזרה בשיער ..התחילו לי אפילו קרחות בראש
    הלכתי לרופא משפחה עשיתי את כל הבדיקות דם אבץ וכל זה והכל יצא תקין
    הרופא המליצה לקנות שמפו מיוחד (פיטואקסיל ) קניתי אותו עדיין אין שיניו הנשירה עדין נמשכת וכל הבית שערות ,כל המיטה כל מקום .
    ממה זה נובע? ולמה? כל הבדיקות יצאו טובות.
    אני לא נתון בשום לחץ
    אשמח לתשובה מהירה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום אני בן 16.5

הוספת תגובה

• לשי

עידן לוי
    04/09/2009

טוב אז קוםד כל שי זה לא כל כך נורא ועם אתה בהתחלה של הנשירה יש לזה טיפול...
    נשירת שיער יכולה לנבוע מכמה דברים
    גנטיקה, חוסר תזונה, לחצים, עצבים, ועוד מספר דברים...
    בבדיקת הדם לא רואים הכל... גם אני סובל מנשירת שיער חזקה מאד שהחריפה..
    לנשירה יש כמה אפשרויות לטיפול
    הראשון הוא ספריי רגיין/מינוקסי אחד מהשניים
    החומר הזה יכול מאד לעזור לך במידה ותשתמש בו באופן קבוע כל יום ולא תזניח...
    אופציה שנייה היא כדורים אבל בישביל זה צריך לקבל מרשם מהרופא...
    לכדורים קוראים פרופסיה והם מאד יעילים!!!
    בתור מעצב שיער אני מציע לך ללכת לרופא עור ולקחת את הכדורים האלה הם ממש מחוזקים ועוזרים לנשירה..!!
    מאחל לך בהצלחה אחי ומקווה שעזרתי.. שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..

שי
    04/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני בן 16.5

ד``ר ברנרדו פינקל
    05/09/2009

שלום שי,
    נשירת שיער בגיל 16.5 מחייבת אבחון על-ידי רופא/ת עור. בגיל צעיר זה לא מומלץ להתחיל עם תרופות המונעות נשירה כגון: פרופסיה או ריגיין. יש לשלול רקע של בעיה רפואית או רגשית טרם ההמלצה על טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבעתי תור אבל זה רק לעוד חודש..עשית

שי
    05/09/2009

עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות ..והכל יצא תקין
    בעיה ריגשית\מתח\חרדה אין לי..
    אין לי מושג ממה זה עוד יכול לנבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבעתי תור אבל זה רק לעוד חודש..עשית

שי
    05/09/2009

עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות ..והכל יצא תקין
    בעיה ריגשית\מתח\חרדה אין לי..
    אין לי מושג ממה זה עוד יכול לנבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקת שיער והשתלת שיער
    יוסי
    02/09/2009

שלום רב,
    אני כבן 28. התחלתי להתקרח לפני כ- 3.5 שנים. ההתקרחות הואטה (אך לא פסקה) בעקבות שימוש במינוקסי. לאחרונה ביררתי לגבי השתלת שיער, אך מסתבר שאני עדיין צעיר מדי להשתלה, ולא ניתן לבצעה בטרם תגיע ההתקרחות לשלב סופי. אני מתעניין בשלב זה בהדבקת שיער. קראתי במקום מסוים שההדבקות החוזרות והנשנות עשויות לפגוע בצמיחת השיער. שאלתי היא האם הדבקת השיער עשויה לפגוע גם בהשתלת שיער עתידית? (אני מעוניין לבצע השתלת שיער כשאהיה בגיל המתאים). מבחינתי, אין בעיה שהדבקת השיער תפגע בצמיחת השיער הנוכחי, שכן ממילא הוא ינשור בסופו של דבר עם התקדמות התהליך הטבעי של ההתקרחות. אני רק רוצה לוודא שהיא לא תפגע באפשרות שלי להשתיל שיער בעתיד. (חשוב להדגיש שההדבקה מתבצעת רק על החלק המתקרח ולא על האיזורים שאינם מתקרחים)
    תודה מראש,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקת שיער והשתלת שיער

הוספת תגובה

• הדבקת שיער והשתלת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    05/09/2009

שלום יוסי,
    אינני מבין מהיכן קיבלת את המידע כי גיל 28 צעיר מדי להשתלת שיער. מידע זה אינו נכון. לא הייתי מתחיל עם הדבקות למינהן. הדבקות או תוספות מזיקות לעור הקרקפת. הינך מוזמן לייעוץ למרפאתי לבדיקת אפשרות השתלת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת מפרצים בהתקרחות טיפוסית
    אלכס
    01/09/2009

גנטית לא נראה לי שאני אמור להקריח בגיל 24 כי אבי בן 56 עם מלא שיער ואין לאימי שיער דליל, אז אני לא יודע עם האבחנה שלי שאני מתחיל להקריח נכונה. רופא עור אמר לי לחכות ולראות..
    לפי דעתי אני כן מתחיל ולכן יש לי שתי שאלות-
    האם זה יכול לפגום לי בבריאות נטילת כדורים נגד התקרחות(נזק לכבד,איברים חיונים אחרים)?
    איזה כדורים מומלצים כיום- לפי אחוזי הצלחה,מינימיום פגיעה לטווח ארוך באיברים חיונים,מחיר?

האם אני צריך מרשם לרופא או שפשוט ניתן לגשת לבית מרקחת ולקנות אותם?

הוספת תגובה

• תחילת מפרצים בהתקרחות טיפוסית

ד``ר ברנרדו פינקל
    05/09/2009

שלום אלכס,
    לכל תרופה קיימות תופעות לוואי. התרופה המומלצת כיום להתקרחות היא פרופסיה. התרופה חייבת להינתן במרשם רופא וחייבת להיות השגחה רפואית לכל אורך הטיפול. כמובן, שבעת נתינת התרופה הרופא יסביר לך במפורט על תופעות הלוואי האפשריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער שלא נגמרת
    שרה
    01/09/2009

שלום,

אני בחורה בת 26 וסובלת מזה כחצי שנה מנשירה בשיער. אני נוטלת מזה כשנה גלולות למניעת הריון מסוג 'מליאן' והבנתי שיש לעיתים קשר בין השניים.
    הנשירה היא ברמה כזו שכל פעם שאני חופפת את הראש, בייחוד בשלב המרכך, נושרות לי לפחות 40-50 שערות. ככה זה גם כל פעם שאני מסתרקת בבוקר, מרטיבה מעט את השיער כדי לסדר אותו וכו'.

אני לא שומרת על תזונה מיוחדת ולא עברתי איזשהו אירוע טראומתי בעברי הקרוב. מזה כחודש, בהמלצת רופא עור, אני נוטלת ויטמינים יום יום - אך הם לא שיפרו ולו במעט את הנשירה (היא אפילו קצת החמירה).

מה אפשר לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער שלא נגמרת

הוספת תגובה

• נשירת שיער שלא נגמרת

ד``ר ברנרדו פינקל
    05/09/2009

שלום שרה,
    עליך לגשת לרופא המטפל ולבקש לעבור בדיקת דם לבדיקת פרופיל הורמונלי. הנך מוזמנת עם התוצאות לייעוץ במרפאתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער-שחלות פוליציסטיות
    צוקריה
    31/08/2009

היי, אני בת 24 וסובלת מנשירת שיער חריפה מאוד מזה כשנתיים...
    אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות שייתכן מאוד שנשירת השיער היא בעקבות כך.
    בזמן לקיחת גלולות היתה לי הטבה משמעותית אך גם עליתי במשקל מאוד.
    לאחר שהפסקתי חזרה הנשירה הקשה..
    הדבר גורם למצב רוח מדוכדך מאוד!!
    רציתי לדעת האם יש רעיונות לטיפול אחר מלבד גלולות שאני מהססת לחזור אליהן..שכן לא כל חיי אטול גלולות וברגע שאפסיק זה שוב יחזור..

אשמח לתשובה:(

הוספת תגובה

• נשירת שיער-שחלות פוליציסטיות

קארין אלבכרי
    03/09/2009

שלום רב,
    נשירת שיער היא תסמין לשחלות פוליציסטיות,יתרה מזאת,רמות מתח גבוהות מגבירות נשירת שיער.(ידוע שנשים עם שחלות פוליצסטיות סובלות מרמות גבוהות של הורמוני מתח בדם).
    ישנם טיפולים טבעיים אשר מאזנים ומחזקים את השיער המשלבים חיזוק שורשי השיער,איזון הורמונלי ואיזון מערכות הגוף בעזרת הרפואה המשלימה.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה והתקרחות
    טל
    31/08/2009

יוצא לי לעבוד לילות ולאחר מכן בצהריים והשינה לפעמים לא סדירה וקורה הרבה שאני ממש עייף ומחזיק את עצמי האם זוהי גורם להתקרחות?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה והתקרחות

הוספת תגובה

• חוסר שינה והתקרחות

קארין אלבכרי
    03/09/2009

טל שלום,
    אורח חיים לחוץ ומצב נפשי עלולים להוות גורם מכריע בתהליכי איבוד שיער.מצבים כגון אלו גורמים לכיווץ בשרירי הגוף ובשרירים המחוברים לקרקפת ופוגעים בחילוף החומרים על רקע הפרעה בזרימת הדם אל הקרקפת.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    דניאל
    31/08/2009

אני בת 15 ואני סובלת כבר תקופה ארוכה מאוד מנשירה חזקה.
    השיער שלי מלא וארוך ועבר שנה מאז הפעם האחרונה שהסתפרתי.
    רציתי לדעת באילו דרכים אפשר לטפל בנשירה?
    תודה(:

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

קארין אלבכרי
    03/09/2009

דניאל שלום,
    לפני שאמליץ על טיפול בנשירה חשובה אבחנה של סוג הבעיה הספציפית שלך מכיוון שקיימים גורמים רבים לנשירת שיער כגון רקע גנטי,הפרעות עור וקרקפת,חוסר איזון הורמונלי,תזונה לקויה ועוד.
    הפתרון יהיה בהתאם לממצאי האבחון.
    בברכה,
    קאירן אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SLS
    ליהי
    30/08/2009

קראתי שחומר שנמצא בכל שמפו וסבון ושמו SLS .עלול לגרום לנשירת שיער ואפילו בלתי הפיכה, האם זה נכון?
    אם כן האם מדובר לטווח הארוך או כל מגע עם החומר כמו סבון שלא נשטף כמו שצריך יוביל לנשירה?

לקביעת תור
    סגירה
    SLS

הוספת תגובה

• SLS

קארין אלבכרי
    31/08/2009

ליהי שלום,
    לא ידוע לי שחומר ה SLS גורם לנשירת שיער.נשירת שיער נגרמת מסיבות מגוונות השונות מאדם לאדם ולא כתוצאה מחומר או תכשיר(למעט מצב של אלרגיה או רגישות חריגה).
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער בעקבות אלרגיה
    מיכל
    28/08/2009

שלום, שמי מיכל אני סובלת מנשירת שיער כבר שנים רבות לאחרונה גילו אצלי אלרגיה קשה לחלב ומאז שהפסקתי לצרוך חלב ומוצרי חלב הנשירה פחתה, כרגע השיער שלי מאוד דליל ושברירי ודק, ויש קצת התקרחות בקרקפת בחלק העליון של הראש. השאלה שלי האם לאחר שגילו אצלי את האלרגיה האם יצמח לי שיער חזק ובריא יותר וגם במקומות ההתקרחות? או שאין פתרון למצב ואצטרך לעשות השתלת שיער?

תודה רבה,

מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער בעקבות אלרגיה

הוספת תגובה

• נשירת שיער בעקבות אלרגיה

ד``ר ברנרדו פינקל
    29/08/2009

שלום מיכל,
    קיימת סבירות טובה שהשיער ישתקם, לאחר שטיפלת בבעיה העיקרית. עליך להיעזר בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוטין , וMSM
    יחמורוס
    27/08/2009

שלום לקארין / ד"ר פינקל
    אשמח לקבל את חוות דעתכם (עדיף את של שניכם )

הבנתי של-2 הויטמינים/מינרלים האלה יש חשיבות גדולה בנוגע למראה שיער / בריאות שיער
    אשמח לשמוע מה המינון המומלץ לדברים אלו .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביוטין , וMSM

הוספת תגובה

• ביוטין , וMSM

קארין אלבכרי
    31/08/2009

msm זוהי תרכובת גופרתית הנמצאת בנוזלי הגוף.
    הגופרית דרושה לייצור קולגן וקרטין תקינים החיוניים לשיער ,עור וציפורניים בריאים.
    חסר בביוטין גורם לשיער דליל,נשירת שיער ושבירות שיער.
    לא רצוי להמליץ על מינונים כי זהו עניין סובייקטיבי התלוי בגיל ,אורח חיים ותזונה.
    בברכה,
    ד"ר ורדה בירן,נטורופתית הייר קליניק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה