מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצח גבוהה מאודדני22/09/2009
שלום רב. אני בן 24, ובמשפחתי ישנו מצח גבוהה, אני קיבלתי את זה בצורה לא יפה ובעייתית עד כי כך שאני נאלץ לסדר את השיער בצורה כזו בכדי שהוא לא יבלוט, רציתי לתקן זאת, לפי הבנתי יש שני דרכי טיפול, האחת בעזרת השתלת שיער, והשנייה בעזרת קיצור/צמצום מצח והבאת קו השיער קדימה כאשר לשתי השיטות יתרונות וחסרונות משלהן. רציתי לקבל פרטים, מכירים, ומה עדיף. במשפחתי אגב, לאף אחד אין קרחת ואין היסטוריית התקרחות, ובראשי הרבה שיער אך קו השיער שלי מתחיל מאוד, מאוד אחורה מאיפה שהוא אמור להתחיל..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצח גבוהה מאוד
ד``ר ברנרדו פינקל27/09/2009שלום דני,
כפי שציינת, לא נראה שמדובר בהתקרחות. השתלת שיער היא בהחלט אפשרות במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסידיל פעם או פעמיים ביום?רונן21/09/2009
שלום!
אני בן 27 ובשנתיים האחרונות אני מרגיש נשירת שיער, מבחינה גנטית רובם המוחלט של הגברים במשפחה בעלי קרחות בקודקוד הראש. התייעצתי עם רופא עור והוא זיהה (באופן לא מפתיע) גם אצלי תחילת התקרחות בקודקוד הראש, ההתקרחות הינה בשלביה הראשונים ומורגש דילול בשיעור באזור קודקוד הראש בלבד.
חשבתי להתחיל טיפול במינוקסידיל.
רציתי לשאול האם טיפול פעם ביום יעיל במצבי, או שעלי לבצע את הטיפול פעמיים ביום עפ"י הכמות המומלצת?
בנוסף מה ההבדל בין מינוקסידיל קצף/ספריי? הן מבחינת פעולת התכשיר והן מבחינת נוחות השימוש?
האם יש סיבה לא להתחיל בטיפול במינוקסידיל במצבי? (אני מאוד מעוניין לעצור את התופעה לפני שהיא תבלוט).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסידיל פעם או פעמיים ביום?
ד``ר ברנרדו פינקל28/09/2009שלום רמי,
יש לבצע את הטיפול פעמיים ביום. מבחינת הפעולה אין הבדל בין שני התכשירים. הנוחות הינה עניין סובייקטיבי לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיערשי20/09/2009
ד"ר ברננדו פינקל שלום
אני בן 23 ומעוניין לעבור השתלת שיער אני יודע שאני צעיר מדי אבל אני כבר נוטל פרופסיה במשך שנה
והנשריה נעצרה לי (אפילו צמח קצת שיער - אבל רחוק מלהשביע רצון) כמו כן אני כמובן יתמיד לקחת כדור ביום למשך כל החיים
איזור ההתקרחות שלי הוא בקו קדמי ומפרצים בעומק 1.5 ס"מ - בו אני מעוניין להשתיל שיער
ד"ר האם זה ניתן במצבי - משום שמצבי יוצא דופן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל26/09/2009שלום שי,
בד"כ מומלץ לעבור השתלת שיער מגיל 25 ומעלה, אולם תמיד קיימים מצבים יוצאי דופן. כדי לדעת אם אתה אחד מהם, אנא, צור קשר עם מרפאתי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול שיער בקודקוד הראשיצחק17/09/2009
שלום. לפני כחצי שנה היו לי שני בעיות: 1- שיער מדולל בקודקוד הראש, רואים שחסר קצת שיער. 2- 2 נקודות קטנות בראש שהיה חסר קצת שיער (עקב לחצים נפשיים).
2עבר, גדלו לי במקומות האלה שיער. הלחץ הנפשי עבר ושמתי כאלה טיפות שאני לא זוכר את שמם והכל הסתדר תוך כמה חודשים.
אבל, עדיין על קודקוד הראש יש לי שיער מדולל ולא מלא כמו שהיה לי לפני שנה וחצי - שנתיים.
יש לציין שאני בן 20, לאף אחד במשפחה שלי אין נשירת שיער. אבא בן 50- בלי נשירת שיער, סבא בן 80 שהתחיל לנשור לו שיער קצת בגיל 60 אולי, וסבא בן 75 שתמיד היה לו הרבה שיער. אז אי אפשר להגיד שזה גנטי. גם ההורים של הסבים שלי לא היו קרחים וגם כל הדודים שלי.
יש לציין גם שהשיער שלו לא נושר. *שום* שיערה לו נופלת מראשי, אבל עדיין הקודקוד קצת מדולל. אז היגיון פשוט אומר לי שאולי הייתה קצת נשירה בעבר והיא הפסיק ובגלל זה יש חוסר בשיער היום, למרות שהשיער לא נושר בכלל אפילו אם אני ממש בודק יסודי.
אציין גם שבבדיקות דם שעשיתי, הFERRITIN שלי ברצפה וגם הברזל נמוך מעוד. יכול להיות שזאת בעייה של תזונה וברגע שהבדיקות דם שלי יהיו100% אז הכל יסתדר?
יש MINOXIDIL ששמעתי עליו שעוצר נשירה, אבל אין נשירה כלל.
מחכה לתשובה
,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול שיער בקודקוד הראש
ד``ר ברנרדו פינקל20/09/2009שלום יצחק,
חוסר השיער שלך בפדחת מאד נקודתי, פחות אופייני למצבי ברזל נמוך, ואופייני לרוב הגברים, גם אלה שלא מקריחים. כפי שציינת אין נשירה ולכן אין טעם לתרופות מונעות נשירה. ללא קשר, עליך לטפל במחסור בברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהאן17/09/2009
אני בן 35 .התחלתי להתקרח בהדרגה לפני כ-10 שנים.היום השיער שלי מאוד דליל במרכז הראש, אבל יש לי תופעה מאוד מוזרה בעורף של הראש יש לי קרחות עגולות כמו מטבעות.היו תקופות שזה התנפח כמו בלון ואחר כך התפוצץ.האם יש מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה
ד``ר ברנרדו פינקל20/09/2009שלום אן,
התופעה אפשרית במצבים כגון: אלופסיה אראטה/ מצוקה נפשית/דלקת בעור הקרקפת. רצוי ביותר לגשת לבדיקה אצל רופא/ת עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת שיערנתי15/09/2009
שלום,
קראתי שאתה לא ממליץ על שימוש בתוספת שיער באמצעות הדבקה. אם מדובר בתוספת מקצועית מחו''ל , והשימוש הוא נכון עם נקיונות שוטפים מידי יומיים בערך, האם זה גם עלול להזיק לעור הקרקפת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל20/09/2009שלום ה',
כן, עצם ההדבקה מזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיערחסוי14/09/2009
שלום אני בן 16.
שהייתי בן שנתיים או שלוש עברתי ניתוח בראש{סגירת מרפסים,כי המרפסים של הראש שלי ניסגרו מוקדם מידי אז הימליצו על ניתוח,שעשיתי את הניתוח זה הותר לי צלקת בצורה של קשת "מפאה ימינית לפאה השמאלית}.
בסך הכל יש לי שיער צפוף וטוב ולא רואים את הצלקת אבל בכל זאת הייתי רוצה.
קראתי שאפשר לעשות השתלה על צלקת,אז הייתי רוצה לדעת כמה דברים:
מה הגיל?
האם אני יכול לעשות את זה בגילי?
איך זה ייצא?
מה פחות או יותר המחיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל20/09/2009שלום בן 16,
עקרונית ניתן להשתיל שיער ברוב הצלקות. כדי להמליץ לך אם אתה מתאים להשתלה והאם ההשתלה כדאית עבורך, עלי לבדוק את מצבך. הינך מוזמן לייעוץ למרפאתי בליווי הורה/ים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.איגור13/09/2009
שלום, רציתי לשאול האם להסתפר עוזר בהפחתת נשירת השיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תספורת ונשירה
קארין אלבכרי16/09/2009איגור שלום,
לא,תספורת לא משפיעה כלל על צמיחת/נשירת שיער.פעילות שורשי השיער נעשית מתחת לעור הקרקפת.
החלק החיצוני של השיער הנראה לעין הוא איבר "מת".
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני13/09/2009
ד"ר פינקל שלום
ליתר דיוק מה ניתן להבין ממשפט זה לגבי השפעת פרופסיה במפרצים - האם אתה מתכוון שבשל כך שההתקרחות בשלב ראשון בו יש דילול במפרצים וזה בגיל צעיר לכן קצב נשירת השיער מהיר יותר ועד שהפרופסיה תעצור את הנשירה כבר ילכו המפרצים.
גורם חשוב ביותר הינו גיל תחילת ההתקרחות. המחקר מראה כי ככל שגיל תחילת איבוד עובי השיערה ואבדן השיער צעיר יותר (לדוגמה, סוף שנות העשרה, תחילת שנות ה - 20) - כך עולה קצב נשירת השיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל20/09/2009שלום אלמוני,
הבנת הפוך. במקרים של נשירה על רקע גנטי, רצוי להתחיל את הטיפול בפרופסיה בגיל צעיר ובהשגחה רפואית, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעררויטל12/09/2009
שלום, קודם כל, הייתי אצל רופא עור שלאחר איבחון אמר שיש לי נשירה/דלילות גנטית. (בדיקות דם כלליות, הרופא אמר שתקינות)
יש לי שיער קרה לפני הכתפיים, השיער 15 שנה ויותר אף פעם לא אורך לי, גם אם אני אסתפר יחזור רק לאורך הקיים אחרי 100 שנה. יש לי דלילות באיזור המפרצים וחלק עליון קדמי, שפה בכלל אין לי צמיחה יש רק שערות אחדות כאלה דלילות. אני משתמשת במינוקסי 3 שנים רצוף. השתמשתי גם ברוטסHR, ברזל, אבץ, כדורים שמוכרים נגד נשירת שיער, וכו' כלום עוזר.
1))יש פיתרון לפחות לעצור את נשירת שיער החמורה? (כמה שיש לי נשירה ככה השיער שאובד ניראה לי לא צומח.
2))וגם השיער שלי הקיים פגום ויבש כי אף פעם לא מתחדש שנים שזה אותו שיער.
מה אני עושה, יש פיתרון בשבלי?
3))ואם נתקלתם בתופעה כזו שלאישה השיער אורך עד אורך מסיוים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי16/09/2009את מתארת מצב של דלילות ושיער שאינו אורך.
במצב בו השורש חלש בהחלט אפשרי שהשיערה תגדל עד אורך מסוים ולאחר מכן תפסיק.
על מנת לטפל ביסודיות בבעיה יש צורך בטיפול משולב פנימי וחיצוני לשיקום והבראת שורשי השיער.
במהל הטיפול ניתן לראות שינויים באיכות השיערה וירידה בכמות הנשירה.
מומלץ להיפגש עם מומחה בתחום בריאות השיער על מנת שיאבחן את שיערך ויתאים טיפול נכון.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך פרופסיהאלמוני12/09/2009
ד"ר פינקל שלום
האם ניתן להסיק מדבריך שמחקר פרופסיה בדק רק את איזור הפדחת?
ואם זה כך אז אין שום מידע לגבי שאר הקרקפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרופסיה
אנא קרא את תשובתי הקודמת בעיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני12/09/2009
ד"ר שלום
בהמשך לשאלתי הקודמת
האם יש לך נסיון עם מטופלים בפרופסיה (איני יודע אם אתה נותן מרשם לתרופה בגלל שאתה רופא כירורג ולא רופא עור אך מצד שני מומחה לשיער כך שאני בספק)9
והאם תוכל להגיד לי מנסיונך עם מטופלים יש איזה שוני בין מפרצים לפדחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
בהמשך לתשובתי הקודמת, את השיפור המשמעותי ניתן לראות באיזור הפדחת. שוב, לאו דווקא כי פרופסיה משפיעה פחות על המפרצים, אלא, מכיוון שרוב המטופלים מגיעים לייעוץ במצב בו יש להם כבר מפרצים (אבדן זקיקי שיער באיזורים אלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן שיער לאחר טיפול כימוטרפיאנה11/09/2009
שלום רב
סיימתי טיפול כימותרפי לפני יותרמחודשיים ושיער עדיין לא גודל
האם תוכלו ליעץ לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן שיער לאחר טיפול כימוטרפי
ד``ר ברנרדו פינקל12/09/2009שלום אנה,
השתקמות השיער לאחר טיפול כימותרפי יכולה לארוך עד שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהדנה10/09/2009
התחלתי לקחת פרופסיה לפני כ6 ימים ומאז יש לי נשירה מסיבית של שיער השאלה שלי האם זה קרה חריג כי הפרופסיה לפי מה שידוע עוצרת נשירה לא מגבירה אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל12/09/2009שלום אלי,
זוהי תופעה מוכרת אצל חלק מהאנשים. אל תתייאש והמשך להשתמש בה. לאחר תקופת הנשירה השיער יתחיל לצמוח באופן בריא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני08/09/2009
ד"ר פינקל שלום
האם ידוע לך משהו לגבי המחקר האחרון שביצעו בפרופסיה לגבי ההשפעה שלה על קדמת הראש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל12/09/2009שלום אלמוני,
המחקרים האחרונים על פרופסיה מתייחסים להשפעת שימוש בה לטווח הארוך (עד 5 שנים). המחקר מעלה כי בהשוואה בין נבדקים שנטלו פרופסיה לאורך של שנה ועד 5 שנים בהשוואה לקבוצת אנשים שנטלו פלאסבו, הייתה הפחתה משמעותית בקצב נשירת השיער בקבוצת הפרופסיה. בנוסף, המחקר מעלה כי בשימוש לטווח ארוך של פרופסיה קיימת עלייה באיכות השערה מבחינת משקלה. כלומר, השיערה מבריאה יותר מבחינת עובי וקצב גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)