מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי השתלת שיעראבי23/08/2008
ד"ר שלום לפי מאמרים שקראתי תהליך השתלת השיער מתבצע כאשר לוקחים זקיקי שיער מהעורף ומעבירים לקרקפת. העניין הוא שאני עושה השרת שיער בלייזר והספקתי כבר לעשות 4 טיפולים בעורף. אני בן 22 ויש לי שיער יחסית דליל וגם אבא שלי קירח ככה שסביר להניח שבעתיד אני אצטך לבצע השתלת שיער. האם כדאי להפסיק אם טיפולי הלייזר בעורף? והאם זה כבר ישנה משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום אבי,
זקיקי השיער מהאיזור התורם הינם מהחלק האחורי של עור הקרקפת ולא מהעורף עצמו. אין שום בעייה שתמשיך עם הסרת השיער מהעורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה לאחר לידהדקלה21/08/2008
שלום אני 4 חודשים לאחר לידה ויש לי נשירה מאוד חזקה עד כדי כך שכבר יש לי קרחות קטנות מל המצח עשיתי בדיקות דם והכל תקין מה לעשות אילו תוספי מזון אפשר לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה לאחר לידה
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום דקלה,
נשירת שיער לאחר לידה ו/או הנקה הינה זמנית בלבד. הייתי ממליץ לך לחכות עוד מספר חודשים. במידה ואת מניקה, יש לחכות כ 1/2 שנה לאחר ההנקה לפני שמבצעים התערבות כלשהי. מזל טוב להולדת בנך/בתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער בגבותארסנל18/08/2008
שלום ,רציתי לדעת איפה כדאי לעשות השתלת שיער בגבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער בגבות
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום ארסנל,
הנך מוזמן למרפאתי לייעוץ. אני מבצע השתלת שיער בגבות מזה שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה?
ארסנל26/07/2009איפה המרפאה שלך ממוקמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה?
ד``ר ברנרדו פינקל16/08/2009שלום ארסנל,
אנא התקשר למרפאתי לטלפון *5040 מכל טלפון נייד. תוכל לקבוע פגישת ייעוץ בחיפה או בתל-אביב לנוחיותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסיםאופיר18/08/2008
רציתי לדעת האם אתה גם משתיל ריסים? במידה וכן בעייתי שהעיניים שלי יחסית קטנות וריסים יותר מלאים ומעוגלים יגדילו את העין וישפרו את המראה בצורה משמעותית. לכן רציתי לדעת אם ניתן להשתיל ריסים בצורה שאני יבחר? (למשל,שהריסים יגדלו כלפי מעלה בעפעף העליון) והאם התוצאה יוצאת אסתטית וטבעית או שאנשים יכולים להבחין שזו השתלה? הודה לך על התייחסותך להודעתי. יום טוב שיהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת ריסים
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום אופיר,
השתלת ריסים נראית טבעית לחלוטין. אופן השתלת הריסים נקבע לפי זווית הריסים הקיימים. אינני מבצע, נכון להיום, השתלת ריסים ולא ידוע לי על מומחה אחר בישראל המבצע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וכדורי ברזלvsx17/08/2008
שלום, יש לי נשירה חמורה בשיער, ניגשתי לרופא עור אשר ראה את הבדיקות האחרונות שלי והמליץ לי לקחת 3 חודשים כדורי ברזל. האם זה משהו שיכול לעזור לי? יש לציין שהבדיקות שלי ממש גבוליות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וכדורי ברזל
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום vsx,
חוסר בברזל הינו אחד הגורמים לנשירת שיער. נטילת הכדורים, אם-כן, יכולה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!אושר מוצפי16/08/2008
אני בת 16 ויש לי נשירת שיער ממש רצינית יש לי פחות שיער ממה שהיה לי לפני חצי שנה.לפני כמה חודשיים לא נשר לי לפחות כחודש וזה חזר שוב פעם אני לא יודעת ממה נושרת אבל זה ממש רציני זה גודל וזה נושר שוב פעם. אני לא יודעת כבר מה לעשות אולי חסר לי כמה ויטמינים ואין קשקשים בראש. בתודה,אושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של אושר מוצפי
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008אושר שלום,
אני ממליץ לך לגשת תחילה לרופא/ת עור בכדי לשלול מחלות של עור הקרקפת או המשפיעות על עור הקרקפת. במידה והמצב תקין, הייתי ממליץ להמשיך ולברר בעיות תזונה אפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מטורפת בגיל 20 - אישהלין15/08/2008
היי שלום לכולם, אני בת 20 ובשנה האחרונה יש לי נשירת שיער מטורפת. ממש ברמה שאני מתחילה להרגיש ומתחילים לראות שהשיער מדלל מאוד. במקלחת כמובן אין סוף לנשירה, בזמן סירוק כנל, סתם בזמן העברת היד בשיער אותו הדבר. החלפתי עשרות שמפו, וזה לא עוזר. השתמשתי בדאב, קרמה, דר פישר ועוד.... אגב, אני משתמש במרכך בזמן החפיפה כמות מאוד קטנה. לפני כשנתיים הייתי עושה פאנים במסרה בערך 2 בשבוע... בשנה האחרונה הפסקתי לגמרי. למי פונים, מה יכולה להיות מקורה של התופעה, והאם ניתן להפסיק את זה???? אני לא בהריון, ולא הייתי אגב אם זה משנה... תודה רבה מראש !! לין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מטורפת בגיל 20 -אישה
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום לין,
הייתי ממליץ על בדיקה הורמונלית מקיפה. גשי לרופא/ת המשפחה תחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בשביל הידע הכללי
לין25/08/2008ראשית תודה על תשובתך. שנית, בשביל ידיעתי הכללי טרם אגש לרופא המשפחה התוכל להסביר מהי בדיקה הורמונלית או מהן בעיות הורמנליות שגורמות לנשירת שיער כזו בגיל צעיר? תודה, לין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בשביל הידע הכללי
ד``ר ברנרדו פינקל25/08/2008שלום לין,
בדיקה הורמונלית הינה בדיקת דם שגרתית דרכה בודקים את פעילותם של מספר בלוטות ו/או איברים המפרישים הורמונים רלוונטיים - היכולים להשפיע על צמיחת שיער בגוף האדם, כגון: בלוטת התריס, השחלות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסנת13/08/2008
שלום רב, האם סבוראה גורמת לנשירת שיער לצמיתות, או רק בתקופה שהיא קיימת ואח"כ השיער ממשיך לצמוח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ברנרדו פינקל24/08/2008שלום אסנת,
סבוראה באיזור הקרקפת יכולה לגרום לנשירת שיער זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16 ועשר חודשים | נשירהמור10/08/2008
שלום! קוראים לי מור כהן ואני בן 17 עוד מעט, ואני סובל מנשירה, אני חושב שהיא רצינית. יש לי שיער די ארוך (הפוני מקדימה מגיע לי עד לשפתיים ומאחורה השיער עובר טיפה את העורף).. אז ככה: לפני כשמונה חודשים בערך התחלתי לעשות פאנים, עשיתי משו כמו 3 פעמים בשבוע פאן.. אני לא חופף הרבה את השיער אולי פעמיים מקסימום בשבוע על מנת להשאיר את השיער חלק לאחר הפאן.. לפני כ7 חודשים בערך עשיתי החלקה אתיופית בשיער אבל אני לא חושב שזה כלכך קשור כי הנשירה התחילה לי בערך לפני משו כמו חודש וחצי.. לפני ארבעה חודשים עשיתי חימצון גוונים לשיער בשתי צבעים.. חלק מהשיער שלי נראה קצת שרוף אבל הרוב לא כי אני שם אחרי כל פאן שמן לשיער.. לפני כשלוש שבועות התחלתי להשתמש במסכות והשתמשתי בהם פעמיים בשבוע.. אחרי כל מקלחת שאני חופף את השיער, אני עושה פאן.. בימים האחרונים אני מרגיש שהנשירה מתחזקת, השיער הופך להיות חלש, וכשאני מסרק את השיער נופלות לי מלא שערות... היום כשסירקתי את השיער נפלו לי בערך 100 ומשו שיערות.. כל לילה כשאני יושב מול המחשב ומוריד את החולצה אני מרגיש שנופלות עליי שיערות .. השיער שלי ממש חלש כרגע הוא נתלש בקלות מהראש וכשאני לוקח שערה שנשרה ומותח אותה ומפעיל עליה טיפת כוח היא נשברת.. כנראה אני יקבע תור אצל רופא עור או טריקולוג.. אם זה יעזור במידה, אני לא אוכל הרבה ירקות ופירות.. אפילו אפשר להגיד שאני בקושי אוכל פירות וירקות.. לאבא שלי יש קרחת ואני מפחד שזה יקרה גם לי, אבל כרגע זה לא נראה לי רלוונטי כלכך .. יש איזו "תרופת סבתא" שאני יכול לנסות? ואני גם רוצה לדעת אם הפרופסיה מומלצת.. שמעתי שזה גם יכול להיות כמו אצל כלבים, נשירה בהתאם לעונה או משו כזה.. בבקשה עיזרו לי אני ממש צריך עזרה !! אם צריך גם תמונות של השיער אני יכול לשים אבל השיער הוא ארוך.. תודה רבה מראש! אני מחכה לתשובה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 16 ועשרה חודשים/ נשירה
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008מור שלום,
פאנים, החלקה וחימצון - מחלישים ושורפים את השיער. עליך להימנע מכך. השמנים בהם אתה משתמש יכולים להסתיר את הנזק שנגרם, אך לא לרפא אותו. בנוסף, למען בריאות הקרקפת, עליך לחפוף את השיער בתכיפות גבוהה יותר: בקיץ - בכל יום ובחורף - בכל יומיים. לא ידוע לי על "תרופת סבתא" למצבך. בכל אופן, פרופרסיה אינה מתאימה למצב זה וגם לא לגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בעייתיעומר10/08/2008
שלום לך ד"ר. אני בן 17 והשיער לי מאוד יבש וקשה. תמיד הספרים אומרים לי שיש לי צמיחת שיער הפוכה. באיזור הפוני השיער שלי צומח בצורה מוזרה ואני כמעט ולא יכול לסדר אותו. השיער גם נוטה להתנפח. רציתי לדעת האם ניתן להוציא את זקיקי השיער באזור הפוני ואמצע השיער ולהשתיל אותו בצורה שהוא יצמח בצורה יותר יפה וחלקה והוא יהיה פחות נפוח ועם יותר תזוזה ויראה פחות מקובע? תגובתך מאוד חשובה לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בעייתי
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008עומר שלום,
לצערי עלי לאכזב אותך. השתלת שיער מבוצעת רק לאחר גיל 25 וגם אז כדי לפתור בעיות התקרחות. עבור הבעייה שלך קיימים תכשירי שיער כגון: מסכות שיער, ג'לים למינהם, קרם לחות ועוד - עליהם יוכל מעצב השיער שלך להמליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חמורהbee08/08/2008
שלום.. אני בת 19.5, והשיער שלי נושר בכמויות רציניות. הוא די חלש, וכל פעם שאני מורידה גומייה ממנו לדוגמא, המון שערות נשארות על הגומייה, וכך גם במקלחת, וכו'.. לפני כמה חודשים, התחלתי לקחת תוספי מזון, מהסוג שצריך לקחת פעמיים ביום, לאורך שלושה חודשים. בפעם הראשונה זה עזר, אבל אח"כ, כשהייתי צריכה להתחיל לקחת את הכדורים שוב, הם התחילו לעשות לי צרבת. כשהפסקתי לקחת אותם, הצרבת הפסיקה. יש לציין שאני לא אוכלת די ירקות ופירות. האם זה קשור לכך? האם הויטמינים שיש במאכלים האלה עשויים לתרום לחיזוק השיער? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חמורה
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008שלום bee,
כפי שציינתי פעמים רבות בפורום, ישנן סיבות מגוונות לנשירת שיער, כאשר תזונה לקויה הינה אחת מהן. אינני יודע מי המליץ לך על תוספי המזון ומדוע או האם את לוקחת אותם על דעת עצמך. בכל אופן, תוספי מזון יש לקחת רק בהוראת מומחה כגון: רופא, תזונאי, נטורופת וכו' הנותן בנוסף הוראות לתזונה נכונה לאחר בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פינקלבת 2905/08/2008
לאימי ולסבתי יש התקרחות בחלק הקדמי של השיער. לאחר שילדתי את בתי לפני 3 שנים החלה נשירת שיער מוגברת ונוצרה דלילות בחלק הקדמי. פניתי לרופאת עור והיא טענה שהטיפול היחיד בהתקרחות הוא השתלה שעוד לא רלוונטית במקרה שלי. היא לא עשתה לי שום בדיקות דם ורק נתנה לי כדורי אבץ שניסיתי לקחת - אך ככל הנראה יש לי רגישות משום שאני מקיאה אותם מיד. יש איזשהו טיפול שיכול לעצור או להאט את התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר פינקל
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008שלום בת 29,
על פניו, כפי שציינת, עושה רושם שהסיבות להתקרחות הינן תורשתיות. מכאן, נראה שהפיתרון היעיל ביותר, כפי שציינה הרופאה, הינו השתלת שיער. עם זאת, רק מומחה להשתלת שיער יכול לקבוע האם השתלת שיער רלוונטית או לא. הייתי ממליץ לך להגיע לייעוץ אלי או לכל רופא אחר המומחה בהשתלת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ומהיכן מתחילים?נמלונת03/08/2008
היי דוקטור, אני בחורה בת 30, בעלת שיער מתולתל עבה (בעבר), ב-3 השנים האחרונות עשיתי כמעט כל יום פן עם מחליק שיער ובנוסף עשיתי טיפוליים כימיים בשיערי מגיל 14 כגון פתיחות תלתלים. לאחרונה, החלטתי לסיים עם הפאנים ולשקם את שיערי. עלי לציין שתמיד סבלתי מנשירת שיער , אך הדבר הלך והחמיר בשנה האחרונה. כיום, אבד לי חצי מכמות השיער שהיה לי וניתן לראות זאת בשורשים הריקים שמתגלים בקרקפת שלי. מבחינת תזונה: לא מקפידה על ארוחות מזינות ובזמן, עדיין לא עשיתי בדיקות דם לבדיקת חוסרים. לאחרונה גם יש לי גירודים קלים בקרקפת (ולא, אין לי כינים:) וכשאני מגרדת בראש עם ציפורניים, אני מגלה מתחת לציפורניים מעיין ליכלוך לבן ושומני. מבחינה גנטית: אמי סובלת משיער דליל עד לכדי התקרחות במרכז ראשה, האם זה אומר שגורל שיערי נחרץ ואין מה לעשות בנידון?? הספר שלי נתן לי כדורים טבעיים בשם "רנסאנס" אותם התחלתי לקחת. המצב הזה די מלחיץ אותי בעיקר שאני רואה את כמות השיער שנושר מראשי כל יום והדלילות הרבה שנוצרה לי. השאלה שלי: מאיפה מתחילים "לתקוף" את הבעיה?? בדיקות דם? רופא עור? שמפו רפואי? מרפאת שיער כגון "הייר קליניק"?, דיקור סיני? נטורופטית? לאחרונה גם שמעתי על מסרק לייזר בשם "היירמקס" האם זה יוכל לעזור לנשירה המטורפת הזו ולהחזיר לשיער את עובייו המקורי? אני כבר יומיים בודקת באינטרנט דרכי טיפול אפשריים לנשירת ודלילות שיער והאמת שמצאתי כל-כך הרבה אופציות שאין לי מושג קלוש מאיפה להתחיל ולמי באמת להאמין. אני רוצה לטפל בבעיה בצורה מסודרת ואפקטיבית ואני שואלת: מה עושים ומהיכן מתחילים? המון תודה על העזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים ומהיכן מתחילים
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008שלום נמלונת,
כפי שציינת לא דאגת לבריאות השיער ועור הקרקפת תקופה ארוכה מאד. עבור טיפול יסודי ואינטגרטיבי, הייתי ממליץ לך לפנות לרופא עור. הרופא יבדוק ויטפל בהפרשות שיש לך מעור הקרקפת, יתכן ויתן לך שמפו רפואי וישלח אותך, במידת הצורך, לבדיקות הדם המתאימות לבירור סיבתי של נשירת השיער. הטיפולים הנוספים שציינת מיותרים בשלב זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות?גדעון03/08/2008
לגבי השתלת שיער: האם ההשתלה משאירה צלקות? האם לאחר ניתוח השתלה (נגיד, שנה אחרי) אפשר ללכת עם שיער "קצוץ" או שאז נראים כמו ערוגה? שאלה נוספת: כשהייתי ילד עברתי ניתוח פשוט ברגל. הסיוט האמיתי הוא הצלקת שגם בימים אלו, יותר מ-30 שנה אחרי, בחילופי עונות, או בימים חמים מאוד, או כשאני חולה - מגרדת מאוד עד כדי כאב. אני חושש שאם אעבור השתלת שיער כל הקרקפת שלי תהיה מצולקת וכואבת. האם החשש במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות?
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008גדעון שלום,
בעקבת פעולת השתלת השיער: א. אין צלקות באיזור ההשתלה בכלל; ב. צלקות עדינות ביותר אפשריות בחלק התורם - החלק ממנו נלקח השיער להשתלה. כמעט תמיד, האיזור התורם יהיה החלק האחורי של הראש. בשיטה אחת, בה נלקח זקיק זקיק של שיער מאיזור זה - במידה ותסתפר "קצוץ" יראו נקודות. בשיטה שנייה, בה נלקחת רצועה של זקיקי שיער - במידה ותסתפר "קצוץ" , תראה צלקת עדינה ביותר מאחור. רוב האנשים מסתפרים קצר מאד ולא רואים את הצלקות. בכל אופן, באף שיטה הראש לא נראה כ"ערוגה".
בנוסף, אינני יודע איזה ניתוח עברת בילדותך ברגל. בכל אופן, אין קשר בין הצלקת שיש לך ברגל לבין הצלקת שיכולה להיות בקרקפת. הסיבות להצטלקויות ול"התנהגות" איזור הצלקת נובע מגורמים שונים בכל ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלהצבי31/07/2008
מהי הצפיפות המינימלית שאפשר להגיע אליה בהשתלה, דהיינו מה המרחק המינימלי בין השערות המושתלות על מנת שהן יוכלו לצמוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
ד``ר ברנרדו פינקל02/08/2008צבי שלום,
המרחק בין השתילים תלוי גם בשיטת ההשתלה ונע בין מילימטר לשניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)