פורום חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות - חסימה צד אחד-דחוף
    מתלבטת
    31/05/2008

הי
    אשמח לתשובה מהירה במידת האפשר
    רקע: ילד אחד בן שנתיים- לאחר 3 שנים של טיפולי פוריות שונים פלוס השבחה , הריון הצליח לאחר צילום רחם תקין ו 3 חודשים עם פיוריגון והשבחה

עכשו שנתיים אחרי מנסים שוב להכנס להריון כבר 11 חודשים עם פיוריגון והשבחה ללא הצלחה
    לבעלי טרנסלוקציה מאוזנת
    כל הביוצים התרחשו מימין ב 10 חודשים האחרונים
    לפני כ 8 חודשים היתה לי דלקת ברחם וטופלתי באנטיביוטיקה
    לפני חודש לאחר הנסיונות ללא הצלחה עברתי שוב צילום רחם והיסטרוסקופיה
    התגלה פוליפ קטן ברחם ליד פתח ימין - גודל 3 ממ

ברחם פתח שמאל נראה חסום עם הדבקויות כנראה כתוצאה מהדלקת שהיתה
    עברתי צילום רחם שהראה כי צד ימין מעבר תקין ופיזור טוב
    צד שמאל ללא מעבר נוזל כלל

ועכש ההתלבטות:יום 12 למחזור עם פיוריגון
    2 זקיקים טובים בצד שמאל, 19, 20 - הצד החסום מבייץ לראשונה מזה כמה חודשים
    זקיק אחד בימין גודל 7 - כנראה לא יבייץ

האם לעבור השבחה או שאין סיכוי לזקיקים להגיע לרחם כי הכניסה משמאל חסומה?
    האם יש סיכון להריון מחוץ לרחם בשמאל אם אעבור השבחה?
    האם פוליפ ברחם מפריע לקליטת הריון?
    ההשבחה נקבעה למחר בבוקר, היום בערב הזרקתי אוויטרל

אנא תשובה מהירה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חסימה צד אחד

פרופ' ראול אורביטו
    31/05/2008

קיים סיכוי להריון כאשר הביוץ קורה בצד חסום- כיוון שתיתכן קליטה של ביצית ע"י החצוצרה הנגדית- כלומר יש מקום להזרעה.
    לגבי הסיכוי להריון חוץ-ריחמי. עפ"י הנתונים שהעברת הינך בסיכון מוגבר להריון חוץ ריחמי בהשוואה לנשים ללא בעיה מיכנית. אם כי, עדין מרבית הריונותיך צפויים להיות תוך-ריחמיים.
    פוליפ, או כל דבר הבולט או מעוות את חלל הרחם- מפחית את הסיכויים להריון. פוליפ קטן סמוך לפתח החצוצרה כנראה בעל השפעה זניחה.
    ללא קשר למחזור נוכחי, אם עברת כבר כל-כך הרבה מחזורי טיפול, ובנוכחות חסימה חד-צדדית, ראוי לחשוב בעתיד על טיפול בהפריה חוץ-גופית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

מתלבטת
    01/06/2008

הי
    תודה על תשובתך
    אני מנסה להבין את המצב גם בשביל העתיד, סליחה אם זה לא נשמע מובן

מדוע שצד ימין "יימשוך" ביצית מצד שמאל?
    איך זה עובר בכלל?
    ביוץ בצד אחד, פשוט והגיוני שביצית נכנסת לחצוצרה הכי קרובה- כלומר בצד של הביוץ, לא?

החסימה בחצוצרה שלי היא בקצה של היציאה לרחם ולא בקצה של פתח השחלה
    כלומר יותר הגיוני שביצית מופרת משמאל פשוט תכנס לחצוצרה שמאל ותנסה להגיע לרחם ואז תתקע בחוסר אפשרות יציאה ואז סיכון להשתרשות בחצוצרה?

אני חוששת לא רק מהריון חוץ רחמי עכשו, אלא לאורך כל שנות הפוריות העתידיות שלי- לפחות עוד 10 שנים של סיכון כמעט כל חודש?
    (אני לא יכולה לקחת גלולות בעקבות HPV וסיכון מוגבר לסרטן צוואר הרחם- היה לי לפני 5 שנים גידול CIN2 בצוואר הרחם ועכשו יחד עם הדלקת ברחם גם קונדילומה בצוואר ובנרתיק שהתגלה בעקבות פאפ שיגרתי)
    האם יש סיכוי שבעקבות הדלקת שהיתה לי, שתהיה פגיעה בשחלה ימין , בתפקוד או בזקיקים שמבייצים בצד זה או בתפקוד חצוצרה ימין אפילו שיש מעבר תקין בצילום רחם?

לא ברור לי איך וממה קיבלתי דלקת ברחם- האם יכול להיות מצב של דלקת ברחם מהלידה ללא סימנים במשך שנתיים?
    איך נדבקים בדלקת ברחם בדרך כלל?

לגבי עצתך לIVF- אני מנסה לדחות את הקץ, כמו שאומרים, ובעקבות הצילום רחם אומרים שהסיכוי להריון אחרי כמה חודשים גדול יותר אז החלטתי לנסות עוד חודשיים או שלושה לפני מעבר לIVF
    מקווה שזה נשמע הגיוני...
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת

פרופ' ראול אורביטו
    01/06/2008

שאלותיך עניניות ומוצדקות.את זקוקה לייעוץ מקיף ופרטני שאינו ראוי במסגרת הפורום.
    אנא, פני עם הרשימה לרופא המטפל, שמכיר את בעיתך ומטפל בך בשנה האחרונה והציגי לו את שאלותיך אחת לאחת.
    מקוה שתקבלי מענה לכל שאלותיך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן לאחר צילום רחם
    מאיה
    28/05/2008

עברתי אתמול בבוקר צילום רחם ואני עדיין סובלת מכאב בטן - דומה לכאב מחזור אך גבוה יותר בבטן (מעל הרחם), ותחושה של בטן נפוחה- הכאב נסבל , האם אני צריכה לגשת להבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן לאחר צילום רחם

הוספת תגובה

• כאב בטן לאחר צילום רחם

פרופ' ראול אורביטו
    28/05/2008

כאבי בטן יתכנו לאחר צילום רחם, במיוחד אלה הדומים לכאבי וסת, לאור מילוי חלל הרחם בנוזל.
    במידה והכאב מתגבר, מופיעות תופעות אחרות כמו דמם, בחילות, הקאות או, ובמיוחד חום! יש לפנות בדחיפות לבדיקה.
    שימי לב לעוצמת ומיקום הכאב, במידה ויופיעו התופעות לעיל, הכאב מתפשט ולא נראה שפוחת, אזי עליך לגשת מיד לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם
    נירית
    28/05/2008

שלום, האם יש לעשות הכנה מיוחדת לפני צילום רחם?

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

• הכנה לפני צילום רחם

פרופ' ראול אורביטו
    28/05/2008

במידה והינך בריאה, ואינך רגישה ליוד, אין צורך בהכנה מיוחדת לפני צילום רחם.
    פרטים על הצילום, תיזמון, משמעויות, אנא, דפדפי בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם- לד"ר טוגנדרייך
    אלמה
    25/05/2008

1. באיזה שלב של בירורי הפוריות?

בת 35, אחרי ניסיון הזרעה שני (תרומת זרע) מעולם לא ניסיתי להרות קודם, ללא היסטוריה של זיהומים/ניתוחים בבטן/אגן. ווסתות סדירות (25-28 יום).

שני הניסיונות הקודמים היו טבעיים ללא הורמונים, ועכשיו יהיה סבב נוסף כזה. אם הוא לא יצליח אז סביר שאבקש מהרופא להתחיל עם טיפול הורמונלי. האם לפני תחילת הטיפול ההורמונלי צריך לעשות צילום רחם?

2. באיזה שלב (יום) לווסת ניתן להתחיל לעשות צילום?

השלב הפוליקולרי שלי יחסית קצר (כ-12 יום במוצע) כך שהביוץ מוקדם. אני מבינה שאתה מקבל בנות מהכללית רק בימי ג', ולפי החישובים שלי הווסת שלי תיפול מוקדם מדי ליום ג' אחד, ומאוחר מדי לזה שיבוא אחריו... האם ניתן לעשות את הצילום גם בווסת עצמה, או רק לאחר סיום הדימום?

או, האם יש ימים נוספים לביצוע הצילום?

כמו כן, בהנחה שהצילום יתבצע מספר ימים לפני הביוץ - האם ניתן לעשות הזרעה באותו חודש? האם החומר שמוזרק לרחם לא מסוכן?

3. בהזרעות שעשיתי עד כה הרופאים המזריעים (שלושה שונים, ובכירים ביחידת ivf) נתקלו בקושי גדול מאוד למצוא את צוואר הרחם, ולהכניס את הקטטר (לבסוף הפכו את הספקולם, וגם השתמשו בקטטר קשיח בהטיה בזווית מסויימת) כמו כן אחרי אחת ההזרעות הרגשתי רע מאוד כולל הקאה.

האם אתה צופה קושי דומה גם בעת צלום רחם, ואם כן, האם יש שיטה אחרת לעשות זאת/או לחילופין האם יתן לעשות בטישטוש/הרדמה?

להוסיף רק שקראתי שהרבה נשים לוקחות אופטלגין לפני, אני אלרגית לאופטלגין... מה יכולה היות חלופה?

סליחה על האורך,
    ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם- לד"ר טוגנדרייך

הוספת תגובה

• צילום רחם מתי? למה? כמה? ואיך?

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    25/05/2008

יש לבצע הבדיקה בעיתוי כזה שאנחנו בטוחים שהאישה לא מעוברת.
    אם את זקוקה לזרע תורם אין כמובן לבצע ההזרעה לפני הצילום.
    לא ניתן לבצע בזמן הווסת ממש.
    אם הבדיקה בוצעה בטרם הביוץ אין מניעה ולנסות להתעבר בסמוך ואחרי הצילום.
    אם היה קושי לבצע הזרעה אז יתכן קושי גם בביצוע צילום רחם.
    אני מקווה שאם עמיתי "מצאו" את צוואר הרחם לצורך הזרעה אוכל אני למצוא אותו לצורך הבדיקה.
    נכון אני מבצע לכללית בימי שלישי בבוקר בהרצל 34 רמת גן. רצוי לבצע ביום ג הראשון שאחרי הווסת.
    אם את רגישה לאופטלגין ניתן לקחת נקסין או וולטרן או אדקס. בד"כ הכאב נסבל גם ללא משכחי כאבים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פוריות
    מבולבלת
    24/05/2008

לפני שנה (ביוני 2007) הריתי (טבעי) ובספטמבר 07 הפלתי הפלה טבעית- הדופק הפסיק ואחכ גרידה. מאז מנסים להרות.. הרופא בביקור האחרון אצלו אמר לי שבמידה והחודש לא אצליח יש סיכוי שהחצוצורות סתומות.. ערכנו בדיקות פוריות (לפני הביקור האחרון אצל הרופא) לבעלי ואצלו והכל תקין. האם יתכן מצב של חצוצרות סתומות שבגינן אני לא נקלטת כתוצאה מההפלה??? האם יש עוד אופציה אחרת לכך שאנחנו לא מצליחים? אני כבר על סף ייאוש - האם מצב שכזה הוא בר חלוף??? תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות פוריות

הוספת תגובה

• בעיות פוריות

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    24/05/2008

"חצוצרות סתומות" הן סיבה לא נדירה להפרעהבפוריות.
    ללא קשר להפלה שעברת אם את מנסה להתעבר זמן רב ולא מצליחה
    יש צורך לבדוק שהמעבר בחצוצרות תקין. הדרך לבדוק מעבר בחצוצרות היא באמצעות
    צילום רחם וחצוצרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה צילום רחם?
    נ.
    21/05/2008

הרופא שלי דיבר אתי על זה ולא הבנתי בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה צילום רחם?

הוספת תגובה

• מה זה צילום רחם

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    24/05/2008

מדובר בבדיקת הדמייה המתבצעת באמצעות מכשיר שיקוף.
    הנבדקת עוברת שיקוף של האגן (בו ממוקמים הרחם והחצוצרות)
    הגניקולוג המבצע מזרים לרחם חומר ניגוד על מנת שניתן יהיה לראות
    את הרחם והחצוצרות בשיקוף. (ללא חומר הניגוד הרחם והחצוצרות "שקופים" ולא יודגמו בשיקוף).
    מטרת הבדיקה בעיקר לוודא מעבר תקין בחצוצרות. באופן משני מתקבל מידע גם על תקינות
    מבנה הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימת חצוצורות
    שלי
    20/05/2008

שלום רב
    עברתי צילום רחם ונתגלה כי החצוצורות סתומות, לדברי הרופא חסימה מכנית
    הרופא המליץ לי להתחיל לעבור טיפולי IVF
    האם עדיף לעבור ניתוח פתיחת חצוצורות או שמא לא מומלץ?
    תודה רבה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    סתימת חצוצורות

הוספת תגובה

• סתימת חצוצרות

פרופ' ראול אורביטו
    20/05/2008

ראי את תשובתינו ליפית מ- 4 מאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון באמצעות צילום רחם
    נויה
    18/05/2008

שלום, למי יש צורך בצילום רחם ומה הוא נועד לאבחן?

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון באמצעות צילום רחם

הוספת תגובה

• למי יש צורך בצילום רחם

פרופ' ראול אורביטו
    18/05/2008

צילום רחם מהוה חלק מבירור אי-פיריון.
    הצילום מבוצע בשלבי הבירור הראשונים, במיוחד כאשר קיים חשד לבעיה מיכנית (חצוצרתית).
    בעבר, היה מקובל להתחיל טיפולי פוריות (בכדורים) ללא צילום, ורק לפני מעבר לטיפול בזריקות (גונדוטרופינים), המטופלות היו נשלחות לביצוע צילום רחם.
    כך, שלגיטימי לבצע צילום רחם בכל אחד מהשלבים, החל מלפני תחילת טיפול ואפילו עד ובמהלך טיפולי הפריה חוץ-גופית, נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצוצרה חסרה
    דנית
    14/05/2008

שלום רב,
    לפני חמישה חודשים עברתי הריון מחוץ לרחם והוצאת חצוצרה ימנית, לאחר חודשיים התחלתי שוב לנסות להכנס להריון, אני עוברת הזרעות ללא טיפול הורמונלי ובמעקב זקיקים בשלושת הפעמים(כולל היום) הזקיק מופיע בצד ימין. אני מאוד מאוכזבת כי הבנתי שהסיכויים הם יותר נמוכים,
    רציתי לשאול האם זה תקין שיהיה זקיק באותו צד כבר שלוש פעמים או יותר והאם יכול להיות שקרה משהו לצד שמאל עקב הלפרסקופיה או ההריון החוץ רחמי?עברתי צילום רחם לפני ההריון והיסטוסקופיה אבחנתית אחרי ההריון יצא תקין לחלוטין.
    אני לא מבינה מה קורה ,האם במצבי יש לשקול טיפול אחר או פשוט להתאזר בסבלנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חצוצרה חסרה

הוספת תגובה

• העדר חצוצרה

פרופ' ראול אורביטו
    14/05/2008

- ראשית, ידוע ויתכן שביוץ קורה באותו צד במהלך מספר חודשים ברציפות.
    - כריתת החצוצרה היתה מימין- כך שלא ניתן ליחס בעיה משמאל לפעולה שמבוצעת מימין. כנראה שאקראית את מביצת מימין, וקרוב לודאי שעם קצת סבלנות תצפי לתגובה גם משמאל.
    - סה"כ, נראה שאת מטופלת כראוי. לגבי שקילת מעבר לטיפול אחר (הורמונלי), מציע שתיוועצי עם רופא הנשים המטפל, שישקול את הנושא תוך כדי ראית התמונה הכוללנית, כולל גילך, הריונות נוספים בעבר ואיכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עזרתך הדחופה
    Miri
    11/05/2008

בדיקת MRI שערכתי לאחרונה העלתה בתוצאות את הממצא הבא:
    שחלות בקוטר 3*2.5 סמ עם מוקדים ציסטים (זקיקים) מרובים למדי בתוכן.
    שאלתי היא: מה משמעות ממצא זה?

נתוני רקע: בת 33. ילד אחד בן שנה וחצי. הבדיקה נערכה כשבוע לפני המחזור החדשי.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נא עזרתך הדחופה

הוספת תגובה

• תשובת MRI

פרופ' ראול אורביטו
    11/05/2008

גודל השחלה בגדר הנורמה ונוכחות הזקיקים ב- MRI יכול להיות למעשה מימצא נורמלי. מציע שתגשי לרופא נשים מטפל עם תוצאות ה- MRI , לביצוע בדיקה + סונר אגן (שהינו אמין יותר מ- MRI ביחס לזקיקי השחלה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצוצרה סתומה וכניסה להריון
    רונן
    05/05/2008

שלום

אצל אישתי התגלתה חצוצרה אחת סתומה בצילום רחם, האם ניתן עדיין להיכנס להריון ללא הפרייה חוץ גופית במצב כזה ?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• חצוצרה סתומה

פרופ' ראול אורביטו
    05/05/2008

התשובה לשאלתך מצויה בתמצית תוצאות מחקר מדעי שהתפרסם לאחרונה ושהשוה בין הסיכוי המצטבר להריון לאחר 3 מחזורי טיפול והשראת ביוץ בנשים עם חסימה חד-צדדית לעומת נשים ללא חסימה.
    למעשה, בעוד שלא נמצא הבדל בשיעורי ההריון בין שתי הקבוצות, בתת קבוצה של נשים עם חסימה רחיקנית של החצוצרה נצפו שיעורי הריון מופחתים באופן יחסי.
    מסקנות העבודה היא שהטיפול הנבחר בנשים עם חסימה חצוצרתית חד צדדית הוא השראת ביוץ עם הזרעות, למעט אותם מיקרים עם חסימה רחיקנית, אותם יש להפנות ללפרוסקופיה או ישירות ל- IVF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

רונן
    06/05/2008

אבקש טיפה להבין את המושגים שהזכרת, קודם כל רצ"ב תוצאות צילום הרחם הרלוונטיות :
    הבדיקה : צלום רחם
    .מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים
    .מימין החצוצרה הודגמה בחלקה הפרוקסימלי בלבד
    משמאל - מעבר תקין של חומר הניגוד לאורך החצוצרה
    .ופיזור תקין של חומר הניגוד בחלל הצפק

לגבי תוצאות ספציפיות אלו מה הכיוון? וכן לאור בורותי בתהליכים הנ"ל ( לשמחתי אני אב לבת שנה וחצי בהריון ספונטני ) מה המשמעות של התהליך שהזכרת בתשובתך של השראת ביוץ והזרעה, מה נעשה בפועל ?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה חד צדדית

פרופ' ראול אורביטו
    06/05/2008

למעשה מדובר בחסימה חד צדדית שאינה קריבנית
    השאלה שנשאלת, האם ההדגמה החלקית נובעת מחסימה או ליקוי טכני.
    לאור הנ"ל, והעובדה שאתה אב לילדה בת שנה וחצי, למרות שלכאורה לגיטימי, עפ"י העבודה המצוטטת לעבור להפריה חוץ-גופית, הייתי מנסה טיפול ע"י 2-3 מחזורי השראת ביוץ עם הזרעות לפני מעבר להפריה חוץ-גופית.
    משמעות התהליך, זריקות יומיות לבת הזוג לצורך "גיוס" יותר מביצית אחת בזמן הביוץ בשילוב עם הזרעה מתוזמנת בביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע

רונן
    11/05/2008

שוב תודה על התשובה וסליחה על השרשור הארוך, מידע נוסף שהבנתי שהוא מאוד רלוונטי לשאלתי הוא שה FSH של אישתי היה 15.8 - האם עובד זו משנה את תשובתך הקודמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FSH גבוה

פרופ' ראול אורביטו
    11/05/2008

FSH גבוה מצוי בהתאמה הפוכה לרזרבה השחלתית (כמות\איכות ביציות)
    משמעות FSH 15, שהמסלול לקראת IVF יהיה קצר יותר. כלומר, במקום לבצע 3-6 נסיונות של טיפול בזריקות + הזרעות, קרוב לודאי שיבוצעו 2-3 ובמידה ולא תהרה, תעברו ל- IVF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה

רונן
    12/05/2008

על ההתייחסות העניינית והמהירה, עוד שאלה אחת ( בשלב זה ) ואני יודע שהשאלה לא הכי אתית אבל בהנחה שאין שיקולים כספיים, איפה היית ממליץ לבצע אצת הטיפולים הנ"ל שהזכרת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות לטיפול?

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    12/05/2008

רונן הנכבד.
    כן או לא אתי זו לא השאלה.
    פרופסור אורבייטו הנכבד שהשיב בסבלנות לכל שאלותיך הוא מומחה בעל שם בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור חצוצרות
    יפית
    04/05/2008

עברתי בדיקת צילום רחם ו "חחצוצרות לא הודגמו , ללא מעבר וללא פיזור משני הצדדים". רופא הנשים שלי הפנה אותי להפרייה חוץ גופית. כששאלתי על צנתור התנגד ולא הפנה אותי. (חוץ מצילום רחם הכל תקין אצלי ואצל בן זוגי).
    האם לדעתך אני מתאימה לצנתור? ממש לא רוצה הפריית מבחנה.

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור חצוצרות

הוספת תגובה

• העדר מעבר ופיזור דו-צדדי בחצוצרות

פרופ' ראול אורביטו
    04/05/2008

האינדיקציה העיקרית לצינטור חצוצרות היא חסימה קריבנית דו-צדדית של החצוצרות.
    כאשר נצפית חסימה כזו בצילום- יש מקום להפנות לצינטור על מנת לנסות לפתור את הבעיה.
    כמובן, שישנן גישות ש"מדלגות" על הצינטור ומפנות ישירות להפריה חוץ-גופית.
    לגבי שאלתך, העדר מעבר ופיזור מעידים על בעיה מיכנית. השאלה היא האם קיימת הדגמה ואפילו חלקית של החצוצרות. במידה ואין הדגמה (כלומר, החסימה קריבנית), יש מקום לדעתי להפנות לניסיון פתיחת החצוצרות ע"י צינטור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בצינטור

שרון
    11/05/2008

אני עברתי צינטור ,לפני 5 שנים .היתה לי חסימה דו צדדית. כיום יש לי 3 ילדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשרון

גלי
    15/06/2008

היי שרון,
    הייתי שמחה לשמוע יותר פרטים על המקרה שלך.
    אצלי גם אובחנה סתימה דו-צדדית ואף אחד לא הפנה אותי לצינטור.
    אשמח אם תפני אליי במייל האישי [email protected]
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם לעומת היסטרוסקופיה
    דנה
    04/05/2008

מה ההבדל בין הבדיקות הללו? האם היסטרוסקופיה יכולה להוות תחליף לצילום רחם שמטרתו לאתר האם קיימות הדבקויות ברחם לאחר הפלה? האם יש הבדל בכאב?
    תודה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה לעומת צילום רחם

פרופ' ראול אורביטו
    04/05/2008

צילום רחם מהוה את בדיקת ההדמיה הראשונית בבירור פוריות, שמטרתה להדגים את חלל הרחם, לוודא שהחצוצרות פתוחות ולהקיש מאופן פיזור הנוזל בחלל הבטן שאין הדבויות תוך-בטניות.
    כשאר הצילום תקין-בעיקר בכל הנוגע לבעיות תוך ריחמיות, אזי בסבירות גבוהה שאין בעיה.
    כאשר הצילום לא תקין, או כאשר יש חשד סביר לבעיה תוך ריחמית עפ"י ההיסטוריה הרפואית או באמצעות סונר, אזי הבדיקה הכי אינפורמטיבית ומהימנה לבירור בעיות בחלל הרחם- הינה היסטרוסקופיה- נחשבת ה- gold standard.
    ולשאלתך, למטרות איבחון הידבויות תוך-ריחמיות לאחר הפלה- היסטרוסקופיה היא בדיקת הבחירה. במידה וקיים גם ענין לבחון את "פתיחות החצוצרות" ניתן לבצע צילום רחם בידיעה שההיסטרוסקופיה אמינה יותר בכל מה שקשור לחלל הרחם.
    הכאב כשמשתמשים בהיסטרוסקופים החדשים ובעלי הקטרים הדקים- דומהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור חצוצרות
    ד
    01/05/2008

שאלה,
    אני אמורה לעבור צנתור חצוצרות. רציתי לדעת האם אני יכולה לעשות זאת בהרדמה מקומית והאם זה כדאי לדעתך לעשות בהרדמה או שזה מיותר.
    תודה
    ד

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור חצוצרות

הוספת תגובה

• צנתור חצוצרות -הרדמה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    02/05/2008

אי הנוחות הנגרמת בזמן צנתור חצוצרות "נסבלת" ע"י מרבית המטופלות ללא צורך בהרדמה מקומית או משכחי כאבים.
    אני מניח שאם הופנית לצנתור כבר עברת צילום רחם, התחושות די דומות. אם הכאב שחוית בזמן צילום הרחם היה "בלתי נסבל" מנקודת מבטך -הרי שכדאי לקחת משכך כאבים בטרם הצנתור ולבקש מהרופא המצנתר לבצע אלחוש מקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    30/04/2008

שלום,
    יש לי שאלה... אני מצטערת מראש אם היא קצת מפגרת..
    אם במהלך צילום רחם מזרימים נוזל לתוך הרחם והחצוצרות, האם הנוזל לא יכול להגיע עד לשחלות והזקיקים ו"להרטיב"/"לקלקל" אותם?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הזרמת נוזל במהלך צילום צרחם

פרופ' ראול אורביטו
    30/04/2008

במהלך צילום רחם מזליפים חומר ניגוד לחלל הרחם שעובר דרך החצוצרות (הפתוחות) לחלל הבטן ושם אמור להתפזר.
    אכן,קיים מגע בין הנוזל לאיברי הבטן הפנימיים, כולל מעיים וגם שחלות.
    החומר נספג ע"י הצפק ובסופו של דבר מופרש ע"י הכליות (שתן)
    הנוזל לא מרטיב ולא מקלקל את הזקיקים או השחלות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה