מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות ליודtal29/04/2008
אני צריכה כנראה לעבור צילום רחם ורגישה ככל הנראה ליוד. הרגישות ליוד מופיעה בתעודת החיסונים שלי מהילדות, ועל כן מאז ומתמיד לא בדקתי עד כמה אני באמת רגישה.
האם קיימת חלופה ליוד? האם יש אפשרות לבדוק את מידת הרגישות? מה עושים במקרים כמו שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ליוד
פרופ' ראול אורביטו30/04/2008רגישות ליוד מהוה התווית נגד לביצוע צילום רחם.
במידה ואכן קיימת רגישות, עליך לעבור טיפול מקדים\ מכין לפני צילום הרחם ע"י סטרואידים, עפ"י הנחיות הרופא\מכון רנטגן בו מבוצע הצילום.
קיימת גם אלטרנטיבה, אם כי פחות אינפורמטיבית לצילום רחם, ע"י אולטרסאונד שבמהלכו מזריקים נוזל (ללא יוד) לרחם והדגמת זרימה שלו דרך החצוצרות
חובה עליך לעדכן את רופא הנשים שלך ברגישות ליוד (ולא חשוב באיזה חומרה!), ולדון עימו על הבדיקה הנבחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילי27/04/2008
שלום רב,
יש לי חצוצרות חסומות ונאמר לי שמומלץ שאעשה צנתור חצוצרות. ברצוני לדעת כמה זמן אורך ההליך הזה, האם הוא בהרדמה והאם הוא כואב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חצוצרות
פרופ' ראול אורביטו27/04/2008ההליך דומה בעיקרון לצילום רחם ונמשך מעט יותר זמן.
כמו צילום רחם, ההליך לא מבוצע בהרדמה וכרוך בכאבים כמו צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לפני צילום רחםטלי22/04/2008
שלום ד"ר,
אני בת 27.5, בעוד כשבוע אני אמורה לעשות צילום רחם אצל ד"ר דניאל טוגנדרייך.
לפני כ - 10 שנים איבחנו אצלי אוושה בלב ולכן אני לוקחת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים רציניים (כמו למשל בעקירה כירורגית וכדומה).
רק רציתי לוודא אם אותו דבר תקף גם לגבי בדיקה כמו צילום רחם, או שזהבכלל לא קשור?
תודה וסליחה על הבורות:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה למניעת אנדוקרדיטיס חייד
ד``ר דניאל טוגנדרייך22/04/2008אנשים הסובלים מנזק למסמי הלב חשופים יותר מאחרים ללקות בזיהום חיידקי של המסתם הפגוע.
אם האוושה שאובחנה בליבך נובעת ממחלה מסתמית (ואת זה יקבע קרדיולוג באמצעות בדיקת אקו לב) הרי שאת חייבת בטיפול אנטיביוטי מונע בכל פעולה פולשנית ובכלל זה צילום רחם.
הטיפול המומלץ בד"כ לנשים שאינן רגישות לפניצילין: 2 עד 3 גר' מוקסיפן שעה לפני הבדיקה ומנה נוספת 8 שעות אחרי הבדיקה.
ע"מ לוודא שלא תקבלי הטיפול ללא צורך פני בבקשה לרופא המשפחה המכיר את בעיית האוושה שלך.
אם קיים ספק עדיף שתקבלי הטיפול המונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם... מתי?שואלת22/04/2008
הנני בת 28.5. לקחתי גלולות במשך 6 שנים ברציפות לאחר שהספקתי המחזור הגיע פעם אחת אחרי כ- 40 יום ולאחר מכן בחלוף חודשיים לא הגיע. הרופא עשה לי בדיקת אולטרסאונד וחשב שיש לי שחלות פוליצסטיות. הוא רשם לי פרוברה וביום השלישי למחזור עשיתי בדיקות דם. בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה תקינה. לפי הפרופיל ההורמונאלי הרופא קבע שיש לי שחלות פוליצסטיות. עובי רירית הרחם 8 מ"מ. לפני התחלת כל טיפול הרופא החליט להפנות אותי לצילום רחם.
האם זה לא מוקדם מדי? האם מומלץ לבצע? לא כדאי היה להתחיל עם כדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם... מתי?
פרופ' ראול אורביטו22/04/2008צילום רחם מהוה חלק מבירור אי-פיריון.
הצילום מבוצע בשלבי הבירור הראשונים, במיוחד כאשר קיים חשד לבעיה מיכנית (חצוצרתית).
בעבר, היה מקובל להתחיל טיפולי פוריות (בכדורים) ללא צילום, ורק לפני מעבר לטיפול בזריקות (גונדוטרופינים), המטופלות היו נשלחות לביצוע צילום רחם.
כך, שלגיטימי לבצע צילום רחם בכל אחד מהשלבים, החל מלפני תחילת טיפול ואפילו עד ובמהלך טיפולי הפריה חוץ-גופית, נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שד"ר טוגנדרייך מבצע את הצילום
שואלת22/04/2008בשיטה שונה. האם אפשר לקבל בבקשה הסבר על השיטה המקורית ועל השיטה שבה ד"ר טוגנדרייך מבצע את הצילום.
האם ניתן לגשת אליו כמבוטחת של הקופה (מכבי), והאם השיטה המוצעת על ידו עולה? אם כן, כמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטה שונה
ד``ר דניאל טוגנדרייך28/04/2008
קיימות מספר שיטות לבצע צילום רחם. כולן פשוטות וזמינות לכלל רופאי הנשים. כל רופא בוחר לו את השיטה העדיפה עליו ובהתאם משתמש בציוד מתאים.
אני מבצע את הבדיקה במיגוון השיטות כשאחת מהן שכיחה יותר. לעיתים בנסיבות מסוימות שיטת ביצוע מסוימת מתאימה יותר מאחרת.
באופן כללי אני (דר' טוגנדרייך) מבצע בדיקות למבוטחות כללית לאומית ומכבי. הבדיקה כלולה בסל בריאות ואינה עולה כסף.
כרופא בית של בי"ח אסותא אני מבצע את הבדיקה גם לנשים הפונות לאסותא במסגרת פרטית או במסגרת ביטוח רפואי שאינו קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות ברחם
שירן05/05/2008אני סבלתי בעבר ממספר דלקות ברחם כיום אני מקבלת מחזור רק לאחר 51 יום ממוצע וזאת בעזרת כדורים.בעבר לקחתי גלולות למשך 5 שנים שאותם הפסקתי ב-תחילת השנה כלומר חמישה חודשים.אני בת 24 ובבדיקות הדם הכל הייה תקין(כעשר בדיקות שונות).
האם נגרם לי נזק ברחם או שיש הדבקות ברחם?לפני כשלוש שנים נבדקתי אצל רופא מומחה באותו נושא-ללא ממצאים.
אני מנסה להכנס להריון כחמישה חודשים שבהן לא הייה לי ביוץ וכמו שכבר הזכרתי קבלתי מחזור רק לאחר שלקחתי את הכדורים.
האם אני סתם לחוצה או שיש לי סיבה לחשוש או בעייה כל שהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווסתות מרוחקות
פרופ' ראול אורביטו05/05/2008דלקות באיברי האגן (רחם חצוצרות\שחלות) בד"כ גורמות להדבקויות אגניות (סתימת חצוצרות), ובמידה ויש דלקת ברירית הרחם- יתכנו הידבקויות תוך-ריחמיות.
הידבקויות תוך-ריחמיות גורמות לווסתות עם דמם מועט ולא ווסתות מרוחקות.
התופעה שאת מתארת קשורה לביוץ לא-תכוף או העדר ביוץ, מסיבה? (אגב, הסיבה השכיחה ביותר לאי פוריות על רקע העדר ביוץ הינה תסמונת השחלות הפוליציסטיות- בעיה שכיחה וברת טיפול)
מציעה שתפני לרופא מטפל לבדיקה, בדיקת סונר ואולי בדיקה הורמונלית לצורך השלמת הבירור והאיבחון של בעיתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה/שאלה- פרופ' אורביטו
שירן05/05/2008פרופ' אורביטו.
אכן ביצעתי בדיקות הורמונליות- בין הימים ה-2-5 של המחזור, התוצאות "סבירות" כלומר ממוצע נמוך אבל בגדר הנורמה; האם הסיפור של "שחלות פוליציסטיות" (או איך שלא אומרים את זה...) הוא עניין גנטי ומה בדיוק הטיפול התרופתי בבעיה?! והאם זה בעצם משהו מולד או שזה מתפתח עם השנים????
בנוסף לכך אשמח לדעת כיצד בדיוק מתבצע צילום רחם( הופנתי ע" הרופא נשים המטפל). והאם במידה ומגלים צלקות בחצוצרות בעקבות דלקות חוזרות שהיו, האם יש טיפול תרופתי או שמה שקראתי נכון ומדובר על כניסה להריון רק בהפריה חוץ- גופית?!...
אשמח לקרוא את תשובתך לשאלותי
בתודה ובברכה.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך ושאלה פרופסור אורביטו
שירן05/05/2008
פרופ' אורביטו.
אכן ביצעתי בדיקות הורמונליות- בין הימים ה-2-5 של המחזור, התוצאות "סבירות" כלומר ממוצע נמוך אבל בגדר הנורמה; האם הסיפור של "שחלות פוליציסטיות" (או איך שלא אומרים את זה...) הוא עניין גנטי ומה בדיוק הטיפול התרופתי בבעיה?! והאם זה בעצם משהו מולד או שזה מתפתח עם השנים????
בנוסף לכך אשמח לדעת כיצד בדיוק מתבצע צילום רחם( הופנתי ע" הרופא נשים המטפל). והאם במידה ומגלים צלקות בחצוצרות בעקבות דלקות חוזרות שהיו, האם יש טיפול תרופתי או שמה שקראתי נכון ומדובר על כניסה להריון רק בהפריה חוץ- גופית?!...
אשמח לקרוא את תשובתך לשאלותי
בתודה ובברכה.
שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
פרופ' ראול אורביטו06/05/2008הגורם לתסמונת השחלות הפוליציסטיות טרם הובהר. למרות שנטיה משפחתית קיימת, טרם נמצא הגן הפגוע בתסמונת. הטיפול הוא בתיקון ההפרעה, כלומר, השראת ביוץ ע"י כדורים או זריקות.
לגבי צילום רחם, הטכניקות פורטו בפורום ע"י דר' טוגנדרייך (אנא דפדפי), לגבי חסימה בחצוצרות, בעבר היה ניסיון לתקן את החסימה באמצעות ניתוח (טובופלסטיקה), שלמעשה, נמוג מהעולם בעידן ההפריה החוץ-גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צילום רחם משפר הסיכוי להריון?רונית20/04/2008
פרופסור נכבד
רופא הנשים שלי הפנה אותי לצילום רחם שאני ממש לא מתלהבת לבצע.
בין שאר ניסיונות השכנוע הסביר לי הדוקטור שהבדיקה משפרת הסיכוי להריון
האמנם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צילום רחם משפר הסיכוי להריון?
פרופ' ראול אורביטו20/04/2008צילום רחם נעשה על מנת לאבחן ליקויים אנטומיים בחלל הרחם ופתיחות החצוצרות.
במהלך הפעולה מזליפים חומר ניגוד לרחם "השוטף" את המערכת, ולכן היתה ועדין קיימת טענה, שעצם הפעולה, ובמיוחד כאשר נעשית ע"י חומר ניגוד מסיס בשומן, קיימת עליה בשיעורי ההריון במהלך כ- 3 חודשים לאחר הצילום.
לציין, שישנם מקומות, שכשבמהלך הצילום מאובחנת חסימה קריבנית, חד או דו-צדדית, היא מטופלת במידי. כך שלמעשה פותרים את הבעיה המיכנית שהיתה, והסיכוי להריון עולה בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביצוע צילום רחםטלי17/04/2008
שלום לך ד"ר,
קיבלתי הפניה מרופא הנשים שלי לבצע צילום רחם. הוא אמר לי שצריך לבצע את הצילום אחרי סיום הווסת ולפני הביוץ.
כאשר ניסיתי לקבוע תור לביצוע הבדיקה, נאמר לי שאפשר לבצע עד היום ה 14 למחזור החודשי.
המחזור החודשי שלי הוא קצר יחסית 25, 26 יום, כלומר אני מבייצת בערך ביום ה 11.
האם באמת חשוב לבצע את הבדיקה לפני הביוץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבצע צילום רחם?
ד``ר דניאל טוגנדרייך17/04/2008ניתן לבצע הבדיקה גם לאחר הביוץ ובתנאי שאין חשיפה להריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסרהדנית15/04/2008
שלום רב
יש לי כמה שאלות,
לפני כחצי שנה עברתי צילום רחם והוא יצא תקין לחלוטין, ובכול זאת באותו חודש נכנסתי להריון חוץ רחמי בחצוצרה ימין, עברתי לפרסקופיה והיא הוצאה.נאמר לי בדוח של הניתוח שהחצוצרה השנייה תקינה.השאלה שלי איך נוצר מצב שבצילום לא נראתה בעייה ובכל זאת היה הריון חוץ רחמי?,אני חייבת לציין שלא לוקחת הורמונים ואין לי שום בעיות פריון.
שאלה שנייה, האם אפשר ע"פ הדוח של הניתוח לסמוך שהחצוצרה השנייה תקינה? בנוסף עברתי היסטוסקופיה אבחנתית לפני חודש, יצא תקין+כולל פתח חצוצרה שמאל.
מה הסיכויים להכנס להריון בחודש שאני מבייצת בצד ימין?, כבר חודש שני שאני מבייצת בצד ימין וזה מדאיג אותי.
תודה רבה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסרה!
פרופ' ראול אורביטו16/04/2008צילום רחם מדגים את "פתיחות" החצוצרה ולא את תיפקוד הציפוי הפנימי שלה. כלומר, צילום הרחם לא משקף את תיפקוד תאי האפיתל המצפים את פנים החצוצרה והאחראים על מעבר הזרע, הביצית והעובר. יתכן, שאמנם חלל החצוצרה היה פתוח, אך תיפקוד התאים היה פגום, מה שגרם לכשל בתנועת העובר מהחצוצרה לרחם ולהשתרשות מחוץ לרחם.
חצוצרה תקינה בדו"ח הניתוח מעיד על מראה חיצוני תקין- ושוב לא מעיד על תיפקוד תאי הציפוי.
בנוכחות אירוע אחד של הריון מחוץ לרחם, הסיכוי להריון חוזר מחוץ לרחם עולה ל- 10%, מה שמצריך סונר מוקדם (כשבוע מהאיחור)- שידגים הריון תוך ריחמי.
בנוכחות ביוץ מצד ימין, עדין קימת אפשרות להריון (החצוצרה התקינה יודעת "לאסוף" את הביצית מהצד השני), אם כי בשיעורים נמוכים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה וצילום רחםדנה15/04/2008
שלום ד"ר,
אתמול ביצעתי צילום רחם והיום נראה באולטרסאונד ציסטה בתוך השחלה השמאלית. יום ראשון עברתי אולטרסאונד ולא הייתה ציסטה.במקום לראות זקיקים הטכנאית ראתה ציסטה. האם יש קשר בין השניים?מבנה זה יעבור לבד?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה וצילום רחם
פרופ' ראול אורביטו16/04/2008אין קשר בין צילום הרחם לציסטה השחלתית.
קרוב לודאי שמדובר בזקיק טרום ביוצי (שלא היה שם בתחילת במחזור)
יש לעקוב ע"י סונר לאחר הוסת- שקרוב לודאי ידגים את נסיגת הזקיק\ציסטה
במידה ולא יחלוף, יש להיועץ עם רופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
דנה17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתדנה13/04/2008
שלום ד"ר, הודיעו לי כי עלי לבטל את הצילום מכיוון שאני מאוד קרובה לביוץ. האם וכיצד הצילום פוגע בביוץ? לא ניתן לבצע את הצילום בצהריים ובמידת הצורך לקיים יחסים בערב? מה היית ממליץ? מקסימום שיעקבו אחרי הביוץ שלי חודש הבא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר דניאל טוגנדרייך13/04/2008עלייך להיות בקשר עם רופא הנשים המטפל בך ולקבל את דעתו בעיניין.
יתכנו דעות רפואיות לגיטימיות שונות לגבי ביצוע הצילום בסמוך לביוץ.
דעתי שלי המבוססת כמובן על הספרות הרפואית אין כל מניעה להתעבר אחרי ובסמוך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדנה12/04/2008
שלום ד"ר,
ביום שני אני אמורה לבצע צילום רחם,שזה יהיה היום ה11 לווסת, כפי שנאמר לי הצילום מתבצע רק בימי שני. מחר יש לי אולטרסאונד ובדיקות דם ונאמר לי כי יכול להיות שיאמרו לי לא לעשות את הצילום רחם שזה קצת מאוחר מדי. אציין כי הווסת התחיל ביום שישי 04/04.
מדוע יש אפשרות שאני לא אוכל לבצע את הצילום?אני אצטרך להמתין חודש נוסף? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ניתן לבצע צילום רחם?
ד``ר דניאל טוגנדרייך12/04/2008ניתן לבצע צילום רחם שלא בזמן הווסת ובכל זמן שיש ביטחון שהאישה לא מעוברת
אם נבדקת קיבלה ווסת ולא נחשפה להריון (יחסי מין או הזרעה ) - ניתן לבצע את הבדיקה בכל זמן עד קבלת הווסת הבאה.
אם נבדקת קיימה יחסי מין בין הווסת לבדיקה הבדיקה לא תבוצע בגלל אפשרות של היריון.
יש לזכור שבדיקת דם להיריון הופכת חיובית רק כ 10 ימים מיחסי המין שגרמו להיריון כך שבדיקת היריון שלילית לא מקנה ביטחון מספיק לביצוע צילום רחם.
אם אישה רוצה בכ"ז לבצע הבדיקה יש לבדוק רמת פרוגסטרון ביום הבדיקה או ביום שלפניו. אם הפרוגסטרון נמוך הרי שטרם התרחש ביוץ ואין כל אפשרות של היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה13/04/2008על התשובה המפורטת, הרגעת אותי מאוד. לא קיימתי יחסים מיום קבל תהווסת והיום עשיתי בדיקות דם בתקווה שהרמה נמוכה. אבצע את הצילום מחר.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון חצוצרה חסומהגלית08/04/2008
שלום., איך ניתן לאבחן ולזהות בעיות בחצוצרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהות בעיות בחצוצרות
ד``ר דניאל טוגנדרייך08/04/2008
הבדיקה הבסיסית לזיהוי חסימה חצוצרתית היא "צילום רחם וחצוצרות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בצד אחדרונית06/04/2008
עברתי היום צילום רחם.
בסיום הבדיקה אמר לי הרופא שצד אחד סתום והשני נקרה בסדר.
האם צריך צנתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה בחצוצרה אחת- השניה תקינה?
ד``ר דניאל טוגנדרייך06/04/2008תאורתית ניתן להתעבר עם חצוצרה אחת תקינה.
יש ראיות בספרות הרפואית שנשים עם חסימה באחת החצוצרות שאינן מצליחות להתעבר משפרות את סיכוייהן לאחר פתיחת החצוצרה החסומה.
עליין להיועץ עם רופא הנשים שלך ואם סוג החסימה מתאים לפתיחה - בהחלט כדאי לשקול זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור חצוצרותדנה04/04/2008
שלום ד"ר, אם במהלך צילום הרחם נראה כי חצוצרות חסומות האם אפשר באופן מיידי לבצע גם צנתור?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חצוצרות בהמשך לצילום רחם-
ד``ר דניאל טוגנדרייך05/04/2008
אשיב בפירוט כי זו סוגיה חשובה.
צנתור חצוצרות אינה מיומנות שכיחה ואינה נרכשת במהלך ההכשרה הרגילה של רופא נשים מומחה.
צילום רחם היא בדיקה שכיחה פשוטה יחסית לביצוע וללימוד ונמצאת ברפרטואר הפעולות שרוב רופאי הנשים מבצעים.
גם הציוד לצנתור החצוצרות הוא ייחודי ואינו מצוי לרשות כל רופא נשים בכל מתקן בו מבצעים צילומי רחם. מכאן התשובה המעשית- לרוב לא ניתן לבצע צנתור בהמשך לצילום בו אובחנה חסימה חצוצרתית.
אם הבדיקה מבוצעת במתקן הערוך ומצוייד לבצוע צנתורים ואם רופא הנשים המבצע בעל מיומנות בצנתור חצוצרות ניתן לבצע הפרוצדורה בהמשך ישיר לצילום הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת חצוצרהתמרה03/04/2008
לפני כחצי שנה עברתי כריתת חצוצרה ימנית (בניתוח לפרוסקופי), כתוצאה מהריון אקטופי.
שאלתי היא: מהם הסיכויים להכנס להריון בחודש בו השחלה הימנית מבייצת?
האם ניתן "לעזור" לביצית להגיע לרחם דרך החצוצרה השמאלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בשחלה בצד בו נכרתה החצוצרה והס
ד``ר דניאל טוגנדרייך03/04/2008נשים עם חצוצרה בודדת תקינה עשויות להתעבר גם כשהביוץ הוא בצד הנגדי.
החצוצרה השמאלית לדוגמא "יודעת" לשאוב אליה גם ביצית שחרגה משחלה ימין.לכן יתכן בהחלט היריון גם כשהביוץ בצד "הלא נכון".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסויה04/04/2008בהנחה שהפרופיל ההורמונלי שלי והפיזיולוגי תקינים, וכך גם הזרע של בעלי.
מה הם הסיכויים (באחוזים) להכנס להריון, כשהביוץ מהצד "הלא נכון" לעומת הצד הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכויים באחוזים
ד``ר דניאל טוגנדרייך05/04/2008תמרה היקרה, את מבקשת תשובה "כמותית" הניתנת לחישוב תיאורטי אך אינה רלוונטית לפרט הספציפי. אנסה בכ"ז לענות לך בכלים חישוביים.
סיכויי ההתעברות בזוג בו "הכל תקין" ותדירות יחסי המין "סבירה" הוא 1 ל- 3 עד 4 מחזורי ביוץ
כלאמר את מתחילה את הסיכוי למחזור ב כ 25%.
תוסיפי לכך שאישה שלקתה בהיריון חוץ רחמי חשופה לתופעה (היריון חוץ רחמי בחצוצרה הנותרת) בשיעור של כ 15% מההיריונות. ואת העובדה ללפעמים הסיבה להיריון החוץ רחמי היא מחלה חצוצרתית שפגעה מלחתחילה בשתי החצוצרות - הרי הסיכוי להיריון תוך רחמי באישה כמוך הוא סביב 10% למחזור וזה כנראה נכון גם אם הביוץ בצד בו אין חצוצרה. כל זה בהנחה שהחצוצרה הנותרת אינה חסומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם באולטראסאונד
נתנאלה05/04/2008הופניתי לצילום רחם.אמא שלי רגישה ליוד והזהירו אותי שעם רגישות ליוד יש להמנע מהבדיקה.
רופא הנשים שלי הציע לי במקום לעשות צילום רחם באולטרסאונד. מה דעתך על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתה מבצע גם צילום רחם פרטי?עדי02/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צילום רחם פרטי
ד``ר דניאל טוגנדרייך02/04/2008לצורך ביצוע צילום רחם נחוץ כמובן מכון רנטגן וצוות מסייע שאינם בבעלותי.
אני מבצע צילומי רחם למבוטחות כללית ומכבי במסגרות הציבוריות.
כמו כן אני מבצע צילומי רחם כרופא בית בבית חולים אסותא ת"א. בי"ח אסותא אמנם מאפשר ביצוע הבדיקה גם באופן פרטי. התשלום הוא לבית החולים.
ניתן גם לקבוע צילום רחם בבית חלים השרון פ"ת (מרכז רפואי רבין קמפוס גולדה) - אז יש להצטייד בטופס התחייבות (טופס 17).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)