מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בווסתילדים בדרך16/06/2008
שלום,
ביצעתי היסטרוסקופיה ביום מחזור 16, לאחר הבדיקה (שיצאה תקינה) היו לי במשך כ-6 ימים הפרשות חומות (כמו הפרשות לפני תחילת הווסת ממש).
המחזורים שלי הם כל 30 יום והיום אני כבר ביום מחזור 32 וטרם הגיעה הווסת.
האם זה מוכר? האם יתכן איחור בעקבות הבדיקה? או אולי זה קשור להפרשות שהיו לי בימים שלאחריה?
אודה לתשובה
בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחור בווסת
ד``ר דניאל טוגנדרייך16/06/2008דבר ראשטן תבצעי בדיקת הריון (למשל בדיקה עצמית בשתן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא...
ילדים בדרך16/06/2008שלא קיימנו יחסי מין כלל החודש (ענייני נידה...).
יש סיבה להילחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענייני נידה
פרופ' ראול אורביטו17/06/2008ייתכן עיכוב מיקרי בביוץ החודש- קורה ולא צריך להלחיץ
במידה ולא תקבלי תוך יום-יומיים נוספים, בצעי בדיקת דם להריון ולפרוגסטרון (לוודע שאכן בייצת) וגשי עם התוצאות לרופא מטפל להמשך בירור\ טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילה לגבי חצוצרות סתומותטטי16/06/2008
שלום
האם יתכן שיכולות להיות לי חצוצרות סתומות למרות שאף פעם לא היו הריונות ,הפלות ,דלקות או בעיות כלשהם באיברים הרלוונטיים ?
אני כן סובלת מדלקת כרונית במעי הגס שמתוררת מדי פעם כתוצאה מרגישות למאכלים מסוימים,ואז אני מרגישה כאב קל בחלק התחתון ימין של בטן.האם זה יכול להיות קשור?
(ביוץ + פרופיל הורמונלי תקין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות
פרופ' ראול אורביטו16/06/2008לפי דבריך, אין לך סיפור מכוון לבעיה מיכנית (סתימה).
אולם, תיתכן סתימת חצוצרות (בסבירות נמוכה), גם בנשים ללא סיפור מיכני.
הדרך לבדוק, ע"י צילום רחם, שמבוצע במהלך או תוך כדי טיפולי הפוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סתומותנטלי16/06/2008
שלום
אני בת 35 אמא לילד בן 4.5 שנולד בלידה רגילה אני ובעלי ניסינו יותר משנה להכנס להריון
ולא הצלחנו , אשתי נשלחה לבצע צילום רחם והתשובה היתה שני חצוצרות סתומות הדוקטור שביצע את הצילום אמר שהוא פתח אותם.
1. האים שעושים צילום רחם ניתן לפתוח את הסתימות בצורה טובה או שצריך לבצע ניתוח לצינתור ?
2. האים פתיחת הסתימות היא זמנית וטובה לפרק זמן מסויים מה נדרש לעשות כדי למנוע סתימה ?
3. אני סובלת מעודף משקל של 25 קילו האים זה קשור לסתימות ובכלל מה הסיבות שיכולות לגרום
לסתימת חצוצרות חוץ מדלקות ?
4. מה הטיפול המומלץ עבורי בשלב זה .
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות
פרופ' ראול אורביטו16/06/20081. בצילום רחם, ניתן לעיתים להדגים "סתימת חצוצרות" ועם העלאת הלחץ התוך-ריחמי, ניתן למעשה לסלק את הפקק הרירי שסותם- ולפתוח את החצוצרות
2. הפתיחה טובה
3. אין קשר בין עודף משקל ל"סתימה" , ובמקרה שלך, הסתימה הינה בגלל פקק ריר (כיוון שנפתחה בהעלאת הלחץ) ואינה קשורה לפתולוגיה
4. המשך טיפולי פוריות (השראת ביוץ, הזרעות.. וכו'), בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור-מתי?גלי15/06/2008
שלום רב
לאחר צילום רחם אובחנו אצלי 2 חצוצרות סתומות ללא מעבר וללא פיזור.
אף אחד לא הפנה אותי לצינטור. רציתי לדעת למה?
האם ישנם מצבים בהם אין טעם לצנטר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור-מתי?
פרופ' ראול אורביטו16/06/2008האינדיקציה העיקרית לצינטור חצוצרות היא חסימה קריבנית דו-צדדית של החצוצרות.
כאשר נצפית חסימה כזו בצילום- יש מקום להפנות לצינטור על מנת לנסות לפתור את הבעיה.
כמובן, שישנן גישות ש"מדלגות" על הצינטור ומפנות ישירות להפריה חוץ-גופית.
מציע שתפני לרופא מטפל ותדוני איתו על האפשרות ועל המלצותיו, בהתאם למימצאים הספציפיים בצילום הרחם שלך!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה אבחנתיתליאל15/06/2008
שלום,
לפני כשבועיים עשיתי צילום רחם, תוצאות:רחם תקין,צוצרה ימנית תקינה אך חצוצרה שמאלית חסומה, חשש להידרוסלפינגס,
רופא מטפל הפנה אותי ללפרוסקופיה אבחנתית,
שאלה האם זה הכרחי או שכדאי להתחיל בהפריה חוץ גופית??
אשמח לתשובה
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להידרוסלפינגס
ד``ר דניאל טוגנדרייך15/06/2008הידרוסלפינגס=חצוצרה סתומה המכילה נוזלים - יכול להפריע להתעברות גם בהפרייה חוץ גופית
יש שמטפלים בסקטוסלפינגס (טיפול כירוגי) כבר לפני הניסיון הראשון של הפרייה חוץ גופית
ויש שממליצים לפחות ניסיון אחד ללא התיחסות לסקטוסלפינגס ורק אם נכשל ללכת לטיפול כירוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר הרחם
ד``ר דניאל טוגנדרייך15/06/2008לא שייך לפורום זה העוסק בפוריות
הוירוס הקשור לסרטן צוואר רחם עובר ביחסי מין
ריבוי בני זוג הוא גורם סיכון
ריבוי בנות זוג של בן הזוג הוא גורם סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בחלל הרחםמיכל15/06/2008
הי
לאחר שנה של נסיונות לא מוצלחים להריון, בהליך היסטרוסקופיה נמצאו מספר פוליפים קטנים על רירית הרחם. האם זה יכול למנוע כניסה להריון?והאם אפשר לעשות הזרעות או שזה מחייב הפריה חוץ גופית.
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים בחלל הרחם
ד``ר דניאל טוגנדרייך15/06/2008אם הפוליפים הוסרו בהיסטרוסקופיה הרי שבעיה זו נפתרה ואפשר להמשיך בטיפול המתאים לבעייתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לפני ביוץחוששת..14/06/2008
בעוד שבועיים אעבור צילום רחם בתקווה שסופסוף נדע מדוע לא מצליחים מאז ההפלה (הפלה טבעית והריון טבעי) לפני 9 חודשים להיכנס להריון...
התור נקבע 4 ימים לפני הביוץ - האם הבדיקה עלולה לגרום לכך שלא אוכל לקיים יחסי מין ביום הביוץ? ושאלה נוספת-האם ניתן לטפל ישירות בבעיה אם תצוץ של חצוצרה סתומה וכיו"ב או שהחודש יתפספס לי?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' ראול אורביטו14/06/2008לגבי שאלותיך בפתיח-אנא, ראי תשובתו של דר' טוגנדריך, לאלמה, ב- 25 למאי.
לגבי פתיחת חצוצרה ad hoc- הפעולה אפשרית. תלוי במיומנות מבצע הבדיקה ובקיום ציוד מתאים במכון בו מתבצע הצילום.
למיטב ידיעתי, דר' טוגנדריך מבצע את הפעולות באותה פגישה במידה ונדרשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת HSGעדינה12/06/2008
ד"ר טוגנדרייך שלום,
לפני שבוע הייתי אצלך בבדיקת HSG. הממצאים:
משמאל סקטוסלפינגס מעבר קלוש ביותר.
מימין סקטוסלפינגס המתפקע בזמן הבדיקה עם פיזור חומר הניגוד באגן.
שאילותיי:
1. האם בצד ימין עכשיו הכל תקין או כדאי לעשות בדיקה חוזרת?
2. האם אני צריכה לעבור צנתור חצוצרות או לפרוסקופיה?
3. האם לדעתך אני צריכה להתחיל טיפולים ל-IVF או להזרעה או כדאי לנסות להרות באופן טבעי (אני בת 34).
4. קיבלתי אנטיביאוטיקה ל-5 ימים. האם המטרה הייתה למנוע דלקת אחרי הבדיקה או לטפל בדלקת הקיימת שגורמת לחסימה בצד שמאל.
לפני שנה עברתי נתוח כריתה לפרוסקופית של כיס המרה בגלל דלקת. האם סקטוסלפינגס נגרמה עקב הדלקת בכיס המרה?
5. מה ההסבר שיש לי מחזור מדויק (31-34 ימים) למרות החסימה?
תודה מראש לתגובתך.
עדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת HSG
פרופ' ראול אורביטו12/06/2008עדינה היקרה
סקטוסלפינגס דו-צדדי, עם מעבר קלוש, בד"כ מכוון ללפרוסקופיה ניתוחית או, מה שיותר מקובל בארץ, ל- IVF בשלב ראשון.
שאלותיך רבות וחשובות!!!
נראה לי שפגישה עם דר' טוגנדריך הינה יותר ראויה מאשר התנהלות בשאלות ותשובות בפורום
אנא תקבעי איתו פגישה להמשך ליבון הבעיות ופתרונם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםאורלי11/06/2008
שלום רב!
אני אמא ל- 2 ילדים- הריונות תקינים. לפני שנה וחצי עברתי הפלה- מאז מנסה להכנס להריון. ביצעתי בדיקות הורמונליות,- תקינות. בדיקת זרע תקינה.
צילום רחם- רחם במבנה תקין, פגם מילוי קטן בפונדוס. חצוצרות תקינות - עם מעבר ופיזור תקינים.
אבקש לקבל הסבר אודות הצילום. האם יש צורך לבצע בדיקת היסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם מילוי
פרופ' ראול אורביטו12/06/2008למעשה הצילום תקין למעט איזור בקרקעית הרחם ש"לא מתמלא"
קרוב לודאי שהמימצא חסר משמעות. אולם, פני לרופא מטפל עם הצילום ולהשלמת התמונה ע"י אולטרסאונד אגני.
למעשה, ניתוח הנתונים, התרשמות מהגודל, המיקום, והסבירות לבעיה פתולוגית (שרירן, פוליפ) או בעיה טכנית, תכוון לצורך בהיסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לצנתור חצוצרותענבל10/06/2008
שלום
יש לי שאלת הבהרה - הייתי היום אצל ד"ר טוגנדרייך כאשר נשלחתי לאחר צילום רחם שעשיתי לפני כ 3 שבועות ובו נראה היה כי החצוצרה הימנית חסומה. באתי במטרה לנסות לפתוח את החצוצרה החסומה ואז בצילום שעשיתי היום הוא אמר לי שזה פתוח ואין צורך לצנתר.
איך זה יכול להיות? האם זה אומר שהצילום הראשון לא היה טוב או שבצילום הזה נעשה משהו אחר שפתח אותה? אשמח לקבל הסבר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לצנתור חצוצרות
פרופ' ראול אורביטו10/06/2008קיימים מצבים במהלך צילום רחם שאינם פתולוגיים, ולמרות זאת מודגמת לכאורה חסימה באחת או 2 חצוצרות.
למשל, במידה וקיים פקק רירי בפתח החצוצרה, או שבמהלך צילום רחם נתון- קיימת התכווצות של השריר בפתח החצוצרה. במצבים אלה לא יעבור חומר ניגוד לחצוצרה והיא לא תודגם, וכל חומר הניגוד יזרום לחצוצרה הנגדית הפתוחה (שם אין תנגודת לזרימה).
במידה ומתבצע צילום חוזר, במועד אחר, יתכן שאז לא תהיה התכווצות של שריר החצוצרה, או שמבחינה טכנית ניתן יהיה להעלות את לחץ הנוזל בחלל הרחם- כך שהפקק הרירי ישטף.
כך שבצילום העוקב- החצוצרה תודגם ולמעשה אין בעיה.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהילדים בדרך03/06/2008
שלום,
אתמול ביצעתי היסטרוסקופיה.
האם יש הבדל בין הבדיקה שביצעתי לבין צילום רחם מבחינת מה שניתן לגלות משתי הבדיקות?
כלומר, אם הכול תקין (ב"ה) בהיסטרוסקופיה אפשר להניח שצילום רחם לא נצרך?
תודה מראש על ההתייחסות.
בשורות טובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
ד``ר דניאל טוגנדרייך03/06/2008היסטרוסקופיה היא הבדיקה המועדפת לבדיקת תקינות הרחם.
ההיסטרוסקופיה מאפשרת גם מבט על פתחי החצוצרות אך אינה יכולה
לקבוע בוודאות אם יש מעבר בחצוצרות.
אחת הסיבות לאי פריון היא "חסימה חצוצרתית".
אם לא נמצאה סיבה אחרת להפרעת הפריון (הפרעת ביוץ או זרע לא פורה) כדאי
להשלים הבירור ולשלול בעיה חצוצרתית ע"י צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, ועוד משהו ברשותך
ילדים בדרך03/06/2008אני יודעת שיכול להיות שהמידע שאני נותנת כאן הוא אולי שטחי אבל אנסה את מזלי בכל זאת...
אם יש לי בכל חודש מחזור סדיר, כל 30 יום, אני יכולה להיות רגועה ולהבין שאני אכן מבייצת (משתי השחלות)? או שזה לא קשור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
ד``ר דניאל טוגנדרייך03/06/2008ווסת מופיע כ שבועיים מביוץ אם האישה לא מתעברת.
ווסת סדיר כל חודש הוא סימן טוב לביוץ סדיר.
ניתן להוכיח קיומו או העדרו של ביוץ ע"י בדיקת דם.
ביוץ מתרחש בד"כ בכל חודש בשחלה אחרת לסרוגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה (קצת דחוףיוסי02/06/2008
שלום לד"ר היקר
האם יש צורך בניתוח לפרוסקופי דרך הבטן במקרה של "חשש להידבקויות בטפולה" שנתגלו בצילום רחם - ( הכוונה לאיזור החצוצרות כמדומני - אולי השחלות ) ?
אני בת 37 ללא לידות , עם קושי בפוריות (אגב - גם מצד הגבר) וכאבי תופת במחזור.
מה עושים ? האם לעבור את הניתוח או שעדיף לא להכנס לכך מחשש סיבוכים כגון הגברת הידבקויות על כל המשתמע... ?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו02/06/2008בעבר, בוצעו ניתוחים לפרוסקופיים לצורך הפרדת הידבקויות ושיקום חצוצרות.
בעידן ההפריה החוץ-גופית, נעשה פחות ופחות שימוש בלפרוסקופיות ומעבר מהיר יותר לטיפולי הפריה חוץ-גופית, ובמיוחד בנוכחות בעיות פוריות נוספות, למשל בעיות זרע.
אולם, אם לא מדובר רק בהידבקויות, ויש מימצאים אגניים נוספים חשודים או כאלה הדורשים איבחון וטיפול (כמו, ציסטות, אנדומטריוזיס, וכו'), אזי יש מקום לביצוע לפרוסקופיה, שהינה גם איבחונית וגם טיפולית.
מציע שתדוני עם הרופא המטפל על היתרונות והחסרונות של לפרוסקופיה לאור נתוניך
ותגיעו למסקנה משותפת על טיפול הבחירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםאשרת02/06/2008
שלום,
אני בת 32 ,מנסה להרות כ 3 שנים,הופניתי לצילום רחם שתוצאותיו:
צואר הרחם ארוךבעל גבולות משוננים,עם פגם מילוי לאורך המגיע לחלל רחם השמאלי.
חצוצרה שמאל -פתוחה .הודגם פיזור קל.
חצוצרה ימין -לא הודגמה ,לא הודגם פיזור ימין
מה המשמעות?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם
ד``ר דניאל טוגנדרייך02/06/2008לכאורה התשובה שתארת יכולה להתאים לבעיה בחלל הרחם (הדבקויות) לחסימה מלאה בחצוצרה אחת ולחסימה חלקית בחצוצרה השנייה.
הפרעה בחלל הרחם כמו הדבקויות יכולה למנוע זרימה חפשית של חומר הניגוד ולדמות חסימה בחצוצרות.
בדיקת הבחירה במצבך היא היסטרוסקופיה אבחנתית. אם הממצאים של חלל הרחם מתאמתים יש לטפל בהם (הסרת הדבקויות למשל) ואז לחזור על צילום הרחם.
לסיכום: ע"פ הנתונים שהצגת השלב הבא בבירור הוא לשקול היסטרוסקופיה אבחנתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםחסוי01/06/2008
שלום,
הבנתי כי ישנם 2 סוגי ציוד לביצוע צילום רחם כאשר בציוד הישן הפרוצדורה כואבת יותר.
רציתי לברר באיזה מהציודים משתמשים בקו"ח כללית והאם אכן יש הבדל בינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' ראול אורביטו02/06/2008יש אכן מספר דרכים ביצוע צילום רחם
ד"ר טוגנדרייך מבצע במיגוון שיטות, ובעיקר ה"חדשות"
אנא, דפדפי בפורום לדלית פרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)