מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ בין הצוואר לרחםלי20/05/2023
שלום, בבדיקת פאפ התגלה פוליפ גגול שהרופא אמר שלא צריך מיכשור כדי לראות אותו. הצליח להוציא רק חלק מממו ושלח אותי לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית. בינתיי שבועיים אחרי יש דימום אומנם שקצת נחלש מההתחלה אבל לא פוסק. לפני יומיים קיבלתי מחזור והבוקר בשטיפה יצא לי משהו שלא יודעת לתאר אותו בגוגל חצי אצבע ועובי אצבע. הרמתי וניסיתי לראות מה זה אבל זה קשה ולא ניתן לפירוק. מה,זה יכול להיות? האם הפוליפ יכול לנשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
לי20/05/2023בינתיים לא עברתי את ההיסטרוסקופיה..יש לי תור רק בחודש הבא.
האם אמשיך לדמם עד שאני יעבור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה
לי20/05/2023בינתיים לא עברתי את ההיסטרוסקופיה..יש לי תור רק בחודש הבא.
האם אמשיך לדמם עד שאני יעבור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בן הצוואר לרחםלי20/05/2023
שלום, בבדיקת פאפ אובחן פוליפ לא קטן כשהרופא אמר,שיכול לראות אפילו בלי מכשירים..הוא הצליח להוציא חלק מהפוליפ ללא הרדמה ושלח אותי להיסטרוסקופיה ניתוחית להמשיך להוציא את השאר,שנשאר בפנים. בינתיים יש,דימומים שעכשיו אחרי שבועיים קצת פחתו אבל לא פסקו ושלשום קיבלתי מחזור. היום במהלך שטיפה יצא לי משהו בגודל של חצי אצבע ועובי של אצבע ניסיתי להבין מה,זה ללא הצלחה אבל בהתעסקות עם זה זה זה לא ניתן לפירוק הוא נשאר קשה.... מה זה יכול להיות? האם יש מצב,דהפוליפ נשר וזה הפוליפ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ בצואר הרחם
פרופ. יונה תדיר21/05/2023הרופא המליץ לך דרך נכונה להשלמת הברור והטיפול. מה שאת מתארת יכול להיות הפולים, חלק ממנו. או קריש דם. אין דרך לקבוע זאת בוודאות אלא להשלים אם הברור גם אם הפוליפ נפלט בלי כל התערבות כירורגית. פרופ. יונה תדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם רחם שרירני והפרשות דמיותאלה01/05/2023
בת 47.5 ווסת אחרונה ב-06.03.23 . בדיקת הריון שלילית. אולטרסאונד ב27.04 מרקם רחם שרירני. שחלה ימין : נצפה בתוכה ממצא ציסוי צלול בקוטר 25 מ"מ עם מס מחיצות דקיקות, ללא כל זרימות על פני הממצא ובשולים.
שחלה שמאל- תקין.
יש לי הפרשה דמית בעת ניגוב ולא לאורך כל היום. האם יש הסבר לזה? האם חלילה מדובר בסרטן צוואר הרחם? חשוב לציין בדיקת פאפ נעשתה לפני שנה וחצי ויצאה תקינה. אטדה לעזקה לחוצה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם רחם שרירני
פרופ׳ יונה תדיר02/05/2023סיכום הבדיקה המפורט בשאלתך אינו מדאיג אך הוא מצדיק מעקב רפואי הכולל בדיקה גופנית והמשך מעקב מסודר ולא ייעוץ אינטרנטי בדרך זו. מרקם שרירני הוא ממצא שכיח המעיד כנראה על נוכחות שרירנים קטנים בתוך דופן הרחם וזה גם עשוי להסביר את ההפרדות כמתואר בשאלתך.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה גדולה וכריתת רחםא א29/04/2023
שלום,
יש לי 2 מיומות שהגדולה הינה בגודל 16*14 ס"מ ומגיעה מעל לטבור. לדעת רופאת הנשים זהו רחם שגודלו כחודש תשיעי של הריון וחובה לכרות את הרחם בגישה בטנית.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציין גם ברזל ופריטין נמוכים
א א29/04/2023לציין גם ברזל ופריטין נמוכים (מתחת לטווח). המוגלובין כרגע תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה וביופסיהאישה129/04/2023
שלום פרופ',
בת 36 עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ כי המחזור היה ארוך, היה לי פעם דימום ארוך והיו גושים בזמן מחזור. בניתוח הוציאו פוליפים 2.5+ 2 סמ + עשו גרידה. רירית במראה פוליפואידי, תעלת צוואר תקינה. ההתעבות ושני הפוליים נכרתו בשלמות ונשלחו לפתולוגיה. מהלך הפעולה תקין. אני מאוד חוששת כי אמרו שהתוצאות יהיו בעוד 5-6 שבועות. האם יש סיכוי שיש סרטן? ומה קורה במקרה הזה? גוגל מאוד מלחיץ אותי ואני תוהה אם יש סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי תשובה
אישה129/04/2023קיבלתי תשובה בפורום אחר. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן 15 ממ סאב מוקוזיאילה15/04/2023
שלום, בת 35 בטיפולי הזרעה מתרומת זרע (לא ניסיתי מעולם להיכנס להריון טבעי). פרופיל הורמונלי תקין. לפני חצי שנה בבדיקות טרום הריון, אותר שרירן תת רירי בגודל 15 ממ. יתכן שבולט לחלל הרחם. אין סימפטומים: אין דימום בין וסתי, אין אנמיה, אין דימום כבד או כאבים חריגים. רופאת נשים אמרה להתעלם מהשרירן. מאוחר יותר, רופא הפוריות המליץ לשקול בירור. הזרעה ראשונה נכשלה.
כעת השאלה האם סביר להמשיך בטיפולי הזרעה ללא טיפול בשרירן? יש לי חשש לטפל כיוון שאין סימפטומים והטיפול בשרירן מחייב הפסקה די ארוכה בטיפולי פוריות. וגם הבנתי שסטטיסטית, טיפול בשרירן תת רירי קטן וא-סימפטומטי לא בהכרח משפר את סיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן קטן ופוריות
לקופת יונה תדיר16/04/2023על פי תאור זה מוצדק בשלב ראשון להתעלם ולעקוב ע״י בדיקות אולטרהסאונד מידי 6-12 חודש, אלא אם עם יופיעו תסמינים כגון דימומים. אין סיבה ששרירים כזה יפריע לכניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סיכויי הצלחה בניתוח כריתת בטן בגישה בטניתמיטל31/01/2023
בת 30 + 2 ) לידות רגילות). ברקע רחם שרירני גדול מעל לגובה הטבור . רחם גדול כ- 25 שבועות לפחות.
TVS+TAS- מתבלטים 2 שרירנים עיקריים 14 ס"מ פונדלי ו 6 ס"מ קדמי נמוך יותר.
כמוכן, נצפו שרירנים נוספים רבים מעל הרחם שמגיעים מעל הטבור ולא ניתנים למדידה בשל גודלם. השרירן הגדול שניתן למדוד 108*160 מ"מ. נצפה חלל רחם וגוף רחם דחוק לימין
רירית אקוגנית מושפעת מהשרירן הגדול או ביוץ.
לא סובלת מתסמינים כלל ( לא דימום , לא כאבים , לא דחיפות בשתן)
מעוניינת בהריון ושמירת הרחם
מה סיכויי ההצלחה של ניתוח שכזה? אם בכלל קיים סיכוי להצלחה ואי כריתת רחם?
והאם סיבוכים זה משהו שיכול בסיכוי גבוה?
אודה על כל עזרה . אני בחששות מרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים גדולים
פרופ׳ יונה תדיר04/02/2023החשש העקרי שלך צריך להיות מהמתנה ללא ניתוח. על רחם כפי שאת מתארת לא ניתח להשלים הריון וכל מה שעליך לעדות זה לקבוע מועד לניתוח דחוף בדישה בטנית פתוחה ולשוחח על ההשלכות והסיכונים אם הרופא/ה המנתח/ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בית חולים לניתוח הסרת שרירנים בגישה בטניתריטה14/12/2022
אני מיועדת לעבור ניתוח שרירנים בגישה בטנית חריץ לרוחב ולאורך לאור גודל הרחם והשרירנים )26 שבועות מעל לתבור ) בת 30 מעוניינת בהריון ולשמר רחם ברקע אין כאבים או דימומים פרט לבטן שנראית הריונית . ההתלבטות בין שיבא לאיכלוב לצערי לא ניתן לעשות באופן פרטי לאור מורכבות הניתוח והעובדה כי אולי אזדקק לתרומת דם וסיבוכים אפשריים חלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חשוב היכן העיקר שזה יתבצע בהקדם
פרופ׳ יונה תדיר16/12/2022לא הבנתי מה השאלה … באיזה בית חולים? אם זו השאלה אז התשובה היא …לא חשוב היכן העיקר שזה יתבצע בהקדם. ככל שתמתיני יותר כך יגרם נזק גדול יותר לרחם ולזה השלכות על פוריותך בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחם ב us עקב דימום מוגברטל30/11/2022
בת 48 עם התקן מירנה שנה, עקב מחזור קשה
לפני כחודש דימום כבד ביותר במשך מספר שעות כולל חתייכות בגודל3-4 ס"מ
נשלחתי לus. תשובה: ממצא יכול להתאים לשרירן מספר ז בגודל 11×14 מ"מ תוך דופני קיר קדמי. מה המשמעות? האם יכול להיווצר מהתקן מירנה? לפני מסםר חודשים בדיקת us תקינה
האם נדרשת פעולה כירורגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקה רקמת רחם שרירני
טל30/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים האם כדאי לעשות היסטרוסקופיהשירלי16/11/2022
שלום בת 49 יש לי 2 שרירנים גדולים 5 ס"מ ו3.4 ס"מ ברחם ללא ממצא שחלתי שגורמים לי דימומים כבדים עם גלולות ובלי גלולות לפעמים פעמים בחודש לתקופה ארוכה הרופא המליץ לי להוריד אותם אני לא יודעת אם כדאי למרות הסבל של הדימומים אני קרובה לגיל 50 האם הם יכולים להתכווץ? או כדאי להוריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לנתח שרירנים?
פרופ׳ יונה תדיר18/11/2022החלטה זו חייבת להתקבל על סמך פרטים רפואיים מלאים כגון הגדרה מדוייקת של מיקום השרירנים בבדיקת אולטרהסאונד, בדיקות דם בהן פרטים על רמת ההמוגלובין והברזל. פרופ׳. תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם בשיטה פתיחת בטןאורית10/10/2022
שלום רב
אני פונה אליך בנוגע לאמא שלי,
אמא עברה ניתוח כריתת רחם בשנת 2015,
הניתוח בוצע בפתיחת בטן עקב כך שלאמא יש cp ויש לה בעיה בפישוק, סיבת הניתוח סרטן רירית הרחם, מהלך הניתוח היה תקין היא נאלצה לעבור טיפול הקרנתי משלים למשך חודש ותודה לאל היא במעקב והכל בסדר,
נאמר לה כי יש סיכוי שתסבול מידי פעם מכאבי בטן ויציאות תכופות, עד לפני מספר חודשים הכל היה בסדר ולאחרונה גברו כאבי הבטן והיה לה מעט דימום , הרופאה המשפחתית שייכת זאת לטחורים כי היא אכן סובלת מזה, לא מדובר בדימום רציני ולא כל הזמן , היום קרה דבר נוסף לטענתה כאשר היתה בנוחיות הרגישה שיצא מפי הטבעת גוף זר כשהיא הסתכלה באסלה אכן ראתה משהו קטן ועגול בצבע שחור שנראה כמו משהו מפלסטיק ,
שאלתי היא האם זה נורמלי שיש כאבי בטן עקב הטיפול הקרינתי והניתוח גם לאחר 7 שנים
ושאלה נוספת האם זה הגיוני שהוחדר משהו למעי בזמן הניתוח כדי שלא יהיה לה תכיפות לנוחיות במתן הצואה?
רצוי לציין כי לא צוין בסיכום הניתוח שנעשה משהו כזה, אודה להתייחסותך
מצ"ב סיכום ניתוח
המשך יום מפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן כ $ שנים אחרי ניתוח
פרופ׳ יונה תדיר12/10/2022שאלתך אינה מתאימה לפורום אינטרנט ציבורי אלא לייעוץ רפואי. בדיקה גופנית. ובדיקות השלמה (במידת הצורך) לקביעת אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בצוואר הרחםבתאל04/10/2022
שלום רב, אני ממש מודאגת. הייתי בבדיקה אצל רופאת נשים בעקבות דימום ממש קטן בהפרשה)( היה לי לפני שנה בדיקת פאפ לפני שנה תקינה) הרופאה אמרה שראתה פוליפ בצוואר הרחם, שלחה אותי לקולופוסקופיה עם ביופסיה.. אני נורא מפחדת.. האם חלילה פוליפ יכול להיןת סרטני אפשר לקבל הסבר... בנוסף אמרה שהיא לא רואה שהפוליפ מדמם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 38 אחרי 2 לידןת רגילות
בתאל04/10/2022שכחתי לציין את גילי בהמשך לשאלתי על פוליפ צווארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים ברחם מבקשת ייעוץשיר09/09/2022
שלום רב ,
אני בת 25 נשואה .
מאוד רוצה להיכנס להריון אך לא מצליחה מעל לשנה..
לאחר בדיקות גילו לי 2 פוליפים של 13 מ״מ .
מאוד מפחדת שזה סרטני .. למרות שהרופא אמר שאין סיכוי ..
ביקשתי להסיר אותם כי כנראה שזה מה שמונע ממני להיכנס להריון אך הרופא לא ממליץ מכיון שהרחם שלי אחורי וצר .
הרופא טוען שבמידה וזה מתבצע בניתוח 90% לפגיעה ברחם .
ניסה פעם אחת לשאוב ללא הצלחה.
אני נורא חוששת ולא יודעת אך להמשיך מכאן ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי שזה סרטני בגילך הוא אכן קלוש
פרופ׳ יונה תדיר11/09/2022הסיכוי שזה סרטני , בגילך, הוא אכן קלוש. יש הצדקה להסיר את הפוליפים ועליך להיוועץ בגינקולוג המומחה בהיסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ודיקור מי שפיררותם11/08/2022
רקע- בת 36, הריון 3, אחרי לידה וגינלית וקיסרית. מגיל 20 שרירן סב סרוזי אינטרמורלי ברחם שבמהלך ההריונות לא הפריע, לא ברור כיום מה גודלו (בסקירה הרופא התקשה למצוא אך אין זה אומר שאין), בהריון הקודם נוצר שרירן נוסף. כאמור ללא השפעה על ההריון.
כל הלידות במועד.
כעת שבוע 20, הריון תקין, כל בדיקות הסקר תקינות, שוקלת אם לבצע דיקור מי שפיר מפאת גיל.
אשמח לדעת 2 שאלות-
1. האם בדיקור מי שפיר שרירן יכול לעלות סיכון להפלה או סיבוכים יותר מהריון ללא שרירן?
2. אם אחליט לבצע את הדיקור יהיה שבוע 21+3, האם שבוע הריון זה בתוספת השרירן עלולים לעלות סיכון להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור בנוכחות שרירן
פרופ׳ יונה תדיר12/08/2022א. מתחיל להיות מאוחר. החלטה בימים הקרובים. ב. רק בדיקת אולטרהסאונד לקביעת מיקום השרירן עשויה להגדיר את מידת הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומנ 2 סמ מחודש 12/22לולי31/07/2022
שלום בעת מעקב זקיקים של טיפולי פוריות (ivf)
הרופא טען שראה משהו ואז זרק לי זה בטח מיומה. אמר שגודלה 2 סמ ושזה שטויות
מאז התחלתי לרדת במשקל 1.5 כל שבוע... ולא ידעתי את הסיבה
ב-30.5.22 ערכתי בדיקת פאפ על דעת עצמי
ב10.6.22 התקשרו לומר לי שהבדיקת פאפ אינה תקינה ושאני חיובית לוירוס הפפילומה 16
ונשלחתי לעשות קולוסקופיה בהולה בצוואר הרחם
עשיתי וכעת עברו 17 יום וטרם התקבלה תשובה ...
אני ממש מפחדת
שמא
המימצא שהרופא זרק שזה בטח מיומה 2 סמ זה לא מיומה
ואני לא מבינה מדוע לא בדק היטב וחיפף בזה
האם יכול להיות שזה גידול ממאיר
אני מחודש 2/3 - עד עכשיו ירדתי 10 קג ללא דיאטה
ואני בחרדות ובכאבים שהולכים וחוזרים ברחם. בבטן תחתונה !!!
מה הרופא אומר
האם ייתכן שזו אכן מיומה והיא לא מסוכנת -
ושהרופא לא טעה ...
ואיך אפשר להוציא את זה הרופא לא כתב את זה באף מסמך הוא רק זרק לי באוויר ומילא. מסמך על הזקיקים והרירית
בחודש 6.22 הרירית רחם נצפתה במעקה זקיקים כלא סדירה. ועבה האם יש קשר בן הדברים
אני ממש מפחדת שהיה פה רשלנות רפואית ממש ובמקום להתייחס חיפף בקלות
בלתי נסבלת ואמר שזה מיומה בלי לעצור לבדוק. לשלוח לבירור
אם זה גידול ממאיר הוא גמר על חיי !!!
ואם זה מיומה למה להשאיר אולי זה מנע את הצלחת הטיפול הרפואי
מה אתם אומרים
יהאם ייתכן שזה רק מיומה ובאיזה קצב היא נוטה לגדול והאם מיומה גורמת לכאבים
אציין שלא היו לי דימומים בן מחזורים רק כאבים מעין התכווצויות חזקות
בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה וירידה במשקל
פרופ׳ יונה תדיר01/08/2022מבלי לזלזל בכל ממצא ובכל אבחנה, נראה לי שעליך להתמודד עם מצב חרדתי וחיפוש אשמים בלי הצדקה. אין בתאור שלך שום מחדל ושום רשלנות, אבל כן צריך להשלים את הבירור, ויותר מכל את הסיבות לירידה במשקל. אח יש או אין לך מיומה בגודל 2 ס״מ צריך לברר אבל לא סביר להניח שזו הסיבה ליריד. במשקל. לא ציינת מה גילך? לא ציינת היכן נמצא החשד למיומה. ״ברחם״ - זה לא הגדרת מיקום. גם את הממצא של וירוס הפפילומה צריך לברר, אבל בצורה מסודרת ולא החיפוש אשמים. כי אין כאן שום ״אשמים״. הכח, בליווי מקצועי ולא בחרדות. בהצלחה. פרופ׳ תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)