מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לאחר היסטרוסקופיה מיתוחיתמיקה27/02/2020
שלום,
לפני כ-3 שבועות עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית ועדיין מדממת.
האם זה נורמלי? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דמם
ד''ר רועי משיח27/02/2020בעקרון דמם קל יתכן. אם מדובר בדמם משמעותי כאבים או חום יש להתייעץ עם הרופא המבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיקה27/02/2020תודה על המענה.
הדימום בינוני עד קל . לא הבנתי עד מתי עשוי להימשך?
עברתי את הבדיקה בתה"ש , אז לא נראה לי שהמנתחת תדבר איתי.
ביומיים האחרונים, חשה מיחושים קלים בבטן תחתונה.
כשהאחות ששיחררה אותי באותו היום- אמרה שיכול להיות דימום 10 ימים.
אצלי, זה נמשך כמעט 3 שבועות.
אני חסרת עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר רועי משיח06/05/2020מיקה שלום
הדמם יכול להיות מספר ימים אך היו הרבה מקרים בו האשה דממה עד המחזור הבא. אם הדמם קל, איך לכך חשיבות.
בכל אופן אני מניח שכבר הגיע המחזור שאחרי ומקווה שהוא היה טוב יותר מקודמיו. בהצלחה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחם בגודל מעיק כ16ס״מ גורם לאי סדירות קלה במחזורזועבי נסרין25/01/2020
אני בת 51 יש לי בטן מוגדלת ובולטת כמו בהריון בגלל שרירן גדול בערך16ס״מ באזור מגוריי ולאחר כמה בדיקות והתיעצויות עם מקצועיים המליצו לי על ניתוח כריתת שרירן עם חתימה שבעת ביצועו במידה ויש דימום קשה שליטה הם כורתים את כל הרחם לצערי לא קיבלתי את זה אני לא רוצה שיכרתו לי את כל הרחם וכבר סקרתי ובדקתי וראיתי שניתן להוציא מיומה והשאיר את הרחם שלם בריא מה גם שתקשרתי עם נשים שבוכות על כריתת רחם מיותרת פזיזה שהקלה על המנתח ותסכלה מנותחת בבקשה אני מחכה לתשובה ולעזרה בעניין.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הניתוח מיותר?
פרופ' יונה תדיר25/01/2020פורום אינטרנטי אינו המקום למענה מקצועי לשאלה כזו, מאחר וצריך לדעת פרטים נוספים על מיקומו של השרירן בשכבות הרחם, על עברך הרפואי, על קצב גידול השרירן, ועוד. גם בעידן הפייסבוק רפואה מחייבת גישה יוצר מעמיקה. כללית ניתן לאמר שאם מה שאת מתארת מדוייק, מדובר בשרירן גדול ומה ״שחברות אמרו״ על ניתוח זה או אחר אינו צריך לעניין אותך. פרופ׳ יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם גדול ושרירן גדולנירית02/01/2020
שלום אני בת 30 נ+ 2 ( ברקע הפלה לפני כשנה עקב עובר שלא התפתח בשבוע 12) רחם שרירני רחם מעל הטבור 21 שבועות רירית אקוגנית. Us- שרירנים עיקריים: 11 סמ פפונדאלי ו 5 סמ קדמי נמוך יותר. רחם מעל גובה הטבור. הרחם גדל משמעותית מ 12 ל21 שבועות ( תוך שנתיים) הומלץ על ניתוח להוצאת השרירים open conservative myomectomy . חשוב לציין כי אינני מדממת ולא סובלת מכאבים. אינני מעוניינת בניתוח, מפחדת מהסיכונים והייתי רוצה עוד ילד לפחות . האם אין לי ברירה אחרת ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן גדול - ממה צריך לפחד?
פרופ' יונה תדיר02/01/2020בגודל כזה אין כל מקום להתלבטות ועליך לפחד ממה שיקרה אם תמשיכי להתעלם מהשרירן והשלכותיו על פוריות עתידית וחשוב מזה, בריאותך הכללית. כל חודש נוסף מחמיר את מצב הרחם. נראה שאין מנוס מניותח לכריתת השרירןם תוך תקווה שאפשר עדיין לנסות לשמר ולשקם את הרחם. כל זה על בסיס מה שאת מתארת . פרופ׳ תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ' עשיתי u.s. בבקשה ממך אשמח לתשובתךליאן02/01/2020
פרופ שלום, אני בת שישים פלוס, עשיתי היום u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי ידנית וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות גם במכון כי שם המכשור יותר טוב . להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים בבקשה ממך מה זה הציסטה? גידול? צריך לחזור לרופא, או אפשר ביקורת בעוד שנה. צריך להוציא את זה או שיכול להישאר. האם ציסטה יכולה לגרום לגידול בעתיד??? תודה מקרב לב על מלא שאלות. תודה ליאן
ציבטה בשחלה בגיל 60+
פרופ' יונה תדיר02/01/2020ציבטה בשחלה בגיל 60+ מחייבת ייעוץ רפואי כדי להחליט מה הבדיקות הנוספות אותן עליך לבצע כדי להבטיח שאת מתקדמת במסלול רפואי נכון. בהצלחה, פרופ׳ תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכולים לפספס גידול ברחם בבדיקה ידניתליאן22/12/2019
פרופ נכבד, אני מאד חרדתית ומפחדת כי הכאבים בבטן תחתונה שמקרין לגב ומעיר אותי בלילה לא נעים. היום הרופא רשם: ממצאים: PV רחם בגודל רגיל נייד חופשי ללא ממצא משושי בטפולות או בדוגלס ללא רגישות בעת הבדיקה.PS צואר מאורך סגור שוללת דמם לדני • MENOPAUSAL SYMPTOMS :אבחנה. השאלה שלי האם בבדיקת ידנית שהכל בסדר יכול להתגלות חס וחלילה באולטראסאונד גידול סרטני שבבדיקה ידנית לא מזהים? זה נדיר או שיכול לקרות? סליחה מראש על כל השאלות והמון תודה לך מקרב לב.
בדיקה ידנית או אולטרהסאונד
פרופ' יונה תדיר22/12/2019אין אפשרות להשיב לשאלתך. לא ידוע מה התלונות? מה גילך? מה עברך הרפואי? אם היה צורך, סביר להניח שהרופא היה מפנה אותך לבדיקת אולטרהסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה - בדיקה ידנית בעידן ה-u.sליאן21/12/2019
אני כן אעשה u.s אבל השאלה שלי האם בדיקה ידנית משקפת משהו בעידן ה U.s ונותנת מידע נוסף? בבדיקה ידנית הוא נוגע בשחלות וברחם עם היד/האצבעות קיים איזה שהוא סיכון או נזק לשחלה או הרחם כשהוא ממשש אותו או קרה בעבר נזק ממישוש ביד? כי אחרי הבדיקה עד עכשיו כואב לי יותר. תודה רבה לך, ליאן.
בדיקה ידנית בעידן האולטרהסאונד
פרופ' יונה תדיר21/12/2019אכן, בעידן האולטרהסאונד פוחת ערכה של הבדיקה הידנית, אבל כבודה עדיין במקומה, ולא חלפה מהעולם. יש דברים שניתנים לאבחון, כגון רגישות, כאב, או ממצא אחר שלא ניתן לאבחון באולטרהסאונד. וקורה לעיתים שעש רגישות או כאב אחרי בדיקה זו. נזק לא אמור להגרם מבדיקה ידנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ידנית של הרחם והשחלותליאן19/12/2019
שלום דר' ותודה מראש, היום הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( אילו ידעתי היייתי הולכת לרופא שיש לו גם אולטראסאונד) והכניס את היד ואמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע לראות שהכל בסדר. השאלה שלי למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות כמובן לעשות נזק לשחלה כי כואב לי רק בצד שמאל? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר כפי שאמר או שחייב גם אולטראסאונד...תודה רבה על תשובתך הכנה, ליאן
בדיקה גופנית או אולטרהסאונד
פרופ' יונה תדיר19/12/2019האמת, תחושתי אינה נוחה למקרא ניסוח השאלה, כגון ״והכניס את היד ואמר ...״
התייחסות כזו לבדיקה עלולה לרמז על סך ההתייחסות לבדיקת הרופא/ה. כל מה שנעשה לך נשמע סביר, בדיקה גופניתץ עשויה לגלות ממצאים, והשלמת הבדיקה ע״י אולטרהסאונד חיונית במקרים רבים, ולא בוחרים רופא לי ... אם יש לו או אין לו מכשיר אולטרהסאונד. במקרים רבים זה נעשה במכון נפרד ע״י טכנאי/ת.
ולשאלתך, מדוע כאב״ לא ניתןצלענות על כך. בדיקה עלולה לעורר רגישות אך לא לגרום נזק. ולסיום: תשובתי תמיד ״כנה״. בברכה
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם רב שרירניםיוליה13/11/2019
שלום,
בת 50 , בתולה . לפני 15 שנים נתגלו מיומות. לא סובלת מדימומים. ווסת - אין 5 שנים. יש לי רחם רב שרירנים.
לפני חודש, כאב בשדיים כמו כאב לפני קבלת ווסת. שבוע לאחר כאב שדיים, הופיע כתם דם קטן שהופיע עוד פעמיים לא רצופות במהלך שבועיים (האם הפרעה הורמונלית?). בשבועיים האחרונים- רגוע.
רופא נשים, המליץ על הוצאת הרחם הגדול, כי אינו יודע מה הסיבה לדימום הקל.
למעט, אולטראסאונד דופלר ביטני, לא נעשו בדיקות נוספות לבירור.
דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת רחם
ד''ר רועי משיח13/11/2019לדעתי יש צורך בבדיקת פיפל. יתכן שיהיה יותר קל לבצע היסטרוסקופיה וביופסיה מכוונת לרירית הרחם. גודל הרחם אינו מהווה אינדיקציה לכריתה, גדילה לאחר הפסקת הוסת כן. הייתי ממליץ על אולטראסאונד לבדיקת השחלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה/לפרוסקופיה
יוליה20/11/2019ד"ר משיח שלום,
מעניין איך ניתן לעשות בדיקה / ניתוח בשיטה אנדוסקופית לבתולה?
אף רופא נשים בכלל לא בודק אותי וגם אולטרסאונד דופלר נעשה אצלי באופן חיצוני (ביטני).
הבנתי מרופא הנשים שהרחם שלי מאוד גדול ומעוות , עם הרבה מיומות. לדעתו , לא ניתן לעשות לי טיפול אנדוסקופי , גם כי אני בתולה וגם כי יהיה מאוד קשה להגיע לכל המקומות עם הסיב האופטי ולכן זה לא ישקף ב-100 אחוז את המצב האמיתי בתוך הרחם.
האם במצבי, בדיקת m.r.i יכולה לפתור/ להחליף את בדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית ויכולה להראות במדויק את כל מה שקורה עם הרחם?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר ניתוח להסרת מיומהשירלי30/09/2019
היי,בת 41 עוד מעט עברתי ניתוח להסרת מיומה בלפרוסקופיה ע"י ד"ר רועי משיח לפני שנה וחודש. נאמר לי שאני יכולה להכנס להריון בעוד חצי שנה, התמזל מזלי ואכן תוך חצי שנה בדיוק נכנסתי להריון. אני בחודש השביעי להריון עם בטן מאוד מאוד גדולה( חושבים שאני עומדת ללדת) וזה ממש מדאיג אותי.
האם אני צריכה להיות במעקב מיוחד?
אני מיןעדת לניתוח קיסרי כמובן. האם עליי להתכונן באופן מיוחד לקראת הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברכות
ד''ר רועי משיח13/11/2019קודם כל ברכות. לדעתי אם אין צירים או כאבים אין צורך במעקב מיוחד. לא יזיק לבדוק את עובי הצלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריון והפלה - בירורשירלי03/07/2019
שלום רב
יש לי שרירן בגודל מ״מ 52*44 , קיר אחורי מסוייד בהקיפו.
בגיל 44 עברתי הפלה טבעית בשבוע 11. הרופא אמר שאולי זה השרירן .
עכשיו בגיל 47 וחצי עברתי הפלה טבעית בשבוע 7. הרופאה במיון אמרה שמיקום השרירן לא גורם להפלה.
רציתי לשמוע את דעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן והפלה טבעית
פרופ' יונה תדיר03/07/2019שכיחות הפפלה טבעית מעל גיל 40 גבוהה (כ 25-40%) ושיעורה עולה עם הגיל. מגובר, קרוב לוודאי, במנגנון הגנה של הטבע כנגד הולדת עוברים עם מום גנטי. שרירן בגודל זה יכול להגדיל את שיעור ההפלות, אבל אין כל דרך לאמר אם תרם או לא תרם במקרה שלך להפלות. כל נסיון לתת לשאלה זו הסברים ״מלומדים״ הינה בגדל ספקולציה סטטיסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ודימום ארוך- התייעצותרינה10/04/2019
האם שרירן גדול 7על 9 ס״מ יכול לגרום בעקרון לדימום מחזור ארוך מאוד ,מעל שבועיים ? ( מחזור התחיל עם דימום חזק של יומיים ואז חלש ללא הפסקה ואז אחרי שבוע פלוס ׳התחילו׳ דימומים חזקים שוב ממש ׳דליפות׳ כבר יומיים ). מצב כזה ייתכן ?
דימום ה קשרו לשרירן
פרופ' יונה תדיר10/04/2019אין לדעת על בסיס שאלה זו אם הדימום שלך נגראם משרירן, אבל באופן כללי, התשובה היא ודאי. שרירן גורם פעמים רבות לדימום, והדבר תלוי בעיקר במיקומו בשכבות הרחם.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופוליפ ברחם אשמח לעזרהדנה03/03/2019
שלום וברכה
באולטרסאונדים שנעשו לפני כניסה להריון ראו פוליפ ברחם
לבסוף נקלטתי טבעי
האם היה מדובר בכפל הרירית?
במהלך האולטרסאונדים של בדיקות ההריון האם היו רואים את הפוליפ ליד העובר? במידה והיה קיים
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ או כפל רירית
פרופ' יונה תדיר08/03/2019סביר להניח שלא ניתן לראות ממצא זה במהלך הריון וסתק מה מידת חשיבותץו. יש לבצע בדיקת אולרהסאונד איכותית ולהוועץ במומחה על בסיס תשובת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופוליפ ברחם אשמח לעזרהדנה03/03/2019
שלום וברכה
באולטרסאונדים שנעשו לפני כניסה להריון ראו פוליפ ברחם
לבסוף נקלטתי טבעי
האם היה מדובר בכפל הרירית?
במהלך האולטרסאונדים של בדיקות ההריון האם היו רואים את הפוליפ ליד העובר? במידה והיה קיים
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ
ד''ר רועי משיח13/11/2019שלום רב
כל ההנחות שלך יכולות להיות נכונות אל בכל מקרה אין לממצא חשיבות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי טיפול במיומות ברחםנורית28/02/2019
אני גברת בת 58 עם מיומות ברחם יש יותר מ 2 וזאת בבדיקה שנעשתה לפני כ 3 שנים אחד מהם בגודל של מעל 12 מ"מ נאמר לי שהרחם שלי גדול ושרירני מזה שנים שאני סובלת מכאבים בגב תחתון במיוחד כאשר אני עומדת או צריכה לבצע פעולה שדורשת עמידה על הרגלים.כל אזור בטן תחתונה וגב תחתון אני יכולה לעמוד מקסימום 2 דקות בעבר קיבלתי זריקה פעם בחודש על מנת למנוע זרימת דם לרחם זה עזר אבל ברגע שהסתיימו הזריקות הכל חזר .מהם האפשרויות שעומדות בפני לטיפול תודה רבה
גברת נורית שלום
ד''ר רועי משיח02/03/2019נורית שלום,
לא ברור לי אם מקור התלונות שאת מתארת הוא הרחם, לכן חשוב שתבצעי בירור אורטופדי. גודל המיומות אינו רלוונטי. חשוב לדעת האם המיומות גדלו לאחר שחדלו המחזורים או לא. במידה והמיומות לא גדלו לאחר סיום המחזור האופציות הטיפוליות הם מגוונות וכוללות ניתוחים - בעקר כריתת רחם וטיפולים זעיר פולשניים כמו אמבוליזציה ו US ממוקד. אין בגיל כזה יעילות לטיפול תרופתי
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ יכל לצאת במחזור?צליל09/02/2019
היי אשמח לתשובה פשוט לא מצליחה למצוא באף אתר שחיפשתי
לפניי מספר ימים ניגשתי לרופא הנשים שלי
בבדיקת אולטרסאונד נמצא פוליפ בגודל של 11×19 מ"מ
רופא הנשים שלי שלח אותי הבייתה לאחר מכן בטענה שפוליפ יכל לצאת במחזור
אשמח לדעת עם אכן יש אפשרות כזו לפוליפ בגודל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ נעלם במחזור?
ד''ר רועי משיח02/03/2019למרות שהנושא לא קשור לפורום. פוליפ לא יוצא במחזור. הרירית היא שנושרת במחזור. במידה ומדובר בכפל רירית יתכן ואחרי מחזור הממצא יעלם, לכן רצוי לחכות ולבצע סונר שוב לאחר המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)