מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח רצועה צולבתנאוה16/05/2010
בני בן 13.5 עם קרע ברצועה צולבת בברך האם כדאי לנתחו בגיל זה או לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוווה - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי16/05/2010הגישה היום היא לנתח ולשחזר גם בגיל צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה סבוכה- אורתופדי או ראומטולוגי?מיכל14/05/2010
לדר' שלום
אני בת 29, כבר שנים שאני סובלת ממיחושים שבאים והולכים- כאבים בבטן, חולשה, כאבים בגפיים שמשתקים אותי למספר ימים ... עברתי הרבה מאוד בדיקות (כולל בדיקות של נוגדנים ראומטולוגים) ובסוף הוכרז כי האבחנה פיברומיאלגיה. הבעיה היא שבשנה האחרונה צץ משהו חדש-
לפני שנה בדיוק נתקפתי כאבים איומים בברך שמאל. לא יכולתי לעמוד על הברך כמה ימים. הברך לא הייתה נפוחה, נראתה רגיל לחלוטין, תמונת הדם הייתה עליה במדדי הדלקת, גם הייתי עם חום של 38. אורתופד במיון בדק אותי וטען כי קרעתי את המניסקוס הלטרלי השמאלי (אני לא ספורטאית ואפילו לא מתקרבת לכך). שבועיים אחרי כן, ללא טיפול, התהלכתי כרגיל כאילו דבר לא קרה. כשנה אחרי אותו מקרה, החלו שוב כאבים בברך, הפעם הברך הימנית, וכרגיל אני משותקת ולא מסוגלת ללכת. הברך נראית נורמלית, לא חטפתי שום מכה ולא עשיתי שום דבר מיוחד, תמונת הדם מראה ESR גבוה אבל לא מעבר לכך. אורתופד כללי טוען שקרעתי את המניסקוס הלטרלי הימני.
לאחר יעוץ עם 2 אורתופדים מומחים לברכיים 2 האורתופדים אומרים שהמפרק נקי ומדובר בבעיה ממקור שרירי ויש לברר אצל ראומטולוג (לא בוצעו אף בדיקות מעבר לצילום רנטגן). חשבתי שהויה דולורזה נגמרה, הגעתי לראומטולוג, הוא בודק ואומר שהבעיה לדעתו נעוצה בפטלה שממוקמת גבוה מדי, השרירים של הקוואדריספס חלשים וזה גורם לדלקות אקראיות בברכיים. אומר לי לחזור לאורתופד. כשאמרתי שאורתופד ברך שלל בעיית ברכיים מכל וכל הוא סינן קללה.
ועכשיו- מה עלי לעשות? מי צודק? למי לפנות?!
אודה לכם מאוד אם תוכלו להכווין אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר אליהו ליברטי16/05/2010הי מיכל, כמומחה לברכיים אני יכול "להבין את הראש" של מומחי הברכיים שבדקו אותך. השאלה המרכזית שהאורטופד שואל את עצמו היא האם מדובר כאן בגורם מכני הניתן לתיקון על ידי ניתוח. אם התשובה שלילית כמו במקרה שלך אז הטיפול נשאר במה שאנו מכנים לפעמים "אורטופדיה קרה" כלאמר - תרופות, זריקות, פיסיוטרפיה, עזרים אורטופדים ולפעמים רפואה משלימה. אלה הכלים העקריים של האורטופדיה הלא ניתוחית. גם הראומטולוג משתמש בתרופות אך לאחר שהוא מזהה תבנית של מחלה המאימה לאחת ממחלות הפרקים. אם הראומטולוג אינו מזהה התלקחות או החרפה של מחלת פרקים מוכרת לו אז הטיפול חוזר לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים.חן12/05/2010
שלום.. ברצוני לשאול שאלה הקשורה בכאבי ברכיים.
אני בן 20, ספורטאי, משחק כדורסל באופן קבוע, מתאמן במכון 4 פעמים בשבוע ורץ 6 קילומטר פעמיים בשבוע.
מאז שאני ילד אני עוסק בספורט ומעולם לא הפסקתי.
ברך שמאל שלי תמיד הייתה קצת בעייתית בגלל פציעות חוזרות ונשנות אבל נכון להיום גם לאחרי צילומי רנטגן וגם לאחר בדיקת MRI מצב הברך נראה בסדר גמור.
התעלומה היא בברך ימין.
לאחרונה התחלתי לקבל מין חולשה כזאת בתוך הברך בכל פעם שאני נדרש להפעיל עליה לחץ (כמו עליית מדרגות לדוגמא). הייתי אצל 5 אורטופדים מומחים ואף אחד לא ידע מה להגיד לי. השרירים חזקים מספיק (למרות שיש עוד הרבה מה לעבוד), הרצועות בסדר, טווח התנועה בסדר, הצילומים נראים בסדר גמור (אין שחיקת סחוס באף אחת מהברכיים), ובכל זאת אני ממש לא יכול להפעיל לחץ על הברך.
נכון לעכשיו לקחתי שבוע וחצי חופש מכל פעילות ספורטיבית, התחלתי לשחק גם עם תומכי פיקה אבל זה לא תמיד עוזר.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שאולי גורמת לבעיה היא שיש לי פלטפוס, ואני הולך עם אותם מדרסי גבס כבר שנה.
אולי הגיע הזמן לעבור למדרסים ברמה יותר גבוהה (ביו מכניים).
בכל מקרה הדעה שלי היא חובבנית בעיקר ואשמח לשמוע מה דעתכם.
תודה רבה, חן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ12/05/2010אתה מתאר כאבים בקדמת ברך ימין, שיכולים לנבוע מדלקת של גיד הפיקה או של כרית שומן, הנמצאת מאחרי הגיד בתוך הברך. לפעמים יש צורך להפסיק את הפעילות הספורטיבית באופן זמני, ולבצע פיזיותרפיה מתאימה. גם מדרסים ביומכניים עוזרים.
אם זו הבעיה, אזי אין טיפול ניתוחי טוב לבעיה זו, ויש להיעזר בהרבה סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!אלעד שלו11/05/2010
סבתא שלי (בת 65) סובלת מבעיות ברכיים וגב (שהחמירו עם הזמן) ההליכה מתדרדרת מיום ליום וכרגע היא הולכת בצליעה מה שגורם לעומס גם על הברך השנייה..הבעייה היא שחיקת סחוס, נאמר לה ( ע"י רופא אחד) שהיא אינה יכולה לעבור ניתוח מכיוון שהסיכון הוא גבוה.
אשמח לדעת אם יש טיפול שיכול לשפר את המצב בגילה,שמות של רופאים שמומלץ ללכת אליהם או לפחות סוגי טיפולים מומלצים,דברים שיכולים לשפר את המצב באופן משמעותי (לגרום לה ללכת מחדש) ולא טיפול לשיכוך כאבים זמני..
כמו כן קראתי על שיטת טיפול חדשה לשחיקת סחוס בשם ביוניקר, אשמח לדעת מה אתם חושבים עליה.
ההליכה כמו שאמרתי מיתדרדרת ואשמח לקבל תשובה שתיתן עזרה משמעותית..
תודה מראש-אלעד:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלו - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי11/05/2010אוכל לתת לך עצות מדוייקות יותר רק אחרי שאבדוק אותה ואראה צילומים. כללית הטיפולים הלא ניתוחיים מתחילים לפי הסדר עם טיפול תרופתי, הזרקות קורטיזון או כרבולת, ניתוחים. במקביל לכל אחד מהשלבים ניתן לשלב גם טיפול פיסיוטרפי שלעיתים עוזר. לגבי ניתוחים - במידה וזה הפתרון נתן לשקול זאת שוב, זה שרופא אחד אמר שלא ניתן אינו סופי ויש מקופ לברר בצורה יותר מקצועית אם אפשר. בקשת המלצות על רופאים - לא אתן לך שמות אך בחר כל רופא שידוע לך שהוא מומחה לברכיים. לגבי ביוניקר - יש לי חולים שמאד עזר להם ואחרים שטענו שהם סתם בזבזו כסף (די הרבה)
מה שברור שסחוס חדש זה לא מצמיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר ניתוח להחלפת מפרק ברךרותי09/05/2010
בתאריך 16/9/09 ביצעתי ניתוח החלפת מפרק ברך. עדיין סובלת מחום בברך, כאבים, נפיחות וקשיי הליכה. בהתייעצות עם שני אורטופדים הראשון אמר לי שאפשר לבצע שחזור ניתוח רק לאחר שנה מכיוון שהשתל יכול להישבר, ואילו האורטופד השני אמר לי שאפשר לבצע שחזור לפני שמסתיימת שנה ואין שום סכנה לשתל.
מה לדעתך עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לאחר ניתוח להחלפת מפרק ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ09/05/2010לפני ש"רצים" לבצע ניתוח חוזר, רצוי תחילה לבדוק מה הגורם לתופעות שפרטת.
הטיפול הוא שונה במקרה שמדובר בזיהום, לעומת מקרה של השתחררות של התותבת.
אם מדובר בהידבקויות בברך, ניתוח ארטרוסקופיה ושחרור הידבקויות, פותר את הבעיה ללא צורך בהחלפה חוזרת של התותבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור רצועה צולבתאבי07/05/2010
שלום אני מעונין לעבור ניתוח לשחזור הרצועה בברך באופן פרטי דרך כללית מושלם. יש בידי את שמות המנתחים וגובה ההשתפפות איך אני אמור לדעת במי לבחור? מי יכול להמליץ לי על רופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר אליהו ליברטי16/05/2010באתר זה אנו נמנעים מלתת המלצות ספציפיות על מנח זה או אחר. שאל את חבריך, חפש פרטים באינרנט. נסה להגיע למנותחים של הרופא הספציפי עליו אתה חושב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על פיענוח של צילום בירכיםליאורה סלע07/05/2010
שלום ,
עשיתי צילום בירכים ובצילום נמצא שיש לי ENTOSOPATHY בפטלה הימינית .
מה זה, ולאיזה חלק בברך זה מתיחס?
תודה ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה סלע - ד"ר ליברטי.
ד``ר אליהו ליברטי07/05/2010המונח אנטסופטיה מתייחס לתופעות חולניות המתרחשות בנקודות חיבור גידים לעצמות. כל שרירי התנועה בגופנו מסתיימים בגידים הנאחזים בעצמות ומניעים אותה. לעיתים כתוצאה ממאמץ יתר או שימוש מופרז נוצרת דלקת בנקודות אלה שיכולה להתבטר בצילום כ- הסתיידות לעתים בצורת מין שפיץ בחיבור הגיד לעצם. במקרה שלך בנקודת החיבור של הגידים לפיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםMinerva05/05/2010
שלום,
מזה שבוע אני סובלת מכאבים בברכיים. הכאב חזק מאד בצידה התחתון-חיצוני של הברך כאשר אני נדרשת לכופף את הרגליים והכי בירידה במדרגות (כואב בזמן הכיפוף, כאשר הברך מכופפת או ישרה לאורך זמן אין כאב). אין חום, נפיחות או אדמומיות.
מתאמנת 3 פעמים בשבוע בחד"כ, כולל ריצה של 40 דקות. בשבוע שעבר התווספו גם שני טיולים בטבע (לא ארוכים, כ-4 שעות). אני חושבת שאולי זה מה שהביא לכאב.
הייתי אצל אורטופד לפני 5 ימים, בצילום לא ראו דבר. הוא חשב שמדובר בדלקת ומאז אני נוטלת מדי יום אתופן600, ללא שיפור.
מאד חסר לי לעסוק בפעילות אירובית ואני מודאגת לגבי מועד ההחלמה (שחשבתי שהיה כבר צריך להגיע).
אשמח לשמוע על אבחנה אפשרית, ולקבל כל מידע לגבי טיפול ואם יש הערכה לגבי ההחלמה. הנחיות להווה ולעתיד גם הן יתקבלו בברכה.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Minerva
ד``ר אליהו ליברטי06/05/2010אחרי שבוע כאב כבר להיות מודאגים זה קצת מוקדם. תני צ'נס לאורטופד שלך ולתרופה שרשם לך. כמובן שלא אוכל להציע טיפול כי לא אוכל לאבחן אותך בהתכתבות. התאור שלך באופן כללי מציע כאב ממקור הפיקה ואם כך הדבר אז בשלב ראשון מנוחה מספורט וטיפול נוגד דלקת הוא הטיפול הראשוני הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחנה לניתוחיעקב04/05/2010
שלום רב אני בין 23
קרעתי מספר רצועות בברך במהלך משחק כדורגל שפרקתי את הברך
אני אמור לאבור שיחזור רצועות בבך בקפלן ACL PCL LCL
איפה עדיף לעשות ניתוח כזה האם ניתוחים כאלה בקפלן מצלחים?
או לפנות למומחה אחר אם כן למי?.
וכמה זמן שיקום לאחר השיחזור הרצועות בברך וכמה אחוז מצליח ניתוח כזה
הרופא אמר שמשחזרים לי שלוש רצועות
אשמח לשמוע את חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי04/05/2010פורום זה אינו מיועד להמליץ או לפסול רופא ספציפי או בית חולים ספציפי. לכן ממני לא תקבל הנחייה בכוון זה ונדמה לי שגם ד"ר הורוביץ תנהג כך. המלצות כאלה עוברות מאחד לשני או בבלוגים שונים אבל לא כאן. לשאלתך הרפואית - הנזק אצלך גדול, הניתוח יהיה מורכב וההחלמה כמובן ארוכה יותר מניתוח שחזור רצועה קדמית בלבד. בגלל מורכבות הניתוח אין תקופת החלמה סטנדרטית שאוכל מראש לאמר לך מהי. הדבר תלוי בתחושת המנתח בזמן הניתוח ובמידה שיצליח לשחזר באופן שהרצועות המושתלות מעוגנות טוב וחזקות מספיק להפעלה מוקדמת. בכל מקרה אני צופה שיהי לך מגן ברך עם צירים המגביל את הברך לזוויות תנועה ספציפיות ובהדרגה - לפי החלטת המנתח זוויות אלה יוגדלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי ניתוח כזה בקפלן
אסף05/05/2010הרופאים במחלקה האורטופדית וארטרוסקופיה שם מצויינים אל דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה לגבי אחוזי נכות אפשרייםאלעד30/04/2010
שלום רב דר'. אני חייל ולפני כ חודשיים עברתי ניתוח שיחזור רצועה צולבת קידמית ותפירה של המיניסקוס. רציתי לדעת אם יש לך הערכה כל שהיא לגבי מספר אחוזי הנכות שאני יכול לקבל. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות
ד``ר סוזנה הורוביץ02/05/2010אחוזי הנכות נקבעים על פי תוצאות הבדיקה הגופנית של הברך, שנערכת כשנה לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביעקב30/04/2010
כאבים בגב התחתון
בזמן האחרון אני סובל מכאבים בגב התחתון
מה לעשות האם ללכת לפיזיוטרפיה או לצילום גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד``ר סוזנה הורוביץ02/05/2010לפנות לפורום שעוסק בעמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת Patellar ומבדיקת טחינת ברךאבי30/04/2010
אני סובל כאבים בברך עקב בעיה של פיקה גבוה שפוגעת בין היתר בסחוס.
בקרוב ועדה רפואית
לצערי אני חושב שאסבול מזה כל החיים והמצב הולך ומחמיר עם הזמן.
לכמה אחוזי נכות אפשר לצפות? לפי מה שהבנתי זה לא ממש תואם את הסבל שעובר עלי.
בנוסף מתעניין באיזה בדיקות אפשר לבדוק במדויק את מצב הברך עם דגש על הפיקה חוץ מmri.
מה זה בדיקת טחינת פיקה? איזה פעולות מתבצעות בבדיקה הזאת והאם זה כואב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה Patella Alta
אבי30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה Patella Alta
ד``ר סוזנה הורוביץ02/05/2010אחוזי נכות נקבעים על פי תוצאות בדיקה גופנית של הברך.
לכאב אין השפעה על אחוזי הנכות.
בדיקת טחינת פיקה מתבצעת בזמן הבדיקה הגופנית של הברך, ולפעמים היא כרוכה בכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור. איך קוראים לבדיקה
אבי02/05/2010באנגלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד``ר סוזנה הורוביץ05/05/2010Grinding test
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri לברך//30/04/2010
רשום ככה
האיפיון : t1w:tse
2. ציסטת נוזל-יתכן סינוביאלית-באספקט אמצע דורזלי מעל סוף השתרעות קופסת הפרק בתוך אספקט דורזלי נמוך של שיר סמי ממברנוזי בקוטר מכסימלי 12 מ"מ +/-
3. סימני כונדרומלציה קלים בסהון הסחוס המדיאלי ללא קרעים
4.כל יתר מבני הפרק: גרמיים ורצועות שמורים ללא יתר נוזל בפרק
אשמח לקבל פירוט על מה שרשוןם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת mri לברך
ד``ר סוזנה הורוביץ02/05/2010קיים נוזל בברך בצורה של ציסטה אחורית, ונזק קל לסחוס של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
//02/05/2010מזה אומר בדיוק?
הנוזל הזה באילו כאבים הוא מאופין?
והנזק לסחוס? איזה סחוס? של הפיקה? מיניסקוס?
מזה אומר? יש מצב שזה יעבור?
אני שנה וחצי לפני גיוס ליחידה קרבית , האם זה מהווה גורם בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת mri לברך
ד``ר סוזנה הורוביץ05/05/2010מדובר בנוזל מוגבר של פרק הברך, ובהתרככות של הסחוס באיזור הפנימי של הברך.
בעיות מסוג זה מבריאות מעצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטרוסקופיה ברךמורן29/04/2010
שלום ד"ר...
אני בת 27 ולפני כחצי שנה עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך ימין בעקבות כאבים במשך שנים בדו"ח ניתוח רשום כך:
מדו לטרלי-מניסקוס לטרלי- קרע מורכב של המניסקוס בשליש אמצעי אחורי- בוצעה כריתה חלקית ושיוף עד שוליים יציבים. נזק למשטח סחוסי טיביאלי דרגה 2. כל השאר תקין.
עשיתי פיזיותרפיה אני עושה הליכות ועדיין סובלת מכאבים, בביקורת האחרונה המנתח אמר שכנראה והניתוח לא הצליח מעבר לזה שיש לי בעיה עם הסחוס, הרופא רוצה לחכות קצת ולראות עם יהיה שיפור כי אם לא אז צריך לעשות ניתוח חוזר ולהוציא את כל המנסיקוס.
כמה שאלות יש לי עבורך ד"ר בבקשה:
1.אם אפשר קצת הסבר מה בוצע לי בניתוח.
2.מה זה עובר בדיוק הבעיה של הסחוס?
3.לאיזה בעיות עתידיות יכול לגרום הוצאת המנסיקוס כולו?
4.כדאי לבצע ניתוח חוזר או להמשיך לסבול את הכאבים?
5. שאלה אחרונה בניתוח קיבלתי זריקה של מרקאין וכשיצאתי מהניתוח הייתי עם מסכת חמצן יכול להיות שהייתי במצוקה בגלל ההרדמה הכללית?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוסקופיה ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ30/04/2010תשובות לשאלותייך תוכלי לקבל מהרופא המנתח.
לחילופין, תוכלי להגיע לבדיקה גופנית, ולהביא עימך את הצילומים מהניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI ברך-חוות דעתטל29/04/2010
שלום,
לפני כחודש וחצי סובבתי את הברך במשחק כדורגל, ולפני כשבוע עשיתי MRI וקיבלתי עכשיו את התוצאות.
רשום שהממצא הבולט הוא:
"ניתוק קורטיקלי שמקורו בשטח הפנים הארטיקולרי של הטיביה".
רציתי לשאול מה זה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI ברך-חוות דעת
ד``ר סוזנה הורוביץ30/04/2010סביר שמדובר ברצועה שהתנתקה יחד עם אחיזתה לעצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ומה הפתרון?
טל30/04/2010האם חייבים ניתוח? יש דרך כלשהי ללא ניתוח? מה ההשלכות של הפציעה הנ"ל ומה משך ההחלמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתרון
ד``ר סוזנה הורוביץ02/05/2010על הפתרון ניתן להחליט לאחר בדיקה גופנית, ולאחר עיון בצילומי MRI עצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)