מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחזור ניתוח החלפת מפרק ברךדנה25/05/2010
האם אפשר לבצע שחזור ניתוח החלפת מפרק ברך רק אחרי שנה מהניתוח, או אפשר לפני? אורטופד אחד אמר לי שאפשר רק לאחר שנה מכיוון שהשתל יכול להישבר ואילו אורטופד אחר אמר לי שאין שום סכנה לשתל. אשמח לקבל תשובתך בנושא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד``ר אליהו ליברטי25/05/2010אם כוונתך לשאול האם אפשר לחזור האם אפשר לבצע ניתוח חוזר, לאחר שבוצע ניתוח החלפת ברך, לפני תום שנה מהנתוח הראשון? התשובה היא כן. השאלה הגדולה יותר מדוע יש צורך כל כך מהר לחזור על הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צילום MRIאסף24/05/2010
שלום,
שבוע שעבר עשיתי צילום MRI.
טרם ראיתי מומחה שינתח את הצילום.
בגדול, מה שיש לי זה כאבים חדים בפשיטת ברך ימין (יישור הברך) עקב עומס יתר, אני חושש שקרעתי משהו שם בפנים. אורתופד מומחה לברכיים בחן ואמר שזו דלקת, אך האם דלקת יכולה להימשך מעל לחצי שנה ללא סימני החלמה?
חקרתי קצת את ה- MRI שעשיתי ומצאתי משהו מעניין.
ישנם 3-4 נקודות שחורות שאינן קשורות לאנטומיה של החלקים באותו איזור. (זהו האיזור מעל פיקת הברך)
אני מצרף את התצלום בנוסף לסימון של הנקודות בתקווה שמישהו (בעל נסיון) ישתף אותי בחוות דעת מקצועית.
למרות שהנקודות נמצאות מעול האיזור שכואב לי, בעיקרון ממש ממש כואב לי כשאני משתמש בשרירים שמושכים את הברך (פשיטה ליישור הרגל) מתחת לחלק העליון של הפיקה ולא באיזור הנקודות הללו.
אשמח לשמוע חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי עוד תמונה חשודה ביותר...
אסף24/05/2010ישנו חלק עם הרבה לבן ממש באיזור מתחת לפיקה העליונה ששם כואב לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי צילום MRI
ד``ר סוזנה הורוביץ25/05/20102 התמונות מדגימות דלקת של הגיד הארבע ראשי כשהוא מתחבר לפיקה.
לא מדובר בגידולים בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקים שונים-האם יש קשרצביקה24/05/2010
שלום
אני בן 60
לפני כחצי שנה עשיתי התעמלות מכשירים הנמצאים בפארקים,מאחר והרבה זמן לא עסקתי בפעלות גופנית ,מצאתי את עצמי יום למחרת עם כאבי כתף ומרפק ימין,ברוב טיפשותי לא נחתי מספיק והכאבים לא נעלמו,רק לאחר כחודשיים הפסקתי כל פעילות של מאמץ,והכאב כמעט פסק,לצערי עקב תאונה שקרתה לאבי,נאלצתי לרכב על קטנועי יום יום בכבישים לא הכי טובים במשך כשלושה חודשים,והכאבים החריפו עד שנאלצתי לקבל זריקות לתוך הכתף והמרפק,ואז גם נרגע הסיפור עם אבי,ושוב לאחר מנוחה ארוכה חזרתי לאט לפעילות קלה,אבל שוב הכאבים חזרו,ולזה התווסף כאבים בברכיים שנעלמו אחרי שבוע ועכשיו שבועיים במפרק האגן(באותו צד ימין), קשה לי ללכת
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרקים שונים
ד``ר סוזנה הורוביץ25/05/2010זאת טעות שכיחה אצל אנשים שלא ביצעו פעילות גופנית תקופה ארוכה, לחזור בבת אחת לפעילות לא מבוקרת, כמו בתקופת נעוריהם.
רצוי לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי ותחת ייעוץ של פיזיותרפיסט או מדריך כושר מוסמך.
אם הכאבים ימשיכו להציק, יש צורך בבדיקה גופנית של אורטופד/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח להחלפת מפרק ברךשושנה ברונר24/05/2010
אני סובלת מנקישות וחום בברך. כמו כן כף הרגל רדומה. כמו כן נמצא בבדיקת CT הפרש של 2.5 ס"מ בין אורכי הרגליים. כלומר הרגל המנותחת התארכה.
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנה - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי24/05/2010אני מבין שעברת ניתוח החלפה שלמה של הברך. TKR. לא אוכל לתת לך אבחנה מדוייקת בלי לבדוק אותך אך אנסה להעלות כמה השערות שלמען הזהירות אני חייב לאמר שהן יכולות להיות לא נכונות אך הן השכיחות. אז נתחיל: נקישות במפרק מלאכותי כמו מצב לאחר ניתוח החלפת ברך זו תופעה שכיחה שבדרך כלל חסרת משמעות. את פשות שומעת את חלקי הפרוטזה המושתלת נוקשים אלה באלה, בגלל חופש קל שצריך להיות בינהם.
הארכת הרגל המנותחת בשיעור כה גדול לא שכיח בניתוחי החלפת מפרק הברך (בהחלפת מפרק הירך זה הרבה יותר שכיח). ההסבר היחיד העולה בדעתי הוא שבגלל גמישות יתר ורפייון של הרצועות הצדדיות שלך (הפנימית והחיצונית, בחרו להשתמש בתותב עבה המותח את הרצועות על ידי הרחקת העצמות זו מזו. ייתכן ומתיחה זו גרמה גם למתיחת עצב מסויים העובר באיזור הברך ואחראי על התחושה בברך. אינני מרגיש טוב עם ההסבר האחרון כי הוא מבוסס על השערות ולא על עובדות. רדימות בכף רגל יכולה גם לא להיות קשורה לניתוח. למשל לחץ על עצב בגב התחתון. לכן הסבר טוב תוכלי לקבל רק לאחר בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לשאלותליאורה24/05/2010
מחכה לתשובתכם לגבי שני הנושאים הקודמים
מיפוי עצמות ובעיית ברך
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר סוזנה הורוביץ24/05/2010ראי לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותליאורה23/05/2010
שלום ,
אשמח אם תוכלו לעזור לי בהסבר על תוצאות מיפוי עצמות לאחר סיבוב ברך ימין.
קליטה מוגברת בקצה הדיסטלי של הפמור מימין מעל הברך - מאחז גידים?
להתייחסותכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד``ר סוזנה הורוביץ24/05/2010סביר שמתחת רצועה או גיד בצד הברך.
ההחלמה בדרך כלל אינה מצריכה התערבות ניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ברךליאורה23/05/2010
שלום רב
לפני כ-3 שבועות סובבתי את ברך ימין תוך כדי הליכה.
בצילום רנטגן לא נראו שברים. הממצאים: תפליט בברך ימין, הגבלה וכאבים בכיפוף
בצילומים - היצרות המרווח הפנימי
אורטופד איבחן שכנראה יש קרע קטן במיניסקוס ואמר שיש לעשות ארטרוסקופיה.
שאלתי -
אם לא אעשה את הפעולה הזו האם המצב יכול להחמיר? (אני פוחדת)
האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ24/05/2010אם מדובר בקרע של מניסקוס, סביר שהבעיה לא תחלוף ללא ארטרוסקופיה ברך.
יתכן שמדובר במתיחה של קופסית הברך או חבלה בעצם באזור המניסקוס, ובמקרה כזה, פיזיותרפיה תסייע להחלמה.
בכל מקרה, פיזיותרפיה לא תחמיר את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי כאבים בברךנטלי21/05/2010
שלום שמי נטלי אני בת 50ורציתי לקבל חוות דעת נוספת על הmri שעשעיתי. עקב כאבים חוזרים ונשנים של הברך ששום טיפול לא עזר להם ואחרי התייצעות עם רופא שבה הומלץ לי על ניתוח אבל גם עם חוסר וודאות של מה יש שם. זה הmri
הבדיקה בוצעה בטכניקת stir, tse בשקלול pd, t2, t1, במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים. כמות קטנה של נוזל בברך.
שינויי סיגנל עדינים תת קורטיקלי באיזור הספינות בטיביה ובפמור, מתאים לבצקת לשדית.
ה-ACL מעובה ביותר והסיגנל בו גבוה, מתאים לניוון מוקואידי.
MCL, PCL, LCL תקינים.
המניסקים שמורים.
מנגנון האקסטנציה תקין.
ציסטה פופליטאלית קטנה.
אין סימנים לכונדרומלציה פטלה.
סיכום: שינויים נרחבים ב-ACL עם שינויי סיגנל בלשד העצם באזור האינסרציה של הACL.
ה-MRI במקור נערך עקב חשד לקרע במיניסקוס
תודה,
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
ד``ר אליהו ליברטי21/05/2010ה-MRI אינו מראה בצורה מפורשת ממצא הדורש ניתוח. עם זאת חובה לדעת שבדיקת MRI לברך אינה מדוייקת ואחוז אי האיבחון של בעיה או אבחנה מוטעית של בעיה שלמעשה איה קיימת יכול להגיע עד כדי 30% ויותר מהמקרים. לצערנו אין בדיקה אחרת מדוייקת יותר. יפליא אותך לשמוע שהבדיקה הקלינית בידיים של רופא אורטופד מנוסה בתחום הברכיים לעתים קרובות מדוייקת יותר מפענוחי בדיקות MRI. ההחלטה אם לבצע ארטרוסקופיה מתקבלת כשלוב בין התלונות שלך, ממצאי הבדיקה הידנית של הרופא, ולזה מצטרפות בדיקות הדמייה שונות. הצעתי - לפני החלטה על הניתוח גשי למומחה ברכיים שתבחרי ושמעי חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכםסיגל20/05/2010
שלום רב
אימי מזה כחודשיים סובלת מכאבים עזים שהולכים ומתגברים באזור הברך.במיוחד בזמן עליה וירידה במדרגות וגם כאשר היא ישנה
צילום אולטראסאונד הראה שהכול תקין. צילום רנטגן הראה שינויים ניוונים קלים בפיקה
מדוע יש לה כאבים? האם זו דלקת בגיד? האם זו שחיקת סחוס? מדוע אם כן לא ראו זאת בצילומים? מה הטיפול אם כן?
האם צריך לעשות לה בדיקות דם מיוחדות?
נודה מאוד לעזרתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד``ר אליהו ליברטי20/05/2010הי סיגל, הבדיקה הכי חשובה התורמת לי לאבחן מה הבעייה בברך היא הבדיקה הידנית רק לאחריה באים צילומים שונים. על פי הנתונים שמסרת אני יכול רק לנחש שמקור הכאב בנזק שחיקה של סחוס הפיקה. לא אוכל לדייק יותר בלי לבדוק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בשני הברכייםרן19/05/2010
שלום, ביתנו (כיום בת 17) נולדה עם גמישות יתר. לפני כמה שנים החלה לפרוק את ברך שמאל כל כמה חודשים. לאחרונה הפריקות החמירו בכאבים שלהם. בחלק מהפריקות רק נסיעה כואבת באמבולנס לבית חולים פותרת את הבעייה. לאחרונה גם פריקה כואבת ברגל ימין.
הבת לובשת ברכיות בשתי הרגליים אך זה לא פתרון לאורך זמן.
נפגשנו עם מספר רופאים מומחים, כולם בתמימות דעים שצריך ניתוח בשני הברכיים.
הבעייה שחלק ממליצים על ניתוך מסובך יותר (FULLKERSON) וחלק רק על ניתוך בחיבורי הרצועות.
הילדה השלימה עם העובדה שהיא צריכה לעבור את הניתוחים ומוכנה נפשית לכך.
אבל איך נחליט על איזה משני הניתוחים ללכת?
מי נחשב למומחה בארץ לנושא ספציפי זה (זה לא פגיעת ספורט) שאפשר להתיעץ אייתו על מנת להחליט ואפילו לנתח אצלו?
תודה, רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בשני הברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ19/05/2010ספק אם ניתוח "קטן" בחיבורי הרצועות ייתן את התשובה לפריקות.
ניתוח FULLKERSON הינו אגרסיבי מדי, והוא פחות מקובל היום.
בכפוף לבדיקה גופנית, אני ממליצה על ניתוח של שחזור הרצועה הפגועה התומכת בפיקה. זה הוא ניתוח שההחלמה ממנו קלה יותר, ובעיקרון הוא נותן פתרון משביע רצון לבעיה.
לשאלתך השניה, הפורום אינו מיועד לתת המלצות על רופאים ו/או מוצרים, אלא להשיב לשאלותיהם הרפואיות של הגולשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וכאבי בירכיים ?אורי שדות19/05/2010
גיל 68 סובל מכאבי בירכיים כבר מספר שנים בעיקר השמאלית.
אין הבחנה ברורה עשיתי כל הצילומים וההדמיות ואין ממצא ברור-לעיתים כאבים עזים ביותר.אין מיוחדים דווקא בטיפוס מדרגות מנסה להמנע מטיפול כירורגי.יש הטבה בשימוש באטופן -לא השתמשתי ברציפות רק לעיתים כמה ימים.לאחרונה נוטל בגלל טיפול שיניים מוקסיויט פורטה ונראה לי שיש הקלה בבירכיים- הייתכן ?
האם ניתן להקיש על סוג הבעייה והטיפול/כיוון המתאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וכאבי בירכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ19/05/2010אין זה הדיווח הראשון בו אני נתקלת על הקלה בכאבים דלקתיים או שחיקתיים במפרקים, אך בעקרון, אין זה הטיפול המתאים.
מנתוני השאלה לא ניתן להקיש על אבחון הבעיה בלא בדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ברך שלם לבן 87??????דחוףוורד19/05/2010
אבי בן 87 לאחר CVA (לפני שנים ספורות) לחץ דם גבוה,אסטמה כרונית, ניצול שואה
מאחר ופגיעת האירוע הייתה בצד השמאלי מרכז הכובד הגופני עבר לרגל ימין צועד עם מקל
כאבים בעת הליכה ומתקשה מאוד ללכת. עבר 6 זריקות ,כרבולת" שאת האחרונה קיבל לפני 3 שבועות בעת כאבים עזים בברך ומאז הכאבים בהליכה קשים יותר. בעת מנוחה הכל טוב...... לאחר הנחת קרח באופן שיגרתי 3 -4 פעמים ביום על הברך (בצ2 צידי הברך) קיימת הקלה משמעותית בכאב ויש מסוגלות אפילו לצעוד.
המלצה הינה לניתוח החלפת מפרק שלם!!!????????????????? האם קיים כיוון אחר לא ניתוחי שיכול להקל כי סף הכאב באופן כללי של אבי הינו מן הגבוהים ואנו חוששים מהליך החלמתי לא פשוט
אם בכלל על כל הכרוך בסיכונים המתלווים למצב בריאותי כרוני שכזה. חוות דעתך/המלצה/רעיון משהו כל כך מתבקש. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת ברך לבן 87
ד``ר סוזנה הורוביץ19/05/2010לעיתים מפרק הברך כל כך הרוס, שאין כל טיפול שיכול להקל על הכאבים, מלבד החלפה שלמה של מפרק הברך.
הקושי הנוסף עם מחלותיו של אביך (לחץ דם גבוה, CVA, אסטמה כרונית), שהן מונעות מתן תרופות שיכולות היו להקל על כאביו, היות והן יכולות להחמיר את מחלותיו הקיימות.
אני מאמינה שהרופא אשר המליץ על החלפת מפרק הברך, לקח בחשבון את מצבו הגופני של האב, ולא היה לו דבר מה אחר להציע למקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מפרק שלם
וורד19/05/2010תודה על תשובה מהירה
עדיין לא עבר את ניבדק פנימי לב,ראות,דם וכו.. לגבי יכולת הגוף לעמוד בפני הניתוח ולמרות זאת קיימות אצלי תהיות רבות בנוגע לחווד ...כי קיים סיכון בהרדמה כמו גם בהליך השיקומי שהינו מתמשך ומלווה בכאבים כאלה או אחרים .... ואם לא יתאפשר מבחינה בריאותית ניתוח החלפה אז מה לדעתך גבי מיידע אינטרנטי על מכשיר הפועל על בסיס של פולסים חשמליים ברמה של עד בניית סחוסים על פני זמן מתמשך של טיפול כמו כן הקלה ברמת הכאב ויכולת שיפור איכות חיים עד לכדי דחייה ניתוחית חוות דעתך במטוטתה ממך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מפרק שלם
ד``ר סוזנה הורוביץ19/05/2010לצערי, אין מכשיר שבאמת בונה סחוס מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםענת18/05/2010
שלום,
בת 39 סבלתי בעבר מתסמונת ריינו.(באופן קל) לאחרונה כל 3 חודשים כאבי בטן קשים שטופלו ע"י זנטק.
החלו לי כאבי מפרקים תחילה בזרועות, נדד לכפות ידיים , לאחר מכן נדד לצוואר , נדד לכפות רגלים ועכשיו ברכיים. הכאב לא חמור אבל פניתי לבדיקות דם אצל רופאת המשפחה . להלן התוצאות:
C.R.P קטן מ 0.5
0.24 Antinuclear Ab Adults
RF קטן מ 5
C3 ו4 בנורמל
ESR 30
פריטין 13
המוגלובין 11.4
MCH 26.6
MCH 30.7
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר אליהו ליברטי18/05/2010שאלותיך נופלות בתחום של רפואת משפחה לטיפול שוטף ורופא מומחה בראומטולוגיה למקרים של החמרות שנויים במהלך המחלה הבסיסית. אנא פני לפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבריםמשה17/05/2010
שלום
לפעמים בתזוזת הידיים , רגליים נשמעים קנקים (פק) באחד המפרקים שזזו .י
1)מה שם הרפואי + המדעי של התופעה
2)מדוע שמזדקנים התופעה לעיתים תכופות יותר?
3)ויותר עם הקימה בבוקר ?ושקצת עושים תנועות ותרגילים קלים אזי באותו בוקר אחרי התירגול הקנקים לא מופיעים?
4)האם קשור לחוסרים ?
5)האם אוסטיאופורוזיס יכולה להגביר הקנקים?
6)והכי חשוב האם ניתן למנוע או לצמצם אותם.
לפעמים קנק כזה יכול להציק כל היום או לפעמים תוך שעה שוכחים שהיה .
תודה לתשובות הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד``ר אליהו ליברטי18/05/2010ההסבר הנפוץ לקליקים במפרקים הוא יצירת ואקום במפרק המשחרר גז מנוזל המפרק חדירת בועת הכז למפרק יכולה להשמיע קליק. כל עוד מדובר בקליקים במופיעים באופן טבעי והם לא מלווים בכאב או נפיחות או אודם של המפרק אז אין לכך כל משמעות. חשוב גם לא לפתח הרגל להקליק את מפרקי האצבעות כל פעם שמשעמם ואין משהוא יותר טוב לעשות. תופעת הקליקים אינה עולה בשכיחות עם הגיל. מה שכן עולה עם הגיל זו תופעת החריקות במפרקין=ם שונים על רקע שחיקה בסחוס. זה כבר סיפור אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך לאחר שימוש במכשיר stepperענבל16/05/2010
שלום רב,
לאחרונה רכשתי מכשיר סטפר מסוג twist and step. המכשיר מבצע פעולה של stepper רגיל (מדמה עלייה במדרגות), אבל בתנועה סיבובית קלה (נועד לחיטוב האגן).
השמשתי במכשיר כרבע שעה, ולאחר שירדתי ממנו התחלתי לחוש בכאב בשתי ברכיי, שעבר לאחר כמה דקות.
השתמשתי במכשיר מספר פעמים נוספות, והכאב חזר אחרי כל פעם.
אחרי מספר ימים הכאב באחת מהברכיים נשאר, ולא עבר כמו בהתחלה.
גיליתי שברגל של הברך הכואבת קשה לי להרים את הרגל כשהברך ישרה.
רציתי לשאול האם הכאב בברכיי נובע משרירים שהקשיתי עליהם, והם מתקשים בהתחלה, אבל זוהי פעולה טבעית ובריאה של חיזוק שרירים, או שמא אני גורמת נזק לברך מהשימוש במכשיר, וכדאי שאפסיק מיד (ואהפוך אותו למתלה בגדים, כמו כל מכשיר כושר כעבור זמן מה).
תודה מראש,
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר stepper תשובה לעינבל - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי17/05/2010stepper הוא מכשיר מאד לא אהוב עלי בלשון המעטה. במקרה שלך אם אחרי שמוש קצר כבר הופיעו כאבים אז כנראה שהיה קיים נזק קודם. מכל מקום מכשיר זה גורם לאנשים רבים כאבים במדור הקדמי של הברכיים. כלאמר כאבים מתחת לפיקה. מומלץ לא להשתמש בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)