מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהבנת תוצאות מיפוי עצמותליאורה02/08/2010
שלום, קיבלתי היום את תוצאות מיפוי עצמות בעקבות כאב ברך שנמשך כחודשיים כבר. המיפוי נעשה כדי לגלות אם מדובר בקרע במניסקוס. אודה אם תעזרו לי בהבנת הממצאים:
הודגם BLOOD POOL מוגבר במידה דיפוזית, כעדות לסינוביטיס. במיפוי המאוחר ובחתכי ה-SPECT קיימת קליטה מוגברת דיפוזית משני צדי המפרק, עם צמצום המרווח המפרקי וקליטה לרוחב המשטח, מעידה על שינויים אוסטאורטריטיים. קיימת קליטה מוגברת גם בפטלה ורטרופטלרית, מעידה על שינויים פטלופמורליים. אין במיפוי עדות לנזק מנסקיאלי חריף.
סיכום: ממצאי הבדיקה מדגימים סינוביטיס ושינויים אוסטאוארטריטיים בברך שמאל, ללא עדות לנזק מנסקיאלי טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת תוצאות מיפוי עצמות
ד``ר סוזנה הורוביץ02/08/2010המשמעות היא, שקיימים אצלך שינויים ניווניים בכל הברך, עם מרכיב דלקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול?
ליאורה02/08/2010תודה על התשובה המהירה. תוכלי אולי גם להגיד לי כיצד ניתן לטפל בברך? אני שואלת בשביל אימא שלי (52). האם הטיפול במקרה הזה הוא תרופתי? או שיש צורך בניתוח?בחודשיים האחרונים, לפני שקיבלה את תוצאות המיפוי, הלכה לשני אורטופדיים וקיבלה פעמיים מרשם לארקוקסיה, מה שהקל על הכאב, אבל לאחר שנגמרו הכדורים הכאב חזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול
ד``ר סוזנה הורוביץ03/08/2010הטיפול בדרך כלל הוא שמרני, והוא כולל תרופות ופיזיותרפיה.
האם אמך אינה מסתדרת עם טיפול זה, יש צורך בבדיקתה הגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של MRI ברךד``ר אליהו ליברטי01/08/2010
להלן תוצאות MRI שעשיתי, אודה על פענוח :
אות חריג-בצקת במוח העצם ב-MTC ובשוליו ציסטה תת כונדרלית
כ-1 ס"מ, זיזים מרגינליים כביטוי לשינויי OA.
תפליט בינוני בבורסות ובחלל המיפףרק.
רצועות צולבות/קולטרליות ומנגנון המיישרים-ב.מ.פ.
סחוס פטלו-פמורלי ורטינקולום שמורים.
מניסקוסים - LM-ב.מ.פ.
MM-שינוי מוצינוזי בפרט בקרן אחורית.
לסיכום :
שינויי OA-GEODE4, זיזים
תפליטים ובצקת מוח העצם במדור מדיאלי.
נזק חלקי ב- PH-MM.
מז זה אומר? הברך שלי נפוחה וכואבת, עשו לי ניקוז נוזלים וזה חזר לאחר מס' ימים, קיבלתי
2 זריקות סטרואידים וכדורי ארקוקסיה.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ01/08/2010קיימים אצלך שינויים ניווניים בברך, המערבים את הסחוס והעצם התומכת בסחוס, בעיקר בחלק הפנימי של הברך, ויותר בצד של השוק.
תהליך זה הינו בלתי הפיך.
שינוי ניווני זה יוצר תהליך דלקתי המתבטא בהיווצרות נוזלים בברך.
התרופות קיבלת הן תרופות שמטרתן להרגיע את הדלקת של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמרי גלם לשתליםיוספה31/07/2010
שלום,
מהם החמרים הטובים ביותר לבנית שתלים המיועדים למפרק הברך?
האם טיטניום? קובלט כרום? או שיש חומרים אחרים יותר טובים?
בתודה, יוספה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוספה
ד``ר אליהו ליברטי31/07/2010מרבית השתלים היום בנויים כסגסוגת, דהיינו - תערובת של חומרים מתכתיים. הנפוצים ביותר הם פלדת אל חלד עם תוספות של אחוזים בודדים של מתכות אצילות שונות דוגמת אלה שהזכרת. אין שום בעייה מיוחדת עם פרוטזות "פשוטות" אלה. הייתרון של הטיטניום הוא חוזק גבוה במשקל נמוך. זה נעשה לרוב על פי הזמנה לפרוטזות גדולות כמו חולי סרטן בהם יש צורך להוציא חלקי עצם גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוסליאורה31/07/2010
שלום רב,
אימא שלי (בת 52) מתלוננת כבר בערך חודש וחצי על כאבי ברך עזים. בפעם הראשונה שהיא הלכה לאורתופד, הוא אמר שמדובר בציסטה ע"ש בייקר, ואכן האולטרסאונד והדופלר שהיא נשלחה לעשות איששו את הדיאגנוזה שלו. אבל אחרי מספר שבועות חלה החמרה במצבה, וכשנרשמה לאורתופד אחר בפעם השנייה, הוא קבע במיידי כי מדובר בקרע במניסקוס ואמר שיש צורך בניתוח. התוצאות של מיפוי העצמות צריכות להגיע עוד יומיים בערך, אבל במקרה ואכן מדובר בקרע, אמא שלי נורא לא רוצה לעבור את הניתוח, גם בגלל שמדובר בהרדמה מלאה וגם כי שמעה מאנשים שעברו את הניתוח שהוא השפיע על אורח החיים שלהם. השאלה שלי היא האם ניתן לנסות משהו לפני שעושים את הניתוח? פיזיוטרפייה למשל? בכלל נראה לי תמוה לשלוח בן אדם לניתוח לפני שנוסו אופציות יותר שמרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה
ד``ר אליהו ליברטי31/07/2010אם בסבירות גבוהה האבחנה של קרע במניסקוס נכונה, הטיפול היחיד הוא ניתוחי וטיפול שמרני יכול אפילו להגדיל את הנזק. ניתוחים ארטרוסקופיים בשל קרעים במניסקוס מביאים להטבה והעלמות הכאבים במרבית המנותחים. לאלה שממשיך לכאוב מדובר בשחיקת סחוס או נזקים אחרים שלא ניתן לתקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות?אורטל29/07/2010
היי אני אורטל 25..אני ברקע חולת לופוס קיבלנו הרבה זמן קורטיזון ונהיה לי a.v.n בברך שמואל הרופאים אומרים שאני במצב מסובך ואני צריכה הפלפת ברך אבל לא רוצים כי אני צעירה ...יציאו לי קידוח ואז אמרו שמאצם מצבי מסובך יותר אני במצב קשה יותר יש משהו אחר שאתם ממליצים אני סובלת מכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל
ד``ר אליהו ליברטי29/07/2010הי ארטל
לצערי אכן יש מעט ברירות. AVN כשלעצמו אינו סיבה להחלפת ברך אלא אם כן מפרק הברך כבר ממש הרוס. אם זה המצב אז הברירה היא לחרוק שיניים ולמשוך עוד כמה שנים עם כאבים או ללכת לניתוח החלפת הברך. הניתוח עצמו טוב ואם תדעי לנהל לאחריו חיים שקטים, הברך המושתלת תוכל להחזיק כ- 15 שנה, ראיתי גם כאלה המחזיקים 20 שנה. אחר כך ניתן יהיה לחזור על הניתוח אבל הניתוח השני כבר מחזיק פחות זמן. אני מקווה שעד אז ימציאו משהו יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב ACLאילת27/07/2010
שלום רב.
האבחנה: קרע ב ACL וב MM
בבדיקה: ברך שמאל מגרה ולחמן חיוביים, רגישות סדק מפרקי מדיאלי, טווח מלא, מבחן טחינה חיובי חלש. קרפיטוס קל בהנעה.
בת 23,עברתי ארתוסקופיה לפני כשנה והדבר לא הועיל, עוד חודש אני עוברת ניתוח לשיחזור הרצועות.
רציתי בבקשה לדעת מה הם סיכויי ההצלחה של ניתוח זה והאם אוכל לחזור לתפקוד מלא של הברך.
ומה היא תקופת ההחלמה ובתוך כמה זמן אוכל לחזור לעבוד.
תודה מראש, אילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת.
ד``ר אליהו ליברטי27/07/2010אין לדעת אם תחזרי לתפקוד מלא כיוון שאינני יותע מה מצב הסחוס שלך. נזקים בסחוס קשה לתקן. הרצועה הקרועה תשוחזר והתחליף יהיה דומה למקור אם כי אינני ממליץ לעסוק בספורט תובעני כמו כדורסל או טניס. המניסקים יתוקנו כך שהם יפסיקו להוות מקור לכאב. סה"כ בד"כ נהנים מהניתוח. עם זאת תקופת ההחלמה די ארוכה כאבים שהולכים ונחלשים לאורך 6-8 שבועות. תכנית אימון פיסיוטרפית שנמשכת 4-6 חודשים. מותר מייד לדרוך על הרגל, לכופף וליישר. כמובן שהוראות ספציפיות למקרה שלך תקבלי מהמנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטוסקופיהאביב26/07/2010
הודעה זו נכתבה ב 14.07:
שלום רב. לפני כשלושה שבועות ננעלה לי הברך כתוצאה ממצב של קריעה.
היה נפיחות, כאבים, צליעה, וחוסר יכולת ללכת או לעמוד עמידה ממושכת.
היום הגיעו התוצאות של בדיקת מיפוי עצמות-ספקט ולהלן התוצאות:
ממצאים:
אין לראות ריכוזים פתלוגיים פוקליים.
שינויים ספונדילותיים מתונים c7 d1.
שינויים אוסטיאוארטריטיים בברכיים הדגשה בפטלה ימין ובתא מדילי ימין כולל קונדילוס פמורליס ופלטו טיבלי ובאמצע בפלטו טיבלי מדילי יכול להיות בלוי של קרע מניסקוס.
אשמח אם תוכל לומר לי מה זה אומר, ומה אני אמור לעשות?
נ.ב- זאת הפעם הרביעית שזה קורה לי (אבל בדיקת מיפוי פעם ראשונה).
עשיתי 7 טיפולי פיזיותרפיה. היום בטיפול השביעי, כתוצאה ממתיחה של הרגל בסוף הטיפול (כמו מצב של קריעה) זה חזר לי שוב. תחושה שהברך ננעלה, כאבים וחוסר יכולת לעמוד על הרגל. כאילו שוב חזרתי להתחלה!
מה אנ אמור לעשות עכשיו? לקבוע תור לאורטוסקופיה?
תודה רבה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביב
ד``ר אליהו ליברטי27/07/2010גם הסיפור שלך וגם ממצאי המיפוי מתאימים לקרע במניסקוס הפנימי. לדעתי עליך לעבור ניתוח ארטרוסקופי לתיקון המניסקוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם במיידי?
אביב27/07/2010או שיותר מומלץ לחכות קצת עד שהרגל תהיה במצב "רגיל" פחות או יותר?
האם מומלץ לנוח עד הניתוח, או להמשיך לעבוד כרגיל? (עבודה בעמידה)?
במידה ואני רוצה לנתח אצלך,או אצל מומחה אחר, זה מיידי או מחכים הרבה זמן?
תודה ד'ר אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
ד``ר אליהו ליברטי27/07/2010בהקדם, לא בדחיפות של ימים אלא בשבועות הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטרוסקופיהבילאל25/07/2010
לפני שבועיים סובבתי את הברך במשחק כדוררגל, ממש הרגשתי שהברך יצאה ממקומה וחזרה, היו לי כאבים נוראיים באותו רגע ונפיחות, אחר כך הכאב נחלש, בצילום רינטגן רואים שהברך בסדר, אבל אני לא יכול לכופף את הרגל פחות מ 90 מעלות, אבל כן יכול לישר אותה כמעט עד הסוף.
האורטובד אמר שאני צריך בסך הכל לנוח.
בנוסף עשיתי בדיקה אצל מומחה ברך ופציעות ספורט לפני יומיים והוא קבע שיש לי קרע במיניסקוס
ושהטיפול צריך להיות ניתוח להוצאת הקרע (ארטרוסקופיה) במהירות האפשרית.
הרופא קבע כי אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית חובבנית לאחר הניתוח.
האם יש צורך בבדיקת MRI או בטיפולים קודמים לניתוח או האם זהו הפתרון היחידי?
והאם יש מצב שלאחר ניתוח לא אוכל לשחק כדורגל שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילאל
ד``ר אליהו ליברטי25/07/2010אני לא חושב ש- MRI ישנה את ההחלטה הסופית כך שהוא לא ממש נחוץ. כנראה שאתה צריך לעבור ניתוח כזה. אבל אני נגד המהירות בביצועו. הייתי ממתין 3-4 שבועות מהאירוע לפני קבלת החלטה. הרבה פעמים הברך נרגעת וחוזרים לשיגרה. טוב גם "לא לנתח על חם" . גש שוב לבדיקה עוד שבועיים שלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפיקה של ברך שמאלאביטל21/07/2010
שלום שמי אביטל ואני בת 23 לפני שנתיים נפלתי על הכביש בברך כתוצאה מכך נגרמה לי דלקת שטופלה ע"י מישחה, בזמנו אמר לי הרופא שיש לי בעיה בפיקה מאז התחלתי לסבול מידי פעם בברך
בכל קיפול ירידה במדרגות ושינוי ממצב למצב יש כאב לפעמים הכאב מגיע רק כשאני מתכופפת ולפעמים הכאב מורגש במהלך כל היום גם כשאני יושבת או שוכבת
יש לציין שכבר המון זמן יש לי קנק חזק שאפשר לשמוע בברך הזאת בכל כיפוף (כשאמרתי זאת לרופא הוא אמר שזה שום דבר) כל פעם שיש לי כאב (זה מגיע אחד לחודשיים בערך,בד"כ אם אני ישנה עם הילדה שלי באותה מיטה,כנראה שמחוסר מקום במיטה אני ישנה בצורה לא נכונה)אני שמה מישחת אקסיפן פעמיים ביום עד שיש לי שקט לעוד תקופה. אני לא מסוגלת ככה..אני צעירה בסה"כ ולא בגיל של כאבי ברכיים..
מה ניתן לעשות? האם אתה חושב שפיזיוטרפיה תמגר את הכאב או רק תפחית??
מצפה לתשובה ותודה רבה
אביטל
נ.ב
אין לי נפיחות בברך כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפיקה של ברך שמאל
ד``ר אליהו ליברטי22/07/2010ה- קנק החזק שאת שומעת בברך יכול באמת להיות "שום דבר" או יכול להיות סימן לקיום בעיה במניסקוס. כמו למשל מניסקוס דיסקואידי קרוע. זה מניסקוס בצורת דיסקה ולא בצורת חצי מעגל. אני מבין שיש לך כאבים אך אינני מסוגל על סמך הפרטים שאת מוסרת להגיע לאבחנה. עלייך להגיע לאחד מהאורטופדים המומחים לברך. אחרי שאדע מה מקור הכאב אוכל לייעץ לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק הברךגלית20/07/2010
ד"ר שלום רב.
אימי בת 65 צריכה לעבור ניתוח החלפת מפרק הברך .לאימי יש מחלות נוספות פרט לשחיקת הסחוס בברך כמו:סכרת,ורידים מרובים,פריצת דיסקים בגב ואולקוס.
אימי סובלת מאולקוס מזה 30 שנה במהלכם הוא התפוצץ לה 3 פעמים ובפעם האחרונה לפני שנתיים, עקב שימוש במדללי דם ,אז היא הגיעה לבית-החולים שהיה לה בבטן פצע מלאה בדם.לאחר שעשו לה גסטרו הבחינו כי הפצע גדול מאוד ועלול להתפוצץ בבטנה.היא הועברה לטיפול נמרץ ושם הוציאו לה באמצעות זונדה את הדם אבל הפצע עצמו נותר ולא הוציאו לה אותו.מאז היא הייתה אמורה לבצע עוד מספר פעמים גסטרו אך סרבה.בניתוח להחלפת מפרק הברך משתמשים במדללי דם וגם מכניסים זונדה או צינור שייתן אויר לריאות,כך הבנתי לכן רציתי לשאול אם זה לא יגרום לה לסיבוכים.
תודה מראש.
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד``ר אליהו ליברטי22/07/2010שלום גלית
לאימך יש אכן גורמי סיכון רבים ואי אפשר להבטיח שלא יהיו סיבוכים. גם אם היא הייתה בריאה לחלוטין אי אפשר להבטיח זאת. אני רק יכול לאמר לך שחולים הקבה יותר מורכבים, אחרי הכנה מתאימה עוברים את הניתוח בהצלחה. אין קשר בין הצינור המשמש לנשימה לבעיית האולקוס שלה. קרוב לוודאי שהיא תעבור את הניתוח בהרדמה ספינלית (זריקה בגב, כמו אפידורלית בלידה). גם לבעיית דילול הדם יש פתרון. מפסיקים לה את הקומדין במקומו זריקות. זה מונע קרישי דם אך מאפשר לנתח. בקיצור - יש פתרונות טובים לבעיות אך ברור שהסכוי שלה להסתבך גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע שאריתיאלעזר18/07/2010
אמנם כתבתי כאן בעבר, אך אכתוב את ההיסטוריה באופן כללי:
בן 21, בריא בדר"כ, בעקבות סיבוב של הברך בתרגיל בצבא לפני 9 חודשים, קרעתי את המיניסקוס.
נותחתי (ארטרוסקופיה) לפני 4 חודשים,המנתח הוציא את החלק הקרוע. שבוע לאחר הניתוח התגלה DVT בשוק הרגל המונתחת (נמצא בברור המטלוגי, לא נמצאה סיבה לקרישיות יתר) הבנתי שזה נדיר ביותר שאחרי ניתוח שכזה נוצרים קרישי דם.
לאחר 4 חודשים של פיזיוטרפיה, שבה אני עובד על חיזוק שרירי הירך,אופניים, הפיזיוטרפיסט עובד גם עם לייזר, ואני משתמש בקניזו-טייפ עקב המלצתו.
למרות כל הטיפולים האלה ההתקדמות היתיה נורא איטית,היו לי כאבים בפיקה ובמפרק המדיאלי. והפיזיוטרפיסט הפנה אותי לאורטופד.
האורטופד כתב כי לדעתו הכאבים בפיקה הינם בגין אי יישור מלא של הברך וכותצאה מכך יש עומס רב על הפיקה.
בנוגע לכאבים במפרק המדיאלי הוא כתב כי ייתכן קרע שאירתי ב-MM.
הוא אמר שאין טעם לעשות MRI, כי ההדמיה "תזייף" ולא תראה מה יש באמת בגלל השינויים שנוצרו בברך בעקבות הניתוח.
כמו כן אמר להמשיך בפיזיוטרפיה בכדי להגיע ליישור מלא ובכך למנוע עומס מיותר על הפיקה.
בנוסף הוא אמר לי שבשלב זה הוא רוצה לנסות להימנע ולדחות את הניתוח עד כמה שניתן, מכיון שעדיף לא לנתח כאשר קיים DVT. הוא אמר שיש פתרונות ואפשר לנתח גם כך אך עדין רצוי להימנע מניתוח.
הוא קבע לי תור לביקורת לעוד חודש וחצי כדי לראות מה קורה.
בינתיים, (כשלושה שבועות מאז הביקורת אצלו) המצב של הפיקה הרבה יותר טוב, אבל לגבי המפרק המדיאלי, אני מרגיש שמשהו מנותק שם (כאב דומה ואפילו טיפה יותר חזק ממה שהיה לפני הניתוח).
ברצוני לשאול, האם זה באמת נכון שאין טעם לעשות MRI כרגע?
האם יכול להיות שינתחו אותי שוב בגלל 'ההרגשה' שלי וללא כל צילום או משהו בסגנון?
ושאלה נוספת: מה זה בדיוק קרע שאריתי? אם זהו קרע שהמנתח לא טיפל בו? קרע שנוצר לאחר הניתוח? מה זה בדיוק הקרע הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אלעזר18/07/2010אמנם לא כתבתי את זה באופן מפורש, אך הקרע שלי היה בברך שמאל במיניסקוס המדיאלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעזר
ד``ר אליהו ליברטי19/07/2010MRI היא אכן בדיקה לא מדוייקת לברך, ההחלטה אם לנתח תתקבל על סמך מקום וצורת הכאבים שלך ועל סמך הממצאים הידניים של הרופא הבודק. הדיוק של אמצעים אלה באבחון הבעיה עוד לפני הניתוח גדול מהדיוק בבדיקת MRI. עם זאת MRI אינה בדיקה מיותרת, היא יכולה להוסיף נתונים, אך בוואי שביא לא הכרחית. לגבי קרע שאריתי - לא ניתן על פי בדיקת MRI לקבוע אם מדובר בקרע חדש, בעקבות של הקרע הקודם והאם בכלל יש קרע. רק השוואת ממצאים לניתוח הקודם יוכל לתת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אלעזר19/07/2010האם אפשר הסבר לגבי הקרע השאריתי, מה זה הקרע הזה, אם זה קרע שנשאר והיה כבר עוד בניתוח הראשון, אז למה המנתח לא הוציא אותו? או שאולי זה קרע שנוצר? מה הפירוש של הקרע הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתר דיוק
אלעזר19/07/2010מה זאת אומרת "עקבות של קרע קודם" (ציטיוט מתשובתך)
ובאמת תודה רבה על הסיוע שאתם נותנים כאן בפורום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ליברטי
אלעזר25/07/2010אשמח לשמוע את תשובתך בנידון...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעזר
ד``ר אליהו ליברטי25/07/2010כל שאלותיך נענו בעבר, לגבי קרע שאריתי, לא ניתן לדעת אם זה קרע חדש אן קרע שהיה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטראסאונד ברךגילי18/07/2010
בהמשך להודעתי מ- 14/7/10 אמי ביצעה גם אולטראסאונד בברך ותוצאותיו: בורסא סופראפטלרית - כמות קטנה של נוזל, מדור חיצוני של הברך כולל LCL - בחלק הדיסטלי מעובה והיפואקוגני כביטוי לשינויים דלקתיים עם קרע חלקי בגודל 0.3 ס"מ, מבנה גרמי תקין וכל היתר תקין, נוזל יתר בברך - לא הודגם. מה משעות תוצאות בדיקה זו ומהן דרכי הפתרון והאם היא מספקת לצורך שלילת בעיות במינסקוס/סחוס או שיש צורך בצילום מעמיק יותר כדוגמת MRI, זאת כיוון שבהתאם לתוצאות המיפוי בהודעתי הקודמת הרי שאובחן כי יש בעיה בסחוס.
האם תוצאת בדיקה זו מספיקה לצורך הגעה לאבחון אצל מומחה ברך?
אודה לתשובתך בהקדם כיוון שאמי מאוד כואבת כבר כחודשיים וכל פעם יש צורך להמתין בין בדיקה לבדיקה לחזרה לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
ד``ר אליהו ליברטי19/07/2010יש לכם אינפורמציה רבה ומספיקה כדי לקבל החלטה על כוון פעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכים פגיעה בברך שמאליובל18/07/2010
תוצאות mri
מניסקוס מדיאלי- בגובה ואות תקינים.
מניסקוס לטרלי- גוף המניסקוס מעובה, בעיקר חלקו הקדמי. בתוכו נראה אות פתולוגי נרחב המגיע לפנים הפריפרים של המינסקוס ומייצג קרע. נראת ציסטה פראמינסקלית זעירה המתלווה לקרע.
רצועה צולבת קידמית-בעובי ואות תקינים.
רצועה צולבת אחורית- בעובי ואת תקינים.
רצועה קולטרלית מדיאלית- בעובי ואות תקינים.
רצועה קולטרלית לטרלית- האינסציה הפמורפלית של הרצועה הפיבולרית מעובה ובעל אות בינוני,ייתכן מייצג שינוי כרוני לאחר קרע חלקי.בנוסף נראה פס של אות גובה העובר דרך הקטע הדיסטלי של גיד הפופליטאוס קרב לאינסרציה קר חלקי?. הממצאים דורשים קורלציה אנמנסטית וקילינית.
גיד הפיקה- בעובי ואות תקינים.
גיד הקואדריצפס - בעובי ואות תקינים.
מבנה גרמי ומרקי - בגדר הנורמה.
נראית כמות קטנה של נוזל מפרקי ןציסטת בייקר קטנה ומאורכת.
לסיכום:
1 שינוי מיקסיאדי נרחב וקרע של גוף המניסקוס הלטרלי עם ציסטה פראמינסקלית זעירה.
2 עיבוי ואות בינוני של האינסציה הפמורלית של הרצועה הפיבולרית, יתכן שינוי כרוני לאחר קרע חלקי.
3 יתכן קרע חלקי של גיד הפופליטאוס. הממצאים האחרונים דורשים
קורלציה אנמנסטית וקילינית.
4 ציסטת בייקר קטנה ומאורכת.
ד"ר אודה לך מאד להתייסות כמעט שנתים לאחר התאונה
אימי בגיל מעל 50 , האם כדאי לה לעבור ניתוח? ומה לדעתך רמות הסיכון?
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד``ר אליהו ליברטי19/07/2010יש לאמך ממצאים שניתוח ארטרוסקופי בהחט יכול לעזור. כמובן כדי להמליץ חד משמעית היא חייבת להיבדק על ידי אורטופד שיחליט על פי מידת הסבל הממצאים בברך ומצבה הגופני הכללי. גיל 50 הוא גיל צעיר בהיבט הרפואי ובכלל בימינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס- מגה גלופלאקסועוד מה?רונית18/07/2010
שלום
לבעלי יש שחיקת סחוס בברכיים
הרופא אמר לו שהפתרון היחיד הוא ניתוח
עד שיעשה נתוח האם יש פתרונות להקלה ? או פתרון אחר חוץ מנתוח?
האם מומלץ לקחת מגה גלופלאקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס- מגה גלופלאקסועוד מה
ד``ר אליהו ליברטי19/07/2010אם הוא כבר היגיע לדרגה בה הוצע ניתוח, אי מניח ניתוח להחלפת הברך, אז כנראה שהאפשרויות האחרות נוצלו. לדעתי מגה גלופלקס אינו מביא לגידול הסחוס ואני אישית לא מאמין בו. למזלכם ובניגוד לפרסומת של מגגלופלקס, לגוף כן יש חלקי חילוף, קדמו הניתוח. עד אז טיפול תרופתי לכאביםיקל מעט. כדי לתת תשובה טובה יותר אם אפשר להמליץ על אביזר אורטופדי או אמצעי אחר הוועצו באורטופד שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת פיקהערן17/07/2010
שלום רב!
שמי ערן, בן 32, בריא בד"כ חוץ מבעיות גב. מזה כשבוע החלה הפיקא של ברך שמאל לנקוש חזק מאוד בזמן הליכה. חשוב לציין כי אין לי כאבים כלשהם או נפיחות כלשהי. הדבר מתחיל להיות בלתי נסבל. ידוע לי שקשה לבצע אבחנה כלשהי "על רגל אחת", אך מניסיונכם מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה הפיתרון. אנא השתדלו לא לענות "עליך לבוא ולהיבדק במרפאתנו", אקח כל תשובה לתשומת ליבי וללא כל התחייבות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן
ד``ר אליהו ליברטי17/07/2010באתר זה מעולם לא נרשם "עליך לבוא לבקר במרפאתנו" כן נרשם הרבה פעמים "עליך להיבדק על ידי אורטופד מומחה ברכיים" ואתה תבחר אצל מי תרצה להיבדק. זה יכול להיות גם אורטופד קופת חולים. לא צריך תמיד לרוץ ל"פרופסורים". ההמלצה הזו נכונה. מה אפשר לעשות, ובקש אבחנה באינטרנט זה כמו לבקש ללמוד שחייה בהתכתבות. לעניינך - הכאב שאתה מתאר נראה לי ממקור סחוס פיקת הברך, הטיפול הוא בדרך כלל פיזיוטרפיה בלבד. לאבחנה מדוייקת יות חזור וקרא את תחילת התשובה ומצא אורטופד שיבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, מצטער על הציניות
ערן17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)