מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת ברךיפית02/09/2010
אמא שלי עומדת לפני ניתוח החלפת ברך, ההתלבטות שלנו היא קשה מאוד כיוון שבעבר היא עברה ניתוח של החלפת כתף ולא פעם עברה שם זיהומים עד שבסופו של דבר לא נשארה לה כתף,
מהם הסיכויים שלאחר הניתוח יהיו לה זיהומים בברך והאם בגלל המקרה של הכתף הסיכוי לזיהום גדול יותר אצלה גם בברך?
ראוי לציין שמצב הברך אינו טוב, אך בהתחשב בכך שאין לה תמיכה מהידיים בעקבות ניתוח החלפת הכתף שעברה החשש שלנו גדול מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
ד``ר אליהו ליברטי02/09/2010כדי לתת תשובה טובה חסרים לי פרטים רבים כמו למשל:האם האמא סובלת מסכרת, האם הזיהום היה גם בעצם או רק ברקמה רכה. איזה חיידק צמח בתרביות הכתף, האם הזהום בכתף פעיל מפעם לפעם בצורה של הפרשה מאיזור הכתף או אודם וחום מקומי או חום בכל הגוף ועוד. בכל בית חולים יש יועץ זיהומים שזה בדיוק המקצוע שלו. למען השקט שלכם אני מציע שתפגשו איתו כשתיק האשפוז הקודם של האמא מונח לפניו.
ללא ספק סיפור הזיהום בעבר מעורר חששות לגבי ניתוח הברך ויש צורך להיערך בצורה נכונה. עובדת הזהום בעבר אינה סיבה הפוסלת בהכרח את הניתוח בברך. אני בטוח שהרופאים המנתחים יקחו בחשבון את העבר ויתנו אנטיביוטיקה מתאימה סביב תקופת ניתוח הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMPעדי01/09/2010
שלום,
אני בת 19, לפני כשלוש שנים החלו כאבים בשתי הברכיים שהחלו בעת מאמץ(אימונים של קראטה פעמיים-שלוש בשבוע במשך 10 שנים).
מאז הכאב החמיר לכל חלקי הברך ומופיעים בכל פוזיציה בין אם זה ישיבה,שכיבה,עמידה מעל לרבע שעה.
כמובן שבעת מאמץ גופני,הליכות ממושכות או ניסיון לחזור לספורט,הכאבים מחמירים.
לאחר בירור אצל אורתופדים ומומחה ברכיים אובחן לי CMP בשילוב עם נטייה טבעית של הברכיים לקריסה פנימית קלה.הומלץ להשתמש בתומכי סיליקון בעת אימונים,אך שוב ללא כל שיפור.
יש לציין שצילומי הרנטגן תקינים,וטיפולי פיזיותרפיה במהלך 3 השנים,לא הועילו על אף ההתמדה.
התחלתי טיפול במגה גלופלקס כניסיון טיפולי,עד כה לא עבר מספיק זמן בכדי לאמוד את ההצלחה.
אשמח לשמוע על דרכים לחזור לכושר מבלי לפגוע בברכיים או דרכי טיפול אחרים בכדי לתת טיפול מיטבי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר אליהו ליברטי02/09/2010המפתח להצלחה הוא לעשות את הדברים הנכונים ולהמנע מפעילות מזיקה. חלק מההמלצות לא נוחות לביצוע אחרות משעממות ואחרות מקוממות, אבל מה אפשר לעשות הברירה האחרת היא להשאר במצבך ולסבול כאבים. ובכן:
1. במגה גלופלקס אני לא מאמין ולדעתי חבל על הכסף.
2. העמידה השפופה בקרטה גורמת ללחץ חזק על פיקות הברך לכן לצערי ספורט זה אינו מתאים לך.
3. תרגילי כריעת ברכיים עמוקה - סקואט, או מעבר מעמידה לישיבת כריעה, או במכון כושר תרגילי דחיקה שונים או הנפת משקולת - אינם בריאים לברכיים. מכשיר הקרוי סטפפר -מדריגה , הוא ממש אסון לברכיים כמו שלך.
מה כן -
שחיית חתירה או גב בקביעות כפעמיים בשבוע.
תרגול יומיומי של מה שלימדו אותך בפיסיוטרפיה.
לא לבצע תרגילים הדורשים כפוף ברכיים יותר מ- 30 מעלות.
לא לצפות לניסים - לוקח כחצי שנה פעילות נכונה עד שמרגישם הטבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס - כאב מתחזקאפרת31/08/2010
שלום,
אני בת 22 וסובלת מכאבי ברכיים רצופים כבר כ-6 שנים. אחרי נסיונות רבים לאבחן את זה, נאמר לי שלמרות גילי, כנראה מדובר בשחיקת סחוס.
לאחרונה עבדתי כמה חודשים בעבודה שהייתה כרוכה בשעות ארוכות של עמידה וגרמה לי לכאבים חזקים בברכיים. הפסקתי לעבוד, אבל מאז כאבי הברכיים שלי התחזקו. אני לא יודעת אם לייחס את זה לעמידה הממושכת, או לעובדה שבחודש האחרון, מאז שעזבתי את העבודה, עשיתי מעט מאוד פעילות גופנית.
האם לדעכם החולשה בברכיים קשורה לשעות העמידה הממושכות בעבודה (כלומר, החמרתי את שחיקת הסחוס), או לעובדה שעשיתי מעט מאוד פעילות גופנית בחודש האחרון, והשרירים נחלשו? (חשוב לציין שלפני כחצי שנה עשיתי פעילות גופנית די אינטנסיבית במשך כמה חודשים, וכאבי הברכיים כמעט נעלמו לחלוטין).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס - כאב מתחזק
ד``ר אליהו ליברטי31/08/2010בשל גילך הצעיר אני מאמין שמדובר בשחיקת סחוס הפיקה. תופעה שכיחה דווקא בצעירים וספורטאים. זו לא השחיקה שמוצאים בגיל המבוגר. עמידה מרובה אינה מגבירה שחיקה זו. עלייה וירידת מדריגות כפעילות חוזרת לאורך היום מחמירה את המצב. חשוב לעשות פעילות גופנית אך פעילות נכונה. לא מכון כושר, בעיקר לא תרגילי דחיקה ולא התעמלות מדרגה, לא אירובי, לא הליכות ולא ריצות ארוכות.... אז מה כן? קודם כל עלייך להבדק רצוי על ידי מומחה ברכיים שיאשר את האבחנה לעיל. אם אמנם כך אז הטיפול הוא בעיקרו פיסיוטרפי, שם תלמדי כל מיני תרגילים, די משעממים, אך חשובים ביותר. הם הפתרון לבעייתך. עלייך להמשיך ולבצעם יום יום במשך מספר שנים. הפעילות הספורטיבית המומלצת היא שחיית חתירה או גב. למי שלא בקטע, מומלצת התעמלות קבוצתית - עיצוב גוף ללא אירובי או פילטיס. זאת במקביל להמשך פיסיוטרפיה עצמית כל יום. במקרים קשים יותר להשתמש בברכיות בעת מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת
אפרת01/09/2010תודה על התשובה המהירה.
איזו בדיקה צריך לעשות כדאי להכריע לגבי סוג השחיקה שיש לי?
האם להליכה מהירה של כשעה, שעה ורבע כמה פעמים בשבוע, אין ערך או אפילו עלולה להזיק?
אמרת עיצוב גוף - האם שיעורי מתיחות יכולים לעזור?
כדאי להוסיף שלפני 3 שנים היו לי גם דלקות חוזרות בברכיים, בנוזל שנוקז הייתה ספירה גבוהה של תאים לבנים (84,200). בחודש האחרון שוב הופיע נוזל באחת הברכיים, לקחתי אנטיביוטיקה ובינתיים זה נפתר. (את הדלקות ייחסו עד עכשיו למקרה קל של FMF שאולי יש לי). חלק מהשנים הייתה לי ספירה נמוכה של ברזל (45?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת של כרית השומן על שם הופהשחר31/08/2010
שלום רב,
לפני שנה וחצי עברתי תאונת אופנוע בה שברתי את הטביה פלטו עם קרעים ברצועה הקדמית. טופלתי שמרני ללא ניתוח (גבסים וכו') בתל השומר כולל אשפוז מספר ימים ופיזיוטרפיה אחרי השחרור.
הכל היה בסדר (פחות או יותר) עד לפני כחודש בה התחילו לי כאבים בברך שממש מגבילים אותי בתנועה. הרופא שלח אותי ל MRI.
הפענוח: ללא עדות לקרעים במיניסקוס או ברצועות. קיימת בצקת של כרית השומן על שם הופה.
שאלתי - מה זו הכרית הזו? מה המשמעות של בצקת כזו? כיצד מטפלים בכך?
תודה,
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית השומן על שם הופה
ד``ר סוזנה הורוביץ31/08/2010מדובר בכרית שומן שנמצאת בין הגיד של הפיקה והפיקה לבין שאר הברך.
טראומה או שברים בברך, יכולים לגרום לבצקת של אותה כרית שומן, ובצקת זו גורמת לכאבים בקדמת הברך.
בדרך כלל הבצקת חולפת מעצמה, וטיפול פיזיותרפי יכול לזרז את ההחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה הצידית הפנימית בברך.גל30/08/2010
אני בן 17.5, לפני 5 חודשים נפצעתי במהלך אימון כדורגל.
נכנסתי ליתקול עם שחקן אחר כשהרל שלי הייתה מסובבת פנימה, הפקקים נשארו בדשא והברך קרסה פנימה.
בבדיקת אולטרסאונד ארבעה ימים אחרי הפציעה לא נמצא שום דבר, אבל הייתה פתיחה של 2 אצבעות ברצועה הצידית ונפיחות.
הנפיחות הגדולה נמשכה כמעט חודשיים וירדה בהדרגה עם פיזיותרפיה.
לפני יומיים עשיתי בדיקת MRI שהופנתי אליה בעקבות חשש לקרע במיניסקוס ואולי עדיין קרע קטן ברצועה, ובפיענוח נכתב:
התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי.
ממצאים:
הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
הסחוס הפירקי מודגם תקין.
קרוב אל אזור אחיזתה הטיביאלי. ממצא העשוי להחשיד לקרע חלקי ACL - מודגם נוזל בין סיבי רצועת ה
אינטרסטיציאלי. ללא עודת להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות.
שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים.
מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון
ומתאים לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
מה זה אומר בעצם לי כאחד שלא מבין את המונחים הרפואיים? האם יש צורך באורטוסקופיה?
תודה, גל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועה הצידית הפנימית בברך.
ד``ר סוזנה הורוביץ30/08/2010לפי פענווח MRI, לא היה קרע ברצועה של הברך, אלא קרע חלקי של רצועה צולבת קדמית.
אם הברך יציבה בבדיקה גופנית, ואתה לא סובל מאי יציבות בזמן תנועות פתאומיות, אין צורך בארטרוסקופיה של ברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 9 חודשים לאחר ניתוח ACLירון29/08/2010
שלום. עברתי לפני 9 חודשים ניתוח לשחזור רצועת הACL ויש לי שתי שאלות:
1) למה הגיד שממנו נלקח הרצועה החדשה הוא הרבה פחות בולט מהגיד של הרגל וניראלי שאף יותר קצר מהרגל הבריאה?
2)למה הכיפוף כלפי פנים עדיין לא עד הסוף לעומת הרגל הבריאה שבקלות מגיעה עד הסוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 9 חודשים אחרי ACL
ד``ר סוזנה הורוביץ29/08/20101. הגידים נלקחים במלואם ומושתלים בתוך הברך, ולכן הם אינם בולטים מ-הברך.
2. חסר כיפוף מלא נובע מהטראומה שהייתה בברך בשילוב עם ניתוח. לעיתים קרובות חסר כ- 5 מעלות כיפוף לעומת הברך הבריאה. הגבלה של 5 מעלות אינה מונעת ביצוע כל פעילות שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ירון30/08/20101)זה משנה משהו שהגידים לא בולטים? זה משפיע באיזשהו דבר הכי קטן? ולפי מה שידוע לי הרופא לקח חלק מהגיד ולא את כולו.
2) בחיים הגמישות לא תחזור להיות כמו שהייתה לפני הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד``ר סוזנה הורוביץ30/08/20101. רצוי להפנות שאלה זו לרופא המנתח.
2. בחלק מהמקרים ניתן יהיה להגיע לכיפוף מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת ברךשירי29/08/2010
שלום. אבי סובל משחיקה מתקדמת של הסחוס בברך מזה שנים. הוא עבר מספר טיפולי ארטרוסקופיה בחייו שהועילו לטווח של כ-10 שנים. כיום, בגיל 55 נאמר לו כי מצב הסחוס גרוע ביותר והומלץ לו ניתוח להחלפת המפרק בברך כפתרון לבעיות הכאבים הקשות שלו. ברצוני לדעת מהם הסיכונים בניתוח כזה במידה והוא לא מצליח ומה זמן ההחלמה המלאה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
ד``ר אליהו ליברטי29/08/2010סיכויי ההצלחה גבוהים, מרבית המנותחים מרוצים. כמו בכל ניתוח גם כאן יש סדרה של סבוכים אפשריים. שאל את המנתח שלך אבל העקריים שבהם - סבוכי הרדמה וסכנת זיהום. מכל מקום למזלך הם לא כל כך שכיחים. זמן ההחלמה הממוצע כ- 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברךפאר25/08/2010
ד"ר שלום.
בבדיקת MRI נמצא בברך שלי :
קרע של המניסקוס המדיאלי + נגע אוסטאוכונדרלי קטן ב- MFC .
אודה לך באם תוכל לתרגם לי את הממצאים .
האם אני צריך ניתוח בגלל הממצאים .?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי
ד``ר אליהו ליברטי25/08/2010קרע במניסקוס פנימי ונזק של הסחוס בשטח קטן בתפוח הפנימי של הברך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליקה בברךגלית23/08/2010
עברתי ניתוח ארטרוסקופיה לפני כ שלוש שבועות, שאלתי היא מה הסיבה לפליקה גדולה בברך?ומה הסיכוי שיש לי פליקה גם בברך השניה?
אציין כי אני מתאמנת מגיל צעיר בספורט שכולל ריצות קפיצות רבות ועומס.
אני בת 18 וחצי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליקה בברך
ד``ר אליהו ליברטי24/08/2010פליקה היא רקמה שטוחה מעין וילון שהיא שארית מתקופת היותנו עוברים. הממצא נפוף, לא תמיד כואה, יכול להיות בשתי הברכיים. לא ליזום ארטרוסקופיה אלא אם יש כאבים והאורטופד שלך החליט שזה כוון הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרקי ברךאדלשטיין אילן23/08/2010
אימי סובלת מספר שנים מכאבי בירכיים וטיפלנו בה עד היום ע"י זריקת "כרבולת תרנגולת" .
אחרי כל סידרת זריקות כאלו (3) הכאבים היו יורדים למצב נמוך ונסבל שלא הציקו לה. רופאים שנועצנו בהם אמרו שאם הזריקה עוזרת אין טעם להיכנס לניתוח. אימי בת 83 וחוץ מזה ומלחץ דם גבוה שהיא מטופלת בכדורים אין לה בעיות רפואיות. בשבועיים האחרונים הכאבים גברו מאוד ו - 2 זריקות שעשתה עד עכשיו לא הועילו. היא כבר מזמן רוצה לעבור ניתוח החלפת בירכיים. החשש שלנו הוא מבעיות שאחרי הניתוח. המלצות/עצות .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדלשטיין אילן
ד``ר אליהו ליברטי24/08/2010הגילל כשלעצמו אינו מהווה גורם חד משמעי הפוסל ביצוע ניתוח. צריך לפגוש את אימך להתרשם ממצבה הביולוגי, לדעת מה מחלות הרקע שלה ומה התרופות שהיא לוקחת, לערוך לה בירור ובדיקות מקדימות ורק אז לקבל החלטה מבוססת אם אם להציע לה ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת חומצה היאלורוניתאורי23/08/2010
שלום,
לאחר ניתוח להוצאת מיניסקוס מידיאלי בשתי הברכיים לפני כ 12 שנה.ב 7 שנים אחרונות סובל מכאבים. לפני כשנתיים ביצעתי הזרקה של החומצה- בעקבות ההזרקה חל שיפור הן בפחיתת כאבים והן בשיפור טווח תנועה.
שאלותי:1. באיזו תדירות ניתן /מומלץ לבצע הזרקו אלו.
2. הבנתי שיש זריקה חדשה יחסית המאפשרת הזרקה אחת במקום שלוש, האם יש הבדל באיכות/משך ההשפעה בין שני סוגים אלו.
בברכה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד``ר אליהו ליברטי24/08/2010היצרנים מדברים על הזרקה כל חצי שנה אך אינני ממליץ ללכת לפי לוח זמנים אלא לפי הכאב. אם ההזרקות עזרו, לשקול הזרקה חוזרת רק כשהכאבים חוזרים ומפריעים. אם ההזרקות לא עזרו או עזרו לתקופה הרבה יותר קצרה אז זה לא הכוון להמשיך בו.
יש זריקה חד פעמית במקום שלוש, הבדל גדול במחיר, הבדל קטן בתוצאה ובאיכות החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במפרק הירךמשה.ר23/08/2010
בן 64 , עושה צעידה מידי יום,בין שעה לשעה ו-40 דקות. יש לי דלקת במפרק הירך רופאת המשפחה רשמה לי ארקוקסיה. האם הסיבה לדלקת יכולה להיות מהליכה מרובה, והאם להפסיק לכמה ימים.הכאבים מגיעים בעיקר בעליה במדרגות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במפרק הירך
ד``ר אליהו ליברטי24/08/2010אני מניח שמדובר בתהליך דלקתי על רקע שחיקה א שנויים קלים של המפרק. ארקוקסיה היא תרופה נוגדת דלקת היכוה לעזור. הוועצי ברופאה שלך לגבי כמה זמן לקחת, תופעות לוואי וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בגידי הפיקהפנחס19/08/2010
יש לי בעיה בברכיים מזה כ-9 שנים שמתבטאת בכך שאני לא יכול ללכת/לעמוד/לשבת/לרוץ/לקפוץ לזמן ממושך והמצב היחידי בו אני לא מעצים את הכאב ובו הכאב "נרגע" הוא בשכיבה עם רגליים ישרות.
האורתופד שאני מטופל אצלו בשנתיים האחרונות קבע כי יש לי דלקת כרונית בגידי הפיקה בברכיים.
לפני שהתחלתי את הטיפול אצל אותו אורתופד קבעו שני אורתופדים אחרים כי יש לי שחיקת סחוס, אך לאור הממצאים של מיפוי העצמות שעשיתי (בהם לא היה גילוי של בעיה כלשהי בברך) הגיע האורתופד למסקנה שהבעיה היא דלקת כרונית בגידי הפיקה בברכיים.
כבר כמה שנים שאני עושה פיזיותרפיה בכמה מקומות שונים וכמה טיפולים שונים כולל טיפול בנעלי APOS אך שום טיפול שעשיתי לא מקל על הכאב והכאב רק מחמיר עם הזמן...
לאחרונה אני עושה פיזיותרפיה בשיטת Biofeedback עם חיבור למכשיר EMG כדי שאוכל לראות את פעילות השרירים ברגל מכיוון שההבחנה האחרונה היא שהשרירים ברגל עובדים הפוך - תזמון השרירים בארבע ראשי שלי הוא לא נכון, השריר שאמור להתחיל את הפעולה עובד אחרון והשריר שאמור להיכנס לפעולה אחרון פועל ראשון. במשך כמעט חודשיים אני מטופל בפיזיותרפיה ואין שום שינוי במצב הכאבים אך אני יכול לראות על מסך ה-EMG שהשרירים עובדים בסדר הנכון!
חוץ מפיזיותרפיה קיבלתי לברך זריקת פרולוטרפיה שלא הטיבה עם מצבי ואפילו עשתה אותו גרוע יותר. באותו יום שקיבלתי את הזריקה לא הצלחתי לעמוד או לדרוך על הרגל ובמשך כמה ימים שכבתי במיטה בלי יכולת לבצע כל פעולה עם הרגל.
כדי לשכך אפילו במעט את הכאבים ניסיתי משככי כאבים שונים כגון: אקמול, אדוויל, אופטלגין, קודאין ואתופאן אבל אף אחד מהם לא עזר ולא שיכך את הכאב מה שגם הטיפול בהם מזיק לגוף ולאחר ניסיונות בודדים בהם העדפתי שלא להשתמש בהם.
בזמן האחרון אני מנסה למצוא תבנית של הכאב אבל אני לא מצליח להגיע לשום מסקנה מכיוון שיש ימים בהם אני מסוגל ללכת כמה שעות רצוף בלי להרגיש כאב ומצד שני, יש ימים בהם אני הולך 5 דקות ולאחר מכן אני זקוק לשכיבה של שעתיים כדי שלא יכאבו הרגליים (זו רק דוגמה אחת מיני רבות שהכאב הוא לא תבניתי, לפחות לפי מה שהפיזיותרפיסטית ואני חושבים).
השאלות שלי הן:
האם קיים טיפול נוסף שלא ניסיתי שמוכר לכם ויכול לעזור במצב?
האם לאור כל הממצאים הבעיה היא באמת בברכיים ולא נובעת ממקור אחר (למשל: עצבים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית בגידי הפיקה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/08/20101. נראה שקיבלת את כל הטיפולים האפשריים, ויהיה עליך ללמוד לחיות עם המגבלה שקיימת.
2. בכל בעיה גופנית יכול להיות גם מרכיב נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת כרונית בגידי הפיקה
פנחס22/08/2010תודה על התגובה אבל אני לא מבין אותה.
אני מבין את המשפט כמשפט אבל אני לא מבין את המהות שלו: אני חייל משוחרר בן 21 (השתחררתי מהצבא בגלל הבעיה כי אני לא יכול לתפקד) אני לא מסוגל לעבוד כל היום כיוון שכואב לי, יש מקומות עבודה שלא קיבלו אותי מהסיבה שהם לא רוצים לפגוע בי יותר ולכן אני לא מספר על הבעיה למעסיקים שאני עובד אצלם כרגע, אבל כל לילה במיוחד כשאני מסיים לעבוד, הדרך הביתה מלווה בכאבים לא נורמליים ואני מתהפך במיטה במשך כמה שעות עד שאני מצליח להירדם למרות העייפות שמצטברת כל היום במיוחד אחרי העבודה!
אמנם ככל שאני מעסיק את עצמי בדברים אחרים הכאב פחות מורגש כי הראש לא חושב על הכאב, אבל ברגע שיש לי זמן "פנוי" כשאני בעבודה או בכל מקום אחר הכאב מקבל "חיזוק" שלפעמים גם גורם לרעידות ברגלים וקליקים שלא נפסקים בברך.
אני יודע ומבין שכיסיתי את רוב הטיפולים האפשריים אבל אני בטוח שיש טיפולים שלא ניסיתי כמו רפואה אלטרנטיבית הכוללת דיקור ובעצם פניתי אליכם כדי שתוכלו לתת לי דרך חשיבה אחרת ושונה מזו שמציע לי כיום האורתופד.
כמו שכבר אמרתיאני בן 21 וכרגע השתחררתי מהצבא, עוד לא הספקתי לעשות שום דבר בחיים ואני מקווה שיש לי עוד דרך ארוכה עד שאגיע לסוף ולכן אני לא מוכן לוותר ולהסתפק בתשובה שאומרת לי לחיות עם הכאב כי זה פשוט לא הגיוני! אני לא מסוגל לתפקד כמו בן אדם, אני לא יכול לעבוד בעבודה נורמלית ואיפה אפשר למצוא את המעסיק שמוכן להעסיק עובד שלא יכול לעמוד מצד אחד ולא יכול לשבת מצד שני? עובד שפתאום מודיע שהוא לא יכול להגיע לעבודה במשך שבוע כי הוא לא יכול להזיז את הרגליים? איפה יש עבודה שמתבצעת בשכיבה? כי זאת העבודה שמתאפשרת לי כרגע!
האם את באמת חושבת שהפתרון בשבילי הוא להשלים עם המצב ולעבוד בעבודות מזדמנות? לא לטייל בעולם? לא לצאת מהבית עם חברים? אלא לשכב כל היום ולחיות על חשבון ההורים?
אני לא מוכן לקבל את העובדה שהכאב שלי לא יכול לעבור ושבבעיה שלי אין טיפול!
האם יש מקום לתת לרפואה אלטרנטיבית מקום כדי לטפל בבעיה?
האם עלי לפנות למקור אחר לבעיה כגון בעיה נוירולוגית או הקרנה ממקום אחר בגוף?
בזמן האחרון הרבה אנשים מציעים לי לפנות למרפאת כאב, האם טיפול כזה רק מעביר את הכאב לזמן קצר או לצמיתות?
התגובה שלי אמנם נראית עצבנית אבל אני פשוט רועד מהתשובה שקיבלתי ממך כי אני לא מוכן להשלים עם המצב הזה.
אני רוצה להודות לך שוב על התגובה הראשונה ואני מקווה שתביני אותי ואת המצב ואולי תוכלי לייעץ לי משהו אחר שלא אמרו לי עד עכשיו.
תודה רבה ויום טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועה קדמית צולבת.שרה18/08/2010
אני בת 46 עברתי ניתוח שיחזור רצועה קדמית צולבת, אתמול, הניתוח ארך כ 3 שעות,(MRI הראה קרע מלא ונוזל בכמות מוגברת) שכן במהלך הניתוח התברר שהעצם פריכה. כמו כן היתה בעייה בפיקת הברך הרופא טען שהסחוס נשחק. אני לא יכולה לדרוך על הרגל וכל תזוזה הכי קטנה גורמת לי לכאבי תופת. למרות שאני נוטלת משככי כבים שרשם לי הרופא. הרגל נתונה במין מגן לכל אורכה.
מה אתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועה קדמית צולבת.
ד``ר סוזנה הורוביץ19/08/2010היות והניתוח בוצע רק אתמול, סביר שיהיו היום כאבים ניכרים.
אני ממליצה לך לקבל הוראות מה מותר או אסור לבצע מהרופא המנתח, שרק הוא יודע מה איכות העצם של הברך, ובאיזה אופן הוא הצליח לבצע שחזור של הרצועה וקיבוע שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשים בירך ימין - ללא הפסקהgsbv16/08/2010
ערב טוב דוקטור נכבד, אני בת 59.10 שנים גרה בצפון, עברתי לפני כמחצית השנה ניתוח גב שתוצאותיו קשות ביותר, שמו היה (למינקטומיה על ידי רובוטיקה)למרות שהרופא המנתח אמר שהניתוח עבר בהצלחה מרובה, אך אליה וקוץ בה הניתוח הצליח אבל אני סובלת מאוד מכל מני הרדמויות למיניהן,מצנטרת בגלל בעיה של עצירות שתן, לאחר בדיקה אורודינמיקה, ועוד ועוד. אבל לא זאת הבעיה שלי כעת, יש לי כאבים בירך ימין התאור הוא מהעכוז הימני ומטה עם כאבים קשים ביותר בעת הליכה, שכיבה, בעיקר בלילה הכאבים נעשים קשים מאוד, מה עוד שאני אפילו לעמוד יותר מרבע שעה לא מסוגלת חייבת או לשכב ברוב הפעמים זה עדיף לי מאשר לשבת. כיוון שכאבים הם קשים מאוד, גם עכשיו תוך כדי שליחת המייל שלי אליך גם כאבים קשים כמו מחטים שדוקרים כל הזמן, וכאבים לוחצים מאוד. עשיתי צילום ברכיים לפני כשנה ואפילו אותו בקושי עשיתי כי כל התנוחות השונות שאני צריכה להצטלם בהם היו לי קשות מאוד, אבל אז הרופא אמר שהוא לא רואה משהו מאוד חשוד אלא הוא חושב שכל הבעיות שלי הם מהגב, וכתוצאה מזאת עשיתי אמ.אר.אי, ואז גילו לי שיש לי הצרות קשה ביותר מ- L1-L5 , אוקי אני מקבלת שאולי זאת היתה הבעיה, ועכשיו הרופא המנתח אמר לי שהוא לא מטפל בירכיים אלא שאני אפנה לרופא המטפל בבעיות אורטופדיות כאלה. ולכן אני פניתי אליכם, בבקשת עזרה דחופה, מה עושים,
אבקש ממך שתענה לי בהקדם האפשרי מה עלי לעשות בכלל, האם זה נראה שזה בעיה בפרק הירך, האם עלי לעבור שוב ניתוח? האם אפשר על ידי הידרותרפיה לטפל בזה אולי, האם אני צריכה לעשות אמ.אר.אי נוסף? סליחה על כל השאלות שלי וההודעה הארוכה שלי, אני מקווה שתבין ושאקבל תשובה מהירה.
תודה רבה מראש וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קטן
gsbv16/08/2010ד,ר , ראיתי שאתם יועצים של קופת חולים מכבי ואני אכן חברה במכבי, אם במידה ותחשוב שאני צריכה להגיע לבדיקה אשמח מאוד, רק בבקשה תשלחו ליתשובה מהירה בהקדם כי אני מאוד סובלת , יש לי גם את הצילומים הקודמים של האמ.אר.אי לפני הניתוח וכמובן אחריו מלפני כ-4 חדשים. שוב תודה תודה שמי עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים קשים בירך ימין
ד``ר סוזנה הורוביץ16/08/2010גברת יקרה,
לפי המכתב נראה, שבעתיך העיקרית היא בגב תחתון.
עליך לפנות עם השאלות למנתח עמוד שדרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי אלייך ד,ר
gsbv16/08/2010ראשית כל תודה רבה על התשובה המהירה ואני אכן מודה לך לפחות על הדיאגנוסטיקה הראשונה, האם יש לי השגות לגבי הטיפול של הרופא המנתח, האם אני יכולה לפנות בכלל לרופא אחר אם כל הדיקים שעשיתי לפני ואחרי הניתוח. האם הוא יקבל אותי בכלל, זה דבר מקובל בכלל? סליחה על ההטרדה ושוב תודה תודה לך על עזרתך המהירה, אני אכן אגש ביום א' אבל הייתי רוצה לדעת את תגובתך בנדון. אם זה בכלל אפשרי לגשת למשהו אחר. תודה עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgsbv
ד``ר סוזנה הורוביץ17/08/2010זה הגיוני וגם מקובל לבקש חוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)