מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח MRIשחר23/06/2010
שלום ,
לאחר כאבים במפרק רגל ימין נשלחתי לבדיקת MRI .
תוצאות הבדיקה הם:
1. קרע בלברום מימין
2.טדנדוזיס של גיד האיליופסואס מימין .בהדגמה חלקית של האיליפיסואס השמאלי עולה חשד לטדנוזיס של האיליפסואס גל משמאל .
מה עליי לעשות ?
האם מותר לי לרכב על אופניים ולשחות ?
לבצע הליכות ?
האם יש תרופות שירפא את זה ?
תודה מראש על ההתייחסות והרצון הטוב
שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר
ד``ר אליהו ליברטי23/06/2010אם הכאב וההפרעה גדולים ונמשכים זמן רב ללא הטבה יש מקום לשקול ניתוח ארטרוסקופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקת מיפוי עצמותנורית23/06/2010
שלום , אני פונה אליכם בבקשת עזרה להבין מה פרוש בדיקת מיפוי שביצעתי לברך ימין תוצאת הבדיקה אומרת כך-הדגש בפטלה ובפלטו טיביאלי מרידאלי , יש לציין שבחודשים אחרונים מצב הברך שלי קצת החמיר במידה ואני הולכת הרבה מה שקרה שהברך הופכת לנוקשה מעט נפוחה ובלתי גמישה וכאבים מאוד חזקים , לפעמים תוך כדי הליכה יש מצב שבו הפיקה יוצאת מהמקום אני אודה לכם על הסבר מהיר ומהם האפשרויות שלי ומה עלי לעשות .
תודה רבה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
ד``ר אליהו ליברטי23/06/2010שלום נורית, תשובת המיפוי במקרה שלך מאד ללית ואינה אומרת הרבה. לא אוכל לתת לך אבחנה או להציע לך מה לעשות בלי לבדוק אותך ולראות צילומים. הפרטים שמסרת רחוקים מלהספיק לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לאחר ארטרוסקופיהלאה סופר23/06/2010
שלום רב !!! לפני8 חודשים עברתי תיקון ארטרוסקופי של קרע ניווני MM וקרע רדיאלי LM בברך ימין עברתי מניסקטומיה חלקית וכונדרןפלסטי.כמו כן נראה CMPדרגה 3 .עשיתי פזיוטרפיה וחזרתי לתפקוד די מהר.
לפני חודש התחילו כאבים בברך עד צליעה ,והצילום מדגים היצרות מדיאלי bone to bone כשהאבחנה היא OSTEOARTHRITIS LOCALIZED PRIMARY . האורטופד שבדק אותי אמר שאין מה לעשות מלבד ניתוח החלפת ברך אך היות ואני רק בת 50 לא ממהרים לעשות.
אבני לא מסוגלת לעשות הליכה (ואני זקוקה ביותר כי נתגלה אצלי סוכרת )כמו כן מתקשה מאוד ל
רדת במדרגות כמו כן הברך ננעלת לעתים.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב !! בתודה לאה סופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה סופר
ד``ר אליהו ליברטי23/06/2010נכון שאת ממש צעירה לניתוח החלפת ברך. יש לנסות כל אופציה אפשרית לדחות הניתוח. עם זאת יש מקרים בהם גם אחרי ניצול כל האפשרויות עדיין הסבל כה גדול שהניתוח כן מבוצעגם בגיל כזה.
האופציות העומדות לרשותך לא רבות לצערי. ירידה במשקל למשקל תקין או אפילו מעט מתחתיו אם אפשר. 2. הזרקת חומצה היאלורונית לברך 3. נעלי אפוס למי שהדבר מתאים (אני ממליץ עליהם מאד בזהירות ובוחר בקפידה את החולים להם אני ממליץ, אינני יודע אם את מתאימה לכך)
המטרה היא להגיע למצב בו את מסוגלת לנהל שגרת חיים רגילה ללא צעדות ספורטיביות. אם את צריכה ללכת לצרכי בריאותך ניתן להמיר זאת בשחייה. רק אם אין ממש ברירה מבצעים גם בגיל צעיר כזה את הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIעומרי23/06/2010
חבלה בברך שמאל בתאונת דרכים.
עברתי MRI ולהלן הפענוח:
1.הטומוגרפיה: רב כיוונית ברזולוציה גבוהה.
האיפיון: T1 W TSE
3D/WATS , T2W TSE PD
2. נצפת בצקת/היפרמית במדולת קונדיל לטרלי של פמור ובאזור אפימטהפיזרי בטיביה מרכזית עליונה.
3. ללא עדות לקרע ACL.
4. מעט נוזל יתר קופסת הפרק במדור העל פטלרי.
5. כונדרומלציה בסהרון סחוס מדיאלי.
שאלתי מה כל זה אומר בשפה פשוטה?
האם אחלים מהפגיעה ?
האם תשאר אצלי הגבלה כלשהי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומרי
ד``ר אליהו ליברטי23/06/2010לשם קבלת תמונה מלאה על מצבך, משך החלמה וכו, יש לשמוע את הסיפור שלך, לבדוק אותך ורק אחר כך לראות את תוצאות ה- MRI. מכל מקום - ה- MRI מראה נזק ללא קרע במניסקוס הפנימי וגודש נוזלים ודם בעצם השוק בקרבת הברך ובתפוח החיצוני של עצם הירך בברך. כיוון שאין לי תמונה מלאה. אייני מביא המלצות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוחמוטי דיין22/06/2010
שלום דוקטור ,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח בברך ( אורטוסקופיה ) ושם נמצא כי :
בסקירת הברך PF שינויים ניוונים - נזק סחוסי בטרוכליאה דרגה 2-3 , פטלה 1-2 ,
לשכה פנימית תקינה ....
רציתי לדעת מדוע אחרי חודשיים אני מרגיש עדיין כאבים ולעיתי כאבים חזקים יותר מאשר לפני הניתוח , האם יש פיתרון אחר לבעיה - מאוד אשמח לקבל ממך תשובה וגם הסבר פשוט למימצאים שנרשמו .
כיום קשה לי לעמוד על רגל ימין( כואב לי בברך ) וגם שמאל מזה כמה שנים טובות כואבת . לא יכול לקפוץ , לרוץ ולעלות במדרגות ...
אשמח לקבל את תשובתך
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח
ד``ר אליהו ליברטי22/06/2010הממצאים שך הם בעיקרם נזק שחיקתי לסחוס. נזקים אלה לא ניתן לרפא בארטרוסקופיה. בניתוח מנסים להשיג שיפור על ידי החלקת פגמים גדולים. ממש לא בטוח שזה תמיד יוריד כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מארטרוסקופיהאלעזר22/06/2010
בן 21, 4 חודשים לאחר ניתוח קרע מיניסקוס-מדיאלי-דיסקואידי.
בנוסף התגלה שבוע לאחר הניתוח DVT בשוק שמאל שעדיין קיים.
מטופל בפיזיותרפיה אינטנסיבית בדר"כ פעמיים בשבוע, שם אני עושה תרגילים של חיזוק השריר של הירך, הפיקה, שיפור יציבות הברך,לייזר, אופניים וכדומה.
משתמש בקינזיו-טייפ-ספורט בהמלצת הפיזותרפיסט, התחבושת הזו עוזרת בחיזוק יציבות הברך ושיפור בזרימת הדם באיזור.
לצערי כבר עברו 4 חודשים מאז הניתוח אך המצב לא טוב בכלל. יש מגבלה בכיפוף וביישור, במדרגות מאוד מוגבל, בייחוד בירידה, לא יכול לרוץ ולא ללכת מהר, במהלך ההליכה, יש פעמים שהברך 'בורחת' אחורה ולצדדים,שהפיזותריפסט אמר על כך שמדובר בחוסר יציבות של הברך, סיבובים של הברך מאוד כואבים. ולאו דווקא בצד המדיאלי אלא גם בצד השני ומאחורי הברך.
חוששני שקרעתי משהו נוסף/חוזר.
מה גם שהתחילו לי בעיות של חיכוך של הפיקה, שגם בהקשר לכך הפיזותרפיסט עובד איתי...
הייתי אצל אורטופד לפני כחודש, לצערי אני לא חושב שהוא בדק אותי ברצינות יתרה, והוא אמר שאין מה לעשות חוץ מפיזיותרפיה.
הוא גם הוסיף שחבל שהתחלתי עם הפיזיותרפיה כ"כ מאוחר (הוא טען שהיה אפשר להתחיל למרות ה-DVT, ודעה זו היא כנגד הרופא המנתח).
הבנתי מהפיזיותרפיסט שגם הוא מופתע מקצב ההחלמה האיטי. והמליץ לי לקבוע תור לאורטופד אחר, שנחשב למומחה בבעיות וניתוחי ברכיים.
אני כבר 4 חודשים אחרי הניתוח כמו שציינתי, ועלי לומר כי לפני הניתוח מצבי היה הרבה יותר טוב מאשר עכשיו...
אני יודע שללא בדיקה מקיפה קשה לתת חוות דעת וק"ו כאן בפורום, אך על סמך נסיונך ממקרים שדומים למקרה שלי,למה עלי לצפות, מה עלי לקחת בחשבון?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מארטרוסקופיה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/06/2010החלמה אשר כל כך מתארכת, אינה שגרתית.
אני ממליצה שתפנה למומחה/ית ברך נוסף לקבלת חוות דעת שניה, יחד עם דו"ח הניתוח, ואם ניתן, גם עם הצילומים מתוך הניתוח אשר עברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםגלית יצחקי21/06/2010
כיצד ניתן לדעת אם דלקת פרקים הינה כרונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית יצחקי;
ד``ר אליהו ליברטי21/06/2010המונח דלקת פרקים כולל בתוכו מחלות רבות ושונות. ישנם סוגי דלקות פקים המוכרים לנו כמחלות כרוניות. האבחנה היא על פי בדיקות דם ובשלבים מתקדמים גם מצאים גופניים. אם יש חשד כזה אצלך גשי לראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה רצינית בברךיובל21/06/2010
אתמול נפלתי במדרגות בבנין נפילה ממש גדולה ונחתי כשהברך שלי נתקעה באחת הפינות של המדרגה אין לי סימנים שנראים לעין מבחוץ אבל הברך כואבת לי ממש ואני לא כל כך מצליחה לישר אותה, חוץ מזה שהפיקה נראית נוטה לצד שמאל יותר מדי [זאת רגל ימין] ובשהשואה לברך השניה זה מוזר והיא בולטת החוצה נורא. יכול להיות שהפיקה שלי זזה מהמקום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד``ר אליהו ליברטי21/06/2010הכל יכול להיות. שבר , פריקה, רק מכה. ללא בדיקה לא אוכל לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקי הירךפנינה19/06/2010
שלום,
מזה שנים אני סובלת מכאבים במפרקי הירך, אין לי אפשרות תנועה מספקת, ופיסוק מצוצמם ביותר. יש הרבה פעולות יומיומיות שכרוכות אצלי בכאבים, כגון ישיבה רגל על רגל (לא אפשרית), גריבת גרביים, גזירת ציפורניים, כל דבר שמצריך פיסוק וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה
ד``ר אליהו ליברטי20/06/2010לצערי אי אפשר לאבחן או להציע טיפול דרך האינטרנט. אם עדיין כואב גשי להבדק על ידי אורטופד. אם אז יהיו עוד שאלות אשמח לנסות לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים בעקבות נפילהא'18/06/2010
אני סובל כבר כמה שנים מבעיות בפיקה, דלקת בגידי הפיקה ושחיקת סחוס קלה שגורמים לכאב תמידי בברכיים, לאחרונה נפלתי מגובה 2 מטר בערך על הברך והכאבים חדים מאוד. בהתחלה לא הצלחתי לדרוך על הרגל והיום אני יכול לדרוך עליה ממש מעט אבל לא יכול לקפל אותה בכלל, זה כואב מאוד(מדובר על ברך שמאל).בגלל שאני חייל פינו אותי למרפאת ביקור רופא שם הרופא בדק אותי בצורה גסה מאוד וכואבת ללא צילום אלא רק על ידי קיפול אגרסיבי של הרגל (מה שגרם להגברת הכאבים) וקבע שאין לי כלום. בנוסף מאז הנפילה אני מרגיש חיכוך בברך בכל תזוזה הכי קטנה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיך זה ישפיע על עתידי הצבאי (תפקידי הנוכחי הוא קרבי)?
תודה, א'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי ברכיים בעקבות נפילה
ד``ר אליהו ליברטי18/06/2010נפילה מגובה 2 מטר על הברך היא טראומה משמעותית. גם אם אין לך שברים יכולות להיות פגיעות שונות ברור שחובה לצלם. אם אתה בשרות סדיר בקש להגיע למרפאות המומחים ב-542. אם אין לך בעיה כספית קשה, מותר לך לפנות לרופא פרטי. פנה למומחה ברכיים שיבדוק אותך וירשום את המלצותיו לרופא הצבאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חריף בפרק הכתףרועי18/06/2010
אני בן 25, עד לפני חצי שנה היתה לי דלקת במפרק הכתף במשך כשנה וחצי, רק לאחר סליעת כדורים שונים , זריקת קורטיזון, וטיפולי פיזיוטרפיה זה עבר,
לפני שלושה שבועות הייתי בים עם גלשן, לאחר כחצי שעה בפעולה של חתירה, הרגשתי קליק רציני בכתף,וכאב חד ונורא, לצערי , אני עקשן ונשארתי במים, ואז הרגשתי את הקליק השני, ומאז כל פעולה , אפילו הכי קטנה , של היד, אני מרגיש כאב נורא.
מה זה יכול להיות, ואיך אני מטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חריף בפרק הכתף
ד``ר סוזנה הורוביץ18/06/2010יתכן שאתה סובל מקרע בגיד בכתף.
אני ממליצה שתפנה לבדיקה אצל אורטופד המומחה בכתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק ברךרות17/06/2010
שלום,
בעלי סובל מכאבי ברכיים חזקים. לאחר בדיקות וצילומי ברך נראה כי אין מנוס מניתוח להחלפת מפרק הברך. בחוות דעת אצל רופא מומחה אחד נאמר להו כי לא כדאי לבצע את הניתוח בשל גילו הצעיר של בעלי וכדאי לו "למשוך" כמה שיותר עם המפרק הקיים.
הלכנו לקבלת חוות דעת שניה אצל רופא אחר והוא אמר שלא כדאי לחכות וכדאי לעשות את הניתוח כמה שיותר מהר. מה עלינו לעשות? האם ללכת לחוות דעת שלישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק הברך
ד``ר סוזנה הורוביץ18/06/2010שתי העצות נכונות ...
אם הסבל פוגע במידה רבה בתפקוד ובאיכות החיים, אין סיבה להמתין עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בברךמיכל17/06/2010
שלום רב,
שמי מיכל ואני מבררת לגבי ניתוח שאבי צריך לעבור.
אבי בן 70 ועליו לעבור ניתוח של החלפת מפרק בברך.
האם הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה או שאולי אפשר רק בהרדמה מקומית?
האם יש יותר סיכון בהרדמה מלאה לגבר בן 70 מאשר הרדמה מלאה לאדם לא מבוגר?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ18/06/2010הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, או בהרדמה אזורית (כמו אפידורל).
הרדמה מקומית אינה מספקת לניתוח מסוג זה.
ההחלטה על ההרדמה היא בין המרדים לבין המנותח, בהתחשב לא רק בגיל, אלא בעיקר ברקע הרפואי של הפציינט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.שאלה נוספת
מיכל18/06/2010האם ישנו איזשהו סיכון בהרדמה אזורית לניתוח מסוג זה?
זה נראה כאילו תמיד עדיף לעשות הרדמה מסוג זה מאשר הרדמה מלאה, לא?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
ד``ר סוזנה הורוביץ18/06/2010אלו הם שיקולים של הרדמה, וההחלטה על כך היא של המרדים.
לכן הייתי מציעה שתפני את שאלתך לפורום של הרדמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה/ארובי כאבים ובצקתיותאושרת17/06/2010
בת 34, לאחר שנים שלא התעמלתי..חזרתי לפני כחודש וחצי להתעמל בבית .ללא הדרכה,מול הטלויזיה.
פעילות אירובית וחיטוב,ובערבים הליכות מהירות של 50 דק'.
לפני כשבועיים,התחלתי להרגיש דקירות וכאבים במפרקי הברכיים ובגב הקרסוליים.
בנוסף,הרגליים והקרסול מעט בצקתיות.
אולי חשוב לציין ש:
1.בעבר ,לפני 15 שנה סבלתי מדלקת פרקים ריאקטיבית כתוצאה מחיסון שקיבלתי בצבא.
2.הנעליים שברשותי אינן מתאימות לפעילות שאני עושה, הן מעט כבדות ולא מיועדות לאירובי
3.בהריון לפני כ-4 שנים נקעתי את הרגל ומתחתי רצועה כמעט עד קריעתה.
האם אוכל להמשיך לעסוק בפעילות ארובית עם טיפול מתאים ונעל מתאימה ?
לאיזה סוג אורטופד עליי לפנות?
יום טוב ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה/ארובי כאבים ובצקתיות
ד``ר סוזנה הורוביץ18/06/2010לדעתי תוכלי לחזור לפעילות אירובית, עם נעלים מתאימות ולאחר בדיקת אורטופד מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברך פענוח MRI ומה לעשותקבלו ברוך16/06/2010
הנני טריאטלט בתקופה האחרונה קשה לי מאד לרוץ , אופניים אין לי בעיה ועשיתי בדיקות MRI
"תהליך בקונדיל הפמורלי המדיאלי מתאים ל SNOK
שינויים ניוונים ברצועות הצולבות
לזיה אוסטוכונדרלית פמורו-טיביאלי מדיאלי ושינויים ניוונים משמעותיים עם פרגמנטציה של הקרן האחורית במיניסקוס המדיאלי
נוזל יתר תוך מפרקי
כונדרומלציה פטלרי לטרלי "
מה כל זה אומר ?
מה הטיפול ?
האם רכיבה על אופני כביש כולל מאמץ טיפוס מותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלו ברוך
ד``ר אליהו ליברטי16/06/2010שלום ברוך, יש לך נזקי סחוס על רקע שחיקה ושנויים נווניים באיזורים שונים, קרעים במניסקוס במדור הפנימי
בנוסף, בעיה של אספקת דם לא טובה, או אפילו אי אספקת דם לעצם של התפוח הפנימי של הברך. מדובר למעשה בתהליך של נמק של העצם בשל אי אספקת דם. הסכנה היא שהעצם הפגועה תחלש במידה כזו שהיא "תמעך" תחת כובד משקל הדריכה. מעל לכל ספק אתה חייב לעבור ניתוח ארטרוסקופיה בהקדם. המטרה - תיקון הקרעים במניסקוס, החלקת הסחוסים וניקוי הברך ובעיקר ביצוע קידוחים באיזור העצם הפגועה במטרה כדי לגרות אותה לגדל כלי דם ולהתחדש. אין בטחון שטיפול כזה אכן יחייה את העצם הפגועה אבל זה מה שניתן לעשות. הייתי ממליץ הפסקה מחלטת של כל סוגי הספורט. לא בדקתי אותך ולא ראיתי MRI, ייתכן שהייתי אפילו ממליץ על הליכה ללא דריכה עם קביים עד שתהליך לניתוח ובמשך 6-8 שבועות לאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)