מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החזר נסיעה באמבולנסזהבית31/01/2011
אימי בת 78 עברה ניתוח החלפת מפרק הירך.
בתום השיקום נדרשה לחזור הביתה באמבולנס
כיוון שאיננה יכולה לשבת בכיסא רגיל (פחות
מ-90 מעלות) ואיננה יכולה לעלות 30 מדרגות
עד לדירתה (קומה ב' ללא מעלית) כתוב מפורש
בסיכום השיקום
350 ש"ח עלות האמבולנס, קופ"ח הכללית מסרבת
להחזיר. פניתי לקבילות הציבור, לאגודה לזכויות
החולה כולם אומרים שלא מגיע לה. אני פונה אליכם
אם אתם יודעים שבכל זאת מגיע לה לאור דרישתם
המפורשת של הרופאים?
אם כן למי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר נסיעה באמבולנס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/01/2011פורום זה מיועד לברר שאלות רפואיות בנושא מפרקים. את שואלת על החזרים וזיכויים, אין לי מושג. דברי עם הרופא המחוזי בקופתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברךשחר31/01/2011
כאב ברך חודש וחצי פלוסס בבדיקת MRI אין קרע בדיקת מיםוי ספקט נמצא קימת קליטה מוגברת בטוברזטי של הטיבה מין מה זה אומר לי האם יש קשר לנפליה .????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ01/02/2011בדיקת מיפוי מדגימה נזק כלשהו בגבשושית של השוק אליה מתחבר גיד הפיקה.
אם נפלת וקיבלת שם מכה, זה יכול להסביר את הקליטה המקומית. במקרה כזה, הכאב יחלוף באופן הדרגתי מאליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות ניתוח ארטוקופיהאיתן31/01/2011
הייתי מעוניין לדעת מהי עלותו של ניתוח ארטוסקופיה של הברך בקירוב.
יש לי קרע במיניסקוס.
אודה לתשובה שתוכל להכניס אותי לסדרי גודל, והאם יש משתנים שעשויים להתגלות תוך כדי הניתוח ולהשפיע במידה רבה על העלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות ניתוח ארטוקופיה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/01/2011עלות האשפוז כ- 5000 שח, המנתחים הזולים גובים סביב 5000 לניתוח והיקרים 10-12 אלף, איזה קופת חולים אתה, האם יש לך ביטוח פרטי לניתוחים באחת מחברות הבטוח?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,תוספת לשאלה
איתן31/01/2011אני מתכוון לניתוח בבית חולים של קופ"ח כללית בעפולה.
הכוונה שלי הייתה כמה העלות של הטופס 17 כולל הכל.
אם הבנתי נכון סדר גודל של 10000 כולל הניתוח והאישפוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגילה31/01/2011
דר' שלום,
נפלתי בעבודה לפני חודשיים, לאחר בדיקת MRI התוצאה היא: מודגם קרע המערב כמחצית הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.
השאלות הן:
1)מה זה אומר מבחינה קלינית? עד כמה יש נזק בברך?
2)האם יש צורך לבצע ניתוח או שניתן לוותר עליו?
3)מה הסיכונים שיש בניתוח אם מבצעים אותו?
במצב הקליני להיום ישנה תפיחות באזור הברך ומאחור. כאבים חזקים משהיו לפני חודש ימים. הרגל קרה יותר מהשניה.אין ישור מלא של הרגל ,חסר כ- 10 מעלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/01/2011הכאבים וחוסר היישור + תשובת ה- MRI מצביעים על קרע במניסקוס. הסבר ניתן לשיפוא רק על ידי ניתוח ארטרוסקופי. הסכנות העקריות בניתוח הן סכנות ההרדמה וסכנת הזהום שבניתוח כזה היא נמוכות. במידה ותחליטי להינתח חובת המנתח שלך להסביר לך מה האבחנה, מה יעשה בניתוח, מה הסכויים והסיבוכים בניתוח. כך לפחות אני נוהג עם מטופלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבר28/01/2011
שלום ד"ר תקופה אני סובל מכאבים בשתי המפשעות חיכוכים כואבים בהליכה מישיבה לעמידה או הפוך. אני אמור לעבור mri לשתי מפרקי הירך בלי חומר ניגוד האם בבדיקה הזאת בכל זאת אפשר ליראות קרע בלברום? עוד שאלה יש לי כאב בעכוז בחלק התחתון שמתגבר בישיבה או בהליכה אם הקרנה לרגל. האם בעיה במפרק הירך יכולה לגרום לכאב כזה בעכוז? שמקרין לרגל? אם לא מה הסיבה שיכולה לגרום לכאב כזה? אני מציין שעברתי כבר mri לגב ו ct ושללו הקרנה מהגב תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ29/01/2011בדיקת MRI בדיקת ירך ללא הזרקת חומר ניגוד, מדגימה פחות טוב אם קיים קרע בלברום.
הקרנת כאב לרגל יכולה להיגרם ממחלה במפרק סקרואיליאק, שהוא חיבור של האגן לעצם העצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תגובתך המהירה שאלה אחרונהשרונה27/01/2011
חודה לך
שאלתי קודם אם יש אפשרות לחדש סחוס ואם כן במה זה כרוך
תודה שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תגובתך המהירה שאלה אחרונה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/01/2011קיימים היום ניתוחי השתלת סחוס אך הם מתאימים רק למקרים בהם הסחוס כולו בריא ורק באיסור ספציפי קטן יש נזק בצורת מכתש בסחוס. הניתוח לא מתאים לנזקי שחיקה נרחבים כמו שיש לבת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך יש לי שאלות נוספותשרונה27/01/2011
ת ודה על תשובתך אני פונה אליך שוב היות והיינו אצל האורטופד ועל פי הפענוח של
האם אר איי הוא אמר שכמעט ואין םחום בברך בנגוד להערכתך הייתי רוצה לדעת
האם אולי הוא טועה בהערכתו הוא אף המליץ להפסיק פיזיוטרפיה ולעשות ארטרוסקופיה
להזכירך מדובר בבתי בת 20 שברה את הברך לפני כ5 שנים מאז היא סובלת מכאבים
בברך תוצאות הבדיקה הן הרצועות הקולטרליות המידיאלית והליטרלית עם אות ועובי תקינים הרצועה הצולבת הקדמית והאחורית תקינים גיד הקוואדריספס וגיד הפטלה עם אות ועובי תקינים המיניסקוס הלטרלי והמיניסקוס המידיאלי עם אות וצורה תקינים אין עדות לקרעים במיניסקים מודגם פגם בעובי כמעט מלא דרגה 3 על פני הפאסט המדיאלי של הפתלה עם חוסר סדירות נירחבת של הסחוס גם משני צידי הפגם משתרע על פני
כ35 ממ רוחב סחוס המדור הפתלופמוראלי הלטרלי שמור קיים נוזל בכמות מעט מוגברת
במפרק שאלתי היא האם אכן אין לה כמעט סחוס בברך איך נוצר מצב שאין סחוס
האם אפשר לחדש סחוס ומה אסור לעשות בכדי למנוע נזקים נוספים
האם אתה ממליץ על ארטרוסקופיה בתי רוקדת ומתעמלת שנים רבות
אודה לך מאוד אם תענה בהרחבה ודעתך חשובה לי מאוד תוגה שרונה
אולי זה חשוב לציין האורטופד לא הסתכל בדיסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תשובתך יש לי שאלות נוספות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/01/2011הרנטגנטלוגים המםענחים MRI עושים זאת כל היום ובכך הם טובים ממרבית האורטופדים כך שאפשר לסמוך על פענוחם בלי להסתכל בדיסק. רק אם רוצים להתעמק באיזור אליו לא התייחס המפענח אז יש טעם להסתכל, לגבי התוצאות - אכן התוצאה מצביעה על נזק קשה לסחוס הפיקה, שאר סחוסי הברך תקינים. לדעתי, וכמה שזה עצוב, צריך להפסיק את הריקודים באופן מוחלט, לקבל טיפול פיסיוטרפי ולהתמיד באופן עצמאי בתרגילים אותם היא תלמד שם. כפעילות ספורטיבית מומלץ שחיית חתירה בלבד, כל שאר הפעילויות רק יגבירו את הנזק. כדאי לערוך צילומים מיוחדים המדגימים את מהלך הפיקה בברך, אם יש סטייה קלה של הפיקה מנתיבה אז פיסיוטרפיה תספיק. במצבי סטייה קיצוניים יש כל מיני ניתוחים אך עושים אותם רק בלית ברירה כשהסטייה מאד גדולה. ארטרוסקופיה במקרה לא תיתן הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותמיכל26/01/2011
שלום רב
הייתי מבקשת לדעת את הפרשנות של תוצאת mri
מודגם חשד לפגם בסחוס המכסה את האספקט הקדמי של ראש הירך בקוטר 3 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 8 סדרה 7) ובקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך קורונלי 7 סדרה 4, חתך אקסיאלי 13 סדרה 3).
ללא עדות לבצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך.
הסחוס האצטבולרי מודגם תקין.
מודגם רצס סוב-לברלי זעיר בבסיס הלברום הקדמי עליון (חתך סגיטלי 7 סדרה 7), ללא עדות לקרע ברור או ניתוק של הלברום.
אין עדות לבצקות לשדיות.
הקפסולה מודגמת שמורה.
הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי26/01/2011מודגם פגם סחוסי קטן בחלק הקידמי של של ראש עצם הירך. שאר הבדיקה תקינה. לא בטוח שזו כל הסיבה לכאבים, המשיכי בברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRIנתי25/01/2011
היי,
בצעתי בדיקה ולהלן סיכום הממצאים :
"שינוי סיגנל בפלטו הטיביאליס עם קו שבר בגודל כ- 12 מ"מ ובצקת מסביב"
("הקו שבר נראה בTI בעל סיגנל נמוך")
הבדיקה נעשתה בעקבות תאונת סקי מלפני שנתיים , ואני עדיין מרגיש "קליקים" בברך,ומדי פעם קצת כאב ונפיחות.
אשמח לפירוש הממצאים והכוונה לטיפול,
תודה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/01/2011הבדיקה הדגימה נוכחות של שבר בעצם השוק המרכיבה את הברך. כנראה, בזמנו סבלת משבר בתאונת סקי.
הפענוח אינו מסביר את ה"קליקים" ואת סיבת הכאבים בברך. כדי לעזור, יש צורת בבדיקה גופנית של הברך אצל אורטופד/ אורטופדית ברכיים ובעיון בצילומי ה-MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI לאחר שחזור רצועה צולבת קדמית בבטל24/01/2011
ד"ר שלום,
לפני כחמישה חודשים עברתי ניתוח לשחזור ה-ACL, וכעת ביצעתי MRI נוסף על מנת לבדוק את מצב הרצועה עקב כאבים ובריחת רגל מדי פעם.
תוצאות הבדיקה כדלקמן- אשמח אם תוכלו להסביר לי את הדברים:
מצב לאחר שחזור ACL לברך, אחד הברגים בולט מתוך הטיביה.
הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים, קורונלים וסגיטלים, בסדרות T1 וT2 עם דיכוי שומן, ללא הזרקת גדוליניום.
אין לפניי בדיקה קודמת להשוואה.
הרצועות הקולטרליות, המדיאית והלטרלית עם אות ועובי שמורים.
הרצועה הצולבת האחרוית רציפה, מעט מפותלת.
הרצועה הצולבת הקדמית עם אות גבוה אך נראת רציפה, מרכיב מינימלי של IMPINGMENT על פני הפמור.
אין עדות להיווצרות ציקלופ.
גיד הקווריספס וגיד הפתלה עם אות ועובי שמורים.
המניסקוס המדיאלי עם אות וצורה שמורים.
המניסקוס הלטרלי עם אות וצורה שמורים.
אין עדות לפגמים סחוסיים בעובי מלא בכל שלושת המדורים.
אין בצקת בהקף הברגים הטיביאלים, אך אכן קיימת בליטה קלה של הבורג התחתון מתוך הטיביה באספקט הקדמי עם בצקת קלה של הרקמות הרכות בסמוך. אין נוזל בכמות מוגברת בהקפו.
אין נוזל בכמות מוגברת במפרק.
מסת השרירים שמורה.
אין עדות לציסטה על שם בייקר.
לסיכום:
בליטה מנימלית כמתואר של הבורג מתוך הטיביה כמתואר.
מרכיב מינימלי של IMPINGMENT בין הרצועה הצולבת הקדמית לבין הפמור כמתואר.
אין עדות לציקלופ.
כמה שאלות לא ברורות-
מה פשר הדבר שהרצועה האחרוית רציפה אך מפותלת? האם המצב תקין?
מה ההשכות לכך שאחד הברגים בולט מתוך הטיביה? משום שאין הדבר נראה לי תקין, או שמא אני טועה.
כיצד ייתכן כי המניסקוס הלטרלי בעל אות וצורה שמורים, כאשר בניתוח עשו לי הטריה של המניסקוס המדובר?
למה הכוונה שלרצועה הצולבת הקדמית, המנותחת, יש אות גבוה? ומה זאת אומרת מרכיב מינימלי של IMPINGMENT על פני הפמור?
מה אומר המונח IMPINGMENT ומהן ההשלכות שקיים אצלי הדבר בין הרצועה הצולבת הקדמית לבין הפמור?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI לאחר שחזור רצועה צולבת קדמית בב - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/01/2011סה"כ הבדיקה אינה מצביעה על בעיה מיוחדת. הבליטה המינימלית של הבורג אינה מפריעה כי הבליטה נמצאת בין שני התפוחים של עצם הירך - הפמור. רצועה נראית מפותלת כשהיא במצב רפוי,לא נראה בה קרע. ייתכן שבמניסקוס הלטרלי עשו הטרייה עדינה כך שבבדיקה הוא נראה תקין, IMPINGMENT פרושו - במצב יישור מלא של הברך הרצועה המושתלת נוגעת בעצם הירך בפמור. נגיעה קלה ביניהן, כפי שנראה בבדיקה, אינה בעייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלי הלםסיגלית23/01/2011
שלום רב,
אבי בן 86 סובל משחיקת סחוס ניוונית בברכיים, דבר הגורם לו כאבים קשים מאוד וקשיים בהליכה.
לאחרונה שמע על מכון בשם רפואות המטפל בגלי הלם.מדובר בטיפול יקר ביותר.
מה בדיוק הטיפול והאם יש סיכוי שהדבר יעזור לו?
האם יש טיפול כזה בכללית מושלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלי הלם - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/01/2011לדעתי גלי הלם לא יתאימו במקרה זה. הטיפול הוא פרטי בכל קופות החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אם אר איי שאלה שרונהשרונה21/01/2011
שלום לך ותודה על תשובתך
המלצת לבתי להפסיק פעילות אירובית שאלתי היא אם להפסיק באופן זמניהיות והיא מתעמלת ורוקדת מזה שנים רציתי לדעת אם על פי תוצאות אם אר איי
האם זה בלתי הפיך והאם אחרי הפסקה היא תוכל לחזור לאירובי
ומה דעתך לגבי הנוזל שנמצא במפרק האם זה מצריך טיפול
תודה לך ושיהיה לך יום נפלא שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אם אר איי שאלה שרונה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי21/01/2011נוזל במפרק אינה בעיה כלעצמה אלא תוצאה של בעיה. למשל שחיקה ודלקת יכולים ליצור נוזל. הברך מפרישה נוזל ביתר כדי לשמן את עצמה ולנסות למזער את הבעיה. כשהמצב הדלקתי יחלוף הברך תספוג את הנוזל העודף. אחרי שבתך תנהג לפי ההנחיות שקבלה ואחרי חלוף הכאבים אפשר לעשות נסיון חזרה הדרגתי לפעילות הקודמת, אולי בעצימות נמוכה יותר, אם הבעייה תחזור אז כדאי לשקול שינוי מתמיד של ההרגלים והתחביבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIגל20/01/2011
שלום
אני חיילת כבת 20 , בתפקיד פיזי בצבא.
כבר חצי שנה אני סובלת מכאבים בברך שמאל.
עשיתי MRI וכיוון שאני בצבא התהליך הרפואי הוא מאוד ארוך ומייגע ואני ממתינה לאורטופד אשר יסביר לי על הבעיה
.
הפענוח באמ.אר.אי :
"הרצועה הצולבת הקדמית נראת רציפה אך בלתי סדירה במיוחד בחלקה המרכזי,
קיים נוזל בכמות קטנה ושינויים באות של הבורסה האינפרא פטלרית.
סיכום:
ללא עדות לקרעים בעובי מלא במיניסקוס או ברצועות, אך חוסר סדירות כמתואר של הACL לקורלציה עם חוסר יציבות.
אין עדות לשינויים המתאימים להופה סינדרום
נוזל ובצקת קלה איפרא פטלרית יתכן על רגע אינפמטורי"
הודה לך עם תוכל להסביר לי יותר על הפיענוח.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ21/01/2011בדיקת MRI מעלה חשד לנזק לרצועה הצולבת הקדמית בברך שמאל.
כדי להעריך את מידת הנזק, ולהחליט על המשך טיפול, יש צורך בבדיקתך הגופנית, ובעיון בצילומי ה- MRI עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בלתי הפיך? קרע בלברום? גיד?יוסי20/01/2011
לפני 3 שבועות משך אותי חבר ביד בכח ואני התנגדתי, כתוצאה מזה כנראה נמתח לי השריר, כאב לי אבל ברוך ה' זה עבר, כעת אין כאבים אבל מאז אני מרגיש ובעיקר שומע קליקים מאותה כתף, בעיקר בבוקר כשאני קם ונמתח, או בלילה כשאני מתהפך, אבל גם סתם כך באמצע היום, נגיד שאני לובש בגד או מוציא משהו ממדף גבוה.
עשיתי תור לאורטופד אבל זה רק בעוד חודש וחצי, (טירוף), בינתיים אני מאד דואג, וזה גם מפחיד לעשות תנועות חזקות וחדות.
האם זה אומר נזק לאיזה גיד? חוסר יציבות? זה אומר שנגרם נזק לא הפיך? זה יכול לעבור לבד? זה אומר שעכשיו אני מועד לפרוק את הכתף? אני מפחד בינתיים לשחות או להתעמל ולטייל.,
קראתי קצת באינטרנט וראיתי שתופעה כזאת יכולה ללמד על קרע בלברום אפילו ללא כאבים, והכי מפחיד שאי אפשר לגלות זאת בבדיקה קלינית אצל רופא, או באולטראסאונד, הרי לא יתנו לי בקופ"ח לעשות בדיקת אם אר איי אם לא יראו כלום באולטרא סאונד.
האם בינתיים עלי להגביל את עצמי מפעולות או להתנהג כרגיל?
האם מנגנון של משיכה חזקה מאד ביד יכול לגרום פגיעה בלברום?
אודה לך מראש על התייחסות לשאלות הנ"ל,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק בלתי הפיך? קרע בלברום? גיד? - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי20/01/2011אני לא יודע באיזה קופת חולים אתה, אם בקופה בה אתה נמצא צריך לחכות חודש וחצי לאורטופד אז תשקול בדחיפות לעבור קופה. לענייננו, אתה כבר פועל וחושב כאילו יש לך קרע בלברום. זה ממש לא חייב להיות נכון, בדיקה ידנית של אורטופד יכולה לגלות הרבה ובדיקת אולטרסאונד לכתף היא בדיקה טובה שגם מגלה הרבה. אם צריך יש אמצעי הדמייה נוספים כמו MRI או סיטי-ארטרוגרםשיגלו קרעים בלברום אך קודם, האורטופד שיבדוק אותך צריך למצוא סמנים מחשידים לכך בבדיקה שיבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יוסי24/01/2011הייתי אתמול אצל אורטופד, הוא הפנה לאולטרא סאונד וצילום.
הוא חושב שזה מתיחה של הגיד, בינתיים אני מרגיש חולשה נוראית ולא משתמש כלל בזרוע ימין.
האם זה יתכן? האם זה חוזר לקדמותו לגמרי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שוב אצל האורטופד
יוסי28/01/2011הצילום והאולטרא סאונד נראים תקינים. הוא אומר שזו מתיחה של גיד ושריר שתסתדר בעוד 3 שבועות. האם זה יכול להיות שזה עושה קנאקים ואיך זה יסתדר? האם מתיחה כזאת צריכה באמת 6 שבועות? האם אין מה לדאוג או שמא ללכת לרופא אחר? האם צריך לציין שהאורטופד לא יכל לפתוח את הדיסק של האולטרא סאונד עקב שימוש בתוכנה אחרת במחשב שלו, האם אפשר להסתמך על האבחנה של הרדיולוגית במכון ממוגרף או שמא צריך להראות את האולטרא סאונד לרופא אורטופד מומחה? בתודה ובברכה יוסי המודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שוב אצל האורטופד - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/01/2011אין חשיבות שהרופא האורטופד יראה את האולטרסאונד, אורטופדים גם מומחים אינם מבינים הרבה בפענוח בדיקות א.ס. והם מסתמכים על פיענוח של מי שזה מקצועו (הדבר לא נכון לגבי צילומים רגילים שם האורטופדים מפענחים טוב יותר מהרדיולוגים) CT או MRI האורטופדים כן מסתכלים בצילומים אך מאד מסתמכים על הפענוח. אם אתה חש חולשה גדולה בכל שרירי היד כדאי שתעשה גם א.מ.ג. לשלול פגיעה עצבית (סיכוי נמול מאד שיש פגיעה כזו) קנקים לא חשובים ולא מדאיגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר ליברטי, אתה ממש מלך
יוסי29/01/2011הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אם אר איי דחוףשרונה20/01/2011
שלום לך
בתי בת 20 סובלת הכאבים בברך השמאלית תוצאות הבדיקה באם אר אי
נכתב כי מודגם פגם סחוסי בעובי כמעט מלא על פני הפאסט המדיאלי של הפתלה
עם חוסר סדירות נרחבת של הסחוס גם משני צידי הפגם משתרע על פני כ3.5ממ
רוחב סחוס המדור הפתלופמוראלי הלטרלי שמור קיים נוזל בכמות מעט מוגברת במפרק
לסיכום ללא עדות לקרעים במיניסקים או ברצועות
מבקשת בדחיפות את דעתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה אם אר איי דחוף - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי20/01/2011פגמים נרחבים בסחוס הפיקה אינם מתאימים בדרך כלל לטיפול ארטרוסקופי או כירורגי אחר. לדעתי הבסיס לטיפול הוא פיזיוטרפיה נכונה וממושכת, במקביל הפסקת פעילות המזיקה לסחוס הפיקה כמו התעמלות אירובית, צעידה ספורטיבית ריקודים ותרגילי דחיקה במכון כושר. הפעילות הספורטיבית השיקומית המומלצת היא שחיית חתירה, אך זה לא בא במקום פעילות פיסיוטרפיה מודרכת ותרגול עצמי של התרגילים הנלמדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)