מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת mriיובל15/08/2010
שלום רב!
רציתי לדעת במידה ובבדיקת mri
לברך שמאל לא נמצא בעיה אך. אני סובל מתחושה לא נעימה של כאב
בברך שמאל כבר הרבה זמן שלעיתים נעלם
וומתיחות מתחת לברך
האם בדיקת mri ממצאת לחלוטין את הפיקה
{הכאבים קימים בעמידה במקום אחד}
מה היא מידת ההשפעה של לקיחת מולטיפלקס או תוסף אחר
לאיכות הבדיקה במשך זמן של חודשים}
אודה על תשובה יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד``ר אליהו ליברטי16/08/2010יש דברים רבים שבדיקה ידנית פשוטה יכוליה לגלות ובדיקת MRI עדיין תהיה תקינה.
2. אינני מאמין בתוספי מזון, לדעתי אין להם כל השפעה על מהלך מחלות הברכיים והתבלות סחוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אילהו\ רק בירור נוסף
יובל16/08/2010ממה שאתה אומר לי בעצם
אני מבין שניתן ע"י מישוש לגלות סחוס שחוק
ולמרות זאת בדיקת mri תהיה תקינה וטובה?
אבקש להבין מהן נקודות בבדיקת mri לברך
שמראות למעשה בעיה ובבדיקה mri אין אפשרות
לאבחן ובידנית כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיןבל
ד``ר אליהו ליברטי17/08/2010יש הרבה מאד אינפורמציה ופרטים שניתן לאבחן בבדיקה ידנית ובדיקת MRI לא תאבחן אותם, הרשימה ארוכה מאד, הפירוט שלה לא נחוץ כי זה דורש שימוש במונחים רפואיים מידי. אתן בכל זאת דוגמה - שחיקת סחוס הפיקה בדרגה קלה עד בינונית, גמישות רצועות. מנח הברך ותנוחת עמיסת הברך, טמפרטורה של איזורים שונים בברך ועוד ועוד ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ד"ר אליהו
יובל17/08/2010האם דיקור סיני יכול לעזור
לטיפול בברך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל
ד``ר אליהו ליברטי17/08/2010שווה לנסות, אם הבעייה מכנית כמו קרע שחיקה ואחרים זה לא יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
יובל17/08/2010אני מבין
זאז היכן יעילותה של בדיקת
mri בברך במה היא תסייע
האורטופד שבדק אותי על סמל mri
שחרר אותי מהמשך טיפול אצלו{והוא ממוחה ברך}
הכאב הוא בקידמת הברך,לעיתים מופיעים קנקים
אני רוצה להדגיש התאמתנתי בעבר כל חיי בפעילות
של הליכה וריצה ,רק לאחר שימוש בהליכון ריצה חשמלי
הגעתי למצב זה,האם יכול להיות שהסחוס
נפגע?
בקיצור בדיקת הmri איננה קובעת שום דבר
להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאקיםאני12/08/2010
שלום,
הנני בת 30 , עושה פעילות ספורטיבית מזה 5 שנים. לפני כחצי שנה התחיל כרב במפרק האגן השמאלי, כאב רגעי, שמלווה בד"כ בקנאק במפרק . זה חוזר על עצמו כמעט בכל תנועה.
בחודש האחרון התחילו קנאקים כאלו במפרקים נוספים, כמו ברכיים.
האם זה נורמלי בגילי? האם זה עשוי להצביע על משהו? מחסור בתזונה אולי? למרות שאני מאוזנת מבחינת המזון (אוכלת מוצרי חלב , בשר...)
אני נבדקתי ע"י אורטופד שלא מצא שום בעיה .
הנ"ל מטריד אותי כי זה רק מתגבר.
האם זה אומר שמדובר בבעיה כלשהי בסכוסים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאקים
ד``ר סוזנה הורוביץ12/08/2010השאלה היא האם ה"קנאקים" גורמים לכאב.
אם הם אינם גורמים לכאב, מדובר בתופעה שולית שיתכן ואיזון נכון יותר של שרירים יוכל לפתור אותה. בדרך כלל גם לא מדובר בנזק לסחוס של המפרקים.
אם לעומת זאת נגרם לך כאב, יש צורך לבדוק אם מדובר בגיד מודלק באזור מפרק הירך שזז בצורה לא נכונה, או שמדובר בנזק למפרק הירך עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתףרועי11/08/2010
שלום,
יש לי כאכים באזור מפרק הכתף כבר כחודשיים. הייתי אצל רופא הוא אמר לי שכניראה שישי לי דלקת בכתף ונתן לי כדורים אנטי דלקטיים באזורי המפרקים למשך חודש. לקחתי אותם והרגשתי שאין לי כאבים אך שהפסקתי אותם לאחר חודש חזרו לי הכאבים . כרגע אני עובד בעבודה מאומצת ומרים דברים כבדים עם הכתף. ולפעמים אני מרגיש כאבים עזים בתנועות מסוימות שאני עושה, אך בפעולות פשוטות אני לא מרגיש כאבים. האם בכך שאני עובד עבודה מאומצת אני יכול לפגוע לעצמי בכתף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף
ד``ר אליהו ליברטי11/08/2010לא סביר שעבודה ואפילו מאומצת תפגע לך בכתף, הכאב כבר יעצור אותך ל]ני שתעשה נזק גדול. כדאי לבקש שיעשו לך בדיקת אולטרסאונד לכתף כדי לראות אם אין לך קרע בגיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותלימור11/08/2010
שלום, הילד שלי ביצע מיפוי עצמות והייתי רוצה להבין את התשובה, אגב המיפוי בוצע עקב כאבים בכל הגוף(בעיקר במפרקים) מעל לחודשיים.
להלן התשובה:
"בוצע מיפוי כל השלד על ידי TC-MDP של ברך ימין (טראומה? אחר?) לקורלציה קלינית.
אין לראות ממצא גרמי חריג בשאר חלקי הסריקה.
מודגמות שתי כליות במנח רגיל.
איזור גדילה סימטריים תקינים לגיל."
לא בדיוק הבנתי אם תקין או לא, כי הרבה ישנה איזשהי תמונה קלינית, אבל לא הבנתי של מה בדיוק.
לתשובה אשמח ואודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד``ר אליהו ליברטי11/08/2010הניסוח של המשפט הראשון מוטעה. האם העתקת אותו נכון, מכל מקום, במה ששלחת הכל בסדר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
לימור12/08/2010סליחה על הטעות אתה צודק העתקתי לא נכון להלן השורה הראשונה בלבד כשהיא מתוקנת:
"בשלב הסטטי המאוחר בלבד מודגם מוקד קליטת יתר ב- MFC של ברך ימין(טראומה? אחר?) לקורלציה קלינית". זהו התיקון ונראה לי שזה מעיד על משהו. לתשובה אודה ושוב סליחה על הטעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור
ד``ר אליהו ליברטי13/08/2010ב"תפוח" הפנימי של הברך בצד של עצם הירך, נראית קליטה - כלאמר פעילות מוגברת יותר של העצם. פעילות זו על פי צורת הקליטה וחוזקה יכולה להתאים למצב דלקתי או לחבלה כלשהי. מפענח הבדיקה לא מכיר את החולה ואינו יודע פרטים רבים על החולה. לכן הוא מעלה כל מיני אפשרויות וגם משאיר אפשרות פתוחה כמו אחר? שבה כלולות כל האפשרויות האחרות. כך הוא מכוסה שלא פספס אבחנה. תפקיד הרופא ששלח את הבדיקה, והוא כן מכיר את החולה, להחליט לעצור כאן או להמשיך בבירור כמו בדיקות דם, או בדיקות הדמייה שונות או ליזום פגישת מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור14/08/2010עכשיו כבר ברור לי על מה מדובר, תודה רבה רבה על תשובתך המפורטת והמקצועית, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וקושי בהליכהנועה11/08/2010
שלום,
אני בת 46 ולפני כשנתיים שברתי את פיקה ברך שמאל. מזה מס' חודשים אני סובלת מכאבים חזקים שרק החמירו ונכון להיום אני נעזרת במקל הליכה וסובלת מחוסר שיווי משקל.
להלן תוצאות ה-MRI עשיתי :
הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול T1.T2,PD במישור סאגיטלי, אקסיאלי,וקורונלי.
לא נצפה אות חריג במח העצם.
תפליטים מתונים בבורסות ובחלל המפרק.
רצועות קולטרליות,צולבות ומגנון המיישרים בגדר הנורמה.
סחוס פטלו-פמורלי:מודגם שמור
רטינקולום:מודגם שמור
מניסקוסים:ללא הדגמת מאפייני קרע.
שאלתי היא ולפי הבנתי תוצאות הבדיקה מראות שאין בעיה של רצועות או סחוס.
אם כך מדוע אני סובלת מכאבים , צליעה וחוסר שיווי משקל. האם ייתכן שהשרירים נחלשו עד כדי כך שהרגל חלשה ולא מצליחה לשאת את משקל הגוף. ניסתי פיזיוטרפיה מס' פעמים והמצב רק החמיר.
אני שוקלת להתחיל טיפול אפוס- נעליים מיוחדות עם סוליות ביו מכניות אשר מחזקות את השרירים ומחלקות את העומס על פני הרגל באופן שכך הברך לא תישא בכל המעמסה.
מה דעתכם?
תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד``ר אליהו ליברטי11/08/2010על פניו לא נראה שנעלי אפוס הם הפתרון, MRI אינו נותן את מלא האינפורמציה והוא לא תמיד מדוייק , חשוב שתבדקי ידנית על ידי מומחה ברכיים כדי לדעת מה בעייה למרות ה- MRI שלכאורה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים וקושי בהליכה -המשך
נועה11/08/2010תודה על התשובה המהירה,
ל-MRI הופניתי ע"י האורטופד לאחר שבבדיקה ידנית ההשערה היתה שאולי ישנה בעית מיניסקוס
וזאת לאחר שטיפול תרופתי אנטי דלקתי שלקחתי לא שיפר את המצב - זיהה שיש גם דלקת בברך.
האם ישנה בדיקה נוספת חוך מ-MRI שעלי לעשות?
ושאלה אחרונה- מדוע טיפול אפוס לא מתאים?. אם באמת אני סובלת גם מחולשה בשרירים אשר גורמים לכאבים ברגל ושבעקבות זה אני מאבדת את שיווי משקלי בזמן הליכה.. האם טיפול אפוס לא מגביל לפיזיוטרפיה שמטרתו לחזק את השרירים?
ושוב תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
ד``ר אליהו ליברטי11/08/2010אמרתי ש MRI היא בדיקה לא מדוייקת לברך, לצערי אין להציע בדיקת הדמייה מדויקת יותר. בדיקה ידנית על ידי אורטרופד מומחה ברכיים יכולה לגלות הרבה ולעיתים גם דברים שאינם נראים ב MRI. מוזר לי שאשה בת 46 מגיעה למצב של הליכה עם מקל ולא מגלים כלום. נעלי אפוס מיועדים בראש וברשונה להקלת כאבים בצד החיצוני או הפנימי של הברך. כיוון שהבעיה אצלך היא כנראה בפיקה הם לא יעזרו. כמובן שאם הבעיה אחרת ייתכן וכן, דרך האינטרנטת לא אוכל לדעת יותר. בהצלחה. ד"ר ליברטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ארתרוסקופיהארנון09/08/2010
עברתי את הניתוח לפני כשבוע מצב הברך היה קשה מאוד לפי דברי הרופא המנתח
כיום אני מרגיש שתוך כדי הליכה הרגל מקובעת (בישיבה אני יכול לקפל)
יש לי שני שאלות
1)האים פיזוטרפיה תעזור לשיחרור הרגל ואים לא אז איזה טיפול מומלץ
2)מה הוא משך ההחלמה עד להליכה נורמלית לאחר הניתוח
אשמח לשמוע את תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנון
ד``ר אליהו ליברטי09/08/2010שבוע אחרי ארטורסקופיה אתה צריך להפנות שאלות אלה למנתח שלך שיודע מה היה בברך ובה הוא בצע בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בברךאבי09/08/2010
לפני 3 ימים נחבלתי בברך ימין בביה"ח עשו לי צילום ולא מצאו שבר אמרו שיש לי בצקת ושטף דם פנימי ורק אחרי שבוע לפנות שוב לאורטופד
הברך נפוחה מאד עם סימנים כחולים ?
מה לעשות ? אני סובל מכאבים ובקושי יכול ללכת
האם נקרעה רצועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד``ר אליהו ליברטי09/08/2010לא אוכל לדעת בלי לבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכיים ממושכותמתן09/08/2010
אני בן 18 לפני גיוס, לפני 8 חודשים התחילו לי בעיות ברכיים שאני חושב שנגרמו מאימונים שעשיתי לפני הצבא. כנראה משהו באימונים לא היה טוב ואיך שהוא הברכיים שלי נדפקו.
כשאני עולה במדרגות או רץ ספירנט בסוף המאמץ הקטן הזה אני מרגיש לחץ על הברכיים ואני חייב להפסיק. הייתי אצל רופא משפחה והוא כמובן לא מצא כלום, עשיתי צילומים ולא מצאו כלום והייתי אצל אורתופד ששלח אותי בחזרה לרופא משפחה עם ידיים ריקות. בקרוב אני מתחיל פיזיותרפיה.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה יעזור ואני יוכל להיות קרבי ? ואם לא האם אתם מכירים מצב דומה ואיך הבן אדם התמודד עם הצבא שמגייס אותו לקרבי.
תודה רבה, מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן
ד``ר אליהו ליברטי09/08/2010עד עכשיו אין אבחנה מה יש לך ולכן לא ניתן לענות על שאלותיך. התחושה שלי על פי הסיפור שמדובר בכאב שמקורו בסחוס פיקות הברכיים. לא ניתן לראות אותו בצילומים וגם לא ב- MRI. מזהים זאת בבדיקה ידנית. עליך להיבדק על ידי מומה ברכיים שיאבחן את הבעיה ויציע לך פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים בריצהדור08/08/2010
שלום
אני רצן מקצועי בן 15 ולאחרונה החלו אצלי כאבי ברכיים ונאלצתי להפסיק להתאמן
הכאבים החלו כשבועיים לפני שהפסקתי להתאמן אבל בכל זאת המשכתי כי חשבתי שאלו רק כאבי שרירים. הכאב נמצא בשתי הרגליים מתחת לפיקה של הברך אבל בעיקר ברגל ימין. התחלתי ללבוש תחבושת על הברך הימנית אבל בינתיים אין שום שיפור ואני כבר שבוע וחצי בהפסקה.
מהו הכאב וכיצד אפשר להפסיקו?
תודה
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור
ד``ר אליהו ליברטי08/08/2010שלום דור, לא ניתן לדעת בוודאות מהו הכאב. יש צורך לבדוק אותך, אבל בכל זאת, תלונה דומה לשלך, אצל רצים וספורטאים, היא בדרך כלל בשל שחיקה או מצב דלקתי של סחוס הפיקה או דלקת
של גיד הפיקה המחבר בין הפיקה לשוק. הטיפול למצב הראשון מבוסס בעיקרו על פיסיוטרפיה, למצב השני מנוחה וטיפול תרופתי. ברור שתקופת מנוחה של 6-8 שבועות מאד תעזור אבל זה כנראה לא בא בחשבון לספורטאי מקצועי. חשוב לשמוע איזה אימוני כושר אתה עושה חוץ מהריצה. אולי הדרכה לשינוי הרגלים תעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור- תכנית אימונים
דור08/08/2010לפני שהפסקתי להתאמן, הייתי רץ 3-4 פעמים בשבוע למרחקים של 10-13 ק"מ.
חשוב לציין שאני נער בן 15, ואולי הכאב קשור לגדילה.
בנוסף לכך הכאב התחיל בשתי הרגליים באותו הזמן, אך הוא חזק יותר בברך הימנית.
האם הליכה נחשבת למנוחה אם אינני מרגיש כאבים?
תודה
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכף רגל של נערה בת 16אורלי06/08/2010
שלום רב,
ביתי בת 16 לפני שנתיים בערך יצאו לה בליטה בכף הרגל (בשתי הרגליים בהתחלה זה היה קטן יותר
זה נראה כמו עצם שיצאה אבל זו לא עצם .
האם יש טיפול לזה ממה זה נובע.
מצב צילום של הכף רגל
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכף רגל של נערה בת 16
ד``ר אליהו ליברטי06/08/2010המיקום די מתאים למיקום של בסיס עצם המסרק החמישית. כדי לוודא שאמנם זה כך יש צורך שאורטופד ימשש את זה. זו בליטה טבעית. לחלקנו זה בולט יותר ולאחרים פחות. כמו שלאחד יש אף גדול ולשני אף קטן. שניהם נורמלים וכך כנראה גם הבת שלך. אם אכן האבחנה שלי (בלי שמששתי) נכונה אז כדאי מאד לא לעשות כלום. אם זה לא כואב ולא מפריע בנעליים אז בודאי שלא צריך ליזום שום פעולה. רק במקרים מאד קיתוניים שזה בולט ממש הרבה וכואב כמעט בכל נעל סגורה אז מנתחים ומשייפים קצת את המקום כדי להנמיך אותו. שוב לא מומל אל אם ממש מפריע. הפרעה אסתטית אינה סיבה לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ונפחות בכף גל עליונה .מיכה פישביין06/08/2010
דר" שלום רב 5.7.10
לפני כשבעיים נפלתי נפילה חזקה וכואבת על ברך שמאול לאחר בירורים רפאיים מסתבר שמתחתי או קרעתי שרירהמלץ לעל קומפרסים קרים ומנוחה.ומרות כל האמור אכן הכאב בברך הלך וקטן אבל
במקביל התנפחה לי וכאבת כף הרגל העליונה למה זה ומה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ונפחות בכף גל עליונה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/08/2010כוח המשיכה של ניוטון גורם לכך שהנפיחות והדימום כתוצאה מקרע בשריר יורדים למטה לאורך הרגל.
אם לא נפגעת בכף רגל, סביר שזו הסיבה, והטיפול הוא המתנה והרמת הרגל מעל גובה העכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךשמוליק06/08/2010
לפני כשבוע הסתובבה לי הרגל במהלך פעילות ספוטיבית מאז יש לי כאבים בחלק האחורי של הברך כאשר אני נועל את הברך וכאשר אני מותח את ה4 ראשי. אין לי הפרעה בהליכה או בריצה {לא ניסיתי מאז לרוץ זמן ממושך) אין נפיחות או איזה שהו שינוי נראה לעין באזור ממה יכול לנבוע הכאב ומה הדרך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ06/08/2010לעיתים מסתובבת הברך וגורמת לכאב במשך מספר ימים, מבלי שנוצרו נזקים המצריכים התערבות.
אם הברך תמשיך לכאוב לזמן ממושך יותר, יהיה צורך בבדיקת אורטופד/ית ברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת MRI ברךד``ר אליהו ליברטי05/08/2010
שלום רב,
אמי בת 64, בעקבות נפילה נשלחה לבדיקת MRI ברך ולהלן תוצאותיה:
"אות חריג מפושט/בצקת במחוח העצם ב- LTC, עם מוקד נזק תת כונדרלי נלווה בקוטר 13 מ"מ, בהקשר חבלה יכול להתאים ל- BONE BRUISE. ציסטה תת כונדרלית ב- MTC. תפליטים בינוניים בבורסות ובחלל המפרק. רצועות קולטרליות - ה- MCL שמור. ב- LCL מעט דק מסולסל מוקף שכבת נוזל מתאים לנזק חלקי. רצועות צולבות, ACL שמור. PCL מעובה בצקתי, ללא הפרעה ברציפותו (SPRAIN). מנגנון המיישרים שמור, סחוס פלטו פמורלי שמור. מיסקוסים - אות חרגי רוחבי בקרן קדמית LM מסוג לקצה הקרן מתאים לקרע. MM שינוי מוצינוזי בקרן אחורית."
שאלתי מה משמעות הממצאים, האם לצורך ריפוי יש צורך בניתוח והאם יש דרך שהמקום יתרפא ללא התערבות כירורגית ומה ההשלכות והאם כל הממצאים הינם כתוצאה מהנפילה.
אודה לתשובתך בהקדם, מועד חזרתה לאורטופד רחוק ואנו מוטרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ05/08/2010אמך סובלת משילוב של פגיעה כתוצאה מנפילה, עם נזקים ניווניים קודמים בברך.
החבלה בעצם היא מנפילה.
קיים גם חשד לקרע במניסקוס, ולא ניתן כיום לדעת אם הנזק נגרם מהנפילה, או שהיה קיים לפני כן.
סביר שניתן יהיה לטפל בברך שמרנית באמצעות פיזיותרפיה ותרופות.
מירב הסיכויים שלא יהיה צורך בהתערבות כירורגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאתי05/08/2010
לפני 4 שנים עברתי ניתוח ארטוסקופיה בעקבות קרע במיניסקוס.
הכאבים חזרו השבוע בגדול , אמנם מוקד הכאב שונה , אך קשה לדרוך על הרגל מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
ד``ר אליהו ליברטי05/08/2010נבדקים על ידי אורטופד לאבחון מקור הכאב וטיפול בו. אין בהכרח קשר למה שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה גנגליוניתדניאל03/08/2010
מכובדי , ד"ר יקר / ה !
בן 38 לאחר חבלה ברגליים בנפילה .
MRI ברך שמאל: רצועת ACL רציפה.בתוכה בין הבנדלים יש אות של נוזל ציסטה גנגליונית זעירה של ה-ACL.
יש רושם של הדקקות של הסחוס במדור המדיאלי .
סיכום:ציסטה גנגליונית זעירה של ה-ACL , שינויים ניווניים בסחוסי המדור המדיאלי .
אודה רבות להסבר הפיענוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד``ר אליהו ליברטי03/08/2010הציסטה המוזכרץ היא כמו שקית קטנה עם נוזל הצמודה לרצועה הצולבת הקדמית בברך שלך, אין לה משמעות והיא לא גורמת לכאבים. בנוסף נראים שנויים עקה שחיקה במדור הפנימי של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)