פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשתי הברכיים בכל השנה האחרונה
    שובל
    16/06/2010

שלום ותודה מראש לכל המומחים, הקוראים ויודעי הדבר.

כבר במשך שנה שלמה אני עם כאבים בשתי הברכיים (פחות או יותר מחודש יוני 09).
    הכאבים התחילו עקב ריצות שהייתי עושה בזמני הפנוי, התחלתי מ 2 קילומטר ובהדרגה עם הזמן הגעתי ל- 10 קילומטר בכל ריצה - 3 פעמים בשבוע. רק כשהגעתי למרחק המירבי - 10 קילומטר התחלתי להרגיש כאבים בברכיים במהלך הריצה, תחילה לא התייחסתי והמשכתי כרגיל, כעבור 4-5 ריצות שבהם הכאבים הורגשו שוב, היה לי קשה להמשיך בריצה ופחות או יותר מאז הכאבים מתלווים אליי עד היום בהדרגה ובתדירויות שונות.

בחודש אוגוסט הייתי אצל אורתופד בבית חולים תל השומר, הוא בדק לי את הברכיים ואמר שהוא לא מוצא כלום, הוא הפנה אותי לעשות צילום רנטגן וגם שם לא נמצא דבר, אמר לי להקפיד על מנוחה והכאבים יעברו, דבר שלא קרה.
    חודשיים לאחר מכן הופניתי לטיפולי פיזיותרפיה דרך הצבא, כעבור שניים שלושה טיפולים הובחן על ידי הפיזיותרפיסט כי יש לי השטחה בכפות הרגליים, לא בדיוק פלתפוס, אבל כשאני עומד רגיל העקבים בכפות הרגליים נוטות פנימה וזה נראה כמעין השטחה, ואמר שאני זקוק למדרסים ולכן הכאבים בברכיים, כי כמו האורתופד הוא לא מצא דבר בברך.

בחודש דצמבר, הצבא סיפק לי מדרסים לנעליים הצבאיות, מדרס שלא היה מספיק טוב, אמנם שיפר לי את התחושה בברכיים אך לא העביר את הכאב לחלוטין, בנוסף, המדרס לא נכנס לנעל האזרחית מה שגרם לי בסופו של דבר לשלם מכספי למדרס אזרחי.
    בחודש מרץ קניתי מדרס מחנות אורתופדית שהומלצה לי על ידי חבר שגם לו יש דבר דומה לשלי בכפות רגליו, המדרס נכנס הן לנעל האזחרית והן לנעל הצבאית. יש הטבה בכאבים אך הכאבים לא עברו לחלוטין. לעתים כשאני מעביר את המדרס מהנעל האזחרית לנעל הצבאית ולהפך אני חש בכאבים, בנוסף לכך, אני אינני מצליח לרוץ כיותר מ 10 דקות (פחות או יותר) מבלי להרגיש את הכאבים הדוקרים בברכיים.
    מאז חודש מרץ הייתי פעמיים בביקורת במקום שבו קניתי את המדרסים, כל פעם כדי להוסיף הגבהה / יציבות למדרס.

לעתים אני מרגיש את הכאב בחלק העליון של הברך, לעתים בחלק התחתון של הברך (ממש במפגש עם העצם).
    לפעמים אם אני ישן עם מאוור או אם המזגן פתוח על קור, אני מרגיש כאבים בברכיים, לפעמים כואב לי יותר בברך ימין ולפעמים בשמאל. חוסר עקביות שמקשה עליי להבין מדוע ומתי הכאב נגרם ובאיזה עוצמות.

היום, ה- 16.6 הייתי אצל אורתופד נוסף בחר"פ שבצריפין, הוא איבחן לי את הברך וכמו המומחים שבדקו אותי בעבר אמר שהוא לא מוצא משהו מיוחד, הוא הפנה אותי לעשות בדיקת MRI.
    כשהתחלתי להגיד לו שיש לי השטחה של כפות הרגליים שכנראה נוצרה עקב הספורט שעשיתי וממה שהובן לי יש קשר בין זה לבין הכאבים הברכיים, הוא אמר שאין שום קשר וניפנף אותי...

אני כבר לא יודע מה לעשות, אני שומע גרסאות שונות, אני מיואש, אני כבר לא רואה סוף לברכיים.

אם מישהו יודע מה זה יכול להיות, אני אשמח לקרוא, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שובל

ד``ר אליהו ליברטי
    16/06/2010

שלום שובל
    אינני יודע מי בדק אותך בתל השומר, אולי אורטופד כללי ולא אחד הרופאים ביחידת הברכיים. נסה לקבל הפנייה לבדיקה ביחידה לניתוחי ברכיים וארטרוסקופיות שם, או פנה לבדיקה פרטית ע"י מומחה ברכיים שתבחר. זה שלא מצאו לך בעייה בברכיים לא אומר שאין לך בעייה. עובדה שכואב לך. רק לפי הסיפור שלך אי אפשר להתקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליהו ליברטי

שובל
    17/06/2010

קיבלתי הפניה לבדיקה MRI, ממה שהבנתי זאת הבדיקה / צילום הכי מקיף שיכול להיות.
    אחרי שאני אעשה את הבדיקה יכולים להיות 2 תסריטים.
    הראשון - מוצאים לי משהו ואז אני מקווה שידעו איך לטפל.
    התסריט השני שהוא גם קצת מפחיד אותי - לא מוצאים לי כלום, ואז נשאלת השאלה מה זה כבר יכול להיות?
    ובגלל זה אני חוזר למה שהאורתופד בצריפין אמר לי, שאין קשר בין השטחת כף הרגל (למרית העין זה דומה לפלתפוס) לבין כאבי ברכיים... את יכולה לאשר את מה שהוא אמר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri
    איריס
    15/06/2010

בעלי עבר אורטוסקפיה לפני 3 שבועות, לא יכול לדרוך על הרגל לפני כ5 ימים עבר MRI ואלו הממצאים:
    סימני בצקת תוך לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי הלטרלי. בנוסף יש לציין נוכחות של מעין פסים הנראים כהיפואינטנסים בסדרת TI במקביל לשטח הפנים הארטיקולרי של קונדיל זה. הדבר מרמז על שברים תוך לשדיים ללא מעורבות מובהקת של שטח הפנים הארטיקולרי. האם קיים סיפור קליני של קונטוזיה גרמית? ביתר העצמות המבנה נראה שמור.
    בגומה הפופליטלית מודגמים סימני בצקת בין השרירים האחוריים. אין עדות לציסטה ע"ש ביקר.
    ריבוי מתון של נוזל סינוביאלי מאחורי הקונדיל הפורמלי המדיאלי.
    ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרהפטרלית וברצסים הפארא פטלרריים.
    סימני בצקת סב גרמית סביב החלק הדיסטלי של הפמור ובעיקר הקונדיל הפורמלי הלטרלי בו קיימת אותה קונטוזיה המתוארת לעיל.אפשר עזרה בהבנת הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    mri

הוספת תגובה

• איריס

ד``ר אליהו ליברטי
    15/06/2010

איריס לא ראיתי בבדיקה התייחסות למצב המניסקוסים או הרצועות. הממצא העקרי בבדיקה יכול להתאים לחבלה בברך עם אפשרות של שברים עדינים בתפוח החיצוני של עצם הירך הנמצא בבברך ואולי גם בתפוח הפנימי. על פי הניסוח של מפענח הבדיקה, הוא עצמו לא בטוח בפרוש שלו. גם הוא וגם אני לא יודעים מה קרה לבעלך קודם לניתוח ומה הממצאים בבדיקה הידנית שלו. לכן תשובה יותר מדוייקת לפענוח תקבלי מהרופא שניתח אותו או ממוחה ברכיים שתבחרי שישמע את כל הפרטים הרפואיים הנחוצים לו, יבדוק אותו, יעבור על כל הצילומים ורק בסוף יבחן את ה- MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרקי ירכיים
    אלי
    15/06/2010

שלום רב.

שמי אלי ולפני שנתיים לערך התגלה אצלי AVN במפרק ירך ימין ולאחר שנה במפרק ירך שמאל,

בצילום MRI האחרון לפני כחצי שנה הממצאים היו תקינים אולם הכאבים לא פסקו אלא פחתו אולי

ב20% ,בצילום רנטגן האחרון שביצעתי כעת נמצא: "היסתיידיות אחדות מושלכות על ראש הירך

מימין ועל רקמה רכה סמוך לGT משמאל" ,ברצוני לדעת מה פרוש תוצאת הבדיקת ואם היא הגורם

לכאבים העזים ולמגבלותיי היומיומיות?

בתודה מראש אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרקי ירכיים

הוספת תגובה

• אלי

ד``ר אליהו ליברטי
    15/06/2010

אין קשר בין ההסתיידויות שנראו לאחרונה לבין AVN לדעתי ההסתיידויות אינן המקור לכאביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס
    אלי
    15/06/2010

האם יתכן שקרע במיניסקוס יכול להיגרם לא מארוע חבלתי?
    ובמקרה קרע האם חייב להיות מלווה בכאבים בשלב הראשוני?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס

ד``ר אליהו ליברטי
    15/06/2010

התשובה חיובית לשתי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה
    רונה
    14/06/2010

אני בת 23 וסובלת מפריקות פיקה חוזרות ונשנות ברגל שמאל. עד גיל 18 עברתי כ-5 פריקות אך ללא נזק משמעותי והשיקום היה לאחר מס בודד של ימים. לפני כחודש וחצי פרקתי את פיקה בפעם ה6 ומאז אני צולעת בדריכה ניכרת, איני מסוגלת להפעיל משקל על הרגל, יש לי חוסר יישור של כ-30 מעלות בעת הרמת הרגל ואין אני מצליחה לשפר את מנגון היישור, בנוסף אני מאוד מתקשה בעלייה ובירידה במדרגות מכיון שאני מצליחה לדרוך על רגל שמאל בכיפוף. הנפיחות בברך אינה ירדה ואינני מרגישה הקלה בכאב מסביב לפיקה. להלן פענוח של צילום MRI:
    1. בצקת מוח עצם ב-lfc
    2. מבנה תקין של המינסקוס המדיאלי
    3. מבנה תקין של המינסקוס הלטראלי
    4. מבנה תקין של הMCL,LCL
    5. מבנה תקין של הACL, PCL
    6.גיד הקוודריצפס תקינים. שינויים דלקתיים מסביב לגיד פטלארי פרוקסמלי.
    7.סחוס הפטלו- פמורלי שמור.
    8. מבנה תקין של הגומה הפופליטאלית.
    9. כמות רגילה של נוזל סינוביאלי תוך מיפרקי ובבורסה הסופרה פטלרית.
    לסיכום: 1. קונוטוזיה של LFC
    2. קרע של הרטינקולום פטלארי מדיאלי.
    3. שינויים דלקתיים קלים בגיד פטלארי.
    התחלתי בפיזוטרפיה לחיזוק השריר הארבע ראשי אך אינני מרגישה שיפור אנא עזרתכם במה ניתן לעשות כדי להקל על מבצי ולו במעט , המצב הנוכחי משרה עליי סבל רב.

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת פיקה

הוספת תגובה

• רונה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/06/2010

הרטינקלום המדיאלי הקרוע, כפי שנראה בבדיקת ה- MRI היא הרקמה שאמורה למנוע מהפיקה לפרוק לכוןן חיצוני - לטרלי. לאור הסבל שלך וההיסטורה מומלץ שתעברי בהקדם ניתוח לתפירת הרטינקולום. לדעתי באמצעים אחרים זה לא ילך וכל פריקה רק מגדילה את הנזק, אז מוטב לנתח בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה- שאלה

רונה
    15/06/2010

תודה דוקטור על תגובתך, רציתי לשאול אם כן מה הם סיכויי ההצלחה של ניתוח זה ומה משך ההחלמה המשוער?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    15/06/2010

לדעתי, תפירת רטינקולום בלבד לא תעזור, ויש צורך לשחזר רצועה נוספת, שגם היא מעגנת את הפיקה למקומה הנכון. אחרת, תמשיכי לפרוק את הפיקה למרות הניתוח.
    לאחר ניתוח של שחזור הרצועה הנוספת, החזרה לפעילות היא תוך 6 שבועות, שגם במהלכן ניתן ללכת על הרגל, וסיכויי ההחלמה הינם גבוהים מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/06/2010

בהמשך לתשובתה של ד"ר הורוביץ. אינני חושב שצריך לבלבל אותך עם תיאור שיטות ניתוחיות שנות. אני גם לא חושב שאפשר להמליץ על סוג מסויים של ניתוח בלי לבדוק אותך. כל ספר אורטופדיה מתאר שיטות רבות לתיקון הבעייה. השיטה המתאימה לך ביותר תבחר רק אחרי בדיקה שלך ובחינת צילומים שלך. לא לכולם מתאים אותו ניתוח. המסר העיקרי שאני מנסה להעביר לך. הוא שהפתרון הוא פתרון ניתוחי ולא אחר. סוג הניתוח ייקבע אחר כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה שאלה נוספת:)

רונה
    17/06/2010

האם כדאי להמשיך בפיזוטרפיה ובתרגול של השריר הארבע ראשי? כי למרות המלצת הרופאים בצרגול השריר אינני מרגישה שיפור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/06/2010

בפריקות חוזרות של פיקה קיים קושי רב לחזק את השריר הארבע ראשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה-אנא תשובתכם:)

רונה
    28/06/2010

הייתי אצל אורטופד מנתח שהציע לי ניתוח לשחזור MPFL האם ידוע לכם על השיטה הניתוחית הזאת ועל סיכויי ההצלחה והסיכונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה אחרי ניתוח שחזור ACL
    ברוך
    14/06/2010

עברתי לפני כ-9 חודשים ניתוח לשחזור רצועה צולבת קידמית בברך שמאל כמו כן כריתת חלק מהמניסקוס....אתמול הרגשתי בריחה של הברך(לא חזקה) והברך כואבת לי במקצת.היא לא התנפחה ואני יכול לישר אותה עד הסוף רק שכואב במקצת בכיפוף עד הסוף.כמו כן יש כאבים קטנים בעצם כנראה איפה שיש בורג..יכול להיות שקרעתי את הרצועה החדשה?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה אחרי ניתוח שחזור ACL

הוספת תגובה

• פציעה אחרי ניתוח שחזור ACL

ד``ר אליהו ליברטי
    15/06/2010

על פי התאור שלך נראה שלא עשיתה נזק מיוחד לברך באירוע האחרון. תשובה מבוססת יותר נאפשרית רק לאחר בדיקת הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים וחצי אחרי ניתוח להחלפת ירך
    ענת
    13/06/2010

שלום!
    אמי חודשיים וחצי אחרי ניתוח להחלפת מפרק הירך. הניתוח עבר בהצלחה והיא הולכת ומאוד מקפידה על פזיותרפיה וכו'. מדובר באשה ספורטיבית ומודעת, בכושר מצוין. שנים של פלדנקרייז ושחייה. גם נעלי אפוס היא רכשה, כדי שהשיקום יהיה אופטימלי.
    שאלתנו: רוב רובם של הכאבים נעלמו. אלא שנשאר כאב ספציפי, חד וכואב מאוד:
    לא בישיבה, שכיבה, עמידה או אפילו תוך כדי הליכה - אלא אך ורק כשהיא מתחילה ללכת. בצעד הראשון היא ממש "קופצת" מהכאב (ולא מדובר באישה מפונקת כלל). בצעד השני זה קצת יותר טוב ומהצעד הרביעי והלאה כבר לא כואב.
    זה נורמלי? על מה זה עשוי להעיד?

רוב תודות
    הבת האוהבת

הוספת תגובה

• ענת

ד``ר אליהו ליברטי
    13/06/2010

תוצאה מצויינת אם אחרי 4 צעדים לא כואב. כאב בתחילת הליכה מספר חודשים אחרי ניתוח - היא תופעה ממש שיגרתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך :-)

ענת
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע אלכסוני של לברום קדמי עליון
    אושרי דיין
    12/06/2010

אני בת 21 ומזה שנתיים סובלת מכאבים עזים בירך ימין ככל הנראה בשל מאמץ גופני של ספורט אינטנסיבי.
    עברתי בדיקת m.r.i ארטרוגרפי ולהל הממצאים:
    באספקט הקדמי של המעבר בין ראש וצוואר הירך הימני מודגםBUMP
    קורטיקלי שטוח, ממצא העשוי להחשיד לתפס אצטבולו פמורלי מסוג CAM
    מודגם קרע אלכסוני בבסיס הלברום הקדמי עליון המערב את הסחוס האצטבולרי בסמוך.
    ללא עדות לניתוק מלא של הלברום.
    הפגם הסחוסי שבאצטבולום מודגם בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ומערב יותר ממחצית מעובי הסחוס.
    אשמח לדעת מה עושים במקרה כזה כלומר מה המשך הטיפול האם צריך לעבור ניתוח איזה סוג של ניתוח ומה הסיכונים ואחוזי ההצלחה

הוספת תגובה

• אושרי דיין

ד``ר אליהו ליברטי
    13/06/2010

אם זה מפריע וכואב הפתרון הוא ניתוח ארטרוסרקופי בו מתקנים את הלברוום ותופרים אותו למקום. ניתוח טוב והציחה גבוהה בצנאי שיש גישה לאזור הפגום. ניתוח פתוח הוא ניתוח ענק בהשוואה לארטרוסקופייה ולא כדאי לבצעו אלא אם יש הפרעה מאד קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבורסיטיס שלא דרך זריקות
    אבנר
    11/06/2010

סובל מזה 3 חודשים בבורסיטיס טרוכנטר ירך דו צדדי עם כאבים חזקים המקשים מאד על החיים.
    התרופות למיניהם לא עזרו לי וגם לא חימום מקומי ופיזיותרפיה.
    הרופא שלי לא מוכן שאקבל זריקות כי לטענתו זה מסכן אותי מאד לפיתוח לחץ דם או סכרת.
    האם ישנם טיפולים אחרים רציניים לעניין זה (גם באופן פרטי ) כגון: גלי הלם, הידרותרפיה, מרחצאות ,תרופה שלא בסל, זריקה עם חומר שאינו קורטיזון ועוד? מה יכול לעזור?
    בתודה, אבנר

הוספת תגובה

• אבנר

ד``ר אליהו ליברטי
    13/06/2010

זריקות בודדות לא יגרמו לך לפתח לחץ דם או סכרת כמחלה קבועה. ניתן בהחלט לשקול הזרקות וזה טיפול טוב. מהטיפולים שהזכרת הייתי ממליץ על גלי הלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפניי ניתוח acl
    דויד
    09/06/2010

שלום..
    בניתוח ארתוסקופיה שעשיתי נמצא קרע מלא ב-acl וקרע חלקי במינסקוס עכשיו לגביי המיסקוס הבנתי שכורתים חלק ממנו ולגביי הacl לוקחים גיד מהרגל שיש כמה אפשרויות שונות..
    איזה אפשרות עדיפה? והאם זה נכון שלקחת גיד מהפטלה עדיף כיוון שהוא יותר חזק מגיד אשר נלקח מההמסטרינג?
    אני פשוט בחור ספורטיבי ואני ארצה לחזור לפעילות גופנית ושהגיד שאבחר יהיה כמה שיותר עמיד וחזק האם יש באמת הבדל בין חוזק הגידים השונים?
    בתודה מראש דויד..

לקביעת תור
    סגירה
    לפניי ניתוח acl

הוספת תגובה

• פניי ניתוח acl

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/06/2010

אין הבדל בין הגידים מבחינת התוצאה הסופית.
    רצוי שהמנתח יבצע את סוג הניתוח אותו הוא רגיל לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק ירך
    דנה
    09/06/2010

שלום,
    אני מעוניינת לדעת איך נוצר הכאב במפשעה ובקדמת הירך
    כאשר הסחוס במפרק הירך שחוק ?
    האם זה נכון שהדלקת ששנוצרה בתוך המפרק כתוצאה מהרס הסחוס
    מגיעה ומזיקה לשרירים ולגידים של מקרבי הירך ?
    או שהעברת הכאב מהמפרק למפשעה נעשית בצורה אחרת כלשהי ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק ירך

הוספת תגובה

• מפרק ירך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/06/2010

כשהסחוס שחוק, נוצרת דלקת במפרק הירך, והיא זו שגורמת לכאבים.
    עם הזמן והמשך ההרס, נוצרת גם הגבלה בטווח התנועות במפרק, והגבלה זו גורמת להתקצרות של השרירים מסביב.
    המפשעה היא זו שנמצאת בגובה של מפרק הירך.
    לכן הכאב במפרק הירך מערב את סביבתו, ולא להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך שמאל לאחר יוגה
    שירה
    09/06/2010

שלום רב,
    אני בת 26 - מבצעת פעילות גופנית רבה מזה מספר שנים הכוללת פילאטיס ויוגה (3 שעות בשבוע), אימון משקולות לזרועות (3 שעות בשבוע גם כן) והרבה הליכה (בסה"כ כ-6 שעות שבועיות). מעולם לא נפצעתי, אך ביום שלישי שעבר, בעת תנוחות לוחם (שהן סוג של מכרע) הרגשתי כאבים סביב הברך שהקרינו לירך בדומה לצביטות קלות. זו תחושה חדשה לי, אך ניסיתי להמשיך ולהתאמן בעצימות נמוכה יותר. הכאב הורגש רק בשתי תנוחות כאלה. בימים האחרונים הכאב התגבר מעט וקשה לי ללכת על רגל שמאל (היא מרגישה קשה). הכאבים לא בלתי נסבלים, אבל בהחלט מדאיגים - פניתי לרופא וכבר הספקתי לעשות צילום רנטגן בו נרשם שהכל תקין. תור לאורתופד רק בעוד שבועיים וחצי... בינתיים אני נחה ולא עושה שום פעילות גופנית, גם לא הליכה. מה אפשר לעשות כדי לזרז את ההחלמה, ומה יכול להיות שקרה שם בעצם?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך שמאל לאחר יוגה

הוספת תגובה

• כאבים בברך שמאל לאחר יוגה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/06/2010

יתכן שמדובר בעומס יתר בברך, ויתכן שנוצר לך קרע במניסקוס של הברך.
    צילומי רנטגן בכל אחת מאפשרויות אלה יהיו תקינים.
    רצוי לפנות לאורטופד/ית מומחה ברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה (ועוד שאלה קטנה)

שירה
    09/06/2010

מה שאת מתארת הוא אכן מה שחששתי - בעוד כשבועיים וחצי נקבע לי התור לאורתופד ואז אהיה חכמה יותר.

פרט לכך, האם רצוי להימנע בכלל מכל פעילות גופנית, כולל הליכה? ולמשך כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: שירה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/06/2010

בינתיים, עד לסיום הבירור, תימנעי מהליכה. נסי אפניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

שירה
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון: אחרי אבחון אורתופד

שירה
    10/06/2010

פניתי לאורתופד דרך טראומה עקב כאבים שהחריפו. האבחנה: Chondromalacia patellae
    קיבלתי כדורים אנטי-דלקתיים נגד כאבים, והפניה לפיזיו-תרפיסט (עושה רושם שזה יקח זמן...).
    יש תרגילים שאני יכולה לעשות בבית?
    אני ממש חוששת שאאבד את מסר השריר ברגל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ונפיחות מהברך ומטה
    סיגל שלזינגר
    09/06/2010

שלום רב,
    החל מאתמול חשתי בכאבים באזור רגל ימין מהברך ומטה , בערך באמצע השוק. כמו כן החלה נפילות סביב הברך ובאזור מאחורי הברך.
    כדי להקל על כאבי לקחתי כדור לשיכוך כאבים.
    לפני כשבועיים קיבלתי זריקת קורטיזון איני זוכרת את שמה לדלקת בכתף.
    מה יכול להיות הכאב הנ"ל? האם יש קשר לזריקת הקורטיזון? האם י שלי דלקת בגוף שעוברת ממקום למקום?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ונפיחות מהברך ומטה

הוספת תגובה

• כאבים ונפיחות מהברך ומטה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/06/2010

הכאב אינו קשור לזריקת קורטיזון.
    לעיתים מתחילים שינויים ניווניים במספר מפרקים שגורמים לכאבים.
    לא מדובר ואין דלקת שעוברת ממקום למקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך בקיפול ממושך
    א
    08/06/2010

שלום,
    אני בן 21 בכושר טוב,
    פעמים רבות בעת קיפול ממושך של הברכיים (בנסיעות וכדומה) אני מתחיל להרגיש כאב עז בברך ימין.
    על מנת שהכאב יחלוף אני נאלץ ליישר את הרגל.
    בתור ילד היו לי כאבים דומים וחשבתי שזה כתוצאה מגדילה.

מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה? וכיצד ניתן לטפל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך בקיפול ממושך

הוספת תגובה

• כאב ברך בקיפול ממושך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/06/2010

אין סיבה לדאגה, וגם אין הרבה מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארטרוסקופיה מתאימה להחלפת מפרק ירך?
    ערה לב
    08/06/2010

עלי לעבור ניתוח החלפת מפרק ירך האם כירורגיה ארטרוסקופית מתאימה לניתוח שכזה? אם כן היכן הוא מבוצע? תודה. ערה

הוספת תגובה

• ארטרוסקופיה מתאימה להחלפת מפרק ירך?

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/06/2010

לא מתאימה כלל ועיקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה