מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכיים לספורטאית צעירה יחסיתהספורטיבית17/03/2011
לתדהמתי החלו לי כאבי ברכיים ואני "רק" בת 50 בריאה ומרגישה כבת מחצית מגילי. אני עוסקת בהליכה בכל יום ושוחה כמה פעמים בשבוע. שומרת היטב על בריאותי ולא מוצאת סיבה מהותית לכאבים. בקרוב אעבור לבית ללא מעלית ויהיה עלי לעלות הרבה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים לספורטאית צעירה יחסית - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ17/03/2011קיימות מספר סיבות להופעת כאבי ברכיים.
על מנת לתת ייעוץ, יש צורך בבדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח mri קרסולאייל15/03/2011
שלום, לפני כ- 7 חודשים שברתי את הקרסול במהלך משחק כדורגל. לאחר בדיקת סי טי נאמר לי שקיים "שבר עקירה ללא התאחות וכמו כן קיימים חלקים גרמיים בחלל הקרסול". מצבי כרגע הוא שאיני יכול לרוץ כלל וקשה לי בהליכה. נקבע לי תור לבדיקה לפני ניתוח אך עכב "המורכבות של הפציעה" והחלטה על ניתוח מתאים נשלחתי לעשות גם בדיקת MRI . אבקש את עזרתך לפיענוח הבדיקה כפי שמצוטתת מטה.
"מודגם גופיף גרמי מחובר חלקית בסמוך לקצה הפטישון המדיאלי בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 9 מ"מ אשר מודגם היטב גם בבדיקת ה- CT, ייתכן עקב שינויים טראומתיים. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימלית בקצה הפטישון המדיאלי."
מודגמים אותות תקינים מלשד שאר עצמות הקרסול.
המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים.
הרצועות הסינדזמוטיות, הרצועות הלטרליות ורצועת הדלטואיד מודגמות תקינות.
הגידים המכופפים, המיישרים , הפרוניאלים וגיד האכילס מודגמים שמורים.
מודגם מבנה תקין של הסינוס טרסי, התעלה הטרסלית והפציה הפלנטרית.
מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח mri קרסול - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/03/2011בדיקת MRI אינה מדגימה נוכחות גופיפים בתוך מפרק הקרסול.
היא מדגימה רק שבר ניתוק קטן שלא התאחה, בקצה הפטישון הפנימי של הקרסול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטוסקופיהיוריק14/03/2011
שלום,
אני בן 55, בעקבות פציעת סקי שהייתה לפני כ 3 שנים סבלתי מכאבים לסירוגין בברך הפגועה. לפני כ 9 חודשים נשלחתי ל MRI. הממצאים: חשד לנזק כרוני ברצועת ה ACL, נזק כרוני ברצועת ה PCL , (אין עדות להיפרדות הרצועות מאחיזותיהן הגרמיות), קרע הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. בנוסף – באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם נגע אוסטאוכונדרלי בקוטר 1.7 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 5 מ"מ במישור הקדמי אחורי, עם אי סדירות של הקורטקס המכסה ופגם כמעט לכל עובי הסחוס המכסה בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי, עם בצקת לשדית מינימלית סביב הנגע.
המלצת הרופא הייתה לא לנתח עקב תפקוד כמעט מלא שלי ביום יום כולל עיסוקי ספורט שונים (לא ריצה).
לאחרונה, ללא כל אירוע מיוחד, התחילו כאבים קשים בברך הגורמים לקושי בהליכה רגילה, לצליעה, והפסקה מוחלטת של פעילות ספורטיבית כלשהי. הכאבים ממוקדים בצד הפנימי של הברך - בחיבור שבין המפרק התחתון לעליון, ובחלק האחורי של הברך. טיפול באטופן מקל, אולם הכאבים חוזרים לאחר תום הטיפול.
כרגע הרופא ממליץ על ארטוסקופיה לטיפול במיניסקוס בלבד, ללא טיפול ברצועות.
שאלותיי: האם יש מקום לנסות טיפול אחר? האם המניסקוס מהווה הסבר לכאב הן בצד הברך והן בחלקה האחורי? האם לא כדאי לנצל את האורטוסקופיה גם לטיפול בבעיית הרצועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטוסקופיה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/03/2011על מנת להעריך אם יש צורך בשחזור של רצועות הברך, יש צורך בבדיקה גופנית של הברך, בשאלה של מידת אי היציבות שנוצרה בברך.
אם הברך יציבה, אין צורך בניתוח לשיחזור רצועות הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס חמורה בברךאודי14/03/2011
שלום
אני בן 35 ואובחן אצלי שחיקת סחוס די חמורה באזור המדיאלי של הברך.
לאחרונה קראתי על טיפול שנקרא MBST שפועל על תהודה מגנתית. והם טוענים שהטיפול משקם את הסחוס !
רציתי לשאול האם יכול להיות דבר כזה? למרות שמומחי הרופאים בארץ טוענים שסחוס לא ניתן לשיקום ?
ואני כמובן לא מתכוון רק להקלה על הכאבים אלא ממש לשיקום מחודש של הסחוס הפגוע
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס חמורה בברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/03/2011המידע הניתן במסגרת פורום זה הינו רפואי בלבד, ולא מסחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת סחוס בברך
אודי24/03/2011הי
אני מבקש מידע רפואי.
אותי לא מעניין MBST או כל דבר אחר שמבטיח הבטחות
לי רק חשוב לדעת אם מבחינה רפואית , מדעית יש אפשרות לשיקום סחוס או לא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוזמיןמתי13/03/2011
הייתי מבקשת לשאול לגבי התכשיר הנ"ל מבחינת הקשר שלו לשחיקת הסחוסים, האם יש כבר דעה ברורה לגבי התועלת שלו במקרים כאלה? אם איננו מועיל כאשר ישנה כבר שחיקה האם יש אולי מחקר המוכיח את יעילותו במניעת התדרדרות המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוזמין - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/03/2011התועלת בתכשיר עדיין אינה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך ימין וגם בעקב ימיןאביבה11/03/2011
מי זה כשנתיים יש לי כאבים בברך ימין תוצה של mri ללא עדות לקרעים ברצועות.
שינוים ניוניים במדור המדיאלי .
שינוים המתאימים לבורסיטיס של הפאס אנצרינוס באיזור המאחז לטיביה.
ציסטה על שם בייקר עם פרגמנטים קטנים היפואינטנסים בצוכה יתכן על רקע היפרטרופיה סינוביאלית.
קבלתי טיפול הזרקה עם diprospan 3זרקות.
פיזיוטרפיה לזמן ארוך.
דיקור.
mega gluflex+msm
לא עזר כלום כמה חודשים לא טיפלתי .
כמה שבועות התחיל כאב בעקב ימין.
קניתי מדרסים מיסיליקון.
אני מחקה לתשובה.
לילה טוב
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך ימין ועקב
אביבה13/03/2011עדין לא קבלתי תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך ימין וגם בעקב ימין - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/03/2011לצורך מענה ענייני, יש צורך בבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך לאחר ניתוח ארטרוסקופיהרויטל11/03/2011
שלום,
עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך ימין לאחר שבתוצאה MRI היה חשד לקרע במיניסקוס. עדיין אני מרגישה כאבים בברך (אחורי הברך במיוחד, אם כי גם בברך עצמה) עזרו לי להחליט/לייעץ מה לעשות הלאה? אני מאוד אוהבת אירובי ואם צריך לנתח שוב, אז אני "אלך על זה" השאלה אם צריך וכדאי שוב לעבור ניתוח שכזה?
פרטי הניתוח:
PATELLO FEMORAL JOINT תקין ללא MEDIAL COMPARTMENT.
TILT מניסקוס פנימי ללא קרע, נזק קל יציב בפריפריה לכן בוצע NEEDLING שלו מבחוץ פנימה, MFC תקין, MPT תקין, ACL-NOTCH תקין.
PCL תקין הרצועה תקינה, LATERAL COMPARTMENT-מיניסקוס לטרלי תקין יציב.
פופליטיאוס תקין, פינה POSTERO LATERAL לא הודגם נזק, ללא פתיחה לטרלית משמעותית בתנוחת-4. ללא נזק ב LFC מדור פוסטירו מדיאלי תקין. לאור אי המצאות הפתולוגיה של הברך בתא הפנימי בוצעה כריתה של הפליקה המדיאלית שהיתה דלקתית בצורה קלה.
בנילון לעור. מרקאין לפורטלים בתום הניתוח.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך לאחר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ11/03/2011לא ברור מתי נערך ניתוח ארטרוסקופיה.
גם בהנחה כי חלף כבר זמן מאז הניתוח, יש צורך בבדיקה גופנית של הברך על מנת להשיבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה... נא לא לסנן!!!!
רויטל12/03/2011הניתוח היה בדצמבר ולאחר כשלושה חודשים הכאבים התגברו, כמו כן הרופא שניתח אותי בדק אותי והבין שהכאב נותר ואף התגבר לאחר הניתוח.
פירטתי את דוח הניתוח לא לחינם בהנחה שאקבל תשובה/ייעוץ.
ממתינה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך לאחר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/03/2011הי רויטל, הממצאים בניתוח שלך לא הראו נזק ממשי המסביר את הכאבים שלך. לא ציינת גם כמה זמן עבר מאז שנותחת. צריך קודם להתמקד במציאת ההסבר לכאבים שלך ואז לקבל החלטה מה כוון הפעולה הנכון. בדיקה ידנית של אורטופד ורצוי אורטופד מומחה לברכיים חשובה ביותר ותספק הרבה אינפורמציה. במידת הצורך, האורטופד הבודק ייזום בדיקות הדמייה נוספות או מיפוי. רק לאחר הגדרת הבעייה יהיה ניתן לקבל החלטה טיפולית. לפני כן אין מה לרוץ לארטרוסקופייה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
רויטל12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעילהאביחי11/03/2011
שלום ד"ר כל פעם לאחר שינה יש לי כמו נעילה כזאת בברך אם כאבים ורק לאחר שאני מיישר את הרגל חזק יש קנאק ממש חזק וזה משתחרר ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעילה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ11/03/2011יכולות להיות לכך כמה סיבות, וכדי לאבחן איזו מהן גורמת לתופעה, יש צורך בבדיקה גופנית של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור סוזנה הורוביץנתי10/03/2011
שלום בנוגע לאשכול למטה קרע ברצועה הצולבת ובמידה ואני עובר ת'ניתוח מי מבטיח לי יציבות וחזרה לפעילות ספורטיבית מלאה? שמעתי שהשיקום ועבודה על הברך לאחר הניתוח ממש צריך להשקיע כמה זמן העדרות מהעבודה (מחסן ממוחשב) לאחר ניתוח כזה? מה לדעתך עליי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור סוזנה הורוביץ - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ11/03/2011הניסיון לאחר ביצוע ניתוחים דומים מלמד, כי אצל הרוב המכריע של המנותחים הברך מתייצבת, וקיימת חזרה לפעילות ספורטיבית מלאה.
סוד ההצלחה אינה רק בהצלחה הכירורגית של הניתוח, אלא גם בהשקעה בשיקום ובהתמדה של המטופל.
זמן היעדרות מהעבודה לאחר ניתוחים שאני מבצעת, נע בממוצע בין 3-4 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIצבי ש10/03/2011
אני בן 65 ובעקבות כאב בברך ימין שהלך וגבר במשך 3 חודשים
נשלחתי לבצוע MRI ולהלן התוצאות:
נראה קרע גדול למדי במניסקוס המדיאלי.הקרע מערב את הקרן האחורית,
הוא בעל אלמנט אנכי רדיאלי.גוף המניסקוס דחוק מהמרווח המפרקי.
המניסקוס הלטרלי תקין.
הרצועות הצולבות תקינות.
הרצועות הצדדיותתקינות.(ה-MCL דחוקה מעט ע"י המניסקוס)
יש פגיעה בסחוס הפיקה,בעיקר בחוד ובפצט המדיאלי,עם אזורי קרע לכל העובי
ושינויים כונדרליים בפיקה עצמה בסמוך.
אוסטאופיטים בשולי הפיקה.
אות גבוה טנדינוזיס בגיד הפיקה סמוך למוצאו מהפיקה.
אות מח העצם שמור.
נוזל מוגבר במידה בינונית במפרק.פליקה סופרא- פטלית.
מה המשמעות לגבי המשך טפול או ניתוח
בתודה מראש .
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי11/03/2011כנראה שרוב הכאבים נובעים מהקרע במניסקוס הפנימי. זה הממצא העיקרי. אם כבר 3 חודשים זה לא "מסתדר לבד" מומלץ שתעבור ארטרוסקופיה בברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שמאל בעייתיתיאיר10/03/2011
שלום, יש לי כאבים קשים בברך בתנועה, בעיקר בירידת מדרגות וכל פעם שאני מפעיל לחץ כל שהוא על הברך, אפילו בהליכה. תוצאות מיפוי עצמות SPECT :
"הודגם מוקד של קליטה מוגברת בחיבור קוסטוכונדרלי רביעי משמאל. הממצא יכול להתאים לשבר. מוקד של קליטה מוגברת הודגם במדור המדיאלי של קונדיל פמורלי מדיאלי משמאל. הממצא יכול להתאים ל- osteochondritis dissecans. פרט לממצאים הנ"ל לא הודגמה פתולוגיה גרמית בסקירה כל גופית".
מה זה אומר..? מה לעשות..? יש לי תור לאורתופד רק בעוד חודש כי לא היה מקום. תודה.
האם יכול להיות קשר ל osgood shalter ..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך שמאל בעייתית - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ10/03/2011אין קשר לosgood schlatter. לפי הבדיקה קיים חשד לשבר מבודד בסחוס של הברך בצידה הפנימי.
רצוי להמעיט בפעילות גופנית, עד שאתה מגיע לבדיקה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
יאיר10/03/2011מה בדרך כלל הטיפול למקרים כאלה?
יש לציין הכאבים מתחזקים מאוד בזמן האחרון (הצילום מלפני כמה חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה הצולבתנתי09/03/2011
שלום אני בן 24 הלכתי לאורטופד שלי להתייעץ איתו בנוגע לשחזור רצועה צולבת בברך ACL הוא אמר לי שאם אני לא ספורטאי מקצועי וזה לא מפריע ביום יום אין טעם בניתוח אלא בחיזוק השרירים.... האם יש איזשהו בעיה לחיות עם רצועה קרועה? עוד דבר שהוא אמר שמי שעבר את ניתוח השחזור בגיל מבוגר השינויים הניוונים בברך מהירים יותר ממי שלא עבר את הניתוח למרות שחשבו ההפך האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועה הצולבת - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ09/03/2011קיימות דעות שונות בין רופאים. לדעתי אדם צעיר כמוך אינו צריך להתפשר על אורך חיים מוגבל, בגלל יציבות לא מספקת של ברך.
כיום גם ידוע, שאם הניתוח מתבצע נכון, זה יכול למנוע חלק מהשינויים הניוונים, שנוצרים בברך עם הזמן. דווקא אי- יציבות של ברך בגיל צעיר יכולה לגרום לכשעצמה להיווצרות שינויים ניוונים בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ודלקת מפרקיםאפרת07/03/2011
שלום רב
אני חולת דלקת מפרקים שגרונית ונוטלת 7.5 מ"ג מטותרקסט ומזריקה פעמיים בשבוע אנברל. לפני כשלולשה חודשים חליתי במחלת הנשיקה. התסמינים העיקריים של המחלה מאחוריי אך עדיין קיימת עייפות רבה, סחרחורות, קוצר נשימה ובבדיקות הדם קיימת פגיעה בכבד. הרופא רשם לי חומצה פולית אך בשבוע בו צרכתי את החומצה הרגשתי אף יותר רע ולכן הפסקתי. אני סבורה שמחלת הנשיקה אינה עוברת בשל התרופות שאני לוקחת, בייחוד האנברל שמחליש את מערכת החיסון. מהי המלצתך למקרה כזה? האם הפסקה של לקיחת התרופות עד ריפוי של הנשיקה הוא מסוכן? אני במצב טוב- מתפקדת ואין לי כאבים. שאלה יותר מדוייקת היא באיזה שלב כדאי לחזור לתרופות במידת הצורך? איך לנהל מעקב אחר עצמי כדי להיפטר ממחלת הנשיקה ולמזער פגיעה במפרקים בו זמנית?
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ודלקת מפרקים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי07/03/2011שאלותייך נופלות בתחום המוממחיות של ראומטולוג ולא אורטופד. לצערי לא אוכל לייעץ לך. הפני את שאלותייך לראומטולוג המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה זה נובעישראלה07/03/2011
לפני כמה שנים נפלתי מגובה רב ומאז אני סובלת מכאבי ברכיים נוראים. אני לא יכולה לעמוד על הברכים. באישור רפואי שקיבלתי רשמו לי :
"החזרי ברכיים לא הופקו. בברך ימין קליק פטלרי - MALTRACKING" מה זה אומר? נכון שזה כתוצאה מהנפילה שהיתה לי? יש איזה טיפול או בדיקה שאני יכולה לעשות כדי לדעת מה בדיוק הבעיה בברך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה זה נובע - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי07/03/2011האבחנה שנרשמה לך פרושה מהלך לא תקין של הפיקות בנתיב שלהם בברך. זה עניין של מבנה ולא מהנפילה. לגבי מה קרה בנפילה עצמה אוכל לדעת אחרי שאבדוק אותך, שאלי את האורטופד שבדק אותך אם הוא מצא ממצא הקשור לנפילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת מיפוי עצמותאירית06/03/2011
מראה קליט יתר קלה באזור אינטרונדילרי קדמי של הטיביה בברך ימין,.
הודגמה קליטת יתר קלה בזיזים אחוריים בע"ש צוארי תחתון. קיימת קליטת יתר בראש מטטרסלי 4 בכף רגל ימין
הממצא שתואר בכף רגל ימין מתאים לתהליך פוסטטראומטי, יתכן שבר.
שאר הממצאים מתאימים לשינויים ניוונים.
אודה לכם באם תודיעוני בחוזר מה אני צריכה לעשות בנדון
עדיין סובלת מכאבים חזקים ברגל ימין
האם צריך לגבס האם ישנה דרך אחרת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/03/2011תלוי בגיל השבר.
אם יש לך שבר של ראש מסרק 4 מעל ל- 4 שבועות, הגבס כבר לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)