פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקת סחוסים קרע במיניסקוס ואופנים
    ניב
    24/05/2011

שלום רב,
    אובחנתי כסובל משחיקה מסיבית של הסחוסים בברך ולאחרונה קרע במיניסקוס.
    הומלץ לי עובודה עם אופני כושר.
    האם מתאים?
    מה סוג האופניים המומלץ לצורך זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחיקת סחוסים קרע במיניסקוס ואופנים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    24/05/2011

עבודה עם אופני כושר מתאימה למצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בכיפוף אחרי ניתוח שבר בפיקה
    אבנר
    23/05/2011

שלום דוקטור,
    לפני כחודשיים שברתי את הפיקה של הברך הימנית (שבר אנכי עם תזוזה) בנפילה מאופניים. מאז עברתי ניתוח לתיקון השבר (השתלת שני ברגים וחוט תיל), חודש וחצי ביישור בסד ושלושה שבועות של פיזיותרפיה.
    מאז תחילת הפיזיותרפיה ועד עכשיו אני מתקשה מאוד בכיפוף הברך. אחרי 3 שבועות אני יכול לקפל 20-25 מעלות עם משקולת ללא מאמץ, ומקסימום כ-40-45 מעלות עם משקולת ומאמץ שרירי. ניסיון לקיפול נוסף מעבר (פסיבי בעזרת הפיזיותרפיסט) מביא לכאב חזק במרכז הברך. הפיזיותרפיסט טוען שוב ושוב שאני צריך להתמיד בפיזיותרפיה ואם אעשה כן אז התוצאות יהיו אחרות. אך אני עדיין מודאג מפני שאני מרגיש שלמרות שאני מתמיד ומתאמץ בפיזיותרפיה, מאמצים אלה אינם מניבים שינוי משמעותי בכיפוף.

להלן שאלותי:
    1. האם זה מוצדק להיות מודאג בשלב זה?
    2. מה הסיבות שיכולות לגרום לקושי בכיפוף הברך?
    3. אילו דרכים מומלצות לשיפור הכיפוף בברך?
    4. האם במצבי אינני יכול לצפות לכיפוף מלא של הברך? אם לא, לאיזו רמת כיפוף אני צריך לצפות?

תודה רבה,
    אבנר

הוספת תגובה

• קושי בכיפוף אחרי ניתוח שבר בפיקה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    23/05/2011

1-2. הברך הייתה תקופה ארוכה ביישור, ולכן בהתחלה קיים קושי לכופף אותה.
    3. פיזיותרפיה ומעקב צמוד של האורטופד המטפל.
    4. לרוב מתקבל כיפוף טוב או מלא של הברך לאחר תקופת טיפול והחלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים
    מאיר טויטו
    19/05/2011

דוקטור שלום
    אמא שלי סובלת כבר תקופה ארוכה מכאבי ברכיים.
    לאחרונה עשתה בדיקות והתברר שיש לה קרע ברצועה acl הסתיידות ועוד דבר הקשור לניוון.
    יש לציין שהיא בת 60 , כמו כן יש ימים שהיא לא יכולה ללכת על הרגל.
    ברצוני לדעת אם כדי לעשות ניתוח ?? מה זה זריקות קורטיזון ומה ההשפעה שלהם???
    אודה לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    21/05/2011

לעיתים שינויים ניוונים בברכיים באים עם קרע של רצועה או של מניסקוס. הטיפול הספציפי ברצועה או במניסקים בד"כ לא יעזור, כי עדיין נשארים השינויים הניוונים.
    לגבי טיפול במאך- רצוי לפנות לאורטופד/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מפרק הירך זעיר או רגיל
    דוד כהן
    19/05/2011

קראתי על ניתוח זעיר פחות פולשני . הוצע לי לעבור ניתוח החפלת מפרק הירך ברצוני לבחון ולהעדיף הניתוח הזעיר באם זה יתאם למצבי האישי ץ
    האם אפשר להזמים בדיקה של המומחים לקבוע מה עדיף למצבי אודה על תשובה

הוספת תגובה

• ניתוח מפרק הירך זעיר או רגיל - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    21/05/2011

תוכל לקבוע בדיקה במרפאתי על מנת לבחון את מידת התאמתך לטכניקה ניתוחית זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגורת אגן ליצוב מפרקי האגן וגב תחתו
    מ
    19/05/2011

שלום הומלצה לי חגורה ליצוב מפרקי אגן וגב תחתון מבקשת עזרה נואשת היכן ניתן להשיג בארץ (נכתב לי sacroloc אבל זה מאוד יקר בהזמנה לארץ )

הוספת תגובה

• חגורת אגן ליצוב מפרקי האגן וגב תחתו - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/05/2011

ראשית אני ממליץ להשתמש בחגורות שונות רק לאחר המלצת רופא אורטופד. חגורה לא נכונה יכולה בנוסך לנזק הכספי לגרום גם לנזק בריאותי. החגורות האלה כשהן בנויות במיוחד לך ולפי מידה ולא כמוצר מדף תמיד יקרות מאד. לא בטוח שזה מה שבאמת נחוף לך. אם האורטופד שלך ירשום הפנייה לחגורה מסויימת אז קופת החולים תממן כ- 80% ממנו, תלוי בביטוח שיש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שנים אחרי החלפת מפרק ירך
    גילה
    19/05/2011

עקב צליעה ואי יכולת להרים רגל שמאל מאז הניתוח, הגעתי למומחה אורטופד עם צלום רנטגן של המפרקים. הרופא רשם בסיכום הביקור "שיתוק מלא של האילאי פסיאס משמאל מאז הניתוח בפרק הירך" . האם יש טיפול לבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    3 שנים אחרי החלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

• 3 שנים אחרי החלפת מפרק ירך - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    21/05/2011

קיימות בדיקות, בהן ניתן לבדוק את מידת הנזק לשרירים בגוף.
    רצוי לבקש אותו מהרופא. אם השיתוק אינו מלא, ניתן לחזק את השרירים עם פיזיותרפיה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק הסקרו איליאק
    נורית
    16/05/2011

הייתי אצל כירופרקט למספר טיפולים ויצאתי עם כאב חזק . מפרק הסקרו איליאק גורם לכאב ברגל ובאגן וקשה לי לתפקד. האם טיפול כירופרקטי{ מניפולציות}יכול לגרום לנזק למפק זה? האם הכאב הוא מהרצועות הו יכולות להנזק? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק הסקרו איליאק

הוספת תגובה

• מפרק הסקרו איליאק - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/05/2011

כירופרקט לא יוכל להזיק למפרק. אני מקווה שיעזור. הטיפול המקובל הוא כדורים נוגדי דלקת ולעיתים אף מזריקים למקום. האם נבדקת אצל אורטופד רגיל? האם האבחנה נכונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים קבוע+בדיקות דם לא טובות
    אורטל
    16/05/2011

שלום (שואלת בשם דודתי בגוף ראשון)

אני בת 51,רזה (מדגישה,בגלל הכולסטרול הגבוה,אולי הכרחי) רווקה, כנראה מתחילה את גיל המעבר..
    אני סובלת כבר כמה שנים מכאבי מפרקים ,כאבים בכפות הידיים,קושי להרים דברים וכו'.
    לאחרונה אני מרגישה שעובר משהו על הגוף שלי: אני עם חולשה ,סחרחורות לעיתים,מרגישה כאילו יש לי שפעת...(מבחינת תחושה),הפרקים שלי מנופחים בעיקר בבוקר לאחרונה, כשאני שוכבת רע לי יותר, אני קמה לעשות פיפי מספר פעמים בלילה (אין בעיות בדרכי השתן לדברי הרופא שלי), יש לי התכווצויות שרירים, מאחורי הירך השמאלית יש לי כאבים לא ברורים..משהו כמו תחושת דלקת ...
    יצא לי פצע חום בפה-אך אין לי חום.

בדיקות דם הראו שהכולסטרול הרע שלי גבוה,הכולסטרול הטוב תקין ושחסר לי ויטמין D :
    HDL = 60
    LDL=193
    ESR one hour = 24
    ויטמין D25oh = 14

אשמח לקבל חוות דעת מקצועית מכם לאור המלצות רבות.
    או אפילו עצות או רעיונות של "מה יכול להיות" ומה עוד כדאי לבדוק/לעשות.
    תודה רבה ומעריכה מאד את עזרתכם,
    אורטל

הוספת תגובה

• כאבי פרקים קבוע+בדיקות דם לא טובות - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/05/2011

התכווצויות בשרירי השוקיים אינה בעייה אורטופדי. היא בדך כלל מטולת על ידי רופאי משפחה הנותנים כדורי מגנזיון, או מטופלת על ידי נוירולוגים. יש לבודד את הבעיות האורטופדיות משאר הבעיות כמו סחרחורת ועייפות וכו' את מערבבת הרבה תחומים וכנראה שהבעיות האורטופדיות אינן העקריות. .גשי לאורטופד שיעשה לך סדר בדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים במשך שנתיים אחרי פציעה
    ניסן
    15/05/2011

שלום רב,

אני נפצעתי לפני כשנתיים כאשר חפץ כבד נפל על שתי ברכיי, בשבועות הראשונים לאחר הפציעה בקושי יכלתי ללכת... מאז הייתי בטיפולים פיזיוטרפיים שלא עזרו ואצל כמה אורטופדים המתמחים בברכיים, הרופא האחרון אמר שיש לי רגישות פתלו פמורלית דו צדדית והסביר במילים פשוטות שמדובר בדלקת בגיד הפיקה שלא ניתן לטפל בה וזה אמור לעבור מעצמו? הרופא הקודם אמר שהפיקות לא נמצאות על המסלול הטבעי שלהן וזה מקור הכאבים... משיטוטים באינטרנט אני מבין ששני הרופאים מצביעים על אותה הבעיה, זה נכון?
    עשיתי צילום ספקט שלא הראה משהו מיוחד...
    רציתי לדעת אם באמת אין שום טיפול לבעיה חוץ מטיפולים פיזיוטרפיים? חשוב לציין שיש לי כאבים כמעט כל הזמן במהלך הליכה אפילו אם זה כמה דקות שלא לדבר על ריצה, יש גם כאבים בזמן מנוחה (כאבים דלקתיים)...

אשמח לתשובה,

תודה, ניסן

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים במשך שנתיים אחרי פציעה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/05/2011

אם האבחנה של כאבים פטלופמורליים נכונה אז באמת הטיפול העיקרי הוא מנוחה ופיסיוטרפיה וכללי התנהגות יומיומית שאתה חייב ללמוד וילמדו אותך בפיסיוטרפיה. גש לחוות דעת נוספת על מנת לאמת את האבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בניתוח בדיקת mri
    עידן
    15/05/2011

שלום רב,
    לפני חודש עברתי פציעה בברך תוך כדי משחק כדורסל.נשלחתי לביצוע mri עקב חשש לקרע במיניסקוס.היום אני עדיין מוגבל בתנועת הרגל ואודה לסיוע בפיענוח תוצאות הבדיקה:
    1.בצקת תוך לשדית נרחבת בקונדילים הטיביאלים.בצקת פחותה בקונדיל הלטרלי.
    2.מבנה תקין של המיניסקי.
    3.מבנה תקין שלה-pcl'mcl'lcl'וגידי הפטלה והקוודריצפס. קרע שלם של acl,הרצועה הקרועה מונחת באופן אופקי על גבי המשטח הטיביאלי.
    4.מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי.אין סימני cmp,מעט בצקת בפיקה.
    5.תחילת היווצרותה של ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית זעירה ע"ש בייקר.ריבוי מתון של נוזל סינוביאלי בעומק הגומחה האינטר קונדילרית הפמורלית האחורית.מעט נוזל במעטפת גיד הפופליטואוס.סימני אנתזופתיה באזור האינסרציה של הראש המידיאלי של שריר התאומים לפמור.
    6.כמות בינונית של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצסים הפארא פטלרים.

אני מבין שיש קרע ברצועה הקדמית acl והשאלות הן:האם חייב לעבור ניתוח לשחזור רצועות?לציין כי אני בן 37 ולא עוסק בספורט תחרותי.היום אחרי הפציעה הרגל מוגבלת בתנועה ואין יכולת כיפוף או מתיחה מלאה.
    באם צריך לבצע ניתוח,האם הוא דחוף או שיש צורך לחכות עד ירידת הנפיחות/נוזלים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בניתוח בדיקת mri

הוספת תגובה

• עזרה בניתוח בדיקת mri - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/05/2011

לא ניתן לתקן רצועה ללא ניתוח. מומלץ לחכות לפחות 3 חודשים בין החבלה לניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת כרבולת תרנגולת -ארתתאיז
    אוהד
    15/05/2011

שלום רב
    שאלתי היא לגבי יעילות והשפעה של הזריקה הנ"ל.
    לזריקה זו שהומלצה לקחתה להזרקה בברך שלי,ישנם 3 שלבים של הזרקת החומר לברך.
    ביצעתי 2 זריקות, בהפרש של 10 ימים.
    בערב של ההזרקה השניה עלה לי החום בגוף לרמת 39.5 מעלות וכאבים בכל ! הגוף עד לרמת אי יכולת לעמוד.
    שאלתי האם יש מחקרים על זריקה זו? האם היא יכולה לגרום לתופעה כנ"ל? האם יעילה? האם כדאי להמשיך את הסדרה השלישית?(בתוכי אני מעדיף שלא)
    אשמח להתיחסות ראויה
    תודה

הוספת תגובה

• זריקת כרבולת תרנגולת -ארתתאיז - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/05/2011

זריקות כרבולת בטוחות לשימש ויש הרבה מחקרים חיוביים עליהם. לא בטוח שהחום שלך זה מהזריקה למרות שבמידה ונכנס זיהום לברך זה יכול להיות. גש לאורטופד שהזריק וספר לו על החום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרב במיניסקוס המידיאלי וחלקי בACL
    עמירם בן דוד
    14/05/2011

יש לי קרע אלכסוני במיניסקוס המידיאלי עם חוסר ריקמה וקרע חלקי בACL אייני סובל אבל יש לי לפעמיים התקפי כאב בברך...(ברך שמאל)

אני בן 19 ויצאתי מח"יר האם הניתוח היא החלמה קשה?
    האם אפשר לשחזר את הרצועות על ידי טיפול בלי אורטוסקופיה?
    כמה זמן החלמה?
    והאם אני יוכל אחרי השתקמות לחזור להיות לוחם?

הוספת תגובה

• קרב במיניסקוס המידיאלי וחלקי בACL - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/05/2011

אי אפשר לעזור לך ללא ניתוח ארטרוסקופי. מה יהיה לגבי אפשרות להיות לוחם נראה אחר כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח MRI
    ירון
    12/05/2011

שלום, בעקבות נפילה שבה סובבתי את הברך ואני לא יכול לדרוך על הרגל עברתי MRI.
    האם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות?
    תודה רבה!
    הפענוח:
    מודגם קו שבר אלכסוני בהיקף האספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי עם אנגולציה של הקורטקס
    וקונטוזיה לשדית נרחבת מסביב. לא הודגם תמט משמעותי של המשטח הפירקי.
    מודגמת קונטוזיה לשדית גם בראש הפיבולה ובאספקט הקדמי ותיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי.
    מודגמת קונטוזיה לשדית מינימלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי.
    ממרכז הרצועה ועד אזור אחיזתה הפמורלי. ACL - מודגם קרע מלא של רצועת ה
    .MCL- מודגם נוזל סביב השכבה החיצונית של רצועת ה
    באזור אחיזתה הפמורלי. MCL- מודגם קרע חלקי של השכבה הפנימית של רצועת ה
    שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים.
    מודגם קרע אלכסוני המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי.
    המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות גדולה.
    מודגמת פליקה מדיאלית מעט מעובה.
    מודגמים גופיפים היפואינטנסיים זעירים באספקט המדיאלי האחורי של המרווח הפטלו-פמורלי בקוטר
    .( עד 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי . חשיבותם הקלינית אינה ברורה (חתך אקסיאלי 10 סדרה 5
    מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 7 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 2.3 ס"מ.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח MRI

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח MRI - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/05/2011

אין פלא שאת כל כך סובלת, מדובר גם בקרע במניסקוס וגם ברצועה הצולבת הקדמית +שברי עצם שונים. מא ד כדאי לבצע גם צילום רגיל של הברך לפני החלטה על הטיפול העדיף. אזהרה אחת - לא מומלץ לבצע שחזור רצועה בסמוך לאירוע. יש להמתין לפחות 3-4 חודשים. יש לטפל קודם בממצאים האחרים כנראה על ידי ארטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה והמשך שאלות

ירון
    13/05/2011

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר.
    נערך צילום רנטגן לברך (פעמיים) אולם לא היתה אינדיקציה לשבר.
    לגבי השברים שרואים ב-MRI: האם עי להיות בגבס?
    התחלתי פיזוטרפיה לרצועה הקרועה, שאובחנה עוד טרם ה-MRI, האם כדאי שאפסיק אותר עד שהרופא יראה את התוצאות לגבי השברים?
    שוב תודה,
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף
    שי
    12/05/2011

בפיענוח של צילום הרנטגן שלי רשום דיאסטז אקרומיאו-קלוויקולרי כ- 1.3 ס"מ). ) ACJ- חשד לתת פריקה ב
    לראות קו שבר.
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    כתף

הוספת תגובה

• כתף - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/05/2011

כנאה מדובר בפריקה של מפרק המצוי בקצה עצם הבריח בנקודת ההתחברות שלה לזיז של עצם השכמה קרוב לכתף. ייתכן ואתה גם יכול למשש מעין בליטה מעל האיזור הכואב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מפרק הבדלים
    בראון אילן
    11/05/2011

אני נדרש להחלפת מפרק ירך וקבלתי הצעות מחיר בעלות טטוח החל מ15000 ש"ח ועד 25000 ש"ח . מהם ההבדלים ? מהם יתרונות ? חסרונות ? מהם השיקולים ?מיהם היצרנים לאור בעיותיות במפרקים של גונסון את גונסון ?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק הבדלים

הוספת תגובה

• החלפת מפרק הבדלים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/05/2011

אי אפשר לתת לך הרצאה הסוקרת את כל משתלי הברך וההבדלים ביניהם. יש חשיבות עבור מי הניתוח מה גילו, איך נראה הצילום וכו' זה מצמצם את האפשרויות לאופציות בודדות. גש למנתח ידוע שאתה סומך עליו וקבלת המלצות ושמע לעצותיו. הוא יוכל לשתף אותך גם באופציות השונות האפשריות במקרה הפרטי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה