מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להטריית גיד פיקהאור05/03/2011
שלום רב,
אני סובל כמעט שנתיים מדלקת בגיד הפיקה, אשר ייתכן ונגרמת מקרע חלקי בגיד. המקום כמעט ואינו מורגש במנוחה, אך כואב לאחר, ולפעמים גם בזמן, פעילות מאומצת של הרגלף כגון ריצה, מכשיר "סקי", אופניים, סקווטים וכו'. לאחר התייעצות עם מומחה, נאמר לי שעלי לעבור הטריית גיד פיקה+הזרקת PRP.
2 שאלות לי ביחס לכך:
1. מה תהליך ההחלמה- תוך כמה זמן אוכל לדרוך שוב על הרגל, ומתי אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית כגון ריצה?
2. מה אחוז ההצלחה של ניתוחים מסוג זה?
תודה רבה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להטריית גיד פיקה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2011תקופות ההחלמה די אינדיבידואליות. באופן כללי מדובר בתקופה של כ- 6 שבועות בהן גידים מחלימים. טיפולים עם PRP נהוגים רק בשנים האחרונות. ההצלחה אינה מובטחת אבל אפשר לנסות. אני מתאר לעצמי שהטיפול שהומע לך הוא ארטרוסקופי כך שהנזק בביצועו קטן מאד וכדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI וחזרה לספורט ללא ניתוחד``ר אליהו ליברטי03/03/2011
להלן תוצאות ה MRI שעברתי:
הרצועות הקוךוטרליות המדיאלית והלטרלית, עם אות עובי שמורים.
הרצועה הצולבת האחורית עם אות ועובי שמורים.
קיים קרע בעובי מלא עם תלישה של סיבי הרצועה הצולבת הקדמית מאיזור המאחז הפרוקסימלי.
מודגם קו קרע אלכסוני בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.
המיניסקוס הלטרלי אף הוא עם אות פסי בולט באיזור המעבר המיניסקו קפסולרי חשוד אך אינו חד משמעי לקרע רדיאלי.
גיד הקוודריספס וגיד הפתלה עם אות ועובי שמורים.
מודגמת קונטוזיה גרמית אופיינית בטיביאל פלטו הלטרלי באספקט האחורי ובקונדיל הפמורלי הלטרלי באיזור ה - NOTCH.
אין עדות לפגמים סחוסיים בעובי מלא במדורים המדיאלי והלטרלי.
קיימת חוסר סדירות של סחוס הפאסט מדיאלי של הפתלה עם ספק פגמים חלקיים דרגה 2-3 באזור זה.
קיים נוזל בכמות מעט מוגברת במפרק
מסת שרירים שמורה
אין עדות לציסטה של שם בייקר
מודגמת בליטה גרמית קטנה של הפיבולה באספקט האחורי יכולה להתאים לאוסטאוכונדרומה קטנה.
שאלות:
1. האם ניתן לחזור לספורט ללא צורך בניתוח (פיזיוטרפיה בלבד)?
2. במידה וניתוח, איזה סוג ניתוח צפוי במקרה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/20111. ספק אם כדאי לחזור לספורט במצבך. קרע של מניסקוס או קרע של רצועה, אינם מחלימים מעצמם.
2. כדאי להחליט על סוג הניתוח לאחר בדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בברךאיה03/03/2011
שלום,
לפני כשבוע וחצי הלכתי לישון לאחר אימון גופני שבו לא קרה שום דבר מיוחד (לא מכה ולא סיבוב או דריכה לא נכונה על הברך) ולאחר מתיחות, בבוקר כשקמתי לא יכולתי לישר את הרגל ולקפל אותה בלי להרגיש כאב במאחורה של הברך.
כשאני קמה ממצב בו הברך מקופלת הרבה זמן (ישיבה בכיתה למשל) אני בקושי יכולה לדרוך עליה,
לעומת זאת אם אני הולכת הרבה זמן בשלב כלשהו הברך מפסיקה לכאוב ואני יכולה ללכת כמעט רגיל..
בנוסף הייתי באימון קצר השבוע ובמהלך האימון בכלל לא הרגשתי כאב ברגל..
אני בת 25 ומתאמנת קבוע ובצורה מסודרת ללא בעיות בברך זו.
יש לי גמישות יתר במפרקים אבל לא בצורה חמורה..
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2011עקרונית, כדי לתת תשובה לבעיה מסוג זה, יש צורך בבדיקה גופנית.
יתכן שיש לך קרע במניסקוס בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI שקיבלתיעדיאל02/03/2011
פציעה מהכדורגל השאירה אותי צולע כבר כמעט חצי שנה
ורק עכשיו קיבלתי תוצאות MRI אם אפשר חוות דעת
הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
.MCL- הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות, ללא עדות לקרע של רצועת ה
מודגם אות חריג אנכי מינימלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי (חתך סגיטלי 5 סדרה 3, קורונלי
19 סדרה 4), לא ניתן לשלול בוודאות קרע פריפרי.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI שקיבלתי - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2011יתכן שאתה סובל מקרע במניסקוס בצד הפנימי של הברך.
על מנת לוודא את האבחנה ולטפל בבעיה, יש צורך בניתוח ארטרוסקופיה של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מפרקי ברךפנחס ארדל02/03/2011
שלום,
אני מועמד להחלפת ברך עקב הגבלת יישור וכיפוף שיש לי ושחיקה חזקה של הסחוס. הייתי מעוניין לדעת איזה סוגי מפרקים קיימים היום ואיזה סוג ומאיזה חומר הכי מתאים להחלפה בברך שלי כאשר גילי היום הוא 64. יש אומרים שמפרק עשוי "מטיטניום" הוא הטוב ביותר ויש שאומרם ש"כרום קובלט" הוא יותר טוב. האם קיים עוד סוג שהוא הטוב ביותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי מפרקי ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2011כל התותבות מורכבות ממתכת מורכבת, שמחזיקה מעמד לאורך שנים רבות, ומפוליאתילן.
אף מתכת לא נשברה בתותב ברך כלשהו.
התותבת הטובה עבורך היא התותבת שהמנתח בו בחרת, נוהג להשתמש בה בתדירות גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת פרקים בזמן הנקה.ציפי02/03/2011
שלום רב,
מזה כשבוע וחצי אני מרגישה כאבים בפרקים. זה התחיל באצבע שיד ימין ועבר ליד השניה משם ברכיים ולקרסוליים ועכשיו זה בכף הרגל, עד כדי שאני מתקשה לעמוד.
יש לי גם בליטות תת עוריות במקמות שונים ברגליים.
לפני כחודש לקיתי בדלקת גרון קשה. קיבלתי רפאפן 2000 מ"ג ביום למשך עשרה ימים וסיימתי את הכדורים.
בדיקת דם שעשיתי לפני מס' ימים מראה, לדברי הרופא, סימנים לדלקת בגוף.
בגללך שאני מניקה לא רציתי ליטול כדורים, לקחתי רק נורופן, אשר עזר במשך יומיים, אך כעת זה כבר לא משפיע.
איזה טיפול אני יכולה לקחת שלא יפגע בהנקה (התינוק בן 9 חודשים) והאם פעילות גופנית, כמו הליכה, עשויה להזיק או להועיל?
אודה על תשובה דחופה, היות והכאבים הינם בלתי נסבלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת פרקים בזמן הנקה. - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2011אני ממליצה לך לפנות לרופא גינקולוג או לראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI ברך ימיןאיתן01/03/2011
לאחר כאבים ממושכים בברך ימין ביצעתי בדיקת MRI . להלן הפיענוח-
שינויים ניווניים במדור הלטרלי עם קרע של המיניסקוס.שקע בסחוס שך MFC ושינויים תת סחוסיים כולל בצקת עצם ופסאודוציסטות ב-LTP.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI ברך ימין - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2011הבדיקה מדגימה שינויים ניווניים בברך, וקרע במניסקוס בצד החיצוני של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפיתרון?
איתן03/03/2011אני משחק כדורסל כ-2-3 פעמים בשבוע.בן 40. מה הפיתרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפיתרון? - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2011בכפוף לבדיקה גופנית, רצוי לשקול ארטרוסקופיה ברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס - אחרי MRIחזי28/02/2011
להלן הממצאים של MRI ברך שביצעתי (בסה"כ מרגיש שיפור , מבצע אופני כושר, שחייה פיזיותרפיה). אחרי SPECT CT (לפני חודשיים) בו נרשם בסיכום- קליטות מוגברות (במדור מדיאלי) ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים.
מה עלי לעשות? חובה ניתוח? או שיש סיכוי לאיחוי הקרע?
----------------------------------------------------------
הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
הסחוס הפירקי מודגם תקין.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם קרע אלכסוני לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי הנמשך אל גוף המניסקוס. מודגם קרע
רדיאלי בשפה החופשית של גוף המניסקוס אשר מודגם קטום.
למשטח הטיביאלי המדיאלי MCL- מודגם שבב מניסקיאלי מנותק מתחת לגוף המניסקוס הקטום בין רצועת ה
בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 7 מ"מ (חתך קורונלי 15 סדרה 4) ובקוטר 9 מ"מ בציר הסגיטלי
.( (חתך סגיטלי 4 סדרה 3, אקסיאלי 20 סדרה 6
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
מודגמים שינויים טנדינופטיים מינימליים בגיד הארבע- ראשי הדיסטלי.
גיד הפיקה מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה.
מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 1.8 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 2.2 ס"מ.
--------------------------------------------
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובהמשך
חזי28/02/2011עד היום נטלתי ארטריל מחשש לשחיקת סחוס-
האם אפשר להפסיק ליטול? (משתמע שלא מדובר בשחיקה- לא כן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/02/2011אישית אני חושב (כמו רופאים רבים אחרים) שלארטריל השפעה מעטה מאד אם בכלל. לדעתי אתה יכול להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע במיניסקוס - אחרי MRI - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/02/2011מה שיקבע אם אתה צריך ניתוח זה מידת הכאבים שלך. אם אין כאבים שכח מה שרשום בפענוח הבדיקות והמשך את חייך כרגיל. אם יש כאבים, מומלץ שתבדק על ידי אורטופד. אם הוא ימצא שיש התאמה בין הממצאים בבדיקות לבין מקום הכאבים שלך אז מומלץ שתעבור ניתוח ארטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע במיניסקוס
חזי28/02/2011בהינתן שרמת הכאב דעכה בחודשיים האחרונים (אני שוחה, רוכב על אופניים בחדר כושר ועושה פיזיו)-
אז אמנם הכאב מורגש במאמץ של הרגל (ואני נמנע מריצה בשלב זה) אבל האם לא עדיף לי להמשיך בפעילויות הנ"ל ולבחון לאורך זמן?
האם לדחיית ניתוח בנסיסות כאלו (שאין כאב משמעותי) יש "מחיר"?
האם היית ממליץ על פעילויות נוספות (בין אם עשה או כאלו של אל תעשה) לשיפור המצב?
תודה, תודה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח MRI בברךאודי28/02/2011
שלום
עשיתי MRI בברך, ואשמח לקבל הסבר לבעייה שלי ע"פ הפיענוח:
נוזל מפרקי בנפח תקין
יש אוסיאופיטים בולטים בעיקר במדור המדיאלי אך גם בשאר המדורים.
אין בצקת עצם
בקדמת הקונדיל הפורמלי המדיאלי יש אזור חסר סחוס נרחב עם בליטה גרמית קדימה.
אי סדירות ופסאודוציסטות קטנות, שקע קטן בפיקה המדיאלית.
אי סדירות של הסחוס בקונדיל הפורמלי המדיאלי באזור נושא משקל.
כמו כן, אשמח לדעת מה אפשרויות הפיתרון (אם אפשר אז גם ללא ניתוח)
תודה רבה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח MRI בברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/02/2011על פי התשובה יש לך נזקים בסחוס ואיזורי שחיקה באיזור בו מופעל לחץ בדריכה.
לא אוכל להציע לך טיפול, כי דרך האינטרנט אינני מקבל את התמונה המלאה על מצבך. התייעץ באורטופד שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליםבתשי27/02/2011
שלום,
עברתי ארטוסקופיה ברגל ימין לפני כשמונה שנים.
שתי הרגלים כואבות לי מאוד מזה מספר חודשים.
תוצאת צילום עמ"ש גבי עד 2 מבטים + ברכיים:
ברכיים: שינויים ארטרוטיים דו צדדי. הסתידויות בגיד קוודריצפס ובגיד פטלרי דו צדדי.
עמוד שדרה גבי: שינויים ניוונים קלים לכל אורך עמוד שדרה גבי.
מה זה אומר והאם יש טיפול? ניתן לעזור?
תודה
בתשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגלים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/02/2011תמיד יש טיפול המשתנה לפי חומרת הפגיעה. החל מטיפול פיסיוטרפי ותרופתי משם להזרקות שונות בברך ומשם לניתוחים בברך. אין לי מספיק אינפורמציה להחליט מכאן מה מתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברך ימיןמחלוף צורי27/02/2011
נאמר לי כי יש לי שחיקה בסחוס ברך ימין אני בן 53 שנה
הומלץ לי להזריק בברך JONEXA
לטענת הרופא זה יכול לעזור לי עד 5 שנים
מהי תגובתכם תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/02/2011להגיד קל, אני מאד מסופק, שווה לנסות. אם יעזור לחצי שנה עד שנה זו תוצאה מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכייםענת27/02/2011
לפני כשבועיים עשיתי ספינינג(בחדר כושר), ומאז יש לי כאבי ברכיים. כשאני נותנת מנוחה לרגליים, כ2-3 ימים, זה עובר. כשאני חוזרת לפעילות גופנית: הליכון, ריצה, קרוס, זומבה או כל פעילות אירובית אחרת, הכאב חוזר. האם מדובר בדלקת, או לא? מה לדעתכם עלי לעשות? האם בזמן הכאבים, יש למרוח משהו? האם צריך לחמם או לקרר את המקום? האם לשכב עם רגליים למעלה, עוזר? חשוב לי לא להפסיק את הפעילות הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/02/2011ראשית יש לאבחן מה מקור הכאב. עלייך להיבדק על ידי אורטופד ורצוי מומחה ברכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פנימי בברך שמאלאילנה26/02/2011
שלום
אני כבר מזמן עושה ספינינג-שנתיים בערך. לפני חודש קניתי אופני כושר ומאז התחילו לכאוב אצלי ברכיים ,במיוחד בחלק הפנימי של ברך. את האופניים כבר החזרתי לחנות ואני עושה הפסקה עם ספינינג. . אבל כאב ממשיך ,לפעמים בבוקר ולפעמים אחרי הליכה של שעה לפחות. עשיתי צילום רנטגן ואין כלוםץ איזה צילום כדאי לעשות כדי לראות למה יש כאב? רופא גם נתן לי תרופה ARCOXIA 90 MG האם תרופה זו אמורה לעזור? כי בינתיים היא לא. הוא גם אמר שאם זה לא עוזר ,אז יעשה זריקה כי כנראה זו דלקת
האם כדאי לי לעשות זריקה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פנימי בברך שמאל - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/02/2011כנראה האופניים לא התאימו לך. אם זו הסיבה, עם הזמן הכאבים יעברו לך. פיזיותרפיה יכולה לזרז את ההחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח בMFC, התלבטות לגבי השתלהמתן ויצמן26/02/2011
שלום רב,
שמי מתן, אני בגובה 1.86, משקל 95 ק"ג, בן 20, חייל.
עברתי ביום שלישי האחרון ניתוח אורתוסקופיה להוצאת סחוס בברך שמאל.
מיטת הOCD ריקה מתוכן.
יש לי MFC ענק בגודל של 2.8 ס"מ.
בניתוח הסחוס שהיה כגוף חופשי בברך הוצא וכעת יש לי מכתש בגודל 2.8 ס"מ בברך במקום בו היה הסחוס.
גוש הסחוס שהוצא. בזמן שהיה כגוף חופשי בברך בנוזל, גדל לגודל 3.0 ס"מ.
ההתלבטות העומדת בפניי היא כזאת:
1)להשתיל סחוס במקום, בזמן הקרוב, בזמן הניתוח נלקחה ביופסיה של הסחוס לתרבית במעבדה.
2)הרופא המנתח עשה מיקרו שברים בסחוס בברך כאפשרות שהסחוס יגדל לבד, ואז רק בעוד חצי שנה נחליט אם להשתיל את הסחוס או שהסחוס גדל מספיק כך שלא אצטרך השתלה.
הרופא עוד אמר שהסחוס שעשה בו שברים לא באותה איכות כמו הסחוס שהיה במקום.
השאלה היא האם כדאי לעשות השתלה בזמן הקרוב או כדאי לחכות שהסחוס יגדל והוא יהיה מספיק טוב או שבכל מקרה אצטרך השתלה ועדיף להשתיל כבר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח בMFC, התלבטות לגבי השתלה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/02/2011ההמלצה בדרך כלל היא, שאם יש פגעה גדולה בסחוס, ואצלך זה מעל 2 ס"מ, רצוי לבצע השתלה. אם לקחו ממך סחוס להשתלה, זה לא יהיה בעייתי לבצע אותה בעתיד הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CT בברך לאחר שבר טיביאל פלטוקובי26/02/2011
יש לי כאבים בהליכה בעיקר בחלק הלטראלי של הברך,
רציתי לקבל פיענוח ct והאם לעשות משהו בנידון??
מצב לאחר orif עקב שבר של הטיביאל פלאטו והספינה.
מודגם קיבוע מתכתי אשר מקבע את השבר. השבר מחובר.
קיימת דפורמציה ניכרת של האפיפיזה של הטיביה כולל שינויים פורוטיים, אי סדירות ניכרת של הטיביאל פלאטו, אי סדירות ניכרת של האמיננס טיביאלי ומספר תהליכים ציסטיים תת-כונדרליים בגודל עד 13 מ"מ.
בחלון רקמה רכה מודגם תפליט קטן בבורסה הסופרה-פטרלית, נוזל תוך פרקי וציסטה ע"ש בייקר בגודל של 19 מ"מ.
ה-pcl מודגם באופן ברור בו בזמן שה-acl משתלב עם החומר ההיפודנסי בתוך המפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT בברך לאחר שבר טיביאל פלטו - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/02/2011לאחר איחוי של השבר לא ניתן לתקן יותר את אי הסדירות של המשטח המפרקי בברך.
לגבי רצועה צולבת קדמית (ACL)- רצוי להחליט על הטיפול לאחר בדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בפלטו טיביאלי
עדי12/12/2014מה זאת אומרת acl- איך מתקינים את הרצועה הזאת ואיזה טיפול צריך לעשות כדי שהרגל תתפקד ותגיע למצב הכי טוב שהיא יכולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בפלטו טיביאלי - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/12/2014לא ניתן להמליץ על טיפול עקב קרע של ACL בלי בדיקה של הברך, אלא באתר בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)