פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מארטרסקופיה שנייה
    פלוני
    27/04/2011

שלום ד"ר.

בן 22, לפני כחודשיים וחצי עברתי ארטרוסקופיה שנייה (הקודמת לפני כשנה וחצי)עקב קרע שארייתי במיניסקוס המדיאלי ובניתוח הוצאו לי השאריות שנשארו מהמיניסקוס.
    המנתח אומר שאין עוד מה להוציא משם...
    כמו כן בניתוח נראו חריצים במפרק המדיאלי ובפיקה.

עדיין מתלונן על כאבים באיזור המדיאלי ובקדמת הפיקה, ולאחרונה הכאבים הם גם במרכז הפיקה (אבל מאוד מאוד בחלק הפנימי...) ולאחרונה אף מאחורי ברך.
    בנוסף סובל מ-Giving-way (משהו כזה...-קריסה של הברך בפועל).
    מוגבל מאוד במדרגות, לעיתים צולע, מרגיש לעיתים שמשהו מתנתק באיזור של החיבור בין המפרק המדיאלי לפיקה, ובסיבוב של הברך מרגיש כאב.

כאוב בפיקה בזמן כיפוף הרגל, וביישור בסוף הטווח כואב. לא עושה הליכות לשם ספורט וכדומה,
    עושה פיזיותרפיה באופן אינטנסיבי.
    הפיזיותרפיסט לא מרוצה מקצב ההתקדמות ורוצה שאחזור לביקורת אצל המנתח.

אמנם נכון שללא בדיקה רפואית אינך יכול לתת תשובות ברורות, אבל האם בכל זאת לאור נסיונך יש לך רעיונות למקור הבעיה? אחרי ניתוח שכזה כבר מזמן הייתי אמור לחזור לשגרה נורמלית ואפילו ספורטיבית.

לתשובתך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מארטרסקופיה שנייה

הוספת תגובה

• החלמה מארטרסקופיה שנייה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/04/2011

בעיקרו היית אמור לחזור לפעילות רגילה. לכן, ללא בדיקה גופנית, יש קושי ביעוץ במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריעת רצועות
    עדי
    27/04/2011

שלום,

בת 27. בגיל 13 עקב נפילה על הברך הפיקה זזה ממקומה כלפי מעלה וקרעה את הרצועות הקידמיות. עברתי ניתוח אשר במהלכו הוחזרה הפיקה למקומה. בצילומים היום נראה "עצם" חופשי (כנראה חלק מהפיקה) וכן הרצועות עדין קרועות. כיום המצב הוא שאיני יכולה לבצע תנועות מהירות כגון ריצה וקפיצה. הפיקה לעיתים קרובות "בורחת" ממקומה- דבר שגורם לי ליפול לא מעט...רופא פרטי קבע לי 20% נכות .ברור לי שעם השנים המצב יחמיר.האם ניתוח להחלפת/ שיחזור הרצועות יכול לשפר את מצבי? האם כדאי לעבור ניתוח שוב? חשוב לציין שההחלמה והשיקום מהניתוח הראשון לא היו קלים וחזרתי לפעילות רק אחרי חצי שנה... (היה לי גבס 3 חודשים ולאחר מכן עברתי המון טיפולי פיזיוטרפיה ע"מ להגיע לכיפןף מלא של הרגל) והכי חשוב- האם הניתוח יכול לגרום לנזק יותר ממה שיש כיום?

בתודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    קריעת רצועות

הוספת תגובה

• קריעת רצועות - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/04/2011

קיים ניתוח, שאני מבצעת, שיכול לשחזר את רצועה של הפיקה, כדי שהיא לא תפרוק כל פעם ממקומה. לאחר הניתוח אפשר לדרוך מלא על הרגל ואין צורך בגבס, אלא חוזרים להפעלה הדרגתית של הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס - ברך שמאל
    אורלי
    26/04/2011

שלום רב,

אני בת 38, וזה כשלושה חודשים שאני סובלת מכאבים קשים בברך שמאל. לאחרונה הם מתגברים, ואף ברך ימין כואבת לעתים. עברתי MRI בברך שמאל, וזו השורה התחתונה:

"שינויים כיווניים בעיקר במדור המדיאלי עם קרע רדיאלי באיזור המעבר בין הקרן הקדמית לגוף המניסקוס המדיאלי. בצקת קלה של לשד העצם בסמוך וחסר סחוסי חלקי כמתואר על רקע שינויים כיווניים תגובתיים."

האם אין מנוס מניתוח? עד כמה הוא צפוי להיות קשה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס - ברך שמאל

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס - ברך שמאל - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    26/04/2011

לדעתי אין מנוס מניתוח ארטרוסקופי. כשניתוח עובר ללא סבוכים וכך זה במרבית המקרים אז הניתוח לא קשה וההחלמה מהירה. הקפידי לבחור מנתח טוב וידוע. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע תת מלא ב-MCL
    בועז
    26/04/2011

שלום ד"ר
    קיבלתי תשובה לבדיקת MRI ובו צוין הממצא הבא: קרע תת-מלא ב-MCL בחלקה המקורב של הרצועה .
    מה זה אומר? האם זה קרע חלקי או מלא? ותוך כמה זמן (אם בכלל) ניתן לחזור לשחק כדורגל ?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע תת מלא ב-MCL

הוספת תגובה

• קרע תת מלא ב-MCL - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    26/04/2011

הכוונה היא לקרע לא מלא של הרצועה הצידית הפנימית של הברך בצידה המתחבר לעצם הירך.
    ניתן לחזור לשחק כדורגל לאחרי מס' חדשים בכפוף לבדיקה גופנית ולאחר חיזוק אינטנסיבי של שרירי הירך בהדרכת פיזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לתשובתך

בועז
    28/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא בACL
    אלי
    23/04/2011

שלום,
    לפני כחודש בעת פעילות ספורטיבית ביצעתי תנועה לא נכונה וסובבתי את הברך.
    היום,לאחר כחודש, כשאני מבצע תנועות מסוימות עם הרגל אני מרגיש כאב חד.
    ביצעתי MRI שתוצאותיו הן:
    *קרע מלא בACL.
    *קרע חלקי במניסקוס הלטרלי.

שאלתי היא, האם עם תוצאות שכאלה יש צורך בניתוח?
    (כמובן בכדי לחזור למצב של פעילות ספורטיבית מלאה)

בברכה, אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע מלא בACL

הוספת תגובה

• קרע מלא בACL - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/04/2011

השיטה היחידה לנסות לעזור לשפר את מצבך הוא ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רופא
    שי ברדה
    23/04/2011

אציין עוד שבתשובה הקודמת אמרת שרק בדיקה ידנית של רופא ואכן הרופא בדק וקבע שיש קרע במניסקוס וברצועה והברך נעולה ובכיפוף של 20 אחוז

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רופא

הוספת תגובה

• בדיקת רופא - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/04/2011

לפי תשובה זו אתה אכן זקוק לניתוח ארטרוסקופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תשובת אם אר איי ברך
    שי ברדה
    23/04/2011

תודה על התשובה הקודמת אבל עדיין לא הבנתי מה אומרת הבדיקה של האם אר איי הרצועה הצולבת הקדמית רציפה קיימים שינויים פיברוטים לאורכה.גיד הקוודריספס וגיד הפתלה עם שינויים טנידינוטים כרוניים קיימים שינויים באות הסחוס בפאסט המדיאלי של הפתלה דרגה1-2 שינויים פיברוטים בהקף הרצועה הצולבת הקידמית.אשמח לדעת מה זה אומר.אציין שוב שבבדיקת u.s ראו קרע במניסקוס המדיאלי וברצועה הצידית והאם זה יצריך ניתוח או יעבור עם הזמן?פשוט התור לרופא רק בעוד שלושה שבועות. תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• פיענוח תשובת אם אר איי ברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/04/2011

ב- MRI לר רואים קרע ברצועה אך רואים בה שנויים עקב "בלאי". כנ"ל בגיד הפיקה, כמו כן נראים איזורים עם נזקים לסחוס. לא ניתן לקבוע על פי הפענוחים אם תזדקק לניתוח ומה הסכויים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל קרמי לברך
    אורי
    21/04/2011

שלום,
    לאחר ניתוח לכריתת מיניסקוס מידיאלי (לפני כ 13 שנה) סובל מכאבים בהליכה (לא ברכיבה על אופניים וכמובן לא בישיבה /שינה),משתמש בנעלי אפוס + הזרקות חומצת הילאורונית.
    שאלתי: מהו השתל הקרמי והאם הוא עשוי להוות פתרון לבעיה המתוארת.
    תודה אורי

לקביעת תור
    סגירה
    שתל קרמי לברך

הוספת תגובה

• שתל קרמי לברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2011

מדובר במשתל ברך לחולים הצריכים לעבור ניתוח החלפה מלאה של מפרק הברך. האם זה מה שהומלץ לך לבצע. השימוש בפרוטזות קרמיות החל עוד ב- 1970 היו בעיות שונות אים ובמהלך השנים הטכניקה השתפרה. עדין חלוקות הדעות מה עדיף. ברור שניתוחים אלה מבוצעים בסדרות הרבה יותר קטנות מהפרוטזות הרגילות שהן שילוב של מתכת ומשטח פלסטי. הפרוטזות הרגילות מצויינות ומחזיקות 15-20 שנה. אינני ממליץ על הפרוטזה הקרמית, בייחוד לא בארץ הן בשל הנסיון המועט אתם בארץ והן מבחינת הזמינות והמחיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרא סאונד ואם אר איי
    שי ברדה
    19/04/2011

אם בבדיקת אולטרא סאונד של הברך ראו קרע במניסקוס וקרע מלא ברצועה acl ובבדיקת אם אר איי ראו שינויים ניווניים ברצועה הצולבת הקידמית ובגיד הקוורטלית ובגיד הפתלה בדרגה 1-2 ובסחוס האם יתכן מה שראו באולטרא סאונד לא ראו באם אר איי ומה מביניהם אמין יותר והאם מה שראו באם אר איי צריך תביעת נכות? עקב חבלה בתאונת עבודה.

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרא סאונד ואם אר איי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/04/2011

שניהם לא מדוייקים. חובה לבדוק אותך בדיקה ידנית ולהחליט מה סביר שקיים. אם הביטוח הלאומי יכיר בנזקים שקרו עקב תאונת עבודה ולא גורם אחר אז יש בהם נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אם אר איי
    שי ברדה
    19/04/2011

אם בבדיקת אולטרא סאונד של הברך ראו קרע במניסקוס וקרע מלא ברצועה acl ובבדיקת אם אר איי ראו שינויים ניווניים ברצועה הצולבת הקידמית ובגיד הקוורטלית ובגיד הפתלה בדרגה 1-2 ובסחוס האם יתכן מה שראו באולטרא סאונד לא ראו באם אר איי ומה מביניהם אמין יותר והאם מה שראו באם אר איי צריך תביעת נכות? עקב חבלה בתאונת עבודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אם אר איי

הוספת תגובה

• בדיקת אם אר איי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    26/04/2011

קבלת כבר תשובה לשאלתך. האם אני טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים
    אביבה
    19/04/2011

שלום רב,
    שמי אביבה בת 41 לאחרונה אני סובלת מכאבים נוראיים בברכיים קשה לי אפילו לעמוד או ללכת. הייתי אצל אורתופד שאמר לי שיש לי שחיקה בסחוס בצד החיצוני של הברכיים.אני מאוד מאוד אוהבת פעילות גופנית אך לצערי אני כיום לא מסוגלת לעסוק בפעילות בגלל הכאבים.רציתי לדעת האם פעילות גופנית כמו הליכה ואפניים מזיקים?האם ממולץ לעבור לפילאטיס? מה אפשר לעשות כדי לא להחמיר את המצב? אילו פעילויות מומלץ לעשות?האם עודף משקל תורם לכאבי ברכיים?האם מומלץ לשים מגני ברכיים? האם שחיקת סחוס זה גנטי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכיים

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/04/2011

הליכה או אופניים אינם גורמים לנזק לברכיים. להיפך.
    ניתן גם לבצע פילאטיס.
    עודף משקל גורם לכאבי ברכיים ומחמיר את הנזק לברכיים.
    לכן, הדרך להתמודד עם המצב היא הורדה במשקל, ושמירה על כוח שרירים תקין ברגליים.
    רצוי להמעיט במגיני ברכיים.
    שחיקת סחוס הינה תוצאה של נטיה טבעית של הגוף, כמו גם גורמים נוספים כגון מחלות ראומטיות, משקל יתר וכיוצ"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסוליים
    אורנה
    17/04/2011

אני סובלת תקופה ארוכה מכאבים בשתי הקרסוליים, הכאבים אינם ממוקדים אך מקשים מאד בהליכה.
    בבדיקת M.R.I. נמצא:
    1. קרסול שמאל: לזיות סוב כונדרליות טיביו טלרים בגודל 6*8 מ"מ בחלר הטיביאלי וגם באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס וגם במפרק טלוס. לא נדגמו שינויים פתלוגיים במפרק הסוב טלרי. צמצום מוחלט של המרווח המפרקי טיביו טלרי עם הרס של הסחוס. שאר הממצאים תקינים. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי הכולל גם את המפרק פיבולו טלרי.
    2. קרסול ימין: מס' רב של ציסטות סוב כונדרליות בגודל 6*10 מ"מ במפרק טיביו טלרי בעיקר בחלק הטיביאלי. צמצום של המרווח המפרקי עם הרס של הסחוס המפרקי. אין נוזל יתר במפרק טיביו טלרי ויש מעט נוזל יתר באספקט האחורי של המפרק סוב טלרי. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי.
    מה אומרים הממצאים בשפת עממית ?
    האם ממצאים אלה אכן מסבירים את הכאבים ?
    מה ניתן לעשות עם הממצאים ? האם יש טיפול לכך ? כדורים ? זריקות ? ניתוח ?

תודה
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקרסוליים

הוספת תגובה

• כאבים בקרסוליים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/04/2011

הממצאים מצביעים על הרס הסחוס המפרקי בקרסוליים . זה בהחלט מסביר את הכאבים. הייתי מציע בשלב ראשון טיפול בהזרקות של חומצה היאלורונית לקרסוליים. בציבור זריקות אלה מידועות בשם "זריקות כרבולת". אפשר גם לשקול טיפול עם ניתוח ארטרוסקופיה. קשה לי לקבוע אם זה אכן יעזור לך כי חסרים לי הרבה נתונים כדי להחליט. בכל מקרה ייתי מתחיל עם הזריקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח mri ארטרו
    לילי
    14/04/2011

בני סובל מזה כשנה בכאבים בירך ימין
    בבדיקת mri ארטאו שנערכה לאחרונה נכתב:
    ממצא העשוי להחשיד לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג cam
    ובהמשך כתוב:ממצא העשוי להחשיד לרצס סוב-לברלי, ללא עדות לקרע או לניתוק של הלברום.
    מודגם פגם זעיר בסחוז המכסה את הקיר הדיאלי של האצטבולום ....הפגם מערב כמחצית מעובי הסחוס.
    בבקשה עזרה!!!!!!!!!!זה כמו סינית בשבילי- מה זה אומר?
    הילד שהיה ספורטאי מצטיין לא יכול לעסוק כרגע בספורט,
    אנא עזרו לי להבין מה הבעיה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח mri ארטרו

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח mri ארטרו - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    14/04/2011

מפרק הירך בנוי כמו חצי כיפה כדורית המסתובבת בתוך שקע כדורי כמו עלי ומכתש. בשפת המכתש יש סחוס גמיש המחבק את הכיפה הכדורית. חפשי תמונות באינטרנט ותביני בדיוק איך זה נראה. לפעמים הסחוס הגמיש הזה מתקפל ונצבט בין העלי למכתש. לזה קוראים תפס.זה מפריע לתנועה ויכול לגרום לכאבים וכן לנזק של סחוס הכיפה הכדורית. זה מה זמתואר בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להחלפת ברכיים
    אסתי
    13/04/2011

אימי בת 71 עם בעיות ברכיים מזה שנים. כל האורטופדים שאליהם הלכה המליצו לבצע ניתוח להחלפת מפרקי הברך. לאחרונה היא קיבלה חוות דעת של מומחה בתחום שאפשר לבצע את הניתוח בו זמנים בשתי הברכיים.
    האם אכן כך הדבר? ואיך זה משפיע על תהליך ההחלמה והשיקום?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להחלפת ברכיים

הוספת תגובה

• ניתוח להחלפת ברכיים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/04/2011

ניתוחי שתי ברכיים בו-זמנית נעשו בעבר. ניתוח של ברך אחת כרוך כמעט תמיד באיבוד דם רב ובצורך במתן מנות דם. דרגת הסיכון לסיבוכי משנה בניתוח שתי ברכיים גבוהה מאד, לא רק בשל איבוד הדם והסכנות בעירויי דם מסיביים אלא גם בשל המוגבלות הקשה בעקבותיו. אינני ממליץ על כך. היתרונות בניתוח שתי ברכיים יחד אינם מצדיקים את הסכון המוגבר בביצועו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה
    חנן
    13/04/2011

שלום רב,
    האם ניתן לדעת בוודאות ובמהירות ע"י בדיקה פיזית כי האבחנה של הכאבים שלי בצד הימני של הברך הינה קרע במיניסקוס ועלי לעבור ניתוח אורתוסקופיה? לא נשלחתי לבדיקת MRI או בדיקה אחרת והרופא היה נחוש בדעתו!
    התופעות שחוויתי: בתחילה, כאשר שיחקתי כדורסל היו לי כאבים קלים מאחורי הברך. לאחר מכן התחזקו הכאבים עד כדי שלא יכלתי לרוץ באופן רגיל ובטח שלא לקפוץ.
    כשהכאבים היו בשיאם (כמובן הפסקתי לשחק) היה לי קושי לעלות מדרגות והכאב היה כמו דקירות, הרגל הפגועה למעשה לא יכלה לשאת את המעמסה של הגוף!
    הכאב נמצא מימין לברך ימין, ממש בקצה בנקודה שבה מכופפים את הברך.

אני מאוד רוצה לחזור לשחק כדורסל וגם כמובן שלא יהיו לי כאבים באופן כללי בהליכה, בעליית מדרגות, בהתכופפיות וכו' (בכל המקרים האלו כאב לי עד שנחתי מפעילות ספורטיבית כחודשיים והכל חזר מיד ברגע שרצתי שוב לפני כמה ימים!).

קבעתי תור לסוף שבוע הבא לניתוח האורתוסקופיה, האם עלי לחכות? לבקש MRI?
    כל מידע נוסף/עצה שאקבל יתקבל בברכה גדולה.
    בתודה מראש, חנן.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אורתוסקופיה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/04/2011

הוכח סטטיסיטית כי בדיקה ידנית על ידי רופא ברכיים מנוסה מאבחנת בדרגת דיוק גדולה יותר מ- MRI קרעים במניסקוס. גם אני לא נוהג לשלוח באופן רוטיני לבדיקת MRI לפני הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה

חנן
    17/04/2011

שלום רב,
    בראש ובראשונה תודה על תשובתך הקודמת.
    כמה שאלות נוספות לעניין ההחלמה לאחר הניתוח:
    כמה ימים מומלץ לנוח ולא ללכת לעבודה לאחר הניתוח? מותר לדרוך על הרגל?
    להיעזר בקביים? להשאיר את הרגל ישרה ככל האפשר?

מה עלי לבצע על פי המלצתך כדי להחלים בצורה הכי טובה (לא בהכרח הכי מהירה)
    באופן כללי ובייחוד כדי שאוכל לחזור לשחק כדורסל: פיזיותרפיה? רצוי משהו ספציפי?
    אשקול אפילו ללכת באופן פרטי אם זה יותר אפקטיבי, משחות מסויימות עוזרות?

בתודה מראש, חנן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/04/2011

שלום חנן, אלה בדיוק התשובות שאתה צריך לשמוע מהמנתח שלך. תלוי מה יש לך ומה הוא מתכנן לעשות ומתי המנותחים הספציפיים שלו חוזרים לפעילות. באופן כללי אפשר לחזור לעבודה משרדית כבר לאחר כשבוע, לעבודה פיסית אחרי כ- 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה