מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחזור רצועה צולבת קדמיתאבי16/02/2011
לפני חודשים עברתי שחזור רצועה צולבת קדמית ותיקון מיניסקוס אני מחזק את הברך ומרגיש טוב ,אך כאשר אני זורק את הרגל קדימה או מישר בפיטומיות יש לי כאב חזק מאד. מזה אומר? בתודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור רצועה צולבת קדמית - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/02/2011יכולות להיות לכך סיבות רבות, אך רק חדשיים לאחר הניתוח עדיין מוקדם לדאוג, אתה עדיין בתקופת ההחלמה. גש למנתח שלך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מהברכייםעידן16/02/2011
שלום רב.
אני סובל בערך כשנה מכאבים בברכיים ברכיים,אני חושב שעקב זה שביום יום אני הולך הרבה גם בעבודתי ונשלחתי לעשות מיפוי עצמות, בבקשה אם מישהו יכול להסביר לי תממצאים שהתקבלו בפירוט אם אפשר.
ממצאים:
אין לראות ריכוזים פתלוגיים פוקליים
שינויים אוסטיאוארטריטיים בברכייםֹ
ברך ימין הדגש בפטלה ופלטו טבילי במיוחד לטרלי,
ברך שמאל ממצאים מתונים יותר בפטלה ופלטו טבילי לטרלי.
שינויים מתונים יותר בתא מדילי דו צדדי.
1) מה אומרים הממצאים?
2) האם לפי הממצאים אחוז מסוים מהסחוס שלי נשחק או שלא?
3) מה זה שינויי מאמץ? והתרככות הסחוס?
אודה לכם אם תפרטו לי תממצאים בצורה מפורטת,ותתיחסו לשאלות שלי בנוסף.
תודה רבה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מהברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/02/2011הממצאים מצביעים על נזק שחיקה של בסחוס, גם התרככות הסחוס זה סוג של נזק סחוסי. כדי להציע לך מה לעשות, צריך לבדוק אותך ולהסתכל גם על צילומים רגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק ירך פעם שניהאווה16/02/2011
שלום
אני בת 34
בשנת 2001 מרץ עברתי החלפת מפרק ירך שמאל
הייתי רוצה לדעת מה הכאבים האופיינים ברגל שמעידים על כך שצריך להחליף מפרק פעם שניה?
תודה
אווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק ירך פעם שניה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/02/2011כאבים דומים לאלה שהיו לך לפני החלפת המפרק, אם המפרק הוחלף מסיבה אחרת ולא בשל כאבים, כתבי שוב ואענה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםעידן13/02/2011
1)מה זה שינויי מאמץ?
2) והתרככות בלבד?
זה אומר שלא נשחק כלום כי רשמת לי...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/02/2011ראה תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמט ראש הפמוריעקב רואש13/02/2011
דק שלום
לפני כ3 חודשים ניתגלה אצלי שבר בראש הפמור עקב מחלות כרוניות ריאות פרקים ולב קיבלתי קורטיזון עד 40 מג ביום. ואנדוקסן עד 1000מג באישפוז פעם בחודש למשך מס שנים נכון להיום כ5 מג קורטיזון ליום עם גילוי השבר באמ איי רי קיבלתי ארידה במשך 3 ימים כמו כן למחלת הפרקים קיבלתי מבטרה בשני אישפוזים בהפרש של שבועיים עליי לציין כי נאסר עלי לדרוך על רגל ימין למשך 3 חודשים היום קיבלתי תשובת האמ איי רי מ08.02.11
"הבדיקה בוצעה בערכי FSE,STIR וFSE FAT SAT במישוריםשונים.
בוצעה השוואה לבדיקה הMIR הקודמת מתאריך 14.10.10
1. פס ובכונדרלי עדין של האות בינוני נמוך הנראה בערכי T1 בלבד בחלק
הסוםריורי והסופרואנטריורי של ראש הפמור הימני אשר יחד עם הממצאים
בבדיקת הMIR הקודמת מתאים לשארית פיברוטית או סקלרוטית של שבר
סובכונדרלי אין עדות לבצקת אינטראמדולרית סביב הפס הנל
2.תמט סובכונדרלי מינימלי של ראש הפמור הימני בחלקו הסופרואנטריורי
לא נראה בבדיקה קןדמת.
3.ספיגה מלאה של סימני הבצקת הדלקתית האינטראמדולרית
בפמור הפרוקסוימלי מימין
4.לא הודגם ממצא פתולוגי במפרק הירך משמאל "
דק על סמך הנתונים הנל של הMIR אבקש לקבל את דעתך למצב הירך והאם עלי לעבור ניתוח כל שהוא במידה ויומלץ לי עלי לציין כי בבדיקת דם של שיחלוף עצמות {באופן פרטי לא בסל הבריאות }התשובה מדדי השחלוף נמוכים מאוד אוטוספורזיס בדרגה חמורה מאוד בבדיקת צפיפות עצם
ממתין לחוות דעתך
בתודה מראש
יעקב .ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמט ראש הפמור - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/02/2011לדעתי מדובר בבעיה של אספקת דם לראש הפמור (הירך), שנגרמה, ככל הנראה, על רקע נטילת קורטיזון. לפי בדיקת MRI אחרונה יש שיפור באספקת הדם, והפגיעה בראש היא קטנה. יתכן, שלא תזדקק לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםעידן13/02/2011
מה זה אומר שהתחלתי לסבול משינויי שחיקה של הסחוס בברכיים?
באיזה דרגה זה? מה אני צריך לעשות ?אני בן 23 בבקשה תעני לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/02/2011מהבדיקה לא ניתן לקבוע דרגה. יתכן, שמדובר רק בשינויי מאמץ או בהתרככות של הסחוס בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםעידן13/02/2011
שלום רב.
אני סובל בערך כשנה מבעיות ברכיים ונשלחתי לעשות מיפוי עצמות, בבקשה אם מישהו יכול להסביר לי תממצאים שהתקבלו בפירוט אם אפשר.
ממצאים:
אין לראות ריכוזים פתלוגיים פוקליים
שינויים אוסטיאוארטריטיים בברכייםֹ
ברך ימין הדגש בפטלה ופלטו טבילי במיוחד לטרלי,
ברך שמאל ממצאים מתונים יותר בפטלה ופלטו טבילי לטרלי.
שינויים מתונים יותר בתא מדילי דו צדדי.
נ.ב מה מצב הסחוס בברכיים לפי הממצאים?
תודה רבה רבה
על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/02/2011לפי תשובת מיפוי עצמות התחלת לסבול משינויי שחיקה של הסחוס בברכיים, מעט יותר בברך הימנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בACLבן12/02/2011
שלום,
אני בן 21,חייל. נפצעתי לפני כשנה בחבלה סיבובית בברך שמאל ונמצא בניתוח ארתרוסקופיה שיש לי קרע חלקי בACL. עברתי לאחר מכן פיזותרפיה עם שיפור מסוים אך לא הצלחתי להגיע למצב שבו אני יכול לעסוק בספורט (כדורסל) ברמה שבה אני רוצה.יתרה מזאת,קשה לי בפעולות יומיומיות. לפני כחודש נבדקתי ע"י ד"ר גבריאל אגר שהמליץ לי על ניתוח לשיחזור רצועה משום שהברך אינה יציבה למרות שמדובר "רק" בקרע חלקי.מצד אחד אני מאוד מפחד מניתוח זה היות ואני קורא על אנשים שהניתוח לא עבר בהצלחה ורק החמיר את מצבם.מצד שני אני לא רוצה להמשיך במצבי הנוכחי שהליכה ועמידה ממושכת על הרגליים מקשה עליי מאוד.האם אתם ממליצים על ניתוח זה במצבי? מה סיכויי ההצלחה?אצל מי לעבור את הניתוח? אשמח לכל מידע שתוכלו לתת לי בנושא.
תודה מראש,מצטער על אורך ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בACL - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/02/2011ראשית התלונות שלך אינן מתאימות ואינן נובעות מבעיה של רצועה קדמית קרועה באופן שלם או חלקי. התלונות האופייניות לרצועה לא מתפקדת אלה הם מאורעות קריסה, הברך "בורחת" לך. אתה מנסה לעמוד עליה והיא פתאום מתקפלת לך ללא שליטה. האם זה מה שקורה לך? גם אם זה לא קורה לך, ייתכן שד"ר אגר מצא לך חופש קדמי/אחורי גדול מידי בברך והוא חושש להופעת שינויי שחיקה מוקדמים בברך. אם יש לך ספקות בחר מומחה ברכיים נוסף ושמע את חוות דעתו. לגבי המלצה על מנתח - בפורום זה אנו נמנעים מלהמליץ או לפסול מנתח ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
בני13/02/2011תודה על תשובתך.
לגביי תחושת בריחת הברך אני לא ממש מרגיש דבר כזה.
ד"ר אגר רשם לי "לחמן חיובי מגירה קדמית ++", "קלינית יש לחמן מגירה ופיווט ממליץ לשקול שחזור של רצועה קדמית צולבת"-האם זה תואם את מה שאמרת לגביי חופש בברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/02/2011לפי הניסוח זה כן מתאים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים.שירלי12/02/2011
לפני 5 חודשים ילדתי ומאז החלו כאבי ברכיים בכל תנועה של כיפוף.לאחר 3 חודשים נהיה לי מים בברכיים. האורטופד נתן לי ארקוסיה ל-10 ימים. המים עברו אך נשארה תפיחות וכאבים. נגשתי לאורטופד אחר אשר הפנה אותי לפיזיוטרפיה.נגשתי לפייוטרפיה ובנתיים אני מקבלת תרגילים לגב !!האם אני לא אמורה לקבל תרגילים לחיזוק הברך(כך רשם גם האורטופד בהפניה).שאלתי את הפיזיוטרפיסטית והיא אמרה שבנתיים זה מה שאני צריכה לעשות.תרגילי הגב שנתנה לי עשו לי כאבים בגב והפסקתי לעשותם.האם הטיפול בי הוא נכון? אני מרגישה שאני סתם מבזבזת את זמני והבעיה ממשיכה להתקיים. האם כדאי לבקש צילום לברכיים?אודה לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים. - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/02/2011לא מוכרת לי שיטת טיפול בברכיים על ידי תרגילים לגב, מעניין ומפליא...
זה נשמע לי כמו לטפל בחור בשן עם רפלקסולוגיה. אולי תזמי קשר בין האורטופד שלך לפיסיוטרפיסט, יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוס ב- 2 רגלייםעוז הלוי12/02/2011
שלום לד"ר .בעלי בגיל 57 בצע בדיקת MRI ברכיים בעקבות קושי ניכר בהליכה. עם כאבים חזקים בברכיים.. ונתגלה שיש לו קרע במניסקוס ב2- הרגליים . ברגל ימין קרע פנימי . וברגל שמאל קרע חיצוני..לא ברורה לי הסיבה למצבו מאחר והוא בקושי מתהלך וסובל בנוסף .מבעיות גב תחתון .ארכנואידיטיס עם כיס שתן נירוגני ובעייה עיצבית ברגליים לפי בדיקת EMG נזק נירוגני בינוני עד קשה .הודגמו שינויים של ראינרבצייה כרונית בכל השרירים דו"צ יותר קשה מימין.. אין עדות לנזק עיצבי היקפי )
מבקשת להבין אם יש קשר של הקרע במניסקוס ב- 2 הרגליים ל - בעיות הגב. והאם ניתוח יכול לפתור את הבעייה בברכיים למרות הבעייה העיצבית .. וכמה עולה הניתוח באפן פרטי.
ואם יש השתתפות של בטוח משלים קופ"ח כללית.
תודה מראש גלורייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס ב- 2 רגליים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/02/2011אין קשר ישיר בין קרעים במניסקוס לבין בעיות אחרות שציינת, רק במיקרים קיצוניים בהם יש פגיעה עצבית הגורמת לרפיון שרירים משמעותי או חוסר איזון קיצוני בין קבוצות שרירים , יכול להווצר מצב בו הברך עובדת לא נכון ואז היא חשופה יותר לסכנה של קריעת מניסקוס. אני מבין שבמקרה של בעלך אין פגיעה עצבית היקפית כך שאין קשר. לפני החלטה על ניתוח חשוב לעשות הערכה מלאה של מצבו, כמה הוא הולך, מתי זה כואב, איפוא הכאב וכו' אחרי שמבודדים את מקור הכאב האמיתי משאר הגורמים מחליטים האם כדאי לנתח ולמה לצפות. שכר המנתח בניתוח פרטי משתנה בתחום די רחב בין מנתחים שונים כללית 6-12 אלף ש"ח. אינני עובד עם המושלם של הכללית אך כן עם כל חברות הביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנעות מניתוחליאור11/02/2011
שלום רב,
לאחר תאונת דרכים וביצוע אם אר איי בברך נמצא כי ישנו קרע נרחב ברצועת acl ,קרע מלא ברצועת mcl וקרע במיניסקוס. אני בת 32, האם הטיפול המומלץ במקרה זה הוא ניתוח בברך? האם יש דרך להחלים ללא ניתוח? אם לא, מה עושים בניתוח מסוג זה?
תודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנעות מניתוח - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/02/2011הטיפול הוא ניתוחי. הרצועה הקרועה והמניסקוס הקרוע לא יתאחו מעצמם. בניתוח מסירים את החלקים הפגומים של המניסרוס ומשחזרים את ה- ACL. לגבי ה רצועה הפנימים MCL תלוי מה מידת אי היציבות שיש לך. לעתים קרובות רצועה זו כן מחלימה ונותנת יציבות מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת שרונהשרונה09/02/2011
בתוצאות האם אר איי נראה כי יש לבתי בת 20 שחיקה בסחוס הפיקה נכתבכי יש פגם בסחוס על פי הצעתך בתי הפסיקה פעילות אירובית והיא הולכת לפיזיוטרפיה שאלתי היא
האם ספורט תרפיסט יכול לעזור לשקום מכיון ששמענו הרבה המלצות עליו מה דעתך בענין
כי דעתך חשובה לי מאוד תודה יום נפלא שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת שרונה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/02/2011הבעייה מאד נפוצה, לכן התרגילים לטיפול מוכרים וידועים לכל פיסיוטרפיסט ויהי קשה לך לפספס. עם זאת, מגיעים אלי מעת לעת צעירים שהודרכו לתרגילים שונים שלדעתי לא נכונים, אני לא מרשה שום תרגיל כוח בו הברך מתכופפת יותר מ- 30 מעלות, לא בפיסיוטרפיה ולא במכוני כושר. אם שומרי על כלל זה אז קשה להזיק. התואר ספורט-טרפיסט או פיסיוטרפיסט לא מבטיח כלום, צריך אחד מהם שיודע לעבוד נכון או לפחות לא להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרינת08/02/2011
שלום
הייתי מבקשת להעביר תוצאת סיטי גב
באופן דיסרקטי
האם ישנו מייל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי08/02/2011פורום זה אינו עוסק בבעיות גב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת מיניסקוספלוני08/02/2011
בטעות דילגתם על השאלה שלי, אז אשאל שוב,
בן 22 בריא בדר"כ, שלשום עברתי ארתרוסקופיה חוזרת בברך לאחר קרע שארייתי במניסקוס המדיאלי.
המנתח אמר שבנוסף לכריתה מלאה של המינקוס המדיאלי, נמצאו חריצים באיזור הפיקה ובאיזור המדיאלי, כך זה כתוב בסיכום של הניתוח:
Findings:
ICRS Grade IB-: Trochleal ICRS Grade 0-Normal medial facet:Patello Femoral Compartment Superficial Fissures.
Medial Compartment ICRS Grade IB-Superficial:ICRS Grade IB-Superficial Fissures Tibia:Femor Fissures
s/p partial meniscectomy ; Mid 1/3 : Medial Meniscus
Medial Compartment PARTIAL MENISCTOMY
למיטב הבנתי ממה שהמנתח הסביר לאחר הניתוח, בוצעה כריתה מלאה של המניסקוס המדיאלי, למרות שלכאורה אני רואה שכתוב בדו"ח הניתוח רק 1/3 מינסקוס?! מה ההשפעה התפקודית של מחסור במינסקוס המדיאלי, האם אפשר להסתדר כרגיל גם בלעדיו או לצפות למגבלות כלשהן כאשר אחלים מהניתוח?
שאלה נוספת, הוסבר לי ע"י המנתח כי נמצאו חריצים במפרק המדיאלי, וכן בפיקה. ברצוני לשאול מה זה החריצים הללו, ומה ההשפעות שלהם, האם זה ישפיע על התפקוד שלי, לאיזה מגבלות עליי לצפות, (למשל, האם יהיה עלי להימנע מריצות, משחקי כדור וכדומה), כאשר אחלים מהניתוח? (ביקורת שלאחר הניתוח בעוד כעשרה ימים...)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת מיניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי08/02/2011לפני 3 ימים עברת ניתוח. בעוד מספר ימים תפגוש את המנתח שלך לבקורת הראשןנה. שאל אותו את כל השאלות. הוא היה בברך שלך ויידע לתאר לך מה בדיור ראה ומה עשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה הצולבתענבל הראל08/02/2011
סליחה על הטעות אך התבלבלתי, הקרע הוא בצולבת בACL, הבנתי שלא ניתן לצאת מהבית, או לצעוד בכל אופן למשך חודשיים, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועה הצולבת - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי08/02/2011אוקיי, מותר לצאת מהבית, צעדה ספורטיבית נמרצת אינה מומלצת לפחות חדשיים הליכה רגילה אפשר. שבי עם המנתח שלך, שמעי ממנו מה הוא נוהג לבקש מהחולים שלו אחרי ניתוח כזה. מה המגבלות, מה קצב ההתקדמות, מה מותר מה אסור, מה הם סיכויי ההצלחה. מה הסיכונים. כל זה הוא אמור להגיד לך גם אם לא תבקשי. אך שבי עם עצמך והכיני רשימת שאלות לקראת פגישתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)