פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע ברצועת הLCL וקרע במיניסקוס
    ענבל הראל
    08/02/2011

שלום רב.
    לאחרונה אובחנתי כסובלת מקרע ברצועת הLCL (רצועה צולבת) וקרע במיניסקוס, עלי לעבור ניתוח, מה שמפחיד לכשעצמו, אך החשש הוא יותר מתקופת ההחלמה, כמה זמן לוקח לברך להתאושש? מתי אוכל לעמוד על רגליי? מהי עוצמת הכאב? מה משך השהיה בבית?
    מעבר לזה, המליצו לי על דר' מורג גיא מומחה לפגיעות ספורט מאיכילוב.
    האם מישהו נותח אצלו בעבר או שמע המלצות כלשהן???
    אשמח לתשובה במהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע ברצועת הLCL וקרע במיניסקוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    08/02/2011

LCL אינה רצועה צולבת אלא רצועה צידית, לא ניתן לתקן אותה בשיטה ארטרוסקופית. שאלי את המנתח שלך מה התוכניות שלו לגבי הרצועה הזו ותשמעי לפי השיטה שיבחר לגבי ההחלמה. באשר לתיקון המניסקוס ההחלמה היא מספר שבועות אך כבר בהתחלה דורכים על הרגל וכעבור כשבוע אין תחבושות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שחיקת סחוס
    אלי
    08/02/2011

רציתי לדעת אם שכשנקרעת רצועה צולבת קדמית אז התהליכים השחיקתיים המוקדמים לסחוס, נעשית רק בגלל הפגיעה הראשונית של הטראומה?
    או גם בגלל הנוכחות של רצועה משוחזרת ולא מקורית במשך השנים?? (במידה ויש יציבות תקינה)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שחיקת סחוס

הוספת תגובה

• שאלה על שחיקת סחוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    08/02/2011

החיקה המואצת של סחוסי הברך היא בגלל שהברך לא עובדת בצורה מדוייקת כמו לפני שהרצועה נקרעה. ככל שהרצועה המשוחזרת תונח במיקום ובמתח הנכון כך שנויי שחיקה עם השנים יהיו מעטים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקות לברך
    אלי
    08/02/2011

רציתי לדעת מה יותר אפקטיבי להפחתת נוקשות וכאבים במפרק הברך עקב שחיקת סחוס:
    זריקה של סינוויסק (synvisc one) שמופק מכרבולת של תרנגולת או זריקות של ארטריז שמופק בהנדסה גנטית והוא לא מן החי, מה יותר מומלץ ואפקטיבי עפ"י נסיונך?

לקביעת תור
    סגירה
    זריקות לברך

הוספת תגובה

• זריקות לברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    08/02/2011

אין הבדל משמעותי בין השניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאו-כונ ב- patella fossa
    שושי רבר
    07/02/2011

תוצאות צילום ברכיים - אוסטאו - כונדרוטיים ב - patella fassa intercondylaris
    אבקש להבהיר לי את משמעות התוצאה
    תודה שושי
    8453

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאו-כונ ב- patella fossa

הוספת תגובה

• אוסטאו-כונ ב- patella fossa - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/02/2011

שינויי שחיקה בנתיב מהלך הפיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ארתרוסקופי בברך
    פלוני
    07/02/2011

אתמול עברתי ארתרוסקופיה חוזרת בברך לאחר קרע שארייתי במניסקוס המדיאלי.
    המנתח אמר שבנוסף לכריתה מלאה של המינקוס המדיאלי, נמצאו חריצים באיזור הפיקה ובאיזור המדיאלי, כך זה כתוב בסיכום של הניתוח:

Findings:
    ICRS Grade IB-: Trochleal ICRS Grade 0-Normal medial facet:Patello Femoral Compartment Superficial Fissures.
    Medial Compartment ICRS Grade IB-Superficial:ICRS Grade IB-Superficial Fissures Tibia:Femor Fissures
    s/p partial meniscectomy ; Mid 1/3 : Medial Meniscus
    Medial Compartment PARTIAL MENISCTOMY
    Lateral Compartment ICRS Grade 0-Notmal: ICRS Grade 0- Normal Tibia: Femor Normal: Lateral Meniscus
    Ant Cruciate LigNormal
    Post. Cruciate LigNormal

למיטב הבנתי ממה שהמנתח הסביר לאחר הניתוח, בוצעה כריתה מלאה של המניסקוס המדיאלי, למרות שלכאורה אני רואה שכתוב בדו"ח הניתוח רק 1/3 מינסקוס?! מה ההשפעה התפקודית של מחסור במינסקוס המדיאלי, האם אפשר להסתדר כרגיל גם בלעדיו או לצפות למגבלות כלשהן כאשר אחלים מהניתוח?

שאלה נוספת, הוסבר לי ע"י המנתח כי נמצאו חריצים במפרק המדיאלי, וכן בפיקה. ברצוני לשאול מה זה החריצים הללו, ומה ההשפעות שלהם, האם זה ישפיע על התפקוד שלי, לאיזה מגבלות עליי לצפות, (למשל, האם יהיה עלי להימנע מריצות, משחקי כדור וכדומה), כאשר אחלים מהניתוח?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ארתרוסקופי בברך

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

פלוני
    07/02/2011

שאני בן 22...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ליברטי

פלוני
    07/02/2011

אשמח לתשובה :)

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת MRI
    פיני
    07/02/2011

ה- MRI בוצע בגלל חשש לקרע במיניסקוס המדיאלי
    הבדיקה הראתה - מיניסקים שמורים
    וכן מוקד של כונדרומלציה פטלה סחוסית בטרוכליאה , ללא נזק גרמי.

אשמח לתרגום והסבר

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת MRI

הוספת תגובה

• תוצאת MRI - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/02/2011

מדובר בנזק סחוסי בחלק הקידמי של הברך במקום בו הפיקה מחליקה על סחוס הירך. מצויין שאין נזק בצם עצמה אלא בסחוס המכסה אותה.הטיפול לכך מתבסס בעיקר על חיזוק שרירים בפיסיוטרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי
    ג'ני
    05/02/2011

אני ממש סובלת כבר יותר מחצי שנה מדלקת גידים בידיים
    ניסיתי למרוח ולטרן
    ניסיתי פיזיותרפיה במשך חודשיים
    הלכתי למכון מאר שבו עשו לי אולטרסאונד בידיים והתוצאות אמרו שיש לי עיבוי גידים ב0.9 ס"מ
    אני רק בת 20
    אני לא רוצה לחיות עם זה כל החיים
    ואני נאלצת לעבוד עם מחשבים למרות הדלקת
    כי זה השירות הצבאי שלי
    אין לי אפשרות לצאת מהתפקיד
    בבקשה תעזרו לי
    ממש נמאס לי כבר לסבול מכאבים בידיים
    בתודה מראש
    חיילת צה"ל

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    05/02/2011

ראשית את פונה לפורום הלא נכון, פורום זה עוסק בבעיות מפרקים. בכל אופן לגבי תלונתך, האבחנה שאת סובלת באו]ן כללי מעיבוי של הגידים לא מוכרת לי, אולי גיד מסויים בנקודה מסויימת עבה יותר בשל תהליך דלקתי. לא שמעתי איפוא בדיוק הכאבים, מתי זה כואב, מתי זה היתחיל ועוד ועוד שאלות רבות. לכן תשובה מדוייקת ממש למקרה שלך לא אוכל לתת,

כאבים בידיים על רקע דלקות גידים אצל קלדניות זו תופעה מוכרת אך מדובר בהקלדה רצופה של שעות רבות ביום. אנשים הנוהגים לבצע אותה עבודה שעות רבות סובלים לעיתים מדלקות גידים בשל פעולה חוזרת שהם עושים. ייתכן שכך זה גם אצלך

האם בין שאר הטיפולים שלך קבלתט יפול תרופתי בכדורים נוגדי דלקת. האם הציעו לך הזרקה למוקד הכאב, אני מציע לך להגיע לאורטופד מומחה שיבדוק אותך וייכוון אותך לטיפול הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שחזור acl
    יוסי
    05/02/2011

עברתי לפני חודשיים שחזור רצועה צולבת קדמית וכריתת מיניסקוס. אני עושה פיזוטרפיה ומתקדם יפה,אך יש בעיה שמפריעה לי כאשר אני מישר את הברך עד הסוף אני חש בדקירה חדה בחזית הברך בצמוד לאחד משני החורים הקדמיים של הניתוח ,ולאחר מכן שאני מכופף אני מרגיש קליק והתנגדות קטנה. אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר שחזור acl

הוספת תגובה

• לאחר שחזור acl - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    05/02/2011

חדשיים מהניתוח עדיין סביר לחוש כל מיני תחושות, קליקים כאבים בתנועות מסיימות וכו. בכל מקרה תאורך לא נשמע מדאיג או מצביע על בעייה משמעותית. המשך להחלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ACL ופגיעה בסחוס
    יוסי
    05/02/2011

לפני חודש עברתי ניתוח ACL וכריתת מניסקוס,לאחרהניתוח נאמר לי כי יש פגיע בסחוס מדרגה 2.
    מה זה אומר?
    האם יש החלמה מכך?
    חשוב לציין כי אני כדרגלן מקצועי

לקביעת תור
    סגירה
    ACL ופגיעה בסחוס

הוספת תגובה

• ACL ופגיעה בסחוס - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    05/02/2011

ברגע שהברך מתייצבת נוצר גם שיפור קל במצב הסחוס הפגוע.
    מעבר לכך, לא ניתן יהיה לשפר את מצב הסחוס הפגוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך
    חן
    03/02/2011

שלום רב,ביצעתי בדיקת MRI אודה אם תפרשו לי את הבדיקה

המינסקים תקינים ללא קרע
    הרצועות הצולבות תקינות
    הרצועות הצדדיות תקינות
    יש חסר סדירות בסחוס הפיקה בעיקר באזור החוד עם אזור קרע חלקי
    לא לכל העובי.בצקת תת כונדרלית לא קשה בפיקה עצמה ובסמוך
    הסחוס בטרכילואה שמור
    אות מח עצם שמור ללא בצקת או קו שבר
    נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרק
    ציסטה פופליטאלית ע"ש בייקר גדולה למדיי לסיכום כונדרומלציה בפיקה כמתואר

האם אצטרך ניתוח או משהו דומה בגלל הציסטה בגלל הקרע והאי סדר בפיקה?
    אני סובל מכאבים נוראיים והגבלה בתנועה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברך

הוספת תגובה

• ברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/02/2011

הממצאים הם נזק סחוסי בנתיב החלקת הפיקה בברך. בונסף בשל עודף נוזלים נוצר מעין כיס עם נוזל - ציסטה, בחלק האחורי של הברך. הציסטה עצמה אינה מסוכנת ולא צריך לטפל בה. צריך לטפל בברך עצמה כדי שהיא תפסיק להפריש נוזלים בעודף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חלקי בACL
    בני
    03/02/2011

שלום,
    לפני כשנה קרעתי חלקית את הצולבת הקדמית,עברתי אתרוסקופיה ומאז איני מסוגל לתפקד כרגיל.
    נבדקתי לפני כחודש ע"י ד"ר גבריאל אגר ועפ"י הבדיקות שערך לי כתב:
    לחמן חיובי ,מגירה קדמית++,טווח תנועה-יישור 0,כיפוף כ-130.
    "קלינית יש לחמן מגירה ופיווט ממליץ לשקול שחזור של רצועה צולבת קדמית".
    אשמח אם תוכל להסביר בקצרה מה הם המושגים לחמן מגירה ופיווט,ומה זה אומר לגביי הברך שלי?
    בתודה מראש .בני.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע חלקי בACL

הוספת תגובה

• קרע חלקי בACL - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/02/2011

המבחנים הללו מדגימים שלמרות שיש לך "רק" קרע חלקי של ACL, הברך שלך אינה יציבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי מכיר?
    סיגלית
    02/02/2011

שלום רב,
    אבי בן 86 סובל משחיקת סחוס ניוונית בברכיים ולמעשה כבר אין לו סחוס וההליכה מאוד קשה לו.
    לאחרונה קרא פרסומת על מרפאה בשם אלטרנטיבה בחולון בניהולו של ד"ר פרימן(N.D)- ד"ר לרפואה טבעית ונטרופטיה.
    אבי התקשר למרפאה וד"ר פרימן בכבודו הבטיח לאבי שיביא לשיפור משמעותי במצבו. ד"ר פרימן אף התקשר אלי, על מנת לשכנע אותי שאכן הטיפול יעזור לאבי. הסברתי לו שאבי בן 86 וכבר אין לו סחוס, והוא התעקש שניתן לעזור לו ואפילו לרפאו.
    וכאן שאלתי, האם מישהו מכיר את המרפאה הזו? או את ד"ר פרימן.
    האם מישהו עבר אצלו טיפול על מנת שיוכל להמליץ. מדובר בטיפולים לא זולים כלל.
    מודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מי מכיר?

הוספת תגובה

• מי מכיר? - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/02/2011

אינני מכיר את המרפאה. אם ד"ר פרימן ירפא אותו אני בטוח שהוא יוכל על סמך זה לקבל פרס נובל לרפואה. אם הוא קצת יקל עליו זה יהיה השג גדול. גם זה בספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מפרק הירך לאשה בת 89
    אלון
    02/02/2011

שלום רב
    אימי אישה בריאה מאוד באופן כללי , בת 89 המתקשה מאוד בהליכה , דבר שמקשה על איכות חייה.
    היינו אתמול אצל רופא מומחה שהמליץ בחום על ניתוח להחלפת מפרק הירך.

מהם הסיכונים בניתוח לאשה בגיל זה ?
    מהי תקופת ההחלמה הצפויה בגיל זה ?
    אילו בדיקות מיוחדות צריך לבצע לפני שמחליטים על ביצוע הניתוח ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק הירך לאשה בת 89

הוספת תגובה

• החלפת מפרק הירך לאשה בת 89 - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    02/02/2011

הבדיקות לפני הניתוח, זמן ההחלמה והסיכונים תלויים במנתח, במוסד בו הוא מנתח ובסוג התותבת. לכן נא להפנות שאלות אלו למנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת ברכיים שחוקות ומשקל
    ניסים
    31/01/2011

ד"ר שלום
    אימי בת 67 סובלת בעיית משקל (כ115 ק"ג) בנוסף בעיית סכרת קלה,דלקת פרקים ובעיות בבלוטת התריס
    בבדיקה נמצא שהסחוס שחוק לגמרי וממש עצם על עצם
    לאחרונה אינה יכולה ללכת יותר ממספר צעדים עם הליכון ומקבלת כדורים לכאבים ממשפחת המורפיום
    הרופא שבדק אותה אמר לה שצריכה לרדת במשקל לפני ביצוע הניתוח ,אך בגלל בעיות בריאות ובלוטת התריס אינה יורדת במשקל
    אשמח אם תכול לענות לי על מספר שאלות
    האם ניתן לבצע למרות הנתונים שכתבתי מעלה את הניתוחמבלי לקחת סיכון גבוה?
    מהם הסיכונים? האם מבצעים ניתוח לשתי ברכיים בו זמנית?
    האם ניתן לקבוע עימך תור לניתוח באופן דחוף וישירות ולקבל אח"כ טופס התחייבות והפניה מקופת חולים לאומית?
    האם הניתוח מתבצע בבית חולים תל השומר במסגרת הסכם עם קופת חולים לאומית?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• OSTEOARTHR

ניסים
    31/01/2011

ד"ר שלום
    רצ"ב האבחון של אימי הסובלת מבעית ברכיים קשה וזקוקה לניתוח ,אבל יש לה גם בעיית משקל
    אשמח לקבל ממך ייעוץ ועזרה לביצוע ניתוח בהקדם האפשרי
    תודה
    OSTEOARTHROSIS 'LOCALIZED,PRIMARY INVOLVING LOWER LEG ׂKNEEׂG SEVERE, BILATERAL CHRONIC

ידועה כסובלת מGONARTHROSIS של שתי הברכיים ועודף משקל כ110 ק"ג

בדיקה גופנית
    דרפומציה של הרקמה רכה סביב הברכיים בצקות קשות בשצי השוקיים עם FINGER PRINT כיפוף מעל 80 מעלות גורם למצוקה בצילום :שינויים ניווניים קשים במדור מדיאל ופטלרי הוסבר למטופלת בשלב זה ממליץ על סידרה של אנלגטיקה ניתן לבצע הניתוחים על תנאי שתהיה מאוזנת מבחינת משקל וסוכרת ,בינתיים TRAMADEX עד 3 ליום בזמן כאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת ברכיים שחוקות ומשקל - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    01/02/2011

קשה להניח שהיא אכן תרד במשקל באופן משמעותי. אם זה יקרה זה יהיה טוב לכולם. ניתן לבצע את הניתוח למרות הנתונים אך ברור שהסכונים גבוהים יותר. אנשים שמנים נוטים להסתבך בהרדמה הכללית יותר מאנשים במשקל תקין. הסכרת מגבירה את סכנת הזהום. עודף המשקל יכול להוביל גם לשחיקה או התרופפות מואצת של המשתל. אך בשורה התחתונה ניתוחים כאלה מבוצעים גם לאנשים עם נתונים דומים. לא עושים את הניתוח בבת אחת לשתי הברכיים. לשאלתך, אפשר לקבוע אלי תור כדי שאתרשם ישירות ממצב בריאותה של האמא, אבחן צילומים ואןמר לכם מה דעתי. אם הניתוח יבוצע על ידי הוא יבוצע באופן פרטי, אני מופיע ברשימות של קופת חולים לאומים כ"רופא חוץ" ברר בסניף שלך את גובה ההחזר שתקבל אם אכן תבחר לפנות אלי. מחיר הביקור הפרטי 800 ש"ח. ברר עם הקופה מה גובה החזר שתקבל, אם בכלל, במידה והניתוח יבוצע על ידי. אני מניח שהקופה תכסה את רוב הוצאות האשפוז ומחיר המשתל. אך חשוב לברר מראש ולדעת בביטחון שאכן תקבל החזרים וכמה. מדובר ב- 7 ימי אשפוז, באסותא החדש ברמת החייל או בהרצליה + מחיר המשתל + שכר מנתח. מדובר בהוצאות מאד גדולות ואתה חייב לוודא מה השתתפות הקופה. בניתוח חייבים להיות שני רופאים מנתחי. אני + עוזר. שכר שני המנתחים כ- 25,000 שח. זה כולל את הניתוח וביקורים בבית החולים במהלך ימי האשפוז לאחר הניתוח וביקורים אצלי במרפאה במשך 3 חודשים מיום הניתוח. לגבי ביצוע הניתוח בתל השומר. תוכל לקבל הפנייה לתל השומר מאורטופד קופת חולים לאומית ולהכנס לתור ההמתנה לניתוח. במקרה זה הניתוח והמשתל ממומנים באופן מלא על ידי הקופה. זמן ההמתנה לניתוח בבית חולים ציבורי כמו תל השומר הוא כ- 8 חודשים, לא תוכל לבחור מי ינתח אלא אם כן יש לך כל מיני ביטוים משלימים. שוב ברר בקופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך
    שחר
    31/01/2011

כאב ברך חודש וחצי פלוסס בבדיקת MRI אין קרע בדיקת מיםוי ספקט נמצא קימת קליטה מוגברת בטוברזטי של הטיבה מין מה זה אומר לי האם יש קשר לנפליה .????

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך

הוספת תגובה

• כאב ברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    31/01/2011

המקום הקולט בברך שלך הוא בנקודה בה גיד הפיקה אוחז בשוק. לא חייב להיות קשר לנפילה. הכאב כנראה על רקע דלקת במקום. בן כמה אתה, האם אתה ספורטאי, חשוב לדעת כדי לתת תשובה מלאה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה