מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקת "כרבולת התרנגולת"אוהד31/03/2011
שלום רב
אני סובל לאחרונה מכאבים בברכיים, בברך אחת ניקרו לי נוזל מספר פעמים,הרופא המליץ לקחת זריקת כרבולת התרנגולת ,
שכידוע לאחר סבסוד של 50 אחוז מהקופה עולה כ 600 שקל.
שאלתי היא על פי הסטטיסטיקה כמה זמן זה מחזיק הטיפול שמשכו 3 פעמים? האם פותר את בעיית הנוזלים והכאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת "כרבולת התרנגולת" - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ02/04/2011הנוזל בזריקה הינו דמוי נוזל טבעי תקין של הברך, והוא בדרך כלל עוזר להרגעת הדלקת של הברך.
הטיפול אמור לעזור למינימום של חצי שנה, ויותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הירךרננה30/03/2011
שלום,
יש לי דלקת כרונית בעצם הירך,אני מקבלת קורטיזון כל 4 חודשים
אני סובלת מדלקת בפרקים,
יש לי תופעה שבצד בברך יש לי נפיחות בשני הרגלים
האם זה קשור לדלקת בברך
מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הירך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ30/03/2011הדברים אכן קשורים.
הטיפול הוא של רופא ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בברךענת29/03/2011
מה זה אומר שיש ציסטה בברך? איזה טיפול ניתן למצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ30/03/2011תלוי באיזה סוג של ציסטה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח ארטרוסקופיהאביתר27/03/2011
שלום,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה והרופא שלי שעשה לי את הניתוח נתן לי גם תרגילי פיזוטרפיה. הוא אמר שבמידה ואני מבצע את התרגיל כמו שצריך אז אין צורך ללכת לפיזוטרפיסט. הוא אמר לי שאני צריך לשכב על מיטה ולישר את הרגל הפצועה, ואז להרים אותה ללמעלה כמה שאני יכול 20 פעמים, בנוסף אני צריך לעמוד על הרגל של הניתוח ופשוט לכופף את הברך, ככה כל שעה כל יום. אני ממש לא מצליח לעשות כל שעה, הממוצע שלי ביום זה 3-4 פעמים. האם זה מספיק בתור החלמה לניתוח? אני עתיד להתגייס עוד 8 חודשים ואני ממש רוצה ללכת ליחידה קרבית, לכן חשוב לי להתחיל לחזור לכושר מהר. הרופא (ד"א קוראים לו ד"ר טויטו) אמר שבעוד שבועיים אני יכול להתחיל לרוץ, אבל בקטנה בהתחלה. מקסימום 15 דק' ביום ובמישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011למה אינך מקבל טיפול פיסיוטרפי מודרך במכון לפיסיוטרפיה. אם כל מה שמצאו לך זה קרע במניסקוס אז 8 חודשים עד הגיוס אמור להספיק בהחלט להחלים מלא ולחזור לכושר טוב, מצאו דברים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביתר30/03/2011לא מצאו דברים נוספים, הוא אמר שהיו שם לא מעט קרעים ובלאגן דיי רציני, ושהוא נאלץ להוריד בערך 30% מהמיניסקוס, אני לא יודע עד כמה משמעותי זה, אשמח אם תגיד לי.
לגבי הטיפול הפיזוטרפי, הוא אמר שאין צורך בזה במידה ואני עושה מה שהוא אמר לי. בעקרון הרגל שלי במצב לא רע בכלל, אני יכול לרוץ טיפה וללכת רגיל, קיפול 80% מלא, אבל אני לא יכול לשבת על הברכיים למשל או לעשות ישיבה מזרחית.
אשמח אם תמליץ לי על תרגילים לשיפור הברך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בכאבי ברכייםניר27/03/2011
שלום רב,
לאור כאבי ברכיים עם דלקת קשה עקב CMP נטלתי בהמלצת הרופא ארקוקסיה למשך 10 ימים (במקביל פיזיו קרח ומנוחה) כיוון שלא חל שיפור , הוחלט לעבור ל XEFO 8 מ"ג ל 10 ימים נוספים,
האם יש צורך בתקופת המתנה בין שני סוגי הכדורים ? האם יכול להיות נזק בטווח הקצר/ ארוך לרירית הקיבה? ו/או עומס על הכבד?
תודה מראש,
ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בכאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011לא צריך זמו המתנה בין הכדורים. כן שניהם יכולים לגרום לנזק לרירית הקיבה אך למזלך התופעה לא שכיחה. אם תוך כדי השמוש אם יהיו לך כאבים ברום הבטן או צרבות הפסק השימוש בתרופה. קרא את ההוראות בעלון התרופה או שאל את רופאך לגבי הוראות השימוש המלאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי תרופתי בכאבי ברכיים
ניר28/03/2011תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עדי28/03/2011שוב תודה. לצערי עשיתי זאת במשך שנים בעבר - עברתי ממוחה אחד למישנהו אך אף אחד לא נתן לי פתרונות מעשיים חוץ מ "תלמדי לחיות עם זה וכשלא תוכלי ללכת בכלל יותר - ננתח".
אבל תודה על התשובה ותשומת הלב ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםעדי27/03/2011
שלום אני בת 28 וכ14 שנה שאני סובלת מכאבי בירכיים חוזרים עם תקופות של דלקות מתפרצות אשר מונעות ממני ללכת.
במיפויים רבים שנעשו לי בעבר נרשם שישנה הדגשה דיפוזית בשתי הברכיים ושינויים ארתריטיים. רופא ראומטולוג רשם לי ששיש איזור סקלרוטי בחלק הדיסטלי של עצם ירך שמאל וםש מישנית לגמישות יתר.
אשמח אם תוכלו לגרום לדברים הללו להיות ברורים יותר בשפתי, כמי שאינה מבינה במונחים רפואיים אך מבינה רבות, לצערי בכאבים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011על פי המיפוי יש לך נזי שחיקה בברכיים, בבדיקה ידנית ועיון בצילומים אוכל לדעת היכן בדיוק ומה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי28/03/2011תודה על תשובתך המהירה. אם אוכל לדייק את הכאב הוא מופיע בשתי הרגליים עם קדימות תמיד לצד שמאל. הוא מתרכז בחלק החיצוני של מפרק הברך בחיבור בין העצם (שוק) הרגל לאיזור הברך, הפיקה. משם זה מקרין על הכל... אני מטפלת בתיחזוקן ע"י אפוסתרפיה כבר 4 שנים ומס' ההתפרצויות הדלקתיות פחתו אך לאחרונה אני בתק' דלקתית די ארוכה כחודש וחצי (יחסית לשנתיים האחרונות לפני כן היו לי דלקות של 3 חודשים). אהם ישנן אלטרנטיבות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011הי עדי, צריך לבדוק אותך לראות מה סיבת הדלקות ולטפל בסיבה. התיאור הכתוב שלך לא מספיק. קחי את עצמך ברצינות גשי למומחה ברכיים שתבחרי והקשיבי לעצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות ברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ30/03/2011כנראה שמדובר במחלה דלקתית של הברכיים, ולכן, הטיפול צריך להיות של ראומטולוג, ולא של אורטופד.
איזור סקלרוטי בחלק הדיסטלי של עצם ירך , היא תופעה שאין לה כל משמעות.
לגבי גמישות יתר, זו תופעה המופיעה לעיתים קרובות במחלות דלקתיות של הברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
עדי30/03/2011האמת שהייתי אצל ראומטולוג (ד"ר יאיר מולד - מנהל ראומטולוגיה בבלינסון) גם כן בעבר והוא אמר שזה לא קשור אליו. הוא כתב אבחנה עם fibrous cortical defect
שאינני בטוחה מה זה.בנוסף ציין איזור סקלרוטי בפמור שמאלי והפנה חזרה לאורטופד.
ושוב תודה ד"ר על היענות של שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קרע במיניסקוס בזמן צבא..מתן26/03/2011
שלום רב ,
קיבלתי תאריך לעשיית ניתוח ארתוסקופיה.
כמה זמן לוקח לזה להחלים?
את הניתוח אני עושה בזמן שאני משרת בצבא
ומיד אחרי הניתוח נשאר לי 4 חודשים לשרת.
האם ישאירו אותי בצבא או שהועדה תחליט לשחרר אותי?
תודה לכל העוזרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קרע במיניסקוס בזמן צבא.. - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011אם הממצא היחיד יהיה קרע במניסקוס או נזק קל יותר ההחלמה היא שבועות בודדים. לא אוכל לנחש מה הוועדה תחליט וזה יהיה מאד תלוי מה ימצאו לך בפועל ומה יעשו בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך לאחר ניתוח החלפת מפרקאתי26/03/2011
אמא שלי עברה ניתוח להחלפת מפרק ברך ימין בתאריך 02/11/2010, היא סובלת מכאבים עזים יותר מהכאבים שהיו לפני הניתוח, זרם ומתח בברך (מעל הברך ומתחת לברך בצד ימין של הברך) בלילה הרגל מאוד כבדה, הרופא המנתח בדק אותה מס' פעמים מאז הניתוח וטוען שהכל תקין, אולם הכאבים לא רק שלא פסקו אלא עוצמתם גברה, עלי לציין כי אמא שלי עברה את כל הפיזיותרפיה הנדרשת אחרי ניתוח כזה, קיבלה זריקות לדילול דם , אנטביוטיקה ומשכחי כאבים למיניהם, שום תרופה לא עוזרת מה עושים? אין לה יכולת לקום לאחר ישיבה של מעל 15 דקות, בקיצור אין שיפור אלא החמרה קשה וירידה באיכות החיים מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך לאחר ניתוח החלפת מפרק - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011לא אוכל לדעת אם המהלך תקין או שיש בעיה מיוחדת. אני חייב לראות צילומים ולבדוק את האמא. גשו לייעוץ נוסף של אורטופד אחר ושמעו מה יש לו להגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. ב MRI נרשם בין היתר:סמדר25/03/2011
"פגם סחוסי בעובי מלא בקונדיל הפמורלי המדיאלי"
עם זאת מיניסקוס מדיאלי ולטרלי אם אות וצורה שמורים אין עדות לקרעים במיניסקוס"
מה זה אומר?
בתודה רבה.
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. ב MRI נרשם בין היתר: - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011מדובר בנזק סחוסי בחלק הפנימי של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במפרקי האגןsarit25/03/2011
שלום מזה הרבה חודשים אני מרגישה חוסר יציבות במפרקי האגן וגם בעצם העצה
הצלומים שעשיתי לא הראו דבר אבל הבנתי שחוסר יציבות במפרקים לא ניתן לראות על ידי צלומים האם עליי להגיע למרפאת מפרקים? מה אפשר לעשות? האם ניתן להשיג בארץ חגורה לתמיכה ויצוב של מה שכתבתי? תודה אני מאוד סובלת אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במפרקי האגן - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/03/2011אני בטוח שהתחושה שאת מרגישה וקוראת לה "חוסר יציבות" אינו תואם תואם את הבעיות המתגלות במפרקי הירכיים או בעצם העצה. יש מצבים כאלה כמו פריקה מילדות של מפרקי הירכיים, אך משום מה אינני חושב שאליהם את מתכוונת. אז קודם כל , כדי ששנינו נדע על מה את מדברת, גשי להיבדק אצל אורטופד ושלחי לי את האבחנות שהוא ירשום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הייתי כבר אצל 5 אורטופדים
sarit28/03/2011ד"ר תודה על התשובה אף אחד מאורטופדים שהלכתי אליהם הבין על מה אני מדברת שבוע הבא יש לי תור לאורטופד נוסף אני אגיד לך מה הוא חושב
אני מרגישה גם שבחיבור בין החלק העליון של הרגל לאגן זה מאוד רופף האם מדובר ברצועות חלשות? עובדה שאני יושבת על כיסא אני מרגישה את "עצמות הישיבה" זזות ההרגשה הזאת גורמת לי לסחרחורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי Oעידן23/03/2011
יש לי רווח של כף יד (מהזרת עד האצבע) בין הברכיים, אני בן 17 ועכשיו קיבלתי מדרסים, יש לי פרופיל 97 בלי סעיפים ככה שאני לא יודע אם הוא בדק או לא.
לדעתך המדרסים יסדרו את הבעיה ואוכל לשרת ביחידה קרבית? (אני שואף גבוה)
דרך אגב, תמיד הייתי בכושר ולא היו לי אף פעם בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי O - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/03/2011לא התיחחסתי לשאלתך לגבי יחידה קרבית - התשובה היא כן, הצבא לא עושה עניין ממבנה ברכיים כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי Oעידן23/03/2011
יש לי רווח של כף יד (מהזרת עד האצבע) בין הברכיים, אני בן 17 ועכשיו קיבלתי מדרסים, יש לי פרופיל 97 בלי סעיפים ככה שאני לא יודע אם הוא בדק או לא.
לדעתך המדרסים יסדרו את הבעיה ואוכל לשרת ביחידה קרבית? (אני שואף גבוה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי O - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/03/2011המדרסים לא ישנו לך את צורת הרגליים. לאנשים שהעוות ממש מוגזם מציכים ניתוחים ליישור ציר הרגל אבל זה רק במקרים קיצוניים. בהצלחה בשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח CT ברךעודד20/03/2011
השבוע ביצעתי בדיקת סי.טי לברך בעקבות תאונה
להלן הממצאים העיקריים:
כמות מעט מוגברת של נוזל תוך פרקי. בנוסף יש לציין תפיחות של הרקמות הרכות תת-עוריות קדמי לגיד הפיקה.
קיימת תפיחות של הרקמות באזור של הרצועה הקולטרלית המדיאלית ורטינקולום המדיאלי עם כמות מעט מוגברת של נוזל מסביב
לסיכום: חשד לפגיעה ברצועה הקולטרלית מדיאלית ורטינקולום מדיאלי משמאל
דרושה קורלציה עם אמצעי הדמיה נוספים והמשך בירור ע"י בדיקת תהודה מגנטית
על מה מדובר?
מהי חומרת הפציעה?
כיצד מטפלים?
למי אפשר לפנות בהקדם?, אני סובל מכאבים חזקים מאוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח CT ברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי21/03/2011הבדיקה מציעה פגיעה ברצועה המייצבת הפנימית של הברך. חשוב לי לשמוע עוד הרבה פרטים לפני החלטה איך לטפל ובעיקר לבדוק ידנית את מידת היציבות של הברך שלך. כדאי שתגיע לאורטופד בקופת החולים שלך זה הכי זול וכל אורטופד סביר יידע לתת לך ייעוץ נכון. אם אתה מבוטח במכבי תוכל להגיע אלי לאחר תאום בטלפון 03-9663761, אם אינך מבוטח במכבי ובכל זאת תרצה להגיע דווקא אלי, תאם ביקור באותו טלפון כביקור פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד החיצוני של הברךשלומי18/03/2011
היי דוקטור.
אני בן 37 ובריא בדרך כלל.
בקרתי אצל אורטופד בקופה , שבחן את העניין וביצע כל מני טסטים.
הוא אמר שהוא לא מאבחן דלקת או קרע כזה או אחר, שאני אנוח ובמקביל נתן לי פזיוטרפיה, כך שצילומים אין לי.
האם אתה ממליץ שאפגש עם רופא ספורט? או אדרוש צילומים או אולטרסאונד.
בברכה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד החיצוני של הברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/03/2011ממצאי הבדיקה הגופנית הם החשובים ביותר, בינתיים צילום רגיל יספיק (בעיקר לשלול דברים אחרים) אולרסאונד מאד לא יעיל לאבחנת בעיות בברך, בינתיים עשה כעצתו ונראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה בברך
שלומי18/03/2011תודה רבה ושבת שלום
אהיה בקשר
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בצד החיצוני של ברך שמאלשלומי18/03/2011
שלום דוקטור,
שמי שלומי , אני רץ על חוף הים בממוצע 3 פעמים בשבוע כ 8 קילומטר ומדי פעם משתתף במירוצים של עד 10 קילומטר. את הפעילות הזאת אני מבצע כבר למעלה משנה.
לפני חודש התחלתי להרגיש כאבים חדים בצד החיצוני של ברך שמאל ממש בחיבור בין השוק לירך. לאחר הריצה היו לי כאבים במיוחד שכופפתי את הרגל בישיבה וקצת בהליכה.
נחתי שבועיים הכאב עבר לחלוטין ואף החלפתי נעלי ריצה (הנעלים הם נעליים מתקנות קריסת קרסול) כשהתחלתי לרוץ שוב הכאביםהתחילו עוד פעם.
אנא הכוון אותי מה עלי לעשות כי בשבילי להפסיק לרוץ זה אסון.
בברכה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בצד החיצוני של ברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/03/2011הי שלומי, כרופא המטפל ומנתח ספורטאים רבים אני מבין כמה הריצה חשובה לך וכמה אתה חרד להפסיק אותה. כרגע אין לי שום בסיס לקבוע שאתה יכול להמשיך או שעליך להפסיק לרוץ. חסרים לי הרבה פרטים בפאזל, בן כמה אתה, איך הצילומים שלך נראים ובעיקר מה אומרת הבדיקה הגופנית במקרה שלך. באופן כללי כאבים בצד הברך בעת מאמץ יכולים לבוא מסיבות רבות ומגוונות החל מסתם דלקת שתעבור עם מנוחה קצרה ותרופות נוגדות דלקת עד קרע במניסקוס או שחיקה של סחוס המפרק. כאמור אינני יודע מה נכון במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)