ck גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ck גבוה
    לייבוביץ
    28/08/2011

שלום רב
    אני בן 60 , בעברי סטנט . אני עוסק בפעילות הרמת משקולות כשנה וחצי ובריצה ונוטל סטטינים. ליפיטור 80 מג.
    ה C K שלי היגיע ל2400 . בנסיונות לאתר את מקור הבעיה הפסקתי לחילופין את הסטטינים ואת הפעילות והתוצאה שהCK יורד לנורמה, אבל לא ברור אם זה סטטינים או משקולות או שזה משתי הפעילויות , זה ממש מבלבל.
    הרופא נתן לי ניאצין ומזה חודש אין ירידה בLDL . כמה זמן צריך לקחת שנראה תוצאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ck גבוה

הוספת תגובה

• ck גבוה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    01/09/2011

לייבוביץ

מקריאת פנייתך אני מבין שלאחר חודש של טיפול בניאצין לא ראיית כל ירידה ברמות LDL. לאחר חודש של טיפול בניאצין היתה אמורה להיות ירידה משמעותית ואתה ככל הנראה לא מגיב כצפוי.

לעניין הסיבה לעליית רמת CPK. אם אכן הסיבה לעלייתו היא הפעילות הגופנית המאומצת ולא הסטטינים ( ליפיטור) יש בהחלט מקום לחזור לטיפול בהם. כדי לקבוע זאת אני מציע שמשך חודש ימים לא תחזור לפעילות גופנית אך תפסיק את הנאצין ותחזור לקחת ליפיטור. אם בחודש זה ללא פעילות גופנית אך תחת טיפול ליפיטור רמת הCPK תעלנה שוב זה הוכחה ברורה לכך שהליפיטור גורם לה. אם רמת CPK לא תעלה לאחר חודש של ליפיטור ללא פעילות גופנית תחזור לבצע בנוסף לנטילת ליפיטור גם לפעילות כפי שביצעת בעבר. תחזור על הבדיקות לאחר חודש נוסף ואז אנא פנה והיוועץ בנו שנית.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו