צינתור איבחוני - קבוצת סיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור איבחוני - קבוצת סיכון
    זיו
    29/09/2011

אני בן 48 - מצב בריאותי (יחסית תקין)
    לא מעשן.
    סכרת גבולית (125-117) ורמות סוכר A1C בין 5.9-6.2 ללא תרופות
    לד 135/80
    BMI 27
    לא עוסק בספורט
    קבוצת סיכון - אבי עבר אוטם בגיל בגיל 68 וטופל על ידי 2-3 תומכנים וכיום לאחר כ 15 שנים מצבו טוב!
    אחי (בן 52) הגיע שלשום לבי"ח עם מיחושי חזה וטרופונין גבולי , עבר צינתור והוחלט על ניתוח מעקפים בשבוע הבא.

שאלתי - לדעתי ההיסטוריה המשפחתית מכניסה אותי לקבוצת סיכון גבוהה. בנוסף לסכרת ולד גבוליים.
    1. האם בנתונים אלו ניתן לעבור כיום צינתור אבחוני (פולשני) המכוסה על ידי הקופה בבית חולים.
    2. האם צינתור וירטואלי יכול לשמש כלי אבחנתי טוב לאור קבוצת הסיכון בה אני נמצא!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צינתור איבחוני - קבוצת סיכון - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/10/2011

לזיו
    שאלה מורכבת אבל התשובה די פשוטה. ההתוויות ( הסיבות המצדיקות) לצנתור פולשני לא כוללות טיפול או אבחנה מונעת. הצנתור הפולשני מוצדק רק באותם חולים הסובלים מתסמינים של כאבי חזה במאמץ או כאשר בדיקה לא פולשנית מראה כי הם בסיכון גבוה לאירוע לבבי בעתיד הקרוב. כלומר קיום גורמי סיכון רבים ללא תסמינים וללא ממצא בבדיקות עזר לא מצדיק צנתור פולשני.

אני מציע לך ( וכך גם הייתי עושה אם הייתי במקומך) לפנות לרופא ולבקש בדיקה לא פולשנית להערכת הסיכון לאירוע לבבי ומחלת לב כלילית. הבדיקות המומלצות הן בדיקת מאמץ שהיא פחות רגישה או בדיקות אקו לב במאמץ או מיפוי לב במאמץ שהן בדיקות רגישות מאד שיוכלו לקבוע מה הסיכון שלך לאיחרוע לבבי לטווח זמן של מספר שנים. אם הבדיקות הללו שהן לא פולשניות יהיו חיוביות , כלומר יראו סמנים למחלת לב כלילית אז מוצדק יהיה לבצע צנתור פולשני כדי לזהות בדיוק היכן ההצרויות, דרגת חומרתן ואם אפשר כבר לטפל בהן על ידי הרבחה עם באלון וסליל תומך. אם הבדיקה תראה שאין לך הצרויות או ''איסכמיה'' ( הפרעה באספקת הדם) אין כל סיבה לבצע צנתור ואתה יכול להיות רגוע. רגוע אבל חייב לטפל בגורמי הסיכון ובעיקר לעסוק בספורט אירובי בקביעות כי הסוכר שלך מאוזן וכך גם לחץ הדם . לא ציינת מה קורה עם שומני הדם שחובה להוריד את הקולסטרול הרע במצבך מתחת ל-70.

שנה טובה בריאה ורגועה ואיחולי החלמה לאחיך.
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו