פלויקס , אפנוטין ותרופות nsid

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלויקס , אפנוטין ותרופות nsid
    דניאל
    24/10/2011

שלום, אני בן 42 ואני מקבל פלויקס עקב אירוע מוחי כתוצאה ככל הנראה ממפרצת בלב. כמו כן אני מקבל אפנוטין בגלל התקפים אפלפטיים בעקבות ניתוח מוח.
    מצב בריאותי שפיר באופן כללי, ואני לוקח רק עוד זנטק בשל ריפלוקס. בנוסף לכך אינני זקוק לכל תרופה נוספת.
    עקב דלקת וכאבים בשיניים רשם לי הרופא היום תרופה לכאבים ממשפחה התרופות הNSID, וגם אנטיביוטיקה.
    השאלה שלי: קראתי שיש בעיה עם השילוב של התרופה הזו נגד הכאבים יחד עם הפלויקס וגם יחד אם האפנוטין. האם זה נכון? האם אסור לי לקחת אותה, או שבמינון מסוים אפשר? כנ"ל ביחד עם הפלויקס.
    שאלה נוספת, האם יש סוגי אנטיביוטיקה שאסור לי לקחת יחד עם שתי התרופות הללו?
    בתדה מראש,
    דניאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פלויקס , אפנוטין ותרופות nsid - תגובה

ד''ר טובי רסין
    25/10/2011

לדניאל

פלביקס ניתן לקחת בשילוב עם אנטיביוטיקה או עם תרופות ממשפחת NSAID אם כי תתכן השפעה משולבת שלהם על הטסיות אבל היות ושילוב של אספירין ופלביקרס מותר ניתן באופן לא כרוני לקבל גם שילוב של פלביקס ו NSAID. בתיק מצוין כי אתה סובל גם מרפלוקס ומטופל בזנטק. תרופות מקבוצת NSAID עלולות להחמיר צרבות והשפעת חומצה על הקיבה והושט.

לגבי אפנוטין צר לי אך אין לי מספיק ניסיון עם התרופה. למיטב ידיעתי אין תגובה צולבת עם NSAID אך זהו דבר שאתה צריך לבדוק עם הנוירולוג שלך.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו