עורקים סתומים ללא סימנים מוקדמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עורקים סתומים ללא סימנים מוקדמים
    מוטי מעין
    04/11/2011

שלום
    אשתי, בת 70,עם סוכרת מאוזנת, הופנתה ע"י רופא המשפחה, דר' גוטרר, למיון ביום 3.10.2011 אחרי לחצים בחזה, קשיי נשימה וכאבים באמת יד שמאל. לאחר בדיקות, שלא כללו אקו-לב (!), נשלחה הביתה ונאמר לה , ואני מצטט, " את בריאה כמו שור, זה לא לבבי". כמה ימים אח"כ חזרו הכאבים, אבל רק במצב שכיבה בלילה. משך כל היום אשתי תפקדה כרגיל, כולל נסיעות והליכה , ללא כאבים וקשיי נשימה כלל- אלו חזרו רק בערב ובלילה.אחרי כשבוע, מאחר והכאב וקשיי הנשימה המשיכו, פנינו לקרדיולוג, דר' אבו-קטש.גם הוא אמר כי ממצאי חדר המיון לא מצביעים על אירוע לבבי, אבל קבע בדיקת אקו, לאחר 4 ימים (היה חג וסוף שבוע). האקו הצביע על התקף לב, נקבע לה צנתור מיד למחרת, בצנתור נמצאו שני עורקים סתומים 99% ואשתי הובהלה לניתוח מעקפים דחוף בו בלילה. שתי שאלות: 1) איך לא עלו על הבעיה במיון, לפני ההתקף?
    2) אם אכן יש אפשרות לא לזהות עורקים סתומים בבדיקות שעשו, מדוע אין רוטינה של בדיקת צנתור לאוכלוסיה בסיכון? (חולי סכרת, היסטוריה משפחתית וכד').
    בברכה
    מ מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עורקים סתומים ללא סימנים מוקדמים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    10/11/2011

למוטי

צר לי על הסבל שנגרם לאמך. אנסה לענות כמיטב יכולתי על השאלות ששאלת ותחילה לעניין הצנתור לאוכולוסיה בסיכון. צנתור היא בדיקה פולשנית הכרוכה בסיכוני תחלות ותמותה . נמוכים אמנם אבל במחקרים נמצא כי לא היתה תועלת בביצוע בדיקות צנתור לאוכלוסיה בסיכון אלא רק לכאלה עם תסמינים וממצאים בבדיקות עזר מקדימות כמו בדיקות מאמץ וכו.

לעניין הטיפול לו זכתה אמך. לצערי הרב אתה לא מפרט מה היו בדיקות שבוצעו אלא רק אילו בדיקות לא בוצעו ולכן אין לי אפשרות לענות בצורה מקיפה לשאלתך. בעקרון אקו לב אינה בדיקה שגרתית הנעשיית במיון לחולים עם כאבי חזה היות והיא לא יכולה לאבחן ''אוטם מאיים'' אלא רק כאשר האוטם כבר נגרם.

אם יש לך ספק לפיו היתה רשלנות בטיפול באימך וקיים רושם כזה מהתאירו של העובודת כפי שאתה מעלה אותם אני מציע לך לפנות לעורך דין המחמחה בתחום כדי שיכוון אותך

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו