מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזה + שינויים בקצב הלבמוטי11/05/2012
שלום לד"ר' נכבד,
שמי מוטי, בן 27, רזה, בריא בד"כ ב"ה, ללא סיפור של מחלות לב במשפחה.
מזה כשנה וחצי סובל מכאבים בחזה (בעיקר בצד שמאל מתחת לפטמה השמאלית, ולעיתים במרכז החזה) לעתים מתגברים במאמץ אך מופיעים גם במנוחה מוחלטת, כמו"כ, לעתים הכאב מקרין ליד שמאל ולכתף ולעתים מלווה בקשיי נשימה וחולשה.
ברצוני להדגיש, כי הכאב הינו ממושך ואינו מרפה, אך משנה מדי פעם את אופיו ועוצמתו!
הבדיקות שבוצעו עד כה הם: אקו לב, ארגומטריה ומס' א.ק.ג שהיו תקינים. תודה לא-ל.
בביקור אצל קרדיולוג, הוצע לי לבצע בדיקת אקו במאמץ (טרם בוצע), ו"על הדרך" נאמר לי כי קצב הלב שלי מושפע מהנשימות (כלומר, בעת הכנסת האוויר לריאות הדופק מואץ ובעת הוצאת האוויר מהריאות, הוא מאט). עוד הוא ציין כי תופעה זו שכיחה אצל צעירים וחולפת בדר"כ בסביבות גיל 30.
אודה לך מאוד אם תוכל בבקשה להרחיב על תופעה זו ועל משמעותה (האם זו הפרעת קצב?), ובכלל, איך אתה מתרשם מהסיפור/כאבים שלי - האם כאב מסוג זה המופיע במשך תקופה ארוכה כ"כ, נשמע ממקור לבבי או לא?
שוב, תודה מראש על זמנך והמשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה + שינויים בקצב הלב - תגובה
ד''ר טובי רסין13/05/2012התופעה של שינויי בקצב הלב בעת תנועות הנשימה נקראת סינוס אריטמיה. המונח אריטמיה מתייחסת לקצב לב לא סדיר אך תופעה זו ממנה אתה סובל לכאורה ( לכאורה כי לא מדובר בסבל וזו תופעה נורמלית) אינה באמת הפרעה בקצב הלב אלא תופעה נורמלית לחלוטין ששכיחותה יורד עם הגיל. בצעירים העדר התופעה היא סימן לא טוב.
לעניין תסמיני הכאב. הכאב אותו אתה מתאר הוא כאב נקודתי , ממושך ללא קשר ברור לנשימה עם ממצאי בדיקות אקו לב ובדיקת מאמת תקינה לאור גילך הצעירו והעדר גורמי סיכון הסבירות כי אתה אכן סובל ממחלת לב נמוכה מאד אפילו שואפת לאפס. אני אישית חושב שבדיקת אקו לב במאמת לא תקדם אותך מכיוון שבדיקות מאמץ שלילית בשילוב אקו לב במנוחה מספייקם לשלול מחלת לב בגבר צעיר.
העובדה כי מדובר בכאב ממושך וקבוע יחסית מורידה עוד יותר את הסבירות כי מדובר בבעיה לבבית.
יש לשקול אפשרות כי מקור הכאב לא רק שאינו לבבי אלא כלל לא קשור לבעיות פנימיטות אלא יותר לבעיות של השלד והשרירים.
בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)