שלום לכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם
    טלי
    15/08/2012

סבא שלי בן 83 עבר כבר 6 צינתורים. בצינתור האחרון הוא קיבל מכתב שחרור מבית החולים, בו צויין להפתעתנו הרבה כי "הנ"ל עבר כבר 4-5 צינתורים". האם בבית החולים לא מצויין כמה צינתורים בן אדם עבר? האם אי אפשר לשאול את המשפחה? איזו מן קביעה רפואית זאת "4-5" האם אין חשיבות למספר הצינתורים המדוייק??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• שלום לכם - תגובה

ד''ר טובי רסין
    16/08/2012

אתה בהחלט צודק.
    יש לעשות כל מאמץ להגיע לרישום מדויק ככל האפשר של הרקע הרפואי. מאידך בחלק גדול מהמקרים אין תיעוד מלא על כל הצנתורים. חלקם לעיתים מבוצע במוסדות שונים.

אין לי את תהיעוד המלא של דו''ח הצנתור אך לעיתים העובדה שהמטופל עבר מספר צנתורים מספק כדי להעביר את המסר שיש לו מחלה כלילית טרשתית מואצת ( לכן הצנתורים החוזרים) במקרה כזה למספר הצנתורים המדויק אין חשיבות אלא רק למספר הכללי וממצאי הצנתור האחרון.

מעבר לכך יש לי שאלה.

למה אתה לא שואל אותם בבית החולים בו בוצע הצנתור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת? לא חשנו בנוח.... חבל

טלי
    23/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו