הפחתת הכאב בדקירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת הכאב בדקירה
    דני
    02/09/2012

שלום רב,
    מה עלי לבקש כדי שלא ארגיש הדקירה בעורק / וריד במפשעה כאשר הרופא מבצע את ההחדרה של המחט / החדרת הצנתר בתחילת הצנתור? בפעם הקודמת זה נעשה דרך הוריד ביד והותיר בי כאב גדול. בפעם הזו נאמר לי שיבוצע דרך המפשעה ואני רוצה שלא להרגיש הכאב בהכנסת הזריקה/הצנתר ומבקש לדעת מה לבקש מהרופא [איזו משחה, הרדמה, אלחוש]?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת הכאב בדקירה

הוספת תגובה

• הפחתת הכאב בדקירה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/09/2012

בעקרון הדקירה נעשיית תחת הרדמה מקומית . לא ברור לי מדוע כאב לך כל כך היות וההרדמה המקומית אמורה היתה לשכך את הכאב. יתכן כי הדקירה של המחט להרדמה מקומית גרמה לכאב במקרה כזה ניתן לעמעם את התחושה על ידי שימוש במשחת אמלה EMLA אותה יש למרוח מספר שעות לפני הדקירה.

מניסיון שלי לא זכור לי חולה שנזקק למשחה הנ''ל

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

דני
    02/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת הכאב בדקירה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    02/09/2012

גד שלום.
    הכאב הנגרם במהלך דקירת העורק בצנתור הינה אינדיוידואלית וחלק גדול ממנה אינו תלוי ברופא המבצע ולא בחולה המטופל. נקודת הדקירה יכולה להיות קרובה יותר או פחות לעצב העובר ליד העורק, וחומרת הכאב הינה פונקציה של מרחק זה. כנ"ל לגבי דקירת העורק הפמורלי ברגל. באופן עקרוני, יש להשתמש במספיק חומר הרדמה, ולהשהות את דקירת העורק מספיק זמן לאחר ההרדמה עד שדוקרים את העורק עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו