מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת הכאב בדקירהדני02/09/2012
שלום רב,
מה עלי לבקש כדי שלא ארגיש הדקירה בעורק / וריד במפשעה כאשר הרופא מבצע את ההחדרה של המחט / החדרת הצנתר בתחילת הצנתור? בפעם הקודמת זה נעשה דרך הוריד ביד והותיר בי כאב גדול. בפעם הזו נאמר לי שיבוצע דרך המפשעה ואני רוצה שלא להרגיש הכאב בהכנסת הזריקה/הצנתר ומבקש לדעת מה לבקש מהרופא [איזו משחה, הרדמה, אלחוש]?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת הכאב בדקירה - תגובה
ד''ר טובי רסין02/09/2012בעקרון הדקירה נעשיית תחת הרדמה מקומית . לא ברור לי מדוע כאב לך כל כך היות וההרדמה המקומית אמורה היתה לשכך את הכאב. יתכן כי הדקירה של המחט להרדמה מקומית גרמה לכאב במקרה כזה ניתן לעמעם את התחושה על ידי שימוש במשחת אמלה EMLA אותה יש למרוח מספר שעות לפני הדקירה.
מניסיון שלי לא זכור לי חולה שנזקק למשחה הנ''ל
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דני02/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת הכאב בדקירה - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/09/2012גד שלום.
הכאב הנגרם במהלך דקירת העורק בצנתור הינה אינדיוידואלית וחלק גדול ממנה אינו תלוי ברופא המבצע ולא בחולה המטופל. נקודת הדקירה יכולה להיות קרובה יותר או פחות לעצב העובר ליד העורק, וחומרת הכאב הינה פונקציה של מרחק זה. כנ"ל לגבי דקירת העורק הפמורלי ברגל. באופן עקרוני, יש להשתמש במספיק חומר הרדמה, ולהשהות את דקירת העורק מספיק זמן לאחר ההרדמה עד שדוקרים את העורק עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)