אוטם חריף בעורק הראשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטם חריף בעורק הראשי
    חלי
    23/10/2012

היי..אבא שלי עבר לפני כשבוע וחצי התקף לב ראשון גדול. הוא עבר צנתור לאחר שהתגלה כי העורק הראשי נפגע והתכווץ הותקן לו אומתן(או משהו בסגנון) והוא השתחרר הבייתה אך הכאבים לא חולפים ועדיין קיימים לחצים. האם זה הגיוני? הרבה אנשים שעברו צנתור אומרים שהם לאחר כמה ימים חזרו לשגרה... בבקשה אשמח אם תעזור לי בקצת מידע לגבי זה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוטם חריף בעורק הראשי

הוספת תגובה

• אוטם חריף בעורק הראשי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    23/10/2012

לחלי שלום

קשה מאד לענות על השאלה בלי לראות את ממצאי הצנתור ( דיסק או דו''ח). חולים לאחר אוטם שריר הלב בעיקר אוטם גדול זקוקים לתקופת החלמה ממושכת. תופעה של כאבי חזה לאחר צנתור טיפולי גם היא שכיחה למדי בחלק מהמקרים עקב השתלת התומכון בעורק ראשי קיים קיפוח של זרימת הדם לענפים משניים , קיפוח שגורם לכאב.

אני ממליץ לך בחום להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל לראות האם מדובר בתקופת התאוששות רגילה לאחר אוטם גדול או שאולי קיימת בעיה על רקע הצנתור שמחייבת טיפול נוסף.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו