קרדילוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרדילוק
    משה
    08/11/2012

שלום
    אני אחרי התקף לב כ 9 חודשים אני מקבל אפינט וקרדילוק 2.5
    היום אין לי לחץ דם גבוה התייצב כבר כמה חודשים אני חייב לקבל קרדילוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרדילוק

הוספת תגובה

• קרדילוק - תגובה

ד''ר טובי רסין
    11/11/2012

על פניו לחץ הדם התייצב עם הטיפול בקרדילוק ולכן כבר מנקודת מבט זו לא כדאי להפסיקו. קרדילוק היא תרופה לאיזון לחץ דם אך גם לטיפול במחלת לב כליליתץ. במקרה שלך אתה מקבל אותו כנראה משתי הסיבות. האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה ממליץ כי כל החולים לאחר אוטם יטופלו על ידי קרדילוק דומיו למשך שנתיים. הסיבה היחידה להפסיקו היא אם יש תופעות לוואי.
    לסיכום. לחץ הדם שלך מאוזן ככל הנראה בזככות הקרדילוק בין היתר וגם ללא קשר לבעית לחץ דם בשל האוטם שעברת וההגנה שקרדילוק נותן לאחר אוטם מומלץ שתמשיך את הטיפול אלא אם כן יש תופעות לוואי.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדילוק - תגובה

ד''ר טובי רסין
    27/03/2014

העקרון כן. תופעות הלוואי של קרדילוק כוללות ירידת לחץ דם וירידת קצב הלב. הפסקת ולחץ הדם כמו גם קצב הלב השתפרו.

למה בעקרון? ולא באופן מוחלט. חולים המטופלים עם קרדילוק ועקב כך יש להם קצב לב ירוד ולחץ דם מעט נמוך אך הם אתסמיניים כלומר לא סובלים מעייפות , חולשה , סחרחרות וכו לא חייבים להפסיק את הקרדילוק ואם הוא חיוני להם ניתן להמשיך אותו.

במקרה שלך אוטם שריר הלב לפני 10 שנים ללא אירועים מאז לא מחייב המשך טיפול בקרדילוק בכל מחיר ולכן טוב שהפסקת אך אנא דווח לכך לרופא המשפחה או לקרדיולוג המטפל.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו