מניעה מלעשות צינטור וירטואלי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעה מלעשות צינטור וירטואלי ?
    ידין
    12/12/2012

בן 59, מנהל אורח חיים בריא יחסית, עוסק באופן קבוע במספר סוגי ספורט. לפני מספר ימים, בן משפחה קרוב עבר דום לב (במקביל או בעקבות אוטם) ונמצא בתרדמת עמוקה. ללא קשר עשיתי בדיקות דם תקופתיות (פעם בשנה, שנה וחצי) וקיבלתי תוצאות גרועות למדי, לפחות ביחס לתוצאות קודמות שלי: כולסטרול כללי - 220, כולסטרול רע - 186, טריגליצנירים - 137 (בעבר לא הייתה לי חריגה מתחום הנורמה). בקיצור, עלות שאלות בהמשך לשני הארועים האלה. מעריך שהלב שלי בסדר פחות או יותר אבל יש לי חוסר ביטחון לגבי מצב כל מערכת ההובלה ללב.
    רוצה לעשות צינטור וירטואלי. האם יש לי סיכוי לקבל הפניה (הבדיקה עצמה מכוסה בביטוח רפואי פרטי) ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מניעה מלעשות צינטור וירטואלי ? - תגובה

ד''ר טובי רסין
    12/12/2012

אני מבין לחלוטין את תחושתך וצר לי על קרוב המשפחה שלך מאידך אין זו סיבה לנהוג באופן לא רציונלי.
    צנתור וירטואלי- בדיקה שיש לה מחיר רפואי ומשמעויות שקשה לנתח במיוחד באדם במצבך ולמה? המחיר הרפואי כולל חשיפה לקרינה מייננת כמו בצנתור רגיל כמו גם חשיפה לחומר ניגוד רנטגני במינון גבוה ( חומר שלא מוסיף בריאות לכליות אך גם לא צפוי לגרום נזק באדם עם כליות תקינות). עיקר הבעיה היא בעובדה כי צנתור וירטואלי, כמו צנתור רגיל היא בדיקה הדמייה של העורקים הלבביים. תדע אם יש טרשת ואם יש הצרויות ( אני מקווה שלא) אבל לא תדע מהי המשמעות ההמודינמית של ההצרויות כלומר האם זורם מספיק דם ללב. כל עוד אין תסמינים ( תעוקת חזה) אין הצדקה לא לצנתור וירטואלי ולא לצנתור פולשני.
    עדיף במצבך לעשות שני דברים.
    א. לטפל תרופתית בשומני הדם- קולסטרול LDL שאתה חייב להורידו מתחת 130 ורצוי אפילו מתחת 100. הדרך היחידה ככל הנראה תרופתית.
    ב. בדיקה הדמייה תפקודית. כלומר בדיקה שתבדוק כיצד שריר הלב מקבל דם במאמץ. הטובה ביותר ( ללא קרינה וללא פולשנות) היא אקו לב במאמץ.
    זכור גם רמה גבוהה של קולסטרול רע לא גורמת לטרשת עורקים מיד אלא לאחר כמה שנים ולכן אם היית מאוזן עד לאחרונה התערבות מניעתית היום יכולה לחסוך לך צרות בעתיד והכי חשוב פעילות גופנית. היא הבסיס המוחלט והאיתן ביותר לבריאות טובה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו