צינתור עורק הצואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור עורק הצואר
    אריה
    02/01/2013

לפני כמה שנים התגלה אצלי בבדיקת דופלר כי עורק הצואר חסום למעלה מ 70% בדיקה סי. טי. אגיו אישרה כי העורק סתום ב - 90% הומלץ כי אעבור ניתוח, בגלל מצבי הקרדיאלי לא רצו מנתחי כלי דם לנתח אותי והפנו אותי לצינטור לשם הכנסת תומכן. בצינטור להפתעת כולם נתגלתה חסימה לא משמעותית של 20% כמובן שלא הוכנס כל תומכן. בימים אלו לאחר 5 שנים שוב נשלחתי לבדיקות (בגלל חוסר יציבות) ושוב סי. טי. אגיו קבע חסימה של 90%. ונשקלת שוב האפשרות לצינתור.
    כמה שאלות: 1
    -בהכנסת תומכן קיים סיכון לאירוע מוחי (לפני 14 שנה עברתי אירוע) האם בצינטור אבחנתי קיים גם סיבון זה?
    2 - האם קיים צינטור אבחנתי וירטואלי לעורקי הצואר ?
    אריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צינתור עורק הצואר

הוספת תגובה

• צינתור עורק הצואר - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/01/2013

אריה שלום רב

לעניין שאלותיך. בצנתור בו משתילים סליל תומך לעורק הצוואר קיים סיכון של אירוע מוחי כמו בניתוח ואפילו מעט יותר. למעשה כאשר נערכה השוואה בין שני סוגי הטיפולים לניתוח היה יתרון קל אבל משמעותי. מאידך יש חולים בהם ניתוח מסוכן כמו חולי לב ולכן צנתור אצלם עדיף על פני ניתוח.

לשאלה השנייה הצנתור וירטואלי של הלב הוא למעשה בדיקת CTA אנגיו וזו הבדיקה שעברת בעורק הצוואר. אין בדיקה אחרת למעט MRA שזו בדיקת תהודה מגנטית של עורקי הצוואר. במקרה שלך לאור הסתירה בין ה''צנתור הוירטואלי'' כלומר CTA לבין הצנתור הייתי שוקל את ביצועה.

בהצלחה ובאיחולי ''בשורות טובות''

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור עורק הצואר

אריה
    02/01/2013

תודה על התשובה המפורטת והמהירה.
    עדין נותרה לי שאלה אחת.
    האם צינטור אבחנתי בעורק הצואר כרוך בסיכון לאירוע מוחי כפי שקיים בהתקנת תומכן

אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור עורק הצואר - תגובה

ד''ר טובי רסין
    02/01/2013

קיים סיכון גם בצנתור אבחנתי אבל הוא נמוך מאד מאד ואם המצנתר נוקט באמצעי זהירות הסיכון אפסי ( שואף לאפס ) ובהחלט להערכתי כפי שהצגת את המקרה שלך מוצדק.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו