מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צינתור עורק הצואראריה02/01/2013
לפני כמה שנים התגלה אצלי בבדיקת דופלר כי עורק הצואר חסום למעלה מ 70% בדיקה סי. טי. אגיו אישרה כי העורק סתום ב - 90% הומלץ כי אעבור ניתוח, בגלל מצבי הקרדיאלי לא רצו מנתחי כלי דם לנתח אותי והפנו אותי לצינטור לשם הכנסת תומכן. בצינטור להפתעת כולם נתגלתה חסימה לא משמעותית של 20% כמובן שלא הוכנס כל תומכן. בימים אלו לאחר 5 שנים שוב נשלחתי לבדיקות (בגלל חוסר יציבות) ושוב סי. טי. אגיו קבע חסימה של 90%. ונשקלת שוב האפשרות לצינתור.
כמה שאלות: 1
-בהכנסת תומכן קיים סיכון לאירוע מוחי (לפני 14 שנה עברתי אירוע) האם בצינטור אבחנתי קיים גם סיבון זה?
2 - האם קיים צינטור אבחנתי וירטואלי לעורקי הצואר ?
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור עורק הצואר - תגובה
ד''ר טובי רסין02/01/2013אריה שלום רב
לעניין שאלותיך. בצנתור בו משתילים סליל תומך לעורק הצוואר קיים סיכון של אירוע מוחי כמו בניתוח ואפילו מעט יותר. למעשה כאשר נערכה השוואה בין שני סוגי הטיפולים לניתוח היה יתרון קל אבל משמעותי. מאידך יש חולים בהם ניתוח מסוכן כמו חולי לב ולכן צנתור אצלם עדיף על פני ניתוח.
לשאלה השנייה הצנתור וירטואלי של הלב הוא למעשה בדיקת CTA אנגיו וזו הבדיקה שעברת בעורק הצוואר. אין בדיקה אחרת למעט MRA שזו בדיקת תהודה מגנטית של עורקי הצוואר. במקרה שלך לאור הסתירה בין ה''צנתור הוירטואלי'' כלומר CTA לבין הצנתור הייתי שוקל את ביצועה.
בהצלחה ובאיחולי ''בשורות טובות''
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור עורק הצואר
אריה02/01/2013תודה על התשובה המפורטת והמהירה.
עדין נותרה לי שאלה אחת.
האם צינטור אבחנתי בעורק הצואר כרוך בסיכון לאירוע מוחי כפי שקיים בהתקנת תומכן
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור עורק הצואר - תגובה
ד''ר טובי רסין02/01/2013קיים סיכון גם בצנתור אבחנתי אבל הוא נמוך מאד מאד ואם המצנתר נוקט באמצעי זהירות הסיכון אפסי ( שואף לאפס ) ובהחלט להערכתי כפי שהצגת את המקרה שלך מוצדק.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)