ממצא התרחבות של העורק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא התרחבות של העורק
    ד''ר טובי רסין
    16/01/2013

שלום לכם ויישר כוחכם,

בן 38, בריא בד"כ, עברתי צנתור בשל כאבים בצד שמאל והתברר אח"כ שיש לי אקטזיה בשורש העצב בין החוליות סי-6 וסי-7, ונאמר לי שזה אולי מה שמקרין את הכאב.

בצנתור נאמר לי שיש לי עורק אקטטי. שאלתי את הרופא ואמר לי שזו התרחבות בעורק עצמו, אבל לאחר שקיבלתי את תוצאת הבדיקה היה כתוב כדלקמן:
    "לא הודגמו הצרויות משמעותיות, אך כן יש אנוריזמה קטנה בענף מרגינלי בבדיקת IVUS."
    כשקראתי על האנוריזמה זה הבהיל אותי מאוד ונראה לי שאין עד היום תשובות חותכות לגבי העניין בכל המאמרים שקראתי, כמעט ואין מחקרים בשפה העברית והערבית.
    השאלה שלי, לאחר שתראו את התמונות כמובן, האם מומלץ ליטול אספירין במצבי זה?
    מה עם הפעילות הספורטיבית המומלצת ומהו המקסימום? מה עם מאמץ פיזי?
    מהן ההשלכות העתידיות של המצב הזה? והכי חשוב, ועוד לא קיבלתי תשובה לזה,
    מהו המעקב שיש לעשות? איזה מין צילומים ובדיקות והתדירות שלהם.
    תודה רבה לכם
    אשמח מאוד אם תענו לי בהרחבה, ככה תסירו דאגה מלבי.
    הערה: לא יכולתי לשלוח את כל התמונות, לכן אני שולח כל אחד במייל נפרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא התרחבות של העורק

הוספת תגובה

• תוצאת צנתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/01/2013

הישאם שלום.
    התופעה עליה אתה מדבר קרויה "עורקים אקטטיים" או "אנוריזמה" של עורק כלילי. התופעה קיימת בכ-2" מן המצונתרים, ובהגדרתה היא הרחבה של עורק כלילי פי 1.5 מן הקוטר ההמשכי של אותו העורק. התופעה אינה מסוכנת בסה"כ, ונדיר ביותר שתיגרום להתקף לב או למוות.
    לפי התמונות ששלחת, המקרה שלך הינו קל ביותר, וההרחבה של העורק אצלך הינה מינימלית.
    רצוי שתיקח כדור אספירין 100 מ"ג ליום, תעקוב אחר שומני הדם (כולסטרול LDL בעיקר), ותעסוק בפעילות גופנית ספורטיבית. פרט לכך רצוי שתהיה במעקב קרדיולוג אחת לשנה או שנתיים.
    ומעבר לכל, אתה יכול להיות שקט לחלוטין. תהיה בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינקלשטיין, אני מסכים איתך לחלוטין

טיביוס
    26/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו