קלופידסל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלופידסל
    משה
    25/02/2013

אני משה בן 54 עברתי צנתור לפני שנה עם 2 סטנדים ועוד צנתור לפני חצי שנה עוד סטנד 1 בסהייכ 3 סטנדים. עד שנה קיבלתי תרופה בשם FFIENT עכשיו לא אישרו בקופת חולים שלי מכבי, קיבלתי תרופה משם קלופידקס נאמר לי שזה (PLAVIX )
    האם קלופידקסל 75 - זה PLAVIX ?
    מאוד מבקש תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלופידסל

הוספת תגובה

• קלופידסל - תגובה

ד''ר טובי רסין
    26/02/2013

פלביקס הוא השם המסחרי של תכשיאר שנקרא קלופידוגרל. פלביקס הוא השם המסחרי של החברה שתפחה את התכשיר. לאחר מספר שנים של בלעדיות לכל חברת תרופות מותר לייצר את אותצו התכשיר בשמות אחרים. דרוש אישור של משרד הבריאות כי התכשיר תחת השם המסחרי החדש הוא אכן אותו תכשיר כימי עם אותה רמת פעילות. התכשירים שאושרו בארץ כוללים קלוד, קלופידרוגל קלופידקס וכו.

אפיאנט התכשיר אותטו קבחלת בהתחלה הוא תכשיר דומה מאד אבל ''חזק יותר'' שמאושר לשימוש לאחר אירוע כלילי חד לתקופה מוגבלת. מבחינה רפואית לאחר צנתטור טיפולי וסטנט מספיק פלביקס או כל תחליף גנרי כמו קלופידוקסל. במילים אחרות אתה מקבל טיפול בהחלט סביר לפי התיאור שלך.

העיקר הבריאות.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו