C.T תלת מימדי של עורקי הלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• C.T תלת מימדי של עורקי הלב
    איריס
    08/07/2013

שלום רב,

אני בת 59 , בזמן האחרון (חודשיים) יש לי תחושת מועקה באזור החזה, זה לווה כמה פעמים בכאבים באזור כתף שמאל, כאבים אלה פסקו אולם המועקה עדיין קיימת, עשיתי בדיקת אקו במאמץ - יצאה תקינה.

אבא שלי נפטר מהתקף לב בגיל 53, אח שלי בן 60 עבר לא מזמן 2 צינטורים עם התקנת 2 סטנטים.

קרדיולוג שפניתי אליו הפנה אותי לביצוע צינטור - לדעתו אני חייבת לבצע בדיקה זו בהקדם האפשרי.

אני בכל זאת שואלת ומתלבטת ותוהה האם בכלל ואם כן איזה סוג של בדיקה? והאם בדיקת C.T תלת מימדי של עורקי הלב - יכולה להיות אפקטיבית במקרה שלי?

תודה
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    C.T תלת מימדי של עורקי הלב

הוספת תגובה

• C.T תלת מימדי של עורקי הלב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/07/2013

בדיקת CT תלת מידמי של הבל ובדיקת צנתור לב כלילי (צנתור רגיל) אינן בדיקות תפקודיות והן יראו את העורקים והאם יש בהן הצרויות ואם כן מהו שיעור ההצרות. מאידך בדיקת אקו לב במאמת שביצעת היא בדיקה תפקודית ואם בבדיקה זו היתה מסוגלת למאמץ טוב לא כאבי חזה וללא ממצאים בבדיקה את יכולה להיות רגועה לחלוטין. במילים אחרות היתרון של בבדיקת האקו לב במאמת שעשית היא בשלילת הקשר בין התסמינים עליהם התלוננת והממצאים בלב שהיו מצוינים.

בצנתור או בבדיקת CT תקבלי תשובה שתתיחס לדרגת ההצרות בלבד. הצרות של 50% היא חסרת כל משמעות תפקודית. הצרויות של מעל 70% מתחילות להיות משמעותיות. מאידך הן צנתר רגיל והן בדיקת CT הן בדיקות עם הרבה קרינה והזרקה של חומרים בעלי פוטנציאל מזיק לכליות ובאופן כללי.

אני מאמין כרופא שאם בדיקת אקו לב במאמת היתה תקינה בעומס מאמץ טוב אין צורך בברור נוסף

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו