מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט ועורק אקטטיהישאם09/07/2013
שלום לכם,
פניתי אליכם לפני כמה חודשים וזו הייתה שאלתי:
"שלום לכם ויישר כוחכם,
בן 38, בריא בד"כ, עברתי צנתור בשל כאבים בצד שמאל והתברר אח"כ שיש לי אקטזיה בשורש העצב בין החוליות סי-6 וסי-7, ונאמר לי שזה אולי מה שמקרין את הכאב.
בצנתור נאמר לי שיש לי עורק אקטטי. שאלתי את הרופא ואמר לי שזו התרחבות בעורק עצמו, אבל לאחר שקיבלתי את תוצאת הבדיקה היה כתוב כדלקמן:
"לא הודגמו הצרויות משמעותיות, אך כן יש אנוריזמה קטנה בענף מרגינלי בבדיקת IVUS."
כשקראתי על האנוריזמה זה הבהיל אותי מאוד ונראה לי שאין עד היום תשובות חותכות לגבי העניין בכל המאמרים שקראתי, כמעט ואין מחקרים בשפה העברית והערבית.
השאלה שלי, לאחר שתראו את התמונות כמובן, האם מומלץ ליטול אספירין במצבי זה?
מה עם הפעילות הספורטיבית המומלצת ומהו המקסימום? מה עם מאמץ פיזי?
ד"ר רסין הסביר אודות עורק אקטטי ונתן המלצות, אבל כיום אני עושה הליכות של 6-8 ק"מ כל יום, באופן קבוע, שאני עובר אותם בשעה ורבע, חלק מהמסלול הוא עלייה באורך של כ-1 ק"מ, ואני מרגיש טוב מאוד עם זה, כשאני הולך אני לא מרגיש דופק מהיר או נשימה מהירה. אם צריך לשמור על גורמי סיכון זאת הדרך הטובה ביותר לשמור עליהם, ההליכות מורידות רמת כולסטרול, משקל ולחץ דם, ומרחיבה את העורקים בכל הגוף, רופא אחד(לא קרדיולוג) אמר לי שלא צריך להתאמץ יותר מדי, אבל רק ככה שומרים על גורמי סיכון, והוא אמר גם שאסור לעשות תרגילים סימטריים כמו הרמת משקולות בשתי ידיים או שכיבות סמיכה כי אז הדם נלחץ באזור החזה וזה ירחיב את העורק יותר. את האמת הוא בלבל אותי. האם עליי במצב כזה להקשיב לגוף שלי או שצריך להתמתן, יש לי חשק לרוץ ואני יכול, אבל אני לא מעיז, יש לי גוף שרירי מאוד ובנוי טוב, ורוצה ללכת לחדר כושר, האם נכון מה שנאמר לי לגבי התרגילים?
ואם אני המטופל שלך, לאיזו בדיקה היית שולח אותי כל שנה או שנתיים? בדיקת מאמץ, אקו לב' CT וירטואלי, MRI? סליחה שאני נראה לך קצת מבוהל, אבל היות ואתה עוסק בספורט ובקרדיולוגיה אז אתה יכול להמליץ לי. ועוד שאלה שאולי תיראה לך טיפשית,
מניסיונך, מה שכיחות הטיפול בענפים מרג'ינליים, כמה חולים בשנה נשלחים לטיפולים אחרי מקרה של ענף מרג'ינלי מורחב?
תודה רבה לכם ויישר כוחכם.
הערה: בתמונות הפורום מופיעות התמונות של העורק, אם תרצה להסתכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ועורק אקטטי - תגובה
ד''ר טובי רסין09/07/2013בהמשך לתשובתי הקודמת.
בעקרון ספורט הוא פעילות טובה ויעיליה מאד למניעת גורמי סיכון. ספורט הכולל מאמץ איזומטרי כמו זה הנדרש להרמת משאות כבדים אינו בריא לא ללב ולא לשלד. מקובל להשלים פעילות אירובית על ידי פעילות הכוללת הרמת משאות קטנים בתדירות גבוהה. כלומר משקלות של עד 10 ק''ג בפעולות חוזורת ונשנות במהירות כדי לחזק את השריר.
לגבי הממצא שיש לך בעורק המרגינלי. הרחבה אקטטית או אנוריזמטית היא הרחבה הנובעת מטרשת ולכן הצורך בניטור גורמי הסיכון מאידך עדין פעילות איזומטרית כמו זו הדרושה ךלהרמת משאות כבדים אינה טובה כי היא מעלה לחץ דם וכאמור עלולה להחמיר את האנוריזמיה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה:
הישאם09/07/2013שלום דוקטור,
לא ענית לי על החלק שמעניין אותי מאוד לדעת לגביו,
מעניין אותי ההליכות יותר מהמשקולות, זה דבר שאני מאוד אוהב לעשות, ובשאלתי פירטתי שאני הולך כל יום מ-6-8 קילומטר, האם זה בריא במצבי? על חדר כושר אני יכול לוותר,
אבל על ההליכות זה קשה, ולא המלצת על איזה בדיקה אני צריך לעשות.
תודה רבה וסליחה על הטרחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)