תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות
    ליאור
    24/07/2013

שלום.
    עברתי לאחרונה אוטם קל שכנראה לא נגרם כתוצאה מרמה גבוהה של שומנים בדם כי רמת השומנים אצלי נמוכה והייתה נמוכה לפי כל הבדיקות , עברתי צינטור ולא נמצאו חסימות .
    בית החולים שחרר אותי עם כמות תרופות גדולה שכוללת כדורים ממשפחת הססטינים ואני עובר בדיקות נוספות .
    שאלתי : מדוע נתנו לי תרופות ממשפחה זו כאשר רמות השומנים אצלי בדם נמוכות ולא מסכנות אותי .
    תודה
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר טובי רסין
    24/07/2013

רמת הקולסטרול הרע התקינה הינה עד 130 מ''ג אחוז. רמת גבוהה גבולית מוגדרת בטווח של 130-160 מ''ג אחוז. מקובל לתת טיפול תרופתי בכל חולה עם ערכים מעל 160 ואם יש ערכי ביניים 130-160 רק אם יד עוש שני גורמי סיכון למחלת לב כלילית. מגדר זכרי הוא גורם סיכון.

עד כאן כאשר מדברים על אנשים עם הפרעה בשומני הדם ללא מחלת לב כלילית ידועה ו או סוכרת.

בחולים סוכרת רמת הקולסטרול הרע המומלצת היא מתחת 100 מ''ג אחוז ויש להוריד אותה לערך זה על ידי תרופות אם היא גבוהה יותר.

בחולים לאחר אירוע כלילי חד. כמוך הרמת המומלצת על פי משרד הבריאות היא מתחת 100 ועל פי ההמלצות של איגודי הקרדיולגויה השונים מתחת 70 מ''ג אחוז.

במילים אחרות בשל האירוע הלבבי שעברת גם אם יש לך קולסטרול רע של 99 שעל פי כל אמות מקובלות הוא תקין ( תקין באנשים ללא מחלה כלילית) יש להורידו מתחת ל-70 מ''ג אחוז.

אגב יש קרדיולוגים בגורסים כי יש להוריד את רמת הקולסטרול הרע מתחת 50 כדי למנוע מחלת לב כלילית או החמרה שלה אבל לא זו הגישה המקובלת הגישה המקובלת היא כאמור מתחת 70.

בהצלחה.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טובי רסין

ליאור
    26/07/2013

ד"ר.
    ראשית תודה לתשובה המפורטת , תודה.
    אודה לך ואני מצטער שאני מטריד באם תוכל להפנות אותי היכן אוכל למצוא את ההמלצות של משרד הבריאות לגבי קלוסטרול מתחת 100 ושל איגודי הקרדיולגויה שהיא מתחת 70 מ''ג .שמפורסמת בכתב .
    תודה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו