mri

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mri
    עדי
    03/10/2013

היי שמי עדי אני בת 32 לפני כשנה חוויתי איזשהו התקף קוצר נשימה ודופק מהער הגעתי למיון לאחר בדיקות מסוימות וצינתור שהיה תקין הוחלט באקו שאני סובלת מאי ספיקת לב ברמה של 30% יש לציין שכל הבדיקות האחרות כמו למשל מבחן מאמץ והולטר נמצא תקין גם אין איזשהו רקע לבבי במשפחה לאחר מכן עשיתי mri תפקודי לב שהחליט שאין סימן לקרדיומופטיה אך לאחר יומיים עברתי שוב אקו שמראה שאין שינוי מהקודמים אני כבר בבעיה לפי מה הולכים לפי mri או אקו לב הקרדיולוג שלי טוען שמכיוון שהצד השמאלי שלי שטוח זה יראה כל הזמן בעיה באקו רק שאין תשובה ברורה ואני עדיין אם כדורים אשמח אם תוכל לייעץ תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mri

הוספת תגובה

• mri - תגובה

ד''ר טובי רסין
    16/10/2013

עדי שלום

את סובלת ממה שקררוי קרדיומיופתיה.כלומר מחלה ראשונית של שריר הלב. התוצאה היא ''אי ספיקת לב קלינית'' כלומר סיבולת ירודה במאמץ עם תסמינים של קוצר נשימה וכו במאמץ. בנוסף לכך קיימת גם נטייה להפרעות קצב.

הטיפול נחלק לשני כיוונים.
    א. טיפול כמו בכל חולה עם אי ספיקת לב קלינית. כלומר טיפול שמטרתו יעול עבודת הלב ואיזון הפרעות הקצב למניעתן תוך שיפור המצב התפקודי. טיפול זה ניתן לכל החולים עם אי ספיקת לב ללא קשר אם הסיבה היא קרדיומיופתיה או כל מחלה אחרת.

ב. טיפול בגורמים לקרדיומיופתיה. במקרה שלך נעשה ברור לגלות מה גרם לירידה בתפקוד הלב. כפי שציינת בצנתור נשללה מחלת כלי דם ( שהיא הסיבה השכיחה ביותר במבוגרים ונדירה מאד בנשים צעירות). בבדיקת תהודה מגנטית לא נמצאו סמני דלקת ונשללה למעשה מיוקרדיטיס ( דלקת ראשונית של שריר הלב שגרומת להרס תאי הלב והפגיעה בתפקודו). באנמנזה נשלל רקע משפחתי וכו.

לא ציינת איפה את מגוררת ( איזה אזור בארץ) בעקרון במרכז הרפואי שיבא קיימת מרפאה גדולה לברור וטיפול באי ספיקת לב גם באנשים צעירים. אני מאיכילוב ובלב שלם יכול להמשליץ לך על המרכז הרפואי שיבא למרות שהוא כביכול מוסד מתחרה לאיכילוב. מציע שתנסי להגיע לד''ר פרייפלד מנהל המכון.

אם יש שאלות נוספות אנא העלי אותן בפורום אני אהיה זמין ביום א' הקרוב ומיום א' ברציפות.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טובי

עדי
    17/10/2013

ד"ר טובי
    תודה על התשובה אבל השאלה שלי היא אם עשיתי mri שזאת הבדיקה בעיניי הכי פולשנית בגוף שמראה שאין סימן כלשהו לקרדיומופטיה ועדיין אקו לב יוצא לא תקין לפי מה מסתכלים?
    ואיזה סיבה יכולה להיות שזה מראה תשובות כל כך שונות אחת מהשנייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tako Tsubo

רונן
    18/10/2013

כנראה שזה מה שהיה לך תקראי על התסמונת באינטרנט
    ה MRI אמין מאוד לגבי תפקוד הלב. מציע שתחזרי על האקו במקום אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טובי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    20/10/2013

צר לי שלא שמת לב להתייחסות שלי לענייןה- MRI. בדיקה זו מגלה דלקת בשריר הלב. כאשר יש פגיעה בלב ללא סמני דלקת או שהדלקת כבר חלפה בדיקת ה- MRI לא תראה זאת ולמרות זאת האקו לב ימשיך להראות שהלב לא מתפקד יעיל. מה שקובע במקרה כזה היא בדיקת האקו שממשיכה להראות תפקוד לבבי ירוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו