מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מצנתוראיבון20/10/2013
שלום רב,
אמי בת 64 עומדת לבצע צנתור בבית חולים השרון.
אימי סובלת מיתר לחץ דם ריאתי, לופוס, סקלרודרמה ועוד....
הרופא המטפל החליט לבצע צינתור בגלל שבאקו לב הושם דגש על אי ספיקה דיאסטולית בדרגה 2.
רציתי בבקשה לשאול מספר שאלות לגבי הצנתור:
1. למה מתבצע דרך הצוואר ? זאת פעם ראשונה שאני שומעת שמבצעים צנתור דרך הצוואר....
2. קראתי הרבה באינטרנט שיש סיכונים בצנתור, אמנם נדירים, ואני חוששת מאוד לאימי.
היא נוטלת קומדין בגלל שהיו לה טרומבוזות ברגלים בעבר.
לפי מה שהבנתי שבצנתור נותנים מדללי דם בכדי שלא יווצרו קרישי דם, אז מדוע מפסיקים לה שבוע לפני את הקומדין ובמקום זה היא מקבלת קלקסן ?
3. האם יכולה להיות פגיעה בכלי הדם בזמן הצנתור ? ואם כן מה עושים כשזה קורה ?
4. האם יכולים להיות הפרעות קצב בזמן צנתור ? פגיעה בעורקי הלב ? אם כן מה עושים באותו הרגע כשזה קורה? האם המכשור מספיק יעיל בכדי להציל מצונתר ?
5. היו לה בעבר עקב דלקת ראות פרפורים ומאז היא מקבלת קרדילוק.
האם זה לא מסוכן בזמן הצינתור ?
אודה לתשובותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מצנתור - תגובה
ד''ר טובי רסין23/10/2013המון שאלות אנסה לענות אחת לאחת.
1. יתר לחץ דם ריאתי הוא מצב המחייב צנתור לב כלילי וימני. לא ידוע לי מדוע מבוצע מהצוואר. הפרטיןם הרפואיים שמסרת לא מלאים ולא מאפשרים לי להעריך בדיוק למה הצנתור מבוצע מהצוואר ככל הנראה כדי לבצע הערכה של החלק הימני של הלב. צנתור דרך הצוואר מבוצע בעקרון כאשר צריך גישה נוחה לחדר ימין. מאידך צריך לזכור שאפשר להגיע ללב מכל עורק בגוף לפי הניסיון של המצנתר.
2. לעניין הקומדין. ההשפעה של קומדין נמשכת שלושה ימים עד שבוע. נוגדי הקרישה שנותנים בוריד פועלים רק 12 שעות ויש להם תרופה שסותרת מיד את השפעתם. במקרה של סיבוך של דמם לא ניתן לסתור מיד את השפעת הקומדין בועד שאת השפעת התרופות שנותנים בצנתור אפשר לסתור מיד. היות וכך מפסיקים קומדים כשבוע לפני הצנתור.
3. בצנתור יכולים להיות הרבה סיבוכים כולל פגיעה בכלי דם. הם נדירים מאד. בעקון רובם המוחלט של סיבוכים אלה ניתנים לתיקון ובחדר הצנתורים ובבית החולים יש את כל האמצעים הנדרשים לשם כך. מסיבה זו תמיד צנתור מבוצע רק בבית חולים עם גישה לאמצעים אלה ולא במרפאות חיצוניות.
4. הפרעות קצב הן שכיחות יחסית בצנתור וקוות מעת לעת אבל קל לטפל בהן במידי שכן החולה מחובר למוניטור ויש אפשרות למתן תרופות או מתן טיפול חשמלי במידי. נדיר מאד שנגרמת הפרעת קצב מסוכנת וכמעט בכל המקרים ניתן לטפל בה המידי.
5. הקרדילוק היא תרופה חשובה שאין להפסיק לפני הצנתוראלא בהוראה מפורשת של המצנתר.
מאחל לאימך צנתור קל עם בשורות טובות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לד"ר טובי חסין
איבון23/10/2013תודה רבה רבה !!!!!!!!!!!
איזה כיף שיש רופאים כמוך שעונים על שאלות.
אתה מקסים ! עודדת אותי !
ענית לי על השאלות באופן ענייני.
הרופאים באמת רוצים לבדוק חדר ימין שזורק דם לראות.
נראה לי שבחרו מהצוואר כי בעבר היו טרומבוזות ברגלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)